Αποστολέας Θέμα: Boulton Paul Defiant F1 (1/48 Trumpeter)  (Αναγνώστηκε 2318 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
Boulton Paul Defiant F1 (1/48 Trumpeter)
« στις: Απριλίου 04, 2017, 08:03:24 πμ »
Εχω να πιασω ''Αγγλο'' στα χερια μου απο το ...1997 ::sofos11:: με το Spitfire της Tamiya. Καιρος λοιπον να μοντελαρω μια κλασσικη ''Εγγλεζοφατσα'' οπως ηταν ο ''αψηφών''.

Θα αψηφησω και γω :mrgreen: τον ογκο εργασιων με τα αλλα τεσσερα project και οποτε εχω χρονο θα ασχοληθω χαλαρα και με το κιτ της Airfix,(πρωτη μου εμπειρια με αυτη την εταιρεια). Το σχεδιο ειναι να φτιαχτει ενα λεπτομερες μοντελο και οι συνεργοι σε αυτη μου την αποπειρα θα ειναι οι κατωθι.. ::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Airfix 1/48 Boulton Paul Defiant Mk.I
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 04, 2017, 09:24:08 μμ »
Eπελεξα τον συγκεκριμενο μαυρο( νυχτερινο) και βρωμικο ''Daffy'' για αναπαρασταση..

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 05, 2017, 01:28:30 πμ »
Έχεις απλώσει πολύ τραχανά και να δω πώς θα τον μαζέψεις...

Και ο Duffy συγκαταλέγεται στα αεροπλάνα με ιδιαίτερο χαρακτήρα που λέγαμε σε άλλο thread.

Κάποια airfixάκια που έφτιαξα τελευταία στην 1/72 (προπέλες) με εντυπωσίασαν με την ποιότητά τους αλλά και για τις λεπτομερείς χαλκομανίες τους που έκαναν την 1/72 να μοιάζει με 1/48. Καμία σχέση με τα παλιά κιτ των πολύ περασμένων δεκαετιών. Οπότε το 1/48 θα είναι πολλά υποσχόμενο. Περιμένω και review το kit.

Καλή αρχή και προσοχή στις προτεραιότητες!

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 05, 2017, 09:37:27 πμ »
Έχεις απλώσει πολύ τραχανά και να δω πώς θα τον μαζέψεις...
Καλή αρχή και προσοχή στις προτεραιότητες!

To καλυτερο το αφηνω για το τελος παντως! Ειναι ενα αεροπλανο που παντα ηθελα να το φτιαξω. Απλα ενα προσωπικο μπουκοταρισμα στη Λουφτβαφε εληξε, ::glossa:: και οταν εχω το κιτ στα χερια μου θα ενημερωσω. :wink:

Σε ευχαριστω. Τις προτεραιοτητες τις εχω υπολογισει απο καιρο. Πρωτα ο Θεος παντα κ ολα γινονται! Τα λεμε οταν εχω μοντελιστικα δρωμενα..Η πάρλα εκ μερους μου ΤΕΛΟΣ! :twisted: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 06, 2017, 04:55:13 μμ »
To καλυτερο το αφηνω για το τελος παντως! Ειναι ενα αεροπλανο που παντα ηθελα να το φτιαξω. Απλα ενα προσωπικο μπουκοταρισμα στη Λουφτβαφε εληξε, ::glossa:: και οταν εχω το κιτ στα χερια μου θα ενημερωσω. :wink:

Σε ευχαριστω. Τις προτεραιοτητες τις εχω υπολογισει απο καιρο. Πρωτα ο Θεος παντα κ ολα γινονται! Τα λεμε οταν εχω μοντελιστικα δρωμενα..Η πάρλα εκ μερους μου ΤΕΛΟΣ! :twisted: ::salut::
Περιμένω και review το kit.

Τσέκαρα το βιντεακι κ πιστεύω θα συμφωνήσετε ότι το κιτ της Airfix έχει υπερβολικές για την κλίμακα ελάχιστες γραμμωσεις ενώ στο κιτ της Trumpeter τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα τουλάχιστον στον συγκεκριμένο τομέα. Τα rivets  είναι αραιοτερα από ότι πρέπει αλλά με οδηγό τα ήδη υπάρχοντα μπορούν εύκολα να προστεθούν κ τα υπόλοιπα. Οπότε στράφηκα στον 'Κινέζο' κ ευτυχώς που δεν προλαβα να αγορασω τον 'Αγγλο'! :mrgreen: Α, για το αντίστοιχο της airframes ούτε λόγος. Καλό αλλά πανάκριβο!

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 06, 2017, 08:16:06 μμ »
Ξεκινάς ένα από τά α/φ πού ΘΕΛΩ νά φτιάξω (καί εγώ μαύρο...)....Βλέποντας τό video δέν έβγαλα ασφαλή συμπεράσματα γιά τό ποιό είναι καλύτερο τελικά!!  Όπως καί νά έχει όμως , θά σέ παρακολουθώ μέ μεγάλο ενδιαφέρον.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Boulton Paul Defiant F1 (1/48 Trumpeter)
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 07, 2017, 10:18:48 πμ »
Ξεκινάς ένα από τά α/φ πού ΘΕΛΩ νά φτιάξω (καί εγώ μαύρο...)....Βλέποντας τό video δέν έβγαλα ασφαλή συμπεράσματα γιά τό ποιό είναι καλύτερο τελικά!!  Όπως καί νά έχει όμως , θά σέ παρακολουθώ μέ μεγάλο ενδιαφέρον.
Μιχάλη το παρατήρησα κ σε ξεχωριστά  review οπότε δεν υπάρχει αμφιβολία. Θα ποσταρω κ το review του κιτ της Airfix σύντομα. Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.  ::salut::

Υ.Γ. Το συγκεκριμενο αεροπλάνο δεν ήταν λερωμένο. Του ξεφλούδιζε το μαύρο κ αποκαλυπτοταν η παραλλαγή από κάτω.. :oops:

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
Απ: Boulton Paul Defiant F1 (1/48 Trumpeter)
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 07, 2017, 12:10:11 μμ »
Κάπου είχα διαβάσει οτι το σχήμα της ατράκτου στο trumpeteer απο τον πύργο και πίσω είναι λίγο κουκουρούκου, το έχεις τσεκάρει;

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 07, 2017, 03:17:30 μμ »
Κάπου είχα διαβάσει οτι το σχήμα της ατράκτου στο trumpeteer απο τον πύργο και πίσω είναι λίγο κουκουρούκου, το έχεις τσεκάρει;
Κάτι είχε πάρει το μάτι μου σε μια συζήτηση στο britmodeller. Καλά έκανες κ μου το πες.Όταν έρθει η ώρα του θα το δω καλύτερα. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 15, 2017, 06:30:18 μμ »

...και ψωμιά με μπύρες!!!
Είσαι σίγουρος οτι θα τα φας όλα αυτά? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Καλές συνέχειες!
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 16, 2017, 05:16:32 μμ »

...και ψωμιά με μπύρες!!!
Είσαι σίγουρος οτι θα τα φας όλα αυτά? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Καλές συνέχειες!
 ::salut::
Τα πιο "νόστιμα"  ΣΊΓΟΥΡΑ!  Προς το παρόν τρώω τον οβελία!  :lol:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Παυλάκης ο νυχτόβιος
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 07, 2017, 12:08:15 μμ »
Κατεφθασε απο Χονγκ Κονγκ κ ο Παυλακης. Οι εντυπωσεις μου απο το κιτ ειναι πολυ θετικες. Θαθελα τα πριτσινια παντως ναταν πιο σωστα σε ορισμενες περιοχες κ να υπηρχε και δευτερο turret-μιας και σκοπευω να δειξω καποια παραπανω λεπτομερεια εκει. Επισης μαζι με τα aftermarket που ειχα προαναφερει, παρηγγειλα και παρελαβα τον καταπληκτικο Merlin της CMK που σκοπευω να χρησιμοποιησω στην κατασκευη-μαλλον με τα κατω πανελ του κιτ να εχουν αφαιρεθει..

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Kαι οπως συνηθιζω να λεω στις τελευταιες παρουσιασεις των κιτ μου, ολα τα κομματια μπηκαν στην κουτα και μετα στο ραφι μιας και αν δεν τελειωσει το ''Μουσειο'' δεν ξεκιναει τιποτα αλλο! ::eusa_naughty:: 8) :evil:

Click to see the original size.

Tags: