Αποστολέας Θέμα: Βερνίκι Modelmaster Acryl Mat  (Αναγνώστηκε 1571 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Μιχαλης Βλαχακης

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Μαγούλα Αττικής
  • modelclub.gr
Βερνίκι Modelmaster Acryl Mat
« στις: Αυγούστου 04, 2017, 11:36:42 πμ »
Ψεκάζω το πιο πάνω βερνίκι με 0.2 και 0.5 μπέκ αραιωμένο με HOBBY COLOR THINNER και μου βγάζει μια ασπρη πάχνη.
Είναι φοβερά ανθεκτικό βερνίκι και θα ήθελα να το χρησιμοποιώ, μπορώ βέβαια να το σώσω με ψέκασμα BODY 740 λακερ θινερ αλλά σατινάρει.
Μπορώ να το ψεκάσω χωρίς τις ασπρίλες και να βγει μάτ;

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Βερνίκι Modelmaster Acryl Mat
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 04, 2017, 12:56:32 μμ »
Συνήθως ένα ματ βερνίκι βγάζει αυτή την άσπρη πάχνη όταν έχει αραιωθεί πολύ. 

Σε τι αναλογία το αραιώνεις; Για δοκίμασε με μικρότερη αναλογία διαλυτικού προς βερνίκι

Αποσυνδεδεμένος stef51

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 04, 2017, 02:32:16 μμ »
Το αραιωσες τοσο πολυ που εκοψε , πεταγμα! Το σατινε απο πανω οσο πιο αμεσα γινεται ωστε να σωθει το κιτ.Εν συνεχεια με νεο ματ βερνικι με προσεκτικη αραιωση πλεον !!!!

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 04, 2017, 03:20:19 μμ »
Το έχω δοκιμάσει και αναραιωτο παλι βγάζει την ίδια ασπρίλα.
Μπορεί να είναι κακή παρτίδα από βερνίκια δέν ξέρω τι να πώ αυτό που ξέρω οτι είναι τρομερά ανθεκτικό βερνίκι όπως και τα χρώματα της Modelmaster acryl να φανταστείς οτι όταν τελειώσω το ψέκασμα με χρώμα το τρίβω κατευθείαν με βρεγμένο ντουκόχαρτο  3000 βαθμών και αποκτά τήν τέλεια για εμένα υφή χρώματος.
Το έχω δοκιμάσει άπειρες φορές και στα 25 χρώματα Αcryl modelmaster που έχω .Κανένα απο τα άλλα χρώματα  δέν έχει περάσει αυτό το τέστ ούτε τα Gunze και τα Tamiya, που βέβαια τα 2 τελευταