Αποστολέας Θέμα: Lifecolor χρώματα  (Αναγνώστηκε 12981 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
Απ: Lifecolor χρώματα
« Απάντηση #50 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2015, 04:45:55 μμ »
Το αζαχ ειναι για διαλυτικο,retarder θα παρεις για ακρυλικα χρωματα κ θα βαζεις λιγες σταγονες μεσα ;-)

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
« Απάντηση #51 στις: Οκτωβρίου 10, 2015, 02:06:21 πμ »
Παλεύω και εγώ τον τελευταίο καιρό με τα συγκεκριμένα χρώματα ,το πρόβλημα και σε μένα είναι ότι μετά από λίγο μπουκώνει ο αερογραφος. Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποιο υλικό που να επιβραδύνει το μπούκωμα; Διάβασα κάτι ποιο πάνω για το αζαξ, υπάρχει κάτι άλλο;

Αραίωνε περισσότερο και χαμήλωσε την πίεση.
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

Αποσυνδεδεμένος zithon-tasos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #52 στις: Φεβρουαρίου 03, 2016, 01:00:26 μμ »
Λοιπόν,κι εγώ παθών με τα lifecolor... Έχει μια βδομάδα που πήρα τον αερογραφο και προσπαθώ να βάψω με τα lifecolor αλλά δεν.....χρησιμοποιω το διαλυτικό της εταιρίας, έχω δοκιμάσει διαφορες αραιώσεις και πιέσεις αλλά δεν τα καταφέρνω. Είτε θα μπουκώνει, είτε θα πετάει πολύ αραιωμένο χρωμα...απο κάτι βιντεακια που έχω δει, ένα κόλπο που δοκίμασα είναι ανά τακτά διαστήματα να καθαριζω μπροστά με ένα πινελακι βρεγμένο. Αλλά και πάλι δεν γίνετε δουλειά.... Με ένα ακρυλικό του MIG που δοκίμασα,έτοιμο αραιωμένο, δεν είχα πρόβλημα, αλλά δεν έχει ποικιλία σε χρωματα...να αλλάξω χρωματα να τελειώνουμε ή υπάρχει κανα άλλο κόλπο;

REMOVE BEFORE DIVE

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #53 στις: Φεβρουαρίου 03, 2016, 01:31:28 μμ »
Τασο λιγο retarder μεσα βοηθαει πολύ στα στεγνωματα - γενικά τα lf ειναι λιγο δυστροπα σε αυτο το θεμα αλλά αν βρεις την ισσοροπια αραιωση/πιεση δουλευονται μια χαρά,υπάρχουν και πιο συνεργάσιμα χρώματα βέβαια αλλά εγω τα προτιμώ λόγω αποχρώσεων.

@ Υπ'οψιν οτι τα LF θελουν λιγη παραπάνω πιεση απο τα υπόλοια στον αερογράφο,συνηθως κοντά στο 1 bar

• Scale 1/48
  • *
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #54 στις: Φεβρουαρίου 03, 2016, 01:46:27 μμ »
Διαβάζω και σε ξένα φόρουμ ότι έχουν αρκετοι πρόβλημα και ότι ειναι δυστροπα χρωματα.... Κάποιοι λένε ότι πρέπει να είναι σχεδόν σαν νερό,δηλαδή περισσότερο απο αλλά χρωματα,ισχύει; αλλά όταν τα αραιωνω πολυ αρχίζουν και τρέχουν....πιεσεις δοκιμάζω από 1.2 έως και 0.5 αλλά δεν τα καταφέρνω ακόμα.

REMOVE BEFORE DIVE

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #55 στις: Φεβρουαρίου 03, 2016, 02:07:02 μμ »
0,5 ουτε γι'αστειο, απο 0,8 εως 1 και κάτι ψιλά θα σου έλεγα...Οπτικά θα μοιαζει λιγο με γάλα αλλά πολυ προσεγγιστικά.Πάντα εννοειται σε ασταρωμένη επιφάνεια,σε πλαστικό απευθείας δεν έχουν πρόσφυση οπως άλλων εταιριών.

Αποσυνδεδεμένος paliosdimitris

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: πτολεμαιδα
« Απάντηση #56 στις: Φεβρουαρίου 03, 2016, 04:05:27 μμ »
Ποιο retarder κάνει για ακρυλικά χρώματα?

• Scale 1/48
  • *
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #57 στις: Φεβρουαρίου 03, 2016, 05:38:06 μμ »
Δεύτερη δοκιμή για σήμερα....μια απι τα ίδια και χειρότερα....τι αραιώσεις, τι πιέσεις του..... Θα δοκιμάσω και με επιβραδυντικό όταν πάρω και αν πάλι δεν, μάλλον τα ξεχνώ τα lf.... Δεν αντέχω άλλο....και όσο ωραία είναι με το πινέλο τόσο σπαστικά γίνονται με τον αερογραφο.... :oops:

REMOVE BEFORE DIVE

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σαββίδης

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #58 στις: Φεβρουαρίου 03, 2016, 05:48:25 μμ »
Ρίξε μια ματιά κ σ'αυτό το βίντεο, αν δεν το έχεις δει ήδη

https://www.youtube.com/watch?v=4UcVeT_1oKg

εμένα με βοήθησε πολύ  ::salut::

Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας

• Scale 1/48
  • *
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #59 στις: Φεβρουαρίου 03, 2016, 05:56:24 μμ »
Το έχω δει το βίντεο. Φαντάζομαι 3/1 είναι χρωμα/διαλυτικο έτσι; έχω δοκιμάσει και με μεγαλύτερη αραίωση και πάντα μου μπουκώνει....

REMOVE BEFORE DIVE

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σαββίδης

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #60 στις: Φεβρουαρίου 03, 2016, 06:08:23 μμ »
Φαντάζομαι 3/1 είναι χρωμα/διαλυτικο έτσι; έχω δοκιμάσει και με μεγαλύτερη αραίωση και πάντα μου μπουκώνει....
Ακριβώς,
τι να πώ; εγώ μια χαρά ψεκάζω, απλά όταν δείχνει να μπουκώνει, ψεκάζω εκτός μοντέλου με τέρμα πίσω τη βελόνα για να ξεμπουκώσει και συνεχίζω...

Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
« Απάντηση #61 στις: Φεβρουαρίου 03, 2016, 08:07:16 μμ »
Το έχω δει το βίντεο. Φαντάζομαι 3/1 είναι χρωμα/διαλυτικο έτσι; έχω δοκιμάσει και με μεγαλύτερη αραίωση και πάντα μου μπουκώνει....
Εγώ πάλι κατάλαβα 3/1 διαλυτικό/χρώμα :evil: Τι γίνετε μ αυτά;!

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #62 στις: Φεβρουαρίου 03, 2016, 09:33:55 μμ »
Ποιο retarder κάνει για ακρυλικά χρώματα?

Εχει αρκετα εταιρειων χρωματων ζωγραφικης και βγαζει και η βαγιεχο. Μονο μεινε μακρια απο ταμιγιογκουνζε γιατι αυτα εχουν αλλη συνθεση.

