Αποστολέας Θέμα: Eurofighter Typhoon - Italeri 1/48 [Reset]  (Αναγνώστηκε 2650 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
Eurofighter Typhoon - Italeri 1/48 [Reset]
« στις: Μαΐου 12, 2016, 01:09:44 μμ »
Καλησπέρα σε όλους.

Νέο project στον μοντελιστικό πάγκο, αυτή τη φορά ένα reset σε ένα παλιό Eurofighter Typhoon από το κιτ της Italeri με κωδικό 862 που είχα φτιάξει προ 15ετίας περίπου και είναι βαμμένο με σμάλτα Humbrol χωρίς αραίωση και λοιπά υλικά τα οποία μου ήταν άγνωστα εκείνη την εποχή.

Ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι εθνικότητας θα το κάνω, σκέφτομαι Βρετανικό ή Γερμανικό αλλά θα πάει αργά, έτσι όταν θα φθάσω στο στάδιο του βαψίματος, πιστεύω θα έχω καταλήξει και βρει χαλκομανίες.

Το μοντέλο πριν ξεβαφτεί.

Ψέκασα το μοντέλο με fornet και το έκλεισα σε πλαστική σακούλα, έπειτα έτριψα με μια παλιά οδοντόβουρτσα χωρίς όμως να έχει ξεβάψει πλήρως αν και επανέλαβα τη διαδικασία 3 φορές.
Στη συνέχεια, ξεκίνησα τρίψιμο με βρεγμένα ντουκόχαρτα, από 400 έως 2000 βαθμών ώστε να φύγουν και τελευταία υπολείμματα χρώματος, σε κάποια σημεία θέλει κι άλλο όπως επίσης και ένα πέρασμα οι χαραγμένες λεπτομέρειες με χαρακτικό ή βελόνα.   

Παράλληλα ξεκίνησα το κόκπιτ, καμία λεπτομέρεια καθώς εδώ το κιτ δίνει χαλκομανίες για τα όργανα.

Έτσι έκανα μια προσπάθεια να προσθέσω λίγη, έχοντας σαν υλικό κυρίως μια φώτο από έτοιμα PE της Eduard και η οποία βοήθησε για να αποδώσω καλύτερα τη διάταξη.
Πλαϊνές κονσόλες και οθόνες από λεπτό φύλλο πλαστικού, χρειάστηκε και λίγη δουλίτσα στα πλαϊνά της μπανιέρας για να καλυφθούν κάποια κενά. 

Κόλλησα τους πίνακες οργάνων και το πίσω σκιάδιο για καλύτερη αντιμετώπιση της συναρμολόγησης, κάνοντας αρκετά dry-fits, ενώ για αρχή έφτιαξα τα στικ ώσης.

Οι εξαγωγές, κι εδώ λίγη λεπτομέρεια και κλειστά πέταλα.

Ξεκίνησα μια απόπειρα να φτιάξω ένα σετ με ανοιχτά, κόβοντας τμήματα από μια εξαγωγή ενός 72αριού F-16 από το spares box και έτσι βγήκαν δύο δακτυλίδια τα οποία προσεγγίζουν σε διάμετρο τα κομμάτια του κιτ.
Έπειτα, κόλλησα μια λωρίδα λεπτού φύλλου evergreen στο οποίο πρώτα χάραξα μερικές γραμμές δημιουργώντας 24 τμήματα και αργότερα θα κολληθούν άλλες λωρίδες, χτίζοντας έτσι το εσωτερικό.

Στο άλλο κομμάτι της εξαγωγής, πρόσθεσα στο εσωτερικό και περιμετρικά φύλλο πλαστικού πάνω στο οποίο πρώτα κόλλησα ΖΤΠ και λεπτή λωρίδα evergreen για να αποδοθούν οι "ραβδώσεις". Οι ενώσεις από την κόλληση θα ήταν δύσκολο να δουλευτούν με την υπάρχουσα λεπτομέρεια, επομένως φρόντισα να είναι στο πάνω μέρος και να μην φαίνονται κοιτάζοντας το σημείο από πάνω, αριστερά ή δεξιά.   

Αυτά για την ώρα, σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!  ::salut::
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: Eurofighter Typhoon - Italeri 1/48 [Reset]
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 12, 2016, 01:25:11 μμ »
Mου επιτρέπεις μία πρόταση που ταιριάζει και σε πινελάτο μοντέλο  :?:
Βattle of Britain  :!: :!:
http://www.bbc.com/news/uk-england-lincolnshire-32827538
και οι χαλκομανίες του https://www.hannants.co.uk/product/X48154

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 14, 2016, 01:38:29 μμ »
Το έχω δει αυτό το καμο ramfighter, είναι όμως μονοθέσιο και επετειακό. Φτιάχνω διθέσιο και προτιμώ να το κάνω μάχιμο! Θα στείλω στη Revell για καρτέλα, θα δω αν μπορούν να στείλουν και μεμονωμένα πλαίσια καθώς το αντίστοιχο κιτ έχει κάτι ωραία καλούδια.
Ευχαριστώ για τα link.  ::salut::

ʼρχισα να φτιάχνω περαιτέρω τις εξαγωγές, προσθέτοντας λωρίδες πλαστικού και δημιουργώντας κατά αυτό τον τρόπο τα εσωτερικά πέταλα, συνολικά 24. Απομένουν τα εξωτερικά τα οποία πρέπει να έχουν και μια καμπύλη ώστε να ταιριάξουν απόλυτα στο όλο σύνολο.

::salut::
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος tony PRO

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Kρήτη
  • models modes!
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 02, 2016, 08:48:08 μμ »
Της revell ήταν εκείνο το μονοθέσιο που είχε όλους τους euro-οπλισμούς  Α2Α και A2G;  κυκλοφόρησε για λίγο, τι παίχτηκε; είχε απο  meteor έως scalp/ taurus και  ήταν φθηνό κιόλας. Κάπου το είχα πετύχει στο νετ

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 20, 2016, 01:17:27 πμ »
Εχει κάνει πολύ ωραια δουλειά με τις χειροποίητες εξαγωγές!  :o

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 20, 2016, 01:29:37 μμ »
Εχει κάνει πολύ ωραια δουλειά με τις χειροποίητες εξαγωγές!  :o
Απίστευτη δουλειά.. .πρέπει να είχες αρκετή περισσεια υπομονης μου φαίνεται! Καλή συνεχεια Πανο! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 20, 2016, 03:37:01 μμ »
Πάνο πολύ όμορφη δουλειά εως τώρα!! Τα ακροφύσια εξαιρετικά εσωτερικά. Πολλά μπράβο!! Αναμένουμε και την συνέχεια με τα εξωτερικά πέταλα!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 20, 2016, 09:06:29 μμ »
Μπράβο βρε Πάνο αξιοθαύμαστη η δουλειά σου, σε χαίρομε. Δεν ξέρω αν την στιγμή που σου γράφω έχεις κάνει κάτι
με τους διακόπτες στις πλαϊνές κονσόλες. Αν όχι θέλω να προτείνω μια λύση που εφαρμόζω και εγώ.

Κόβω τους διακόπτες από πολύ λεπτό φύλο πλαστικού ,(δες εσύ ποιο πάχος σου κάνει) η πολύ κοντά κυματάκια
όσο οι διακόπτες που σου χρειάζονται από ΖΤΠ.
Στην συνέχεια τους τους φέρνω έναν έναν με ένα λεπτό εργαλείο,(εγώ χρησιμοποιώ ένα που μοιάζει με χοντρή βελόνα
Και την χρησιμοποιώ για πριτσίνωμα η χάραξη) αφού το έχω σαλιώσει λίγο μπροστά ίσα ίσα για να σηκώσω το
κομματάκι και το φέρνω πάνω στην Επιφάνια που θέλω να κολληθεί αφού πρώτα έχω ρίξει εκεί μια σταγόνα
παρκετινη.
Η παρκετινη βολεύει γιατί σου δίνει τον χρόνο να διορθώσεις χωρίς συνάμα να έχεις τα υπολήμματα οποιασδήποτε
κόλλας θα χρησιμοποιούσες.
Ξέρω ακούγεται εφιαλτικό..! Όμως δεν είναι για χαρακτήρες σαν και εσένα με τεράστια αποθέματα υπομονής,
και το τελικό αποτέλεσμα εντυπωσιάζει σε σχέση με ότι έχω δοκιμάσει.

Καλή συνέχεια. ::salut:: ::salut::

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 21, 2016, 02:48:02 μμ »
Δόξα και τιμή στους απανταχού ρισετάδες!

Το λέει η ψυχή σου, το μοντέλο βλέπει μια νέα, εμφανώς ποιοτικότερη ζωή. Πολύ ενδιαφέρουσα η πρόοδος. Είμαστε μαζί σου!!!

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 25, 2016, 09:08:33 μμ »
ʼρη, ʼλεξ, Νώντα, Χάρη και jet72, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!  ::thanks_smilie::

:arrow: Tony pro, το Revell έχει όντως αυτά που αναφέρεις, γύρω στα 30-35 euro αλλά κλάσεις ανώτερο.
 :arrow: Χάρη, δεν έχω ξεκινήσει τους διακόπτες, θα κάνω αυτό που γράφεις με την παρκετίνη προς αποφυγή ατυχημάτων στη περίπτωση που πάω να κολλήσω μικροσκοπικά κομμάτια με υγρή κόλλα πάνω σε λεπτό φύλλο πλαστικού.
Το θέμα είναι να μείνουν στη θέση τους, τη διαδικασία την έχω περάσει οπότε δεν φοβάμαι!  :mrgreen:

Και επί την ευκαιρία, προχώρησα με τα καθίσματα.
Λίγο φύλλο πλαστικού, χαλκόσυρμα και καλώδια έτσι ώστε τα κομμάτια του κιτ να μοιάσουν περισσότερο σε Martin Baker Mk16a. Σειρά έχουν τα καλλύματα και οι ζώνες, 

Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 26, 2016, 07:51:32 πμ »
Το θέμα είναι να μείνουν στη θέση τους, τη διαδικασία την έχω περάσει οπότε δεν φοβάμαι!  :mrgreen:

Ξέχασα να αναφέρω ότι μετά αφού έχουν κολληθεί όλοι η διακόπτες ξαναπερνάς ένα δυο χέρια παρκετινη για να
σφραγίσεις την εργασία σου.

Το θυμάμαι το cockpit του migage, :wink:
Τα καθισματάκια είναι σπέσιαλ. Μου αρέσει ιδιαίτερα ο σωλήνας οξυγόνου. ::thumbleft::

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 26, 2016, 01:57:47 μμ »
Καλησπέρα Παναγιώτη,

Η δουλειά σου στα ακροφύσια άκρως επεξηγηματική και υποδειγματική, ενώ τα καθίσματα ζωντάνεψαν μια χαρά!

Καλή συνέχεια με το κιτ.

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 08, 2016, 08:50:32 μμ »
Καλησπέρα Παναγιώτη,

Η δουλειά σου στα ακροφύσια άκρως επεξηγηματική και υποδειγματική, ενώ τα καθίσματα ζωντάνεψαν μια χαρά!

Καλή συνέχεια με το κιτ.

Μαθιός

Σ' ευχαριστώ Μαθιέ!
Προσπαθώ να βάλω λίγη λεπτομέρεια εδώ κι εκεί, γιατί το κιτ πάσχει σε ορισμένα σημεία.  ::salut::

Μετά από καιρό, μικρή πρόοδος με τον ευρωμαχητή καθώς τελείωσα τις εξαγωγές.

Πρώτα, πρόσθεσα λωρίδες πλαστικού στο εσωτερικό από το κομμάτι του κιτ.

ενώ στη συνέχεια, σειρά πήραν τα εξωτερικά πέταλα.
Έκοψα 2 κομμάτια φύλλο πλαστικού με διαστάσεις ίσες με αυτές των ημιτελών εξαγωγών, τα τοποθέτησα με κολλητική ταινία γύρω από έναν μαρκαδόρο και τα έβαλα λίγη ώρα σε καυτό νερό ώστε να διατηρήσουν ένα κυκλικό σχήμα.
Μετά έκοψα τόσα τμήματα όσα τα πέταλα (εδώ βοήθησε το γεγονός ότι πρώτα χάραξα το πλαστικό σε ίσες αποστάσεις) και με τον κόπτη και ντουκόχαρτο, έδωσα το ανάλογο σχήμα. Τέλος τα κόλλησα στο κάθε σύνολο και τα σουλούπωσα με λίγο ακόμα τρίψιμο.

Και όλα τα τμήματα πρόχειρα τοποθετημένα.

edit

Αυτά έως τώρα, σας ευχαριστώ το χρόνο σας!  ::salut::
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 08, 2016, 08:57:26 μμ »
Ωραία δουλειά στις εξαγωγές! Ένα καλό βάψιμο θέλουν τώρα!

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 09, 2016, 04:11:58 μμ »
Ωραία δουλειά στις εξαγωγές! Ένα καλό βάψιμο θέλουν τώρα!
Ευχαριστώ Παναγιώτη!

Θα τις βάψω πρώτα ένα χέρι αστάρι προτού πέσουν τα μεταλλικά χρώματα γιατί έχω την εντύπωση ότι μερικά κομμάτια είναι στραβά κολλημένα!  :?
Κάτι που σημαίνει ότι η μισή δουλειά πρέπει να ξαναγίνει, ή να κολλήσω τις εξαγωγές από την "καλή" μεριά.
Ιωάννης Καποδίστριας

Tags: eurofighter typhoon