παιδιά ευχαριστώ! Χαίρομαι πολύ που σας αρέσει.
montelakias εκτιμώ πολύ τα λόγια σου και με γεμίζουν αυτοπεποίθηση για τα επόμενα. Η φωτογράφηση έγινε απλά μπροστά από το μόνιτορ.
Νίκο όλη η κατασκευή είχε γίνει από τον Κώστα τον Ορνεράκη και τα πάντα ήταν κολλημένα επάνω εκτός από τους πύργους. Το να κάνω τα καταστρώματα πιο σκούρα ήταν πολύ δύσκολο και δεν το επιχείρησα καν, οπότε μετά ξεχάστηκα και πήρε η μπάλα και τους πύργους.
Το rigging είναι συρματάκι μαύρο 0,1χιλ για όλα τα μικρά μήκη (το ρλλάρω με ένα κομμάτι τζάμι στο γραφείο και ισιώνει) και τρίχα από περούκα για τα μεγάλα (πλώρη-ιστοί-πρύμνη)
Οι κεραίες όπως καταλαβαίνεις έχουν πολύ βρισίδι επάνω τους. Αυτα που βλέπεις είναι η 5η προσπάθεια. Θα είχα σταματήσει νωρίτερα αλλά με έπιασε στο φιλότιμο ο Κώστας και ξαναδοκίμασα. Είναι φτιαγμένες κι αυτές με συρματάκι σε 6 κομμάτια τα οποία κολλήθηκαν και μεταφέρθηκαν στο μοντέλο πρώτα τα οριζίντια και μετά τα κάθετα. Η συναρμολόγησή τους έγινε σε jig, γιατί αυτά τριγωνικά "λαβαρα" που τις κρατάνε δεν άντεχαν τράβηγμα για να γίνει πάνω στο μοντέλο. Αν έδεναν στον σταθερό ιστό τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα.

Το κατάστρωμα δουλεύτηκε ως εξής:
- πάνω στο ασταρι τράβηκα σανιδιές με ένα μολύβι. Αλλού έντονες αλλού πιο αχνές, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια και έχοντας έτσι μια ξύλινη υφή σε ασπρόμαυρο ας πούμε.
- Σφράγισα το μολύβι με ματ βερνίκι
- Πέρασα πολύ αραιωμένο desert tan (το μόνο που είχα σε αυτούς τους τόνους και βγήκε λίγο πιο σκούρο) σε λεοτά στρώματα ουτως ώστε να μην καλυφθούν οι μολυβιές.
- wash με van dyke brown και raw umber
Tα παράθυρα τα ξέχασα!!!
Και πάλι ευχαριστώ στον Κώστα που μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω σε ένα μοντελο που δεν νομίζω να μπορούσα να αποκτήσω.