Αποσυνδεδεμένος kostasjacknorris

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: βολος
  • modelclub.gr
« Απάντηση #63 στις: Φεβρουαρίου 04, 2016, 02:24:06 μμ »
Φίλε zithon-tasos μαλλον το προβλημα σου ειναι οτι χρησιμοποιηεις μπουκαλακια που στο πανω μερος εχει στεγνωσει το χρωμα και μετα αυτα τα ξεραμενα μερη του χρωματος πεφτουν μεσα στο στο υπολοιπο ''καθαρο'' χρωμα,για αυτο μπουκωνει το αερογραφος.Επισης εχε στο νου σου οτι τα lifecolor δουλευουν τελειως διαφορετικα απο tamiya,gunze και αλλα,γιατι ειναι ακρυλλικα νερου.Αραιωση 1προς3(διαλυτικο προς χρωμα) και χρειαζεται 2 η 3 χερια με τα lifecolor μη προσπαθεις να καλυψεις επιφανεια με την πρωτη φορα γιατι 8α σου χτισει το χρωμα.Περνα 1 χερι και αστο να στεγνωσει μετα δευτερο και αν χρειαστει και τριτο.Εγω ψεκαζω χρωμα στεγνωνω με αερογραφο και ξαναψεκαζω και ξαναστεγνωνω.Λεπτα στρωματα χρωματος κα8ε φορα.Απο πιεσεις οταν βαφεις μεγαλες επιφανειες καντα στο 1 bar και ανω οταν βαφεις λεπρομεριες η παραλλαγες 0.6-0.8 bar και αερογραφος κοντα στην επιφανεια που βαφεις.Τελος οταν τελειωσεις το βαψιμο μπορει να δεις στην επιφανεια τοθ μοντελου  κατι σαν κοκκους χρωματος.Μην τους πειραξεις!! θα φυγουν μονοι τους.Αστο να στεγνωσει μια μερα και 8α δεις οτι 8α εχεις μια λεια επιφανεια.

• Scale 1/48
  • *
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #64 στις: Φεβρουαρίου 07, 2016, 07:22:51 μμ »
Λοιπόν, έκανα καλύτερη μέτρηση με πιπετες και νομίζω τα κατάφερα. Δοκίμασα και με μεγαλύτερη πίεση αλλά και με μεγαλύτερη αραίωση και πίεση γύρω στο 0.6-0.8 με απόσταση σχεδόν κολλητά και δεν είχα πρόβλημα. Ξεκαζα για περίπου 45 λεπτά πρώτα βερνίκι, μετά χρωμα και μετά πάλι βερνίκι και δεν μπουκωσε σχεδόν καθόλου. Επίσης μου έκανε εντύπωση ότι μετά στο καθάρισμα δεν είχα σχεδόν καθόλου υπολείμματα χρωματος. Σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά που καθαριζα μισή ώρα.... Ίσως είχε φταίξει το ότι μπουκωσε στην αρχή και μετά κανονικα ήθελε λυσιμο και καθάρισμα.....

REMOVE BEFORE DIVE

Αποσυνδεδεμένος Immortal

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #65 στις: Οκτωβρίου 06, 2016, 12:06:27 μμ »
Για διαλυτικό δοκιμάστε και αυτό: 
60% νερό
30% ισοπροπυλική αλκοόλη (σε καταστήματα χημικών ή σε φαρμακεία)
5% retarder
5% flow improver (καταστήματα που πουλάνε retarders έχουν συνήθως και flow improver)
Το διαλυτικό που προκύπτει είναι κατάλληλο για ακρυλικά Vallejo, Modelmaster, Tamiya, Humbrol, Ammo.
Σε Lifecolor δεν το έχω δοκιμάσει στον αερογράφο ακόμη γιατί χρησιμοποιώ το  διαλυτικό της εταιρίας ( με ψιλομπουκώματα που διαφέρουν από χρώμα σε χρώμα), αλλά σε χρήση με πινέλο έδειξε να δίνει πολύ ομοιογενές μίγμα με τα συγκεκριμένα χρώματα.

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #66 στις: Οκτωβρίου 07, 2016, 03:06:09 μμ »
Tελικά η ενδεικτική αραίωση 3/1 είναι 3 μέρη χρώμα και 1 μέρος διαλυτικό? :roll:

• Scale 1/48
  • *
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #67 στις: Οκτωβρίου 07, 2016, 10:20:12 μμ »
Ναι

REMOVE BEFORE DIVE