Αποστολέας Θέμα: ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΡΙΟ  (Αναγνώστηκε 1375 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giannisvelou7

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΡΙΟ
« στις: Μαΐου 17, 2016, 11:02:26 μμ »
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ....ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΘΟΤΙ ΑΡΧΑΡΙΟΣ.....ΕΧΩ ΤΕΛΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΜΟΥ(ENAMEL HUMBROL) KAI ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ,ΜΕΤΑ ΠΕΡΝΑΩ ΟΛΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ GLOSS 35 HUMBROL,BAZΩ DECALS,ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΤΟ SATIN 135 HUMBROL Ή ΠΑΝΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟ GLOSS ME TO SATIN?EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ.....

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
Απ: ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΡΙΟ
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 17, 2016, 11:12:05 μμ »
καλησπέρα, το σατινέ ή το γκλος είναι και τα δύο βερνίκια. Το γκλος είναι πιο γυαλιστερό από το σατινέ. Προσωπικά θα σου πω αν τα χρώματα που είναι βαμμένο το μοντέλο γκλος τότε δεν χρειάζεται κάποιο βερνίκι για να περαστούν χαλκομανίες απευθείας. Τώρα αν δεν είναι πέρνα το γκλος. Στο τέλος πριν μπει στο ράφι που λένε ανάλογα με το αεροσκάφος προσωπικά πιστεύω ότι είναι λάθος που οι περισσότεροι περνάνε ματ βερνίκι με κλειστά μάτια, έχει αεροπλάνα που είναι καθρέφτης οπότε θέλουν γκλος ούτε καν σατινέ βερνίκι, ανάλογα οπότε...
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 17, 2016, 11:34:51 μμ »
ΚΟΙΤΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΑΥΤΗΝ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΡΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕ.ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MESSERSCHMITT  BF109E THΣ AIRFIX.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΜΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ SATIN-DECALS-GLOSS  ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 18, 2016, 12:11:14 πμ »
Κατά σύμπτωση φτιάχνω το ίδιο της Airfix στην 1/48 και τα χρώματα σε μένα ήταν άλλα ματ και άλλα gloss, άλλα εναμέλ(humprol) και άλλα Gunze ακρυλικά. Εγώ προτιμώ να ψεκάζω με gloss βερνίκι πριν αλλά και μετά τα decals για να μην δημιουργείτε το φαινόμενο του silvering(διακρίνεται το φιλμ στα decals) και να κάνεις τις φθορές χωρίς φόβο να γίνει ζημιά στις χαλκομανίες-χρώματα, στο τέλος στο συγκεκριμένο κιτ πιστεύω, και μετά το wash, ταιριάζει ματ βερνίκι.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 18, 2016, 12:18:07 πμ »
EΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΕΣ.

Tags: