Χαιρετώ την όμορφη παρέα.
Πριν από πέντε περίπου χρόνια και εντελώς τυχαία έπεσα πάνω σε αυτό το υπέροχο φόρουμ που με έκανε να θυμηθώ τα παιδικά μου χρόνια που συναρμολογούσα και εγώ αεροπλάνα (matchbox και airfix τότε εάν θυμάμαι καλά) με κόλα UHU και άβαφτα.
Χαζεύοντας λοιπόν τις διάφορες κατασκευές του φόρουμ ξύπνησε πάλι μέσα μου ο παιδικός (μεγάλος πλέον) μοντελιστής. Εξοπλίστηκα λοιπόν ο δικός σου με εργαλεία, χρώματα, στόκους, διαβόλια, τριβόλια και καμιά εικοσαριά μοντέλα αλλά ποτέ δεν ξεκίναγα κανένα. Μόνο διάβαζα το φόρουμ και μάθαινα τεχνικές και θαύμαζα κατασκευές.
Πότε δεν προλάβαινα, πότε βαριόμουνα και ίσως μερικές φοβόμουνα κιόλας.
Επιτέλους όμως κατάφερα το πρώτο και ελπίζω όχι το τελευταίο.
Το μοντέλο λοιπόν είναι ένα Fokker Dr1 σε παραλλαγή και διαμόρφωση του Υλ/γού Paul Friedrich Kempf. Οι φωτογραφίες που είχα σαν αναφορά είναι οι παρακάτω:

Πρώτη επαφή με χρώματα, πρώτη επαφή με photo-etch (τα οποία έχει στιγμές που σε φέρνουν στα όριά σου αλλά ανεβάζουν το μοντέλο αρκετά), πρώτη φορά αερογράφος, πρώτη φορά λάδια, φθορές κλπ. το αποτέλεσμα είναι το παρακάτω:
Το μοντέλο της Eduard αρκετά καλό με ελάχιστα στοκοτριψίματα και καλή λεπτομέρεια.
Και επειδή είναι το πρώτο μου είπα να του κάνω και μία βάση.

Και εδώ για να καταλάβετε την τάξη μεγέθους. Ο BIG είναι από τους μικρούς.

Εννοείται σχόλια, παρατηρήσεις, κριτικές ευπρόσδεκτες.
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και πάνω από όλα ευχαριστώ για την υποκίνηση που προκάλεσε το φόρουμ.
Υ.Γ. ʼτιμο πράγμα η πρεσβυωπία, με δύο φακούς δούλευα!!!