Αποστολέας Θέμα: Αεροσκάφη της Π.Α και Α.Σ σε "άγνωστα" μέρη της Ελλαδας  (Αναγνώστηκε 133667 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xaris_the greek

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • ΠΑΡ ΕΚΑΣΤΟΝ ΤΕΓΓΟΝΤΑΣ ΤΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ
Απ: Αεροσκάφη της ΠΑ σε άγνωστα μέρη της Ελλάδος
« Απάντηση #175 στις: Φεβρουαρίου 27, 2008, 12:06:55 πμ »
Τώρα όταν βρεθείς στη Θεσσαλία ξέρεις που θα έρθεις για τσίπουρο. Αν είναι και καθημερινή θα ξετρελαθείς. Τα Apache κάνουν βασικό πάνω από την ψησταριά μου.

Αποσυνδεδεμένος Theo

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #176 στις: Φεβρουαρίου 27, 2008, 12:09:05 πμ »
to F-104 sthn aerolesxh Edessas an thymamai kala.

Αποσυνδεδεμένος hellenicairforce1

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #177 στις: Φεβρουαρίου 27, 2008, 12:12:17 πμ »
Το μέρος το γνωρίζω καλά ότι ήταν το πατρικό σου εκεί δεν ήξερα.

Συλλογος Φιλων Αεροποριας "Απογειωση"

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #178 στις: Φεβρουαρίου 27, 2008, 12:14:08 πμ »
theo κοντα εισαι αλλα οχι ακριβεις

Αποσυνδεδεμένος dsamba

• d-ημήτρης samba-νης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πεύκη
  • NH-90 TGRA
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (ανεπίσημη ιστοδελίδα)
« Απάντηση #179 στις: Φεβρουαρίου 27, 2008, 12:17:19 πμ »
Ηρεμία δεν χρειάζεται να .............μεταξύ μας. Δεν υπάρχει λόγος. Είμαστε μια παρέα και πρέπει να μοιραζόμαστε την ουσία και όχι τους τύπους.
f-84 Τατοι

Πιστεύω οτι απο κεκτημένη ταχύτητα γράφτηκε F-84.... :roll:

::salut::

ΤΟ ΙΠΤΑΣΘΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟΝ
 http://armyaviation.wordpress.com

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #180 στις: Φεβρουαρίου 27, 2008, 12:20:34 πμ »
ΩΧ!!!!!!!!!!!!! συγνωμη F-86 SABRE

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #181 στις: Φεβρουαρίου 27, 2008, 12:29:24 πμ »
Το μέρος το γνωρίζω καλά ότι ήταν το πατρικό σου εκεί δεν ήξερα.

Το πατρικό μου είναι στην ʼνω Πόλη Θεσσαλονίκης. Απλά εκεί παντρεύτηκα και έκανα και εξοχικό.

Αποσυνδεδεμένος phantomphlyer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bogotá
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
« Απάντηση #182 στις: Φεβρουαρίου 27, 2008, 02:12:12 πμ »
το περιποιήθηκαν το F-104 από το 1996-97, γιατί στη τότε ήταν παρατημένο...εδώ είμαι με τον "Μόγλη" (τον πιο μικρό από όλους δηλαδή...) σε μια 2μερη εκδρομή στην Έδεσσα με το 1ο Σύστημα Προσκόπων Θέρμης, είχαμε μείνει στο οίκημα της αερολέσχης τότε! ...Μια από τις μέρες που ήμασταν εκεί είχε έρθει και μια παρέα για να πέσουν με αλεξίπτωτα!

Αποσυνδεδεμένος phantomphlyer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bogotá
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
« Απάντηση #183 στις: Φεβρουαρίου 27, 2008, 02:14:51 πμ »
Α! Sorry δεν είναι στην αερολέσχη της Έδεσσας τελικά?  :oops: ...anyway αυτό στην φώτο μου είναι πάντως... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος 337.x

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΙΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #184 στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 02:20:06 πμ »
xristara dose ki alles.aurio sou stelno alles 15 sto mail sou
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ FANTOMAS

Συνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #185 στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 06:23:26 μμ »
     Δείτε εδώ.....................

Κι ο έρημος ο viper να πασχίζει να κρατήσει "κρίσιμες" φωτό εκτός κοινής θέας........
     ʼλλοι τα έχουν βγάλει όλα φόρα παρτίδα στον.........σωλήνα.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #186 στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 10:10:16 μμ »
Όταν τα λέω με κοιτούν με περιέργεια...

Αποσυνδεδεμένος Theo

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #187 στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 11:03:46 μμ »
Η ασφάλεια ξεκινάει απο την κουλτούρα των ίδιων των στελεχών. Απο τη στιγμή που τραβάνε βιντεο, φωτός, και μετά τα μοιράζουν σε γνωστούς και φίλους δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις απο έναν απλό πολίτη να τα κρατάει για τον εαυτό του.

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
« Απάντηση #188 στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 11:15:31 μμ »
Πολυ σωστη η τοποθετηση σου, αλλα απο κει και περα τιθεται θεμα σεβασμου προς το προσωπο αυτου που σου τα δωσε για την εμπιστοσυνη του στο ατομο σου και μονο...

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #189 στις: Φεβρουαρίου 29, 2008, 09:57:00 πμ »
Έσκισες...

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #190 στις: Φεβρουαρίου 29, 2008, 12:48:40 μμ »
Παναγιώτη σωστή η παρατήρησή σου. Απλά, συνήθως η αλυσίδα ανάμεσα σε αυτόν που τράβηξε το βίντεο ή την φωτό, μέχρι αυτόν που το/την έβγαλε στο ίντερνετ είναι τόσο μεγάλη και περιλαμβάνει τόσο στελέχη της ΠΑ όσο και πολίτες, που άντε ψάξε μετά να βρεις ποιος ακριβώς έχει την ευθύνη σε ένα μακρύ "χαλασμένο τηλέφωνο". Συνήθως πάντως τη λιγότερη ευθύνη έχει αυτός που τράβηξε την φωτό ή το βίντεο, εφόσον μπορεί να μην έχει καν ιδέα που έχουν φτάσει, ενώ την μεγαλύτερη την έχει όντως ο πολίτης που τις ανεβάζει στο ίντερνετ.

Εκτός βέβαια αν ο υπεύθυνος για το ανέβασμα δεν είναι πολίτης (υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις), οπότε το θέμα αλλάζει.

Και επειδή έχουμε και μέλη της ΠΑ στο φόρουμ, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, Χάρη εσύ δεν ανήκεις στη συγκεκριμένη κατηγορία, αφού ασχολούμενος με ιστορικά θέματα κυρίως, είναι προφανές ότι το σχόλιο δεν σε αγγίζει. Όπως δεν αγγίζει άμεσα και περιπτώσεις σχετικά "αθώου" υλικού, αλλά άλλες πιο σοβαρές. Γιατί μερικά από τα βίντεο (κυρίως) που κυκλοφορούν στο ίντερνετ, ακόμη και ο απλός πολίτης θα έπρεπε να καταλαβαίνει ότι δεν είναι για το διαδίκτυο...
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
« Απάντηση #191 στις: Φεβρουαρίου 29, 2008, 02:07:32 μμ »
Συμφωνω Γιωργο μαζι σου!Το ιδιο πραγμα λεμε...απλα η ενσταση μου ειναι σε αυτην την....αλυσιδα που λες...!
Οσο πιο μικρη τοσο το καλυτερο... ;-)

(Και φυσικα δεν βγαζω τον εαυτο μου απεξω..εχω κανει και γω τραγικα λαθη στο παρελθον λογω ηλικιας...)

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #192 στις: Φεβρουαρίου 29, 2008, 03:19:43 μμ »
Γιώργο έτσι κι αλλιώς δεν τραβάω video, πόσο μάλλον στον αέρα και με μια ταπεινή 7 Μpixel που έχω για τις οικογενειακές στιγμές. Πάντως ο ντόρος που έχει γίνει είναι μεγάλος.

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #193 στις: Φεβρουαρίου 29, 2008, 04:24:22 μμ »
Αν και δεν έκατσα να ξεψαχνίσω τα συγκεκριμένα βίδεο θέλω να σημειώσω οτι δεν είναι μόνο οι ιπτάμενοι της ΠΑ "εικονολήπτες".
Είναι και οι δεκάδες δημοσιογράφοι που έχουν πετάξει τα τελευταία χρόνια με α/φη της ΠΑ σε εκατοντάδες πτήσεις.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #194 στις: Φεβρουαρίου 29, 2008, 04:28:38 μμ »
Κι επειδή βαριέμαι να τα δώ, υπάρχουν "ευαίσθητες" πληροφορίες και πράγματα που δεν θα έπρεπε να φαίνονται?

Α, και πού πήγε η τροποποίηση μηνύματος??

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #195 στις: Φεβρουαρίου 29, 2008, 04:29:29 μμ »
Αν και δεν έκατσα να ξεψαχνίσω τα συγκεκριμένα βίδεο θέλω να σημειώσω οτι δεν είναι μόνο οι ιπτάμενοι της ΠΑ "εικονολήπτες".
Είναι και οι δεκάδες δημοσιογράφοι που έχουν πετάξει τα τελευταία χρόνια με α/φη της ΠΑ σε εκατοντάδες πτήσεις.  :wink:

Αυτό είναι το πλεονέκτημα των διθέσιων: Περισσεύουν δύο χέρια για διάφορες άλλες δουλειές...

Αποσυνδεδεμένος Theo

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #196 στις: Φεβρουαρίου 29, 2008, 06:43:04 μμ »
Συγνώμη που σπαμάρω αλλα έχω μία απορία.

Τα περισσοτερα βιντεο του είδους είναι φαινομενικά αθώα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε απο έναν μη εκπαιδευμένο άτομο να διακρίνει ευαίσθητες πληροφορίες. Απο τη στιγμή που τέτοιο υλικό φεύγει απο τα χέρια του ιδιοκτήτη η διαρροή στο ίντερνετ είναι απλά θέμα χρόνου.

Η ευθυνη βαραίνει το στέλεχος που το τράβηξε και μετά το μοίρασε. Είτε αρέσει είτε όχι.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #197 στις: Φεβρουαρίου 29, 2008, 06:52:17 μμ »
Δε θέλω να επεκταθώ αλλά όσα έχουμε πει είναι μόνο μία πτυχή του θέματος.

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #198 στις: Φεβρουαρίου 29, 2008, 07:12:56 μμ »
Συγνώμη που σπαμάρω αλλα έχω μία απορία.

Τα περισσοτερα βιντεο του είδους είναι φαινομενικά αθώα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε απο έναν μη εκπαιδευμένο άτομο να διακρίνει ευαίσθητες πληροφορίες. Απο τη στιγμή που τέτοιο υλικό φεύγει απο τα χέρια του ιδιοκτήτη η διαρροή στο ίντερνετ είναι απλά θέμα χρόνου.

Η ευθυνη βαραίνει το στέλεχος που το τράβηξε και μετά το μοίρασε. Είτε αρέσει είτε όχι.

Θα διαφωνήσω.
Αυτός που ανεβάζει το βίντεο δεν είναι άμοιρος ευθυνών

Αν το βίντεο (που έπεσε στα χέρια μου) δείχνει το HUD και τις πληροφορίες που απεικονίζονται σε αυτό, δεν χρειάζεται να είμαι εκπαιδευμένο άτομο για να καταλάβω τι δείχνει ακριβώς. Ακόμη και σαν μή ειδικός, μπορώ να υποθέσω ότι οι απεικονιζόμενες πληροφορίες πιθανόν να είναι ευαίσθητες, και αυτό αρκεί για να μην το ανεβάσω σε κοινή θέα στο internet, τουλάχιστον όχι μέχρι να σιγουρευτώ ότι ΔΕΝ περιέχει ευαίσθητες πληροφορίες. Αν εγώ αγνοήσω την πιθανότητα αυτή και ανεβάσω το βίντεο, τότε φέρω εγώ την αντίστοιχη ευθύνη.

Επίσης, το επιχείρημα που έφερες δεν απαντά σε αυτό που είπε πιο πάνω ο F-16rhs σχετικά με το θέμα σεβασμού προς το προσωπο αυτου που σου τα δωσε για την εμπιστοσυνη του στο ατομο σου και μονο, ή περιστατικά όπου έχεις άδεια να φωτογραφίσεις κάτι, με την επισήμανση όμως οι φωτογραφίες αυτές να μην δημοσιευτούν.

(έχουμε βγει πολύ off topic.Ενδεχομένως θα ήταν σκόπιμο οι διαχειριστές να ξεχωρσίσουν τα τελευταία μηνύματα σε ξεχωριστή συζήτηση, ΙΜΗΟ)
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια
--------------------------------------------------
clopy & paste
επειδή και η αντιγραφή θέλει μυαλό

Αποσυνδεδεμένος Theo

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #199 στις: Φεβρουαρίου 29, 2008, 07:56:23 μμ »
Αν το βίντεο (που έπεσε στα χέρια μου) δείχνει το HUD και τις πληροφορίες που απεικονίζονται σε αυτό, δεν χρειάζεται να είμαι εκπαιδευμένο άτομο για να καταλάβω τι δείχνει ακριβώς. Ακόμη και σαν μή ειδικός, μπορώ να υποθέσω ότι οι απεικονιζόμενες πληροφορίες πιθανόν να είναι ευαίσθητες, και αυτό αρκεί για να μην το ανεβάσω σε κοινή θέα στο internet, τουλάχιστον όχι μέχρι να σιγουρευτώ ότι ΔΕΝ περιέχει ευαίσθητες πληροφορίες. Αν εγώ αγνοήσω την πιθανότητα αυτή και ανεβάσω το βίντεο, τότε φέρω εγώ την αντίστοιχη ευθύνη.

Πιστευω οτι η πλειοψηφια αυτων που ανεβαζουν τα βιντεο δεν γνωριζει ακριβως τι σημαινει ο καθε αριθμος πανω στο HUD. Ακομα και αν γνωριζεις, παλι δεν ξερεις τι ειναι διαβαθμισμενο και τι οχι. Μονο υποθέσεις μπορείς να κάνεις.

Επίσης, το επιχείρημα που έφερες δεν απαντά σε αυτό που είπε πιο πάνω ο F-16rhs σχετικά με το θέμα σεβασμού προς το προσωπο αυτου που σου τα δωσε για την εμπιστοσυνη του στο ατομο σου και μονο, ή περιστατικά όπου έχεις άδεια να φωτογραφίσεις κάτι, με την επισήμανση όμως οι φωτογραφίες αυτές να μην δημοσιευτούν.

Το βιντεο πιθανον δεν το δημοσιευσε αυτος που το πρωτοπηρε. Μπορεί όμως να το πηρε εν αγνοία του πχ. ο μικρός γιός του και να το έδειξε σε φιλους του πιτσιρικάδες. Αυτοί να το ζητησαν να το εχουν στον υπολογιστή τους και το βιντεο να ακολουθησε μια διαδρομη χωρίς ο πρώτος να παραβιάσει συνειδητά την "υποσχεσή" του. Απο τη στιγμη που το υλικό παει σε χερια μη ειδικών να το διαχειριστουν τοτε θα υπαρξει σίγουρα πρόβλημα.

Στην Ελλάδα ειμαστε ειδικοί στο να "διαχέουμε" τις ευθύνες. Φταίνε όλοι απο λίγο και στο τέλος όλοι βγαίνουν λάδι.  Στην αλυσίδα της διαρροής ποιός είναι αυτός που θα πρέπει να έχει την πειθαρχία, την εκπαίδευση και την σωστή νοοτροπία για να αποφεύγονται τέτοιες γκάφες?

Tags: