Αποστολέας Θέμα: Λαδια Winson & Newton  (Αναγνώστηκε 2307 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zithon-tasos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
Λαδια Winson & Newton
« στις: Φεβρουαρίου 10, 2016, 05:23:15 μμ »
Έχω μερικά λάδια της μάρκας αυτής σπο το πλαίσιο...αν και τα έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές με white spirit,κάτι δεν μου κάθετε καλά....υοαρχει κάποιο καλύτερο δυαλιτικο γι αυτά; Βασικά δεν εμπιστεύομαι να ρωτήσω στο πλαίσιο γι αυτό θέλω ξέρω τι να πάρω...

REMOVE BEFORE DIVE

Αποσυνδεδεμένος than0s

• Scale 1/144
  • *
Απ: Λαδια winson&newton
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 10, 2016, 07:13:16 μμ »
Υπάρχει το αντίστοιχο διαλυτικό τους Winsor & Newton Sansodor.

Αποσυνδεδεμένος BasilisG

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 08, 2016, 12:40:44 μμ »
Σε καποια αρθρα που εχω διαβασει παντως απο τη σειρα των λαδιων λενε οτι για μοντελιστικες χρησεις κανουν μονο οι artists σειρες γιατι τα απλα εχουν χοντρο κοκκο..

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 09, 2016, 06:17:03 μμ »
Τα λάδια Winton είναι artists. Με τα απλά πρέπει να εννοείς τα σωληνάρια
που υπάρχουν για το σχολείο. Τι ακριβώς δεν σου κάθεται καλά;

Αποσυνδεδεμένος BasilisG

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 20, 2016, 01:25:45 μμ »
Κωστα η σειρα winton ειναι η μαθητικη σειρα της W&N υποτιθεται Εσυ ποια σωληναρια λες?
Λοιπον επι ευκαιρια μετεφερω εδω το ποστ μου απο αλλο thread (εκτελουνται μεταφοραι μετακομησεις ::glossa::  )
Λοιπον αγορασα το πρωτο μου λαδι W&N την σειρα winton...Ολα μια χαρα αλλα το ειναι λιγο χωντροκοκο....
Τα Artists S1 (1 ευρω ακριβοτερα) εχουν καλητερης ποιοτητας Pigment οπως λεει η W&N οποτε φαταζομαι θα ειναι πιο "παχυρευστα"
Τωρα εχω μπερδευτει δηλαδη...Μηπως  τα λεπτοκοκκα artists ειναι καλητερα για την 1:87

Αυτο παντως εγινε με winton...Ητανε δηλαδη..Τωρα εχει γινει ρεσετ και θα ξαναγινει..(Αρε scalemodelmedic με τις τεχνικες σου  ::mastigoma:: )

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 10, 2016, 09:46:05 μμ »
Oλα τα χρωματα ζωγραφικης ακουαρελες/τεμπερες/ακρυλικα/λαδια/ξηρα παστελ/λαδοπαστελ κτλ χωριζονται σε 3 βασικες κατηγοριες. Αrtists, Student και school. H βασικη διαφορα τους ειναι το ποσοστο περιεκτικοτητας σε χρωστικη (pigment) σε σχεση με το φορεα (medium) και επισης κατα περιπτωση η αντικατασταση καποιου πολυ ακριβου pigment με καποιο παρεμφερες φθηνοτερο συνθετικο.
Τα artist's εχουν την πλουσιοτερη αναλογια, γιαυτο και μια πινελια μπορει να εχει περισσοτερη καλυπτικοτητα ή πολυ ζωντανο χρωμα. Απευθυνονται σε επαγγελματιες και εχουν και τις υψηλοτερες τιμες.
Τα student's ειναι μια μεση λυση με λιγοτερη/φθηνοτερη χρωστικη που απευθυνεται σε μαθητες σχολων που θελουν να κανουν σπουδες με το λιγοτερο δυνατο κοστος. Να σημειωσω οτι πολλοι επαγγελματιες τα χρησιμοποιουν επισης για λογους οικονομιας και οτι αναλογα την εταιρεια μπορει να ειναι καλυτερης ποιοτητας απο το συνηθες. Πχ οι σειρες student's της W&N ειναι ενα κλικ ανωτερες ποιοτικα απο πχ αυτες της Τallens ή Daller Rowney.
Τα school οπως καταλαβαινεται ειναι χρωματα προορισμενα για παιδακια σχολειου με την χειροτερη αναλογια σε χρωστικη. Δεν αναφερθηκα γενικα σε φωτοσταθεροτητα (σε ποσο διαστημα ξεθωριαζει ενα χρωμα που ειναι σε διαρκη εκθεση υπεριωδους ακτινοβολιας) αν και ειναι ενας παραγοντας, γιατι υπαρχουν χρωματα που μπορει να ειναι artists αλλα να μην ειναι φωτοσταθερα.

Το ποσο λεπτοκοκκο ή χονδροκοκκο ειναι ενα pigment δεν παιζει ρολο στην κατηγοριοποιηση, αν και απο εταιρεια σε εταιρεια υπαρχουν διαφορες.

Αποσυνδεδεμένος zithon-tasos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 14, 2016, 11:51:55 πμ »
Ενω εχω χανει πολλες φορες wash με τα λαδια της εταιριας χωρις προβληματα, προχθες,αρχισα ευτυχως απο την κατω επιφανεια και δεν φαινεται, το wash δεν μου εκατσε καλα....ισως εβαλα περισσοτρη ποσσοτητα λαδι, και δεν καθαριζε με το white spirit. Το αφησα πανω μονο 5 λεπτα, και οταν πηγα να το καθαριζω καθαριζε πολυ δυσκολα...το αφησα γιατι με το πολυ τριψιμο στο τελος αρχισε να μου σηκωνει το χρωμα...απο κατω εχω ακρυλικα και ακριλικο βερνικι....σωζεται με καποιον τροπο?

REMOVE BEFORE DIVE

Tags: