Ευχαριστώ για τις συμβουλές-ελήφθησαν υπόψιν.
Μελετώντας λίγο τα επόμενα βήματα που πρόκειται να προχωρήσω κόλλησα εδώ

Στο βήμα 35 δηλαδή λέει να κολλήσω το σασί στο αμάξωμα..όλα καλά μέχρι εδώ..σκέφτηκα θα βάψω πρώτα το αμάξωμα μέσα-έξω και θα είμαι έτοιμος για μοντάρισμα...
Στο βήμα όμως 37 πρέπει να κολλήσω και το σπόιλερ, το οποίο με ένα πρόχειρο dry fit που έκανα δεν δείχνει να μπορώ να το κολλήσω πρώτα στο αμάξωμα και να το βάψω όλο μαζί, και μετά να μοντάρω το σασί.Εν το μεταξύ όπως βλέπετε και στην φωτό το σπόιλερ θέλει το τριψιματάκι του για να έρθει στα ίσα αλλά θα χρειαστεί και στοκοτρίψιμο για να εξαφανιστεί η ένωση...

Οπότε ρε παιδιά τι κάνω? ::dontknow::μοντάρω ολα κανονικά και βάφω μετά το αμάξωμα και ''πήζω'' και στο μασκάρισμα? (σε αυτή την περίπτωση μάλλον θα πρέπει να τοποθετήσω και τα διάφανα μέρη και να μασκάρω και αυτά)
Οι εργασίες συνεχίστηκαν αργά και μεθοδικά.
Έκανα κάποιες δοκιμές με το ferrari red (model air σειρα) της βαγιεχο, ψέκασα το καπό πρώτα με λευκό υπόστρωμα και το πορτ μπαγκαζ με χρώμιο ως υπόστρωμα και θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας:
(Δεν ξέρω αν βοηθάνε και οι φωτό βέβαια καθότι τραβηγμένες απο κινητό-εξαρτάται και απο την γωνία λήψης)

Ποιο απο τα δύο λοιπόν σας φαίνεται πιο σωστό για την Ferrari ;ή μαλλον για να το πώ καλύτερα ποια φαίνεται πιο σωστή τονικότητα

Επίσης,
1. μήπως πρέπει να κοιτάξω για zero χρώματα-θα δω διαφορά δηλαδή;
όπως αυτό εδώ που βρήκα :
http://www.gehobbies.gr/el/30333-metallic-red-paint.html 2. ή μήπως είναι τελικά θέμα βερνικιού το φινίρισμα που βλέπω σε άλλες κατασκευές;
διαβάζω για 2Κ βερνίκι στις περισσότερες κατασκευές, το οποίο δεν ξέρω τί ακριβώς είναι (φαντάζομαι βερνίκι σε μορφή σπρέι- απο που το προμηθεύομαι αυτό?
3. με ενα gloss βερνίκι της micromesh που χρησιμοποιώ στις συνήθεις αεροπορικές κατασκευές μου, πετυχαίνω φινίρισμα τέτοιο;
Εν αναμονή των πολύτιμων συμβουλών σας!