Αποστολέας Θέμα: "Go Modelling" Vienna 2017  (Αναγνώστηκε 1891 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
"Go Modelling" Vienna 2017
« στις: Μαρτίου 14, 2017, 10:31:20 μμ »
   Με χαρά σας παρουσιάζω μια Ευρωπαϊκή έκθεση μοντελισμού, όχι και τόσο διαδεδομένη στους περισσότερους Έλληνες μοντελιστές, την έκθεση - διαγωνισμό "Go Modelling" που πραγματοποιήθηκε στην Βιέννη στης 10 -12 Μαρτίου του 2017. Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο Εθνικό πολεμικό μουσείο της Αυστρίας, στα νότια προάστια της Βιέννης.

Τα κίνητρα της συμμετοχής μου σε αυτήν την έκθεση ήταν αρκετά, αφού πέρα από την συμμετοχή μου στο διαγωνιστικό κομμάτι της έκθεσης, γνώρισα και είδα δουλειές μοντελιστών από αρκετές άλλες χώρες όπως από την Κροατία, την Τσεχία, την Ρωσία, τη Γερμανία και την Ουγγαρία. Επίσης ο ιστορικός και πολύ όμορφος χώρος του μουσείου "έδεσε" την ιστορία του χώρου και του χρόνου με τα υπό κλίμακα διάφορα πολύ όμορφα θέματα που παρουσιάστηκαν, δίνοντας μια ιδιαίτερη αίγλη του γεγονότος. Επίσης από τον λιγοστό χρόνο που διέθεσα εκτός της έκθεσης λόγο της τριήμερης παραμονής μου εκεί, ήταν οι όμορφες στιγμές που πέρασα περπατώντας μέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, με τα όμορφα μεσαιωνικά αριστουργηματικά κτήρια, την κεντρική πλατεία που δεσπόζει η πανέμορφη εκκλησία του Αγίου Στεφάνου και τα κοντινά στην περιοχή πολύ ενδιαφέρον και όμορφα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Τέχνης.

Περνώντας στο χώρο της έκθεσης, συμμετείχαν αρκετά clubs μοντελισμού από την Αυστρία αλλά και από άλλες γειτονικές χώρες με αρκετά μεγάλα εκθεσιακά τραπέζια, εκθέτοντας μοντέλα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος αλλά και θεματικές τους συλλογές. Εντύπωση μου έκανε η διαρρύθμιση που είχανε σχεδιάσει για την έκθεση. Διάχυτα ήταν τα τραπέζια κάθε είδους (εμπορικά, σύλλογοι, εκθέματα κ.α.) σε όλους τους διαδρόμους του μουσείου, όπου και εάν πήγαινες!
Τα εμπορικά καταστήματα της έκθεσης ήταν αρκετά, συμμετέχοντας εκτός από τα εγχώρια αλλά και από γειτονικές χώρες της Τσεχίας και της Πολωνίας με κάθε λογής μοντελιστικού ενδιαφέροντος που επιθυμεί κανείς. Βέβαια την τιμητική τους είχανε εκεί εκτός από τα αρματικά και τα αεροπορικά θέματα Α΄ΠΠ, τα οποία όπως διαπίστωσα οι τοπικοί μοντελιστές και μη, δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση.

Στο διαγωνιστικό κομμάτι της έκθεσης, σε σχέση με την δικιά μας ήταν αισθητά ποιο μικρή, αλλά με όμορφα θέματα που κυμαίνονταν θα έλεγα σε μέτριο επίπεδο ποιότητας, εκτός από λίγες εξαιρέσεις θεμάτων τα οποία πραγματικά κοσμούσαν το διαγωνιστικό κομμάτι της έκθεσης. Προσωπικά διαγωνίστηκα με δύο αεροπορικά εκθέματα: με το F-16CJ Blok 50 και το ΤΑ-7C στην κλίμακα 1/48, όπου το πρώτο απέσπασε Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του και με διαγωνιστικό σύστημα απονομών Χρ, Ασ, Χαλ (όχι open).  Δείγμα επιλεκτικά απο τα εκθέματα παρακάτω:

Ιδιαίτερη στιγμή και τιμή για μένα ήταν όταν μου ανακοίνωσε ο πρόεδρος της IPMS-AUSTRIA ότι θα ήταν τιμή τους εάν ήθελα να συμμετέχω στην ομάδα της κριτικής επιτροπής της έκθεσης, την οποία και φυσικά δέχτηκα!

Κλίνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και το ΔΣ της IPMS-HELLAS για την τιμή που μου έκαναν να με εξουσιοδοτήσουν στο να βραβεύσω ένα έκθεμα της επιλογής μου στην έκθεση της Βιέννης και να του απονείμω ένα αναμνηστικό μετάλλιο του συλλόγου μας. Ήταν πραγματικά πολύ όμορφη η στιγμή της απονομής όπου και ακούστηκε μπροστά σε πολύ κόσμο η παρουσία (δια αντιπροσώπου) της IPMS-HELLAS!

Το ταξίδι μου στην Βιέννη ήταν πραγματικά πλούσιο τόσο σε επίπεδο εμπειριών πάνω στο hobby μας όσο και στον τουριστικό τομέα. Θα το πρότεινα βέβαια σε όλους όσους θέλουν να επισκεφτούν κάποιες ξένες εκθέσεις, συνδυάζοντας αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα σε σχέση και με την κοντινή απόσταση που βρίσκετε στην χώρα μας.

Ανάλογα site:

https://www.eastmodels.sk/clanky/470/podujatia/go-modelling-2017-fotky-sutaznych-modelov.html

https://www.eastmodels.sk/clanky/475/aktuality/go-modelling-2017-fotky-modelov-ipms-a-inych-klubov.html

http://www.ipms.at/index.php/go-modelling-galerie/go-modelling-2017-die-modelle-der-gewinner

http://www.modellversium.de/galerie/2-ausstellungen/12959-go-modelling-wien-2017-teil-1-verschiedene-hersteller.html

https://www.austrianwings.info/2017/03/go-modelling-2017/

::keep_mod::
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vags

• Βαγγέλης Βασιλόπουλος IPMS 611
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Καρέας Αθήνα
  • Modelling Race Unlimited
Απ: "Go Modelling" Vienna 2017
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 14, 2017, 11:07:56 μμ »
Μπράβο Γιάννη, συγχαρητήρια σε όλους τους τομείς: μοντελιστικό, προσωπικό, κριτικό, κοινωνικό, τουριστικό ακόμα και θεσμικό (εκπροσωπώντας επάξια την IPMS HELLAS). Το Μουσείο είναι καταπληκτικό, έχω πάει κι εγώ εκεί αλλά δεν πρόλαβα να το δω όλο. Ίσως μια άλλη φορά σε συνδυασμό με έκθεση μοντελισμού...τώρα που μας "άνοιξες τομ δρόμο". Και πάλι μπράβο.

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 15, 2017, 11:12:35 μμ »
Μπράβο Γιάννη συγχαρητήρια

Αποσυνδεδεμένος michalis20

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερατσίνι - Πειραιάς
  • Μιχάλης Σορώτος, IPMS#426
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 16, 2017, 02:35:56 πμ »
Συγχαρητήρια Γιάννη, πάντα τέτοια  ::thumbleft::

::salut:: ::salut:: ::salut::
The Modelling Sting

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 16, 2017, 04:29:25 μμ »
Μπράβο κι ευχαριστούμε πολύ Γιάννη
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 16, 2017, 07:30:23 μμ »
Μπράβο Γιάννη,  πολλά συγχαρητηρια! !!! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 17, 2017, 09:23:53 πμ »
Σας ευχαριστώ πολύ !
Εύχομαι να έχετε μια ανάλογη εμπειρία και εσείς συνδυάζοντας το hobby μας με μια εκδρομούλα έξω. Μην σας τρομάζει πάντως το Εξωτερικό. Για όσους βέβαια έχουν την δυνατότητα, με έναν καλό έγκαιρο χρονικό προγραμματισμό μπορείτε να πετύχετε ανάλογες τιμές κόστους με το να έχετε σχεδιάσει μια ανάλογη χρονικά εκδρομή για εντός της Ελλάδας!

Σας παραθέτω ανάλογα site του θέματος για να απολαύσετε ποιο αναλυτικά την έκθεση.

Αποσυνδεδεμένος Παύλος Τσέκας

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Πεύκη
  • IPMS 706
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 21, 2017, 11:36:28 μμ »
Συγχαρητήρια Γιάννη...πάντα άξιος. Τί κίτ κρατάς στην απονομή;
"Με την βοήθειαν του Θεού, τας ευχάς του Βασιλέως μας και εν ονόματι του Δικαίου, πλέω μεθ' ορμής ακαθέκτου και με την πεποίθησιν της νίκης κατά του εχθρού του Γένους."   

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 22, 2017, 10:16:22 πμ »
Παύλο καλημέρα.
Τα kit που μου έδωσαν είναι το Eurofighter Tiger στην 1/48 από την Revell.
To έχω βάλει είδη στις αγγελίες για όποιον το θέλει.
Ετοιμάσου και εσύ γιατί έρχονται τα καλύτερα.... :wink: ::salut::

Tags: