Ο gtdeath13 έχει μερικώς δίκιο. Ως τον Οκτώβριο του '41, οπότε και σταματά η παραγωγή, παρήχθησαν 334 συνολικά KV 2 και των 2 τύπων πύργου. Τον Ιούνιο του ΄41 ενεργά στις μονάδες υπήρχαν 132 και άλλα τόσα ήταν για συντηρήσεις.
Κατά την Μάχη της Μόσχας αναφέρεται η ύπαρξη στις σοβιετικές γραμμές ενός μόνο KV 2. Το καλοκαίρι του ΄42 υπήρχε ένας πύργος επάνω σε θωρακισμένο τραίνο στο Νότιο Μέτωπο. Στις 17 Ιουλίου ΄42 το τραίνο καταστρέφεται από γερμανικά αφη.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα η παρακάτω φώτο πιστευόταν ότι έδειχνε ένα σοβιετικό άρμα κατά την διάρκεια της Μάχης της Μόσχας, που είχαν καταλάβει οι Γ. Εν τέλει είναι ένα ακινητοποιημένο το χειμώνα γερμανικό όχημα (λάφυρο από τις μάχες μάλλον του καλοκαιριου).

Η μόνη φώτο, που έχω υπ' όψιν μου, για το μοναδικό KV 2 στις σοβιετικές δυνάμεις τον χειμώνα του ΄41-΄42 είναι η παρακάτω ( Armorama):

Για την κατασκευή και βαφή του μοντέλου μόνο καλά λόγια έχω να πω. Μιά παρατήρηση: Συνήθως εχρησιμοποιείτο υδατοδιαλυτή βαφή ( οι Σοβ. χρησιμοποίησαν και κανονική βαφή τον πρώτο χειμώνα του πολέμου). Το μόνο σημείο όπου τα χιόνι έλιωναν στο άρμα ήταν το καπάκι του κινητήρα για ευνόητους λόγους. Αυτό το λίωσιμο παράσερνε και την υδατοδιαλυτή βαφή. Το πρώτο λοιπόν σημείο που φαινόταν το βασικό υπόστρωμα ήταν εκεί.
Καλή συνέχεια.