Αποστολέας Θέμα: F-18 SUPER HORNET 1/48  (Αναγνώστηκε 5206 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
Απ: F-18 SUPER HORNET 1/48
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 26, 2016, 08:02:44 μμ »
Bad Omen οι maverick μπορούν να μπουν μόνο στους πυλώνες 3 και 9 (μεσαίος πυλώνας) και όχι στους 2 και 10 όπου είναι πιστοποιημένοι για AIM-120, GBU-12, GBU-38, Mk-82, AGM-88...

Βέβαια δικό σου είναι το μοντέλο ότι θέλεις το κάνεις :wink:

::thanx::

θα δω πως θα το φορτωσω γιατι ανατραπηκαν ολα τα σχεδια μου για τον οπλισμο :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 28, 2016, 02:31:00 μμ »
καλησπέρα σε όλους.μικρο update .περάστηκε γυαλιστερο βερνίκι και από πάνω οι χαλκομανίες και σφραγίστηκαν.

---

ερώτηση.δε μπορω να πετυχω επιφάνεια <<γυαλι>> .θελει πολλα χέρια?ριχνω vallejo γυαλιστερο αρκετά δυαλιμένο από σχετικα κοντινή αποσταση.πρέπει να <<μπαριάζει>> ?
μετα το βερνίκωμα εσείς του ρίχνετε κανένα τρίψιμο να γίνει επίπεδη η επιφάνεια για το wash?

τα φώτα σας
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 29, 2016, 01:19:46 μμ »
Καλησπέρα πατριώτη!

Πριν λίγο καιρό τελείωσα το ίδιο μοντέλο το οποίο είναι με παραλλαγή digital και σχεδόν όλες οι πάνω επιφάνειες καλύπτονταν από χαλκομανία. Πριν την τοποθέτησή τους έριξα 5-6 χέρια gloss Gunze αραιωμένου 50-50 από 15-20 εκατοστά και στο τελευταίο χέρι ψέκασα από μικρή σχετικά απόσταση (περίπου 10 εκατοστά) gloss με αναλογία 40 διαλυτικό - 60 βερνίκι,  χωρίς όμως να μπαριάσει το βερνίκι. Γενικά θέλει πολλά χέρια για να γίνει γυαλί αλλά, και αυτό να μη γίνει, με καλά βελτιωτικά χαλκομανιών (gunze, microscale Daco κλπ) δεν θα έχεις πρόβλημα με silvering στις χαλκομανίες.

Το Vallejo  δεν το έχω δουλέψει να πω την αλήθεια.

Ένα μειονέκτημα της επιφάνειας γυαλί είναι ότι μπορεί να δυσκολευτείς στο ματάρισμα, δηλαδή να μην πιάνει τόσο καλά το ματ βερνίκι στο τελικό στάδιο (παθός και μαθός!!).

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 29, 2016, 03:39:16 μμ »
Καλησπέρα πατριώτη!

Πριν λίγο καιρό τελείωσα το ίδιο μοντέλο το οποίο είναι με παραλλαγή digital και σχεδόν όλες οι πάνω επιφάνειες καλύπτονταν από χαλκομανία. Πριν την τοποθέτησή τους έριξα 5-6 χέρια gloss Gunze αραιωμένου 50-50 από 15-20 εκατοστά και στο τελευταίο χέρι ψέκασα από μικρή σχετικά απόσταση (περίπου 10 εκατοστά) gloss με αναλογία 40 διαλυτικό - 60 βερνίκι,  χωρίς όμως να μπαριάσει το βερνίκι. Γενικά θέλει πολλά χέρια για να γίνει γυαλί αλλά, και αυτό να μη γίνει, με καλά βελτιωτικά χαλκομανιών (gunze, microscale Daco κλπ) δεν θα έχεις πρόβλημα με silvering στις χαλκομανίες.

Το Vallejo  δεν το έχω δουλέψει να πω την αλήθεια.

Ένα μειονέκτημα της επιφάνειας γυαλί είναι ότι μπορεί να δυσκολευτείς στο ματάρισμα, δηλαδή να μην πιάνει τόσο καλά το ματ βερνίκι στο τελικό στάδιο (παθός και μαθός!!).

σ'ευχαριστώ για την απαντηση.βασικα δε μπορώ να πετύχω λεία επιφάνεια και με δυσκολεύει στο wash .στις χαλκομανίες δεν εχω θεμα

θα τα συζητήσουμε από κοντά ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος stef51

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 29, 2016, 05:30:57 μμ »
Μακρυα απο τα Vallejo air και μεταξωτες κορδελες , ακουγεται απολυτο ...αλλα αυτη ειναι η πραματικοτητα! Ριξε φιλε μου humbrol gloss για να βρεις την υγεια σου !!! Οχι γυαλι , αλλα λιμνη  :mrgreen: Καλη συνεχεια και λιγοτερες ταλαιπωριες ευχομαι. :wink:

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 29, 2016, 07:05:17 μμ »
Ειναι συμβατο με Vallejo χρωματα η θα τα σηκωσει αμεσως?γιατι εχω παρα πολλα , πανω απο 100 αποχρωσεις και ειμαι πολυ ευχαριστημενος

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 29, 2016, 07:35:13 μμ »
Αυτό με το humbrol gloss ισχύει, τώρα αν θα στα  σηκώσει δεν έχω δοκιμάσει αυτόν τον συνδυασμό λογικά δεν
πρέπει όμως. Δεν έχεις πάρα να δοκιμάσεις.
Το θέμα όμως με το humbrol είναι ότι μετά δεν θα μπορείς να κάνεις  wash με λάδια. ::eusa_naughty::
Αν θες τη γνώμη πάντως μου δοκίμασε και βερνίκια άλλον εταιριών για να δεις τη σου ταιριάζει καλύτερα.
Εγώ δουλεύω  Future Παρκετίνη και  έχει τα χαρακτηριστικά που ζητάς ιδικά αν την πας πινελάτη. Δίνει καλύτερο gloss
χωρίς να μου χτίζει και γενικά είναι ποιο ανθεκτική από όλα τα ακριλικά. ::salut:: ::salut::

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 29, 2016, 09:58:51 μμ »
Αυτό με το humbrol gloss ισχύει, τώρα αν θα στα  σηκώσει δεν έχω δοκιμάσει αυτόν τον συνδυασμό λογικά δεν
πρέπει όμως. Δεν έχεις πάρα να δοκιμάσεις.
Το θέμα όμως με το humbrol είναι ότι μετά δεν θα μπορείς να κάνεις  wash με λάδια. ::eusa_naughty::
Αν θες τη γνώμη πάντως μου δοκίμασε και βερνίκια άλλον εταιριών για να δεις τη σου ταιριάζει καλύτερα.
Εγώ δουλεύω  Future Παρκετίνη και  έχει τα χαρακτηριστικά που ζητάς ιδικά αν την πας πινελάτη. Δίνει καλύτερο gloss
χωρίς να μου χτίζει και γενικά είναι ποιο ανθεκτική από όλα τα ακριλικά. ::salut:: ::salut::

ακρυλικο ειναι?ελπιζω να μη μπλεξω με διαλυτικα και αλλα τετοια.
θα το δοκιμασω σε ενα σκραπ μοντελο που εχω και βλεπουμε :?
η αληθεια ειναι οτι εγω ριχνω μονο 2 χερια γυαλιστερο μπορει να φταιει κ αυτο
ειδωμεν :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος stef51

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 30, 2016, 02:23:26 μμ »
οχι βεβαια , δεν ειναι ακρυλικο (αν και υπαρχει) αυτο που σου προτεινω!!Αυτο μου ελειπε.... :mrgreen: , σε καταλαβαινω για τα περι αποχρωσεων (...αν και εχουν ελλειψεις ακομα).Αν εισαι ευχαριστημενος με τα vallejo και κλεινεις το μοντελο σου με τα βερνικια της humbrol και σε βολεψουν , πιστευω οτι θα εχεις το αποτελεσμα που θες!

Τα βερνικια της humbrol δε θα σου σηκωσει κανενα απο κατω ακρυλικο χρωμα της Vallejo , τσεκαρισμενο οτι λεμε!

Wash για οσους το κανουν δεν ειναι μονο τα λαδια  :wink: το ξερετε , αν και για πολυ εμπειρους (χωρις να θελω να προσβαλω) γινεται αλλα θελει πολυ τροπο και διαχειριση.

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 30, 2016, 04:48:10 μμ »
οχι βεβαια , δεν ειναι ακρυλικο (αν και υπαρχει) αυτο που σου προτεινω!!Αυτο μου ελειπε.... :mrgreen: , σε καταλαβαινω για τα περι αποχρωσεων (...αν και εχουν ελλειψεις ακομα).Αν εισαι ευχαριστημενος με τα vallejo και κλεινεις το μοντελο σου με τα βερνικια της humbrol και σε βολεψουν , πιστευω οτι θα εχεις το αποτελεσμα που θες!

Τα βερνικια της humbrol δε θα σου σηκωσει κανενα απο κατω ακρυλικο χρωμα της Vallejo , τσεκαρισμενο οτι λεμε!

Wash για οσους το κανουν δεν ειναι μονο τα λαδια  :wink: το ξερετε , αν και για πολυ εμπειρους (χωρις να θελω να προσβαλω) γινεται αλλα θελει πολυ τροπο και διαχειριση.

μπορει να το δοκιμασω αλλα πρωτα θα κανω μερικα τεστ με το δικο μου δοκιμαζοντας και αλλες μεθοδους.δεν εινα δα και τοσο τραγικα τα πραγματα , απλα μου βρωμιζει λιγο παραπανω το μοντελο.
αν εχεις παιδια , καταλαβαινεις γιατι δεν θελω να μπλεξω με διαλυτικα :wink:

Αποσυνδεδεμένος stef51

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 30, 2016, 07:50:44 μμ »
Σε καταλαβαινω απολυτα ,  εχω παιδια , απλα εχω και δικο μου χωρο  8)...αλλα και τα ακρυλικα θελουν την προσοχη τους και ας εχουν βαση το νερο , καλη συνεχεια!

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #36 στις: Ιουνίου 30, 2016, 09:33:19 μμ »
Σε καταλαβαινω απολυτα ,  εχω παιδια , απλα εχω και δικο μου χωρο  8)...αλλα και τα ακρυλικα θελουν την προσοχη τους και ας εχουν βαση το νερο , καλη συνεχεια!

καλά εννοείται οτι θέλουν προσοχή και τα ακρυλικα.μόνο που εγώ δεν έχω δικό μου χώρο :(

σ'ευχαριστώ ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #37 στις: Ιουνίου 30, 2016, 09:38:41 μμ »
καλά εννοείται οτι θέλουν προσοχή και τα ακρυλικα.μόνο που εγώ δεν έχω δικό μου χώρο :(

σ'ευχαριστώ ::salut:: ::salut::

ʼργησα λίγο, αλλά έτσι βάφεται ένας ενεργός SLAM:

::salut::

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #38 στις: Ιουνίου 30, 2016, 10:04:58 μμ »
ʼργησα λίγο, αλλά έτσι βάφεται ένας ενεργός SLAM:

::salut::

εννοείς οτι βάφεται γκρι με μόνο διακριτικό το agm84 και τις δυο λωρίδες?

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #39 στις: Ιουνίου 30, 2016, 10:13:50 μμ »
και ναι ... αργησες λιγο :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

είναι έτοιμο

εδώ είναι το λινκ για το showroom

http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=32323.new#new

σας ευχαριστώ όλους ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::