Αποστολέας Θέμα: 1/24 Ferrari 250 GTO  (Αναγνώστηκε 3840 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
1/24 Ferrari 250 GTO
« στις: Ιουλίου 13, 2016, 11:12:47 μμ »
Μιας και ήθελα να πιάσω κάτι διαφορετικό αυτή την φορά απο τις συνήθεις κατασκευές μου..
Δεύτερη φορά λοιπόν με όχημα πολιτικό και οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και έχουν γίνει κάποια βασικά πράγματα σε σασί-κινητήρα-σαλόνι. Ομολογώ ότι δυσκολεύτηκα λίγο με τα βιδάκια-παραβιδάκια για τα αμορτισέρ αλλά στο τέλος τα κατάφερα.
Το κιτ:
Click to see the original size.

Καλή λεπτομέρεια και μέχρι στιγμής καλή φαίνεται και η εφαρμογή.

Και κάποιες πληροφορίες παραπάνω :

https://en.wikipedia.org/wiki/Ferrari_250_GTO

Εργασίες:
Ξεκίνησα απο τον κινητήρα
τον οποίο σκοπεύω να βελτιώσω λίγο παραπάνω με μπουζοκαλώδια και παρελκόμενα με βάση φωτό που βρήκα
Click to see the original size. Click to see the original size.
Συνέχισα έπειτα με το σαλόνι αφού επιβεβαίωσα τα χρώματα γιατί οι οδηγίες της ρεβελ με μπέρδεψαν λίγο και κάποια χρώματα που πρότεινε ήταν λίγο άκαιρα

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Όσον αφορά τα καθίσματα, η ρέβελ δίνει τις ζώνες σε χαλκομανία, θα δώ πως κάθονται και αν δεν μου αρέσουν θα επιχειρήσω να τις φτιάξω με ταμιγιοταινία.
Και λίγο απο σασί:

Τέλος καθάρισα το εξωτερικό κομμάτι απο την γραμμή καλουπιού που είχε περιφερειακά και το γυάλισα.
Πιστεύω στο τέλος να καταφέρω να αποδώσω κάτι τέτοιο   :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Αυτό που με απασχολεί είναι αν θα τα καταφέρω στο τελικό φινίρισμα καθώς επίσης και να μου βγεί σωστά και η απόχρωση του κόκκινου..έχω στην διάθεση μου το Ferrari Red της vallejo, είδα και κάποια βίντεο επίσης και σκέφτομαι να βάψω εξωτερικά αντί για λευκό υπόστρωμα κίτρινο ή κάποιο μεταλλικό χρώμα μήπως αυτό βοηθήσει παραπάνω  ::dontknow::
Αυτά λοιπόν για την ώρα... ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος KonstantinF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Κλίμακα 1/12 και άνω...
Απ: 1/24 Ferrari 250 GTO
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 14, 2016, 10:24:06 πμ »
Πολύ ωραίο ξεκίνημα Αλέξανδρε, ο κινητήρας είναι ολοζώντανος! Το ταμπλό χρειάζεται τα όργανα για να δείξει...

Όσο για το βάψιμο, αν και είμαι άσχετος στα περί αερογράφου, γιατί δεν δοκιμάζεις απλά ένα ροζ αστάρι για να ξεκινήσεις; Αυτό από μόνο του δίνει φως από μέσα...

Καλή συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 14, 2016, 07:24:46 μμ »
Καλύτερα να απoφύγεις το κίτρινο υπόστρωμα....εκτός εαν θέλεις να σου προκύψει το marlboro red  :!: :!:

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 15, 2016, 03:38:42 μμ »
Ευχαριστώ για τις συμβουλές-ελήφθησαν υπόψιν.
Μελετώντας λίγο τα επόμενα βήματα που πρόκειται να προχωρήσω κόλλησα εδώ  :? :!:
Στο βήμα 35 δηλαδή λέει να κολλήσω το σασί στο αμάξωμα..όλα καλά μέχρι εδώ..σκέφτηκα θα βάψω πρώτα το αμάξωμα μέσα-έξω και θα είμαι έτοιμος για μοντάρισμα...
Στο βήμα όμως 37 πρέπει να κολλήσω και το σπόιλερ, το οποίο με ένα πρόχειρο dry fit που έκανα δεν δείχνει να μπορώ να το κολλήσω πρώτα στο αμάξωμα και να το βάψω όλο μαζί, και μετά να μοντάρω το σασί.Εν το μεταξύ όπως βλέπετε και στην φωτό το σπόιλερ θέλει το τριψιματάκι του για να έρθει στα ίσα αλλά θα χρειαστεί και στοκοτρίψιμο για να εξαφανιστεί η ένωση...
Οπότε ρε παιδιά τι κάνω?  ::dontknow::μοντάρω ολα κανονικά και βάφω μετά το αμάξωμα και ''πήζω'' και στο μασκάρισμα? (σε αυτή την περίπτωση μάλλον θα πρέπει να τοποθετήσω και τα διάφανα μέρη και να μασκάρω και αυτά)
Οι εργασίες συνεχίστηκαν αργά και μεθοδικά.
 Έκανα κάποιες δοκιμές με το ferrari red (model air σειρα) της βαγιεχο, ψέκασα το καπό πρώτα με λευκό υπόστρωμα και το πορτ μπαγκαζ με χρώμιο ως υπόστρωμα και θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας:
(Δεν ξέρω αν βοηθάνε και οι φωτό βέβαια καθότι τραβηγμένες απο κινητό-εξαρτάται και απο την γωνία λήψης)
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Ποιο απο τα δύο λοιπόν σας φαίνεται πιο σωστό για την Ferrari ;ή μαλλον για να το πώ καλύτερα ποια φαίνεται πιο σωστή τονικότητα  ::dontknow::
Επίσης,
1. μήπως πρέπει να κοιτάξω για zero χρώματα-θα δω διαφορά δηλαδή;
όπως αυτό εδώ που βρήκα :
http://www.gehobbies.gr/el/30333-metallic-red-paint.html
2. ή μήπως είναι τελικά θέμα βερνικιού το φινίρισμα που βλέπω σε άλλες κατασκευές;
διαβάζω για 2Κ βερνίκι στις περισσότερες κατασκευές, το οποίο δεν ξέρω τί ακριβώς είναι (φαντάζομαι βερνίκι σε μορφή σπρέι- απο που το προμηθεύομαι αυτό?
3. με ενα gloss βερνίκι της micromesh που χρησιμοποιώ στις συνήθεις αεροπορικές κατασκευές μου, πετυχαίνω φινίρισμα τέτοιο;
Εν αναμονή των πολύτιμων συμβουλών σας! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 17, 2016, 12:27:57 μμ »
Βλέπω το πρόβλημα σου με το σπόιλερ Αλέξανδρε. Κατά την ταπεινή μου γνώμη (και χωρίς να θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου...): Φέρνεις στα ίσια του το σπόιλερ - Βάφεις το αμάξωμα - Μοντάρεις το σασί - μοντάρεις το ασταρωμενο σπόιλερ - στοκάρεις και τρίβεις τη ραφή - μασκάρεις όσο αυτοκίνητο βρίσκεται πίσω από το τέλος του σπόιλερ - βάφεις το σπόιλερ και (ξανά) το μπροστινό μέρος του καπό - τρίβεις με micromesh και γυαλίζεις με αλοιφή.

Για το μασκάρισμα, κολλάς σε ένα χαρτί Α4 φαρδιά ταινία μασκαρίσματος κατά μήκος της μακριάς πλευράς του χαρτιού έτσι ώστε  η μισή ταινία να πατάει στο χαρτί και η άλλη μισή να μπορεί να κολληθεί στο μοντέλο. Με το χαρτί εξασφαλίζεις κάλυψη του αμαξώματος γύρω-γύρω και δεν χρειάζεται να ασχοληθείς με μασκάρισμα λεπτομερειών. Το έχω κάνει και δουλεύει.

Όσο για το χρώμα, η εκδοχή με υπόστρωμα χρώμιο μοιάζει πιο φερραρίστικη (εκ του μακρόθεν...)

Καλή συνέχεια

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 17, 2016, 06:28:45 μμ »
Τρομερό θέμα έπιασες Αλεξ! Καλή συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 30, 2016, 10:41:14 πμ »
Αlex, Κωνσταντίνε  ::thanx::
Ειλικρινά το έψαξα πολύ το πράμα.... η λύση του 2Κ σαν βερνίκι και χρωμάτων αυτοκινήτου  έχει αρχίσει να απομακρύνεται απο το μυαλό μου καθότι το κόστος απόκτησης αστάρι-χρώμα-βερνίκι αγγίζει τα 50 ευρώ ποσό ασύμφορο για ένα κιτ μόνο καθότι δεν είμαι και αυτοκινητάς!
Μερική πρόοδος ακόμα....
Το μοντέλο προχωράει σιγά σιγά λόγω ζέστης κυρίως αλλά και προβλημάτων που προέκυψαν καθότι θέλησα να παρεκκλίνω λίγο από την σειρά που δίνουν οι οδηγίες του κιτ. Στην πορεία διαπίστωσα πως αυτό δεν γίνεται και όλα τα βήματα πρέπει να γίνουν με την σειρά που δίνουν οι οδηγίες.Για παράδειγμα οι πίσω αεραγωγοί για να μπουν πρέπει πρώτα να κουμπώσει το σασί στο αμάξωμα και μετά να μπουν.Επίσης οι πόρτες πρέπει να μπουν αφού κολλήσει το αμάξωμα στο σασί γιατί αλλιώς βρίσκει ο μηχανισμός ανοίγματος τους που δίνει το κιτ επάνω στο ταμπλό.Για να μην αναφέρω κιόλας πως οι πόρτες δεν εφαρμόζουν καλά στο αμάξωμα (βλ. φωτό παρακάτω), οπότε και θα χρειαστεί υγρός στόκος ή υπάρχει η εναλλακτική να τις αφήσω ανοικτές ώστε να φαίνεται το εσωτερικό-θα χαλάσει όμως πιστεύω η αισθητική εικόνα του κιτ και με τις 2 πόρτες ανοικτές.
Εσωτερικό (προστέθηκαν oi μπάρες από evergreen):

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Dryfit μαζί με τις πόρτες:
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Τιμόνι (βάψιμο με χαμπρολ καφέ ως υπόστρωμα και μετά λάδια raw sienna-raw umber):

Προσθήκη γρίλιας απο τούλι:

Ζάντες-ελαστικά:
Ίσως το χειρότερο σημείο του κιτ.Καταρχήν βούτηγμα στην χλωρίνη για να ξεβάψω το υπάρχον μαμά χρώμιο.Οι ζάντες είναι σε 3 κομμάτια (τύπου σάντουιτς).Το κομμάτι που μπαίνει στην μέση είναι μεγαλύτερο σε διάμετρο οπότε τα άλλα 2 κομμάτια δεν κουμπώνουν. Τρίψιμο και με πολλή προσπάθεια νομίζω πως τελικώς το κατάφερα.Επίσης οι πίσω ζάντες είναι φαρδύτερες από τις μπροστά έλα όμως που η ρεβελλ κατάφερε και έβαλε 3 ζάντες με το ίδιο πάχος και μία με το σωστό πάχος για τα πίσω λάστιχα.  ::eusa_wall:: Αυτή η ζάντα λοιπόν δεν κολλήθηκε σαν ένα κομμάτι απλά φορέθηκε στο λάστιχο και υπάρχει μικρό κενό ανάμεσα το οποίο όμως πολύ δύσκολα το καταλαβαίνει κανείς.

Εξατμίσεις-χταπόδι-κινητήρας:
Εδώ έπαιξα λίγο με alclad chrome-pale burnt metal όσον αφορά τις εξατμίσεις-χταπόδι ενώ πρόσθεσα από κυλινδρικό evergreen τον οδηγό για τα μπουζοκαλώδια στον κινητήρα και άνοιξα και αντίστοιχες τρύπες.
Με ολίγα λόγια δηλαδή, όπως λέει και ένας συνμονδελιστής (felix)....φαναρτζοδουλειές!!! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος

Αποσυνδεδεμένος czt

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 31, 2016, 05:59:09 μμ »
Για ασταρι μπορεις να χρησιμοποιησεις της Humbrol που βγαζει και σε κοκκινο ferrari αν δεν κανω λαθος το ειχα δει σε ενα καταστημα πιστευω οτι θα βοηθησει! Για βερνικι το B 513 της Gunze πολυ καλο και πολυ πιο οικονομικο. Τωρα για τα χρωματα η zero paints φανταστικη αλλα κοστος πολυ μεγαλυτρερο απο τι ενα vajjeho. Επισης αν αποφασισεις για zero εχει το θετικο ειναι ετοιμο δε θελει διαλυτικο κλπ και καθαριζεις με white spirit.Μπες στη σελιδα της εταιρειας βρες και το κωδικο του χρωματος που ειχε το κανονικο και θα εχεις το τελειο αποτελεσμα πιστευω!

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 01, 2016, 09:32:26 πμ »
Κοίτα να δεις που θα με κάνεις να ψάξω να βρω το κιτ και να το αγοράσω κι εγώ παρόλο που δεν είμαι αυτοκινητάς.
Το να βλέπω ένα μη-αυτοκινητά να το παλεύει έτσι και εως τώρα να έχει κάνει τόσο όμορφη δουλειά στις λεπτομέρειες με ενθουσιάζει πάρα πολύ!! Μπράβο ρε ʼλεξ!!
Τις ζάντες τις περιποιήθηκες καθόλου (φάγωμα των περισσευμάτων-γραμμών καλουπιού των ακτινών με τον κόφτη???) ή όπως ήταν τις άφησες, ξεβάφοντας απλά το χρώμιο? Σε σχέση με άλλες κατασκευές που έχω δει στο ίντερνετ που χρησιμοποίησαν τις revell ζάντες, οι δικές σου φαίνονται πολύ καλές.
Καλή συνέχεια στις φαναρτζοδουλειές  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 01, 2016, 11:52:59 πμ »
Για ασταρι μπορεις να χρησιμοποιησεις της Humbrol που βγαζει και σε κοκκινο ferrari αν δεν κανω λαθος το ειχα δει σε ενα καταστημα πιστευω οτι θα βοηθησει! Για βερνικι το B 513 της Gunze πολυ καλο και πολυ πιο οικονομικο. Τωρα για τα χρωματα η zero paints φανταστικη αλλα κοστος πολυ μεγαλυτρερο απο τι ενα vajjeho. Επισης αν αποφασισεις για zero εχει το θετικο ειναι ετοιμο δε θελει διαλυτικο κλπ και καθαριζεις με white spirit.Μπες στη σελιδα της εταιρειας βρες και το κωδικο του χρωματος που ειχε το κανονικο και θα εχεις το τελειο αποτελεσμα πιστευω!
Τελικά εκεί κατεληξα.. .προμηθευτηκα ηδη της humbrol το ferrari red και το B 513 για βερνικι.. νομιζω ηταν η πιο συμφερουσα λυση
Κοίτα να δεις που θα με κάνεις να ψάξω να βρω το κιτ και να το αγοράσω κι εγώ παρόλο που δεν είμαι αυτοκινητάς.
Το να βλέπω ένα μη-αυτοκινητά να το παλεύει έτσι και εως τώρα να έχει κάνει τόσο όμορφη δουλειά στις λεπτομέρειες με ενθουσιάζει πάρα πολύ!! Μπράβο ρε ʼλεξ!!
Τις ζάντες τις περιποιήθηκες καθόλου (φάγωμα των περισσευμάτων-γραμμών καλουπιού των ακτινών με τον κόφτη???) ή όπως ήταν τις άφησες, ξεβάφοντας απλά το χρώμιο? Σε σχέση με άλλες κατασκευές που έχω δει στο ίντερνετ που χρησιμοποίησαν τις revell ζάντες, οι δικές σου φαίνονται πολύ καλές.
Καλή συνέχεια στις φαναρτζοδουλειές  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Ευχαριστώ Νωντα,  ναι τις ζαντες τις περιποιηθηκα για κανα 2ωρο για να φαινεται αυτο το αποτελεσμα...το σετακι pe που κυκλοφορει ειναι πανακριβο και δεν αξιζει να δωσω τοσα λεφτα.αφαιρεσα ολες τις γραμμες καλουπιου και χρειαστηκε κιολας να αφαιρεσω περισσευουμενο υλικο που ειχε καλυψει μερος των ακτινων των ζαντων ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος

Αποσυνδεδεμένος czt

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 01, 2016, 12:21:46 μμ »
Θα περιμενω να δω αποτελεσμα στην ειδη φανταστική δουλειά που εχεις κανει! Για βασικό χρώμα τελικα τι θα βαλεις; Επισης η revell εχει καλο κωδικό για το συγκεκριμένο όχημα.

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 08, 2016, 12:20:14 μμ »
Συνέχισα λίγο ακόμα με τον κινητήρα (προσθήκη μπουζοκαλωδίων απο λεπτο χαλκόσυρμα) και την τοποθέτηση του στο σασί:
Με ταλαιπώρησε λίγο γιατί ήταν πολύ ψιλό το σύρμα+οτι έπρεπε να τα βάλω σε ακριβείς θέσεις για να μην εμποδίζουν την τοποθέτηση του χταποδιού...
Έπειτα πέρασα στην τοποθέτηση του κινητήρα στο σασί και των επιμέρους κομματιών στον κινητήρα-σασί (αμορτισερ-δισκόφρενα-εξατμίσεις)-καμπίνα:
Ειλικρινά δυσκολεύτηκα αρκετά να καταφέρω να τα χώσω όλα μέσα στο καπό κυρίως λόγω κακής εφαρμογής, αλλά στο τέλος με κάτι τριψίματα από δω και από εκεί τα κατάφερα. Όπως θα προσέξατε τα καθίσματα ξαναβάφτηκαν και θα φτιαχτούν ζώνες δικές μου (ακόμα και έτσι όπως είναι νομίζω δείχνουν καλύτερα) με την βοήθεια των πορπών που προμηθεύτηκα απο PGP-LEF PRODUCTIONS. Τέλος έκανα και μια δοκιμή με τα διάφανα κομμάτια (παρμπριζ) να δω από εφαρμογή τι λένε και ευτυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει θέμα εφαρμογής και κενά. Λίγο το παρμπρίζ με αγχώνει αλλά θα δείξει στην πορεία. ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 08, 2016, 12:49:58 μμ »
Πολύ καθαρή δουλειά Αλέξανδρε παρά τις δυσκολίες... Μπράβο και καλή συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος czt

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 08, 2016, 12:56:32 μμ »
πολυ ωραια δουλεια! το  μονο που δε μου καθεται καλα λογικα λογω γωνιας φωτο ειναι ο λεβιες ταχυτητων. Ολα τα αλλα ειναι τελεια!!! Παντα φιλικα!

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 08, 2016, 01:55:51 μμ »
Πολύ καθαρή δουλειά Αλέξανδρε παρά τις δυσκολίες... Μπράβο και καλή συνέχεια!
::thumbleft:: ::salut::
πολυ ωραια δουλεια! το  μονο που δε μου καθεται καλα λογικα λογω γωνιας φωτο ειναι ο λεβιες ταχυτητων. Ολα τα αλλα ειναι τελεια!!! Παντα φιλικα!
::thanx::
Ο λεβιές είναι λίγο χοντροκομμένος όντως και φαίνεται σαν να είναι εκτός κλίμακας, ίσως τον κοντύνω λίγο εκτός και αν φτιάξω καινούριο. ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 08, 2016, 02:03:51 μμ »
Εγώ προσωπικά, ειδικά με τη ζέστη που κάνει, σε μισώ! ::glossa::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 08, 2016, 02:16:02 μμ »
Εγώ προσωπικά, ειδικά με τη ζέστη που κάνει, σε μισώ! ::glossa::
:lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 08, 2016, 02:31:44 μμ »
Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Και εμένα ο λεβιές δεν μου φαίνεται ταιριαστός. Κοίτα πως είναι στο αληθινό.

H revell προσφέρει χαλκομανίες για τα οχήματα  3851 και  3757, αμφότερα με διαφορετικά τιμόνια από το προσφερόμενο του κιτ
http://www.ultimatecarpage.com/chassis/1845/Ferrari-250-GTO-3851GT.html
http://www.ultimatecarpage.com/chassis/1841/Ferrari-250-GTO-3757GT.html

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 08, 2016, 06:17:06 μμ »
Πιθανότατα δεν την γλυτώνεις την ιδιοκατασκευή...  :? Αυτό που χτυπάει στο μάτι είναι κυρίως το πάχος του λεβιέ. Αλλά και η μπάλα της χειρολαβής μοιάζει τεράστια.

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 10, 2016, 10:39:39 μμ »
Τελευταίο update καθότι για 2 βδομάδες θα λείπω επιτέλους για διακοπές.
ʼλλαξα τις ζώνες και κόντινα μόνο τον λεβιέ γιατί η ζέστη με εξάντλησε και δεν άντεχα να φτιάξω ιδιοκατασκευη. Ίσως τον αλλάξω αργότερα.
Και ένα πρόχειρο dryfit με το αμάξωμα.Το καπό δυστυχώς δεν κάθεται σε ανοιχτή θέση και επιστρέφει πίσω (άλλο πάλι και τούτο). Ίσως αναγκαστώ να το κολλήσω ανοιχτό, ξέρω οτι θα χαλάσει λίγο το σχήμα της φερραρι αλλά κρίμα είναι να πάει χαμένη τόση δουλειά στον κινητήρα.
ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 12, 2016, 05:55:44 μμ »
Αλέξανδρε σε ένα Ferrari δεν χαλάει ποτέ το σχήμα αν ειναι να βλέπεις τις κεφαλές

Καταπληκτική δουλειά μέχρι στιγμής τόσο που με κάνεις να θέλω να πιάσω την  599!!!
Καλές διακοπές εύχομαι!!
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 16, 2016, 07:07:34 μμ »
Και για να μην νομίζετε ότι κάθομαι τώρα που τελείωσε η έκθεση...είπα να πιάσω ξανά αυτό το θέμα που είχα αφήσει στην άκρη.
Με καθαρότερο μυαλό πλέον, σκέφτηκα ότι δεν πρόκειται να ανοίξω τις πόρτες παρά μόνο το καπό της μηχανής, οπότε αυτό με διευκόλυνε γιατί αφαίρεσα τον μηχανισμό που δίνει η ρεβελλ για ανοικτές πόρτες και τις κόλλησα στο αμάξωμα.Βέβαια τα κενά που είχα να αντιμετωπίσω με σόκαραν λίγο στην αρχή αλλά με κυανοακρυλική και υγρό στόκο 1000αρι σε συνδυασμό με τρίψιμο, νομίζω τα έφερα εκεί που έπρεπε.
Πριν:
Μετά:
Στη συνέχεια κόλλησα το σπόιλερ και έτριψα μέχρι να χαθεί η ένωση (το αστάρωμα θα δείξει :mrgreen:).Παράλληλα κόλλησα το καπάκι του πορτ μπαγκαζ αφού πρώτα το λέπτυνα γιατί προεξείχε στο πάνω μέρος,από το υπόλοιπο αμάξωμα, και στοκαρίστηκε και αυτό με 1000αρι υγρό στόκο. Μασκάρισα τα διάφανα μέρη μπρος-πίσω, για να τα κολλήσω προκειμένου να δώ εφαρμογή και να διορθώσω τα όποια προβλήματα προκύψουν. Η περιφέρεια των διάφανων η οποία είναι νικελ θα βαφτεί με πινέλο με το chrome silver της Μodel Master, στο τέλος.
Τέλος, κάποιες μικροεπεμβάσεις με στόκο στην περιοχή του κινητήρα και έτοιμο για να μπει στο βαφείο το αμάξωμα:
Click to see the original size. Click to see the original size.Click to see the original size. Click to see the original size.
Έτοιμοι λοιπόν για βαφείο και ο θεός βοηθός! :mrgreen: ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 17, 2016, 09:39:36 πμ »
Συστηματικό προχώρημα Αλέξανδρε. Όπως λες και συ, το αστάρωμα θα δείξει... Αλήθεια, γιατί αποφάσισες να έχεις τις πόρτες κλειστές; Τόση δουλειά στο εσωτερικό και να πάει δυσθεώρητη; :? Καλά βαψίματα ούτως ή άλλως!

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 17, 2016, 10:39:42 πμ »
Δυστυχώς έπρεπε κάτι να θυσιασω Κωνσταντινε.. αλλιως επρεπε να κολλησω το αμάξωμα πανω στο σασι και μετα να βαλω τις πορτες, και να βαψω ετσι το μοντελο.Εκρινα πως θα με δυσκολευε αρκετα η διαδικασία χωρια που πιστευω οτι οι πιθανοτητες να γινει η στραβη θα ηταν αυξημένες.
Aλέξανδρος Μαρίνος

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 30, 2016, 11:03:37 μμ »
Μερική πρόοδος ακόμα!
Η φερραρι αφού πρώτα μασκαρίστηκε για τα καλά, να μην περάσει τίποτα εσωτερικά (λέμε τώρα :mrgreen: :mrgreen:) ασταρώθηκε με λευκό λάκερ της ΑΚΑΝ.
Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος που χρησιμοποίησα αυτό το λευκό, απλά έχει πολύ καλή καλυπτικότητα με το πρώτο χέρι κιόλας και με βολεύει σε τέτοιες περιπτώσεις:
 Στη συνέχεια ξεκίνησα το βάψιμο με το Ferrari Red Humbrol. Τέσσερα χέρια χρειάστηκαν για να το φέρω εκεί που έπρεπε. Βγαίνει και με λιγότερα απλά εγώ επέλεξα να περάσω λεπτά στρώματα για να αποφύγω να μου χτίσει το χρώμα. Μετά απο κάθε χέρι άφηνα το μοντέλο να στεγνώσει για μιάμιση μέρα περίπου, και επειδή όλο και κάτι μικρές τριχούλες επικάθονταν πάνω κατά το ψέκασμα ή κατά το στέγνωμα, πριν ξεκινήσω το επόμενο χέρι βάψιμο έτριβα με 3000 βαθμών ντουκόχαρτο. Τέλος, μετά το τελευταίο χέρι και αφού στέγνωσε για τα καλά, έτριψα με micromesh και το άφησα να ξεκουραστεί πλέον προκειμένου να ξεκινήσω την διαδικασία με τις αλοιφές:

Το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, που ακόμα δεν έχω πιάσει καν αλοιφές με έχει ενθουσιάσει!!! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος

Tags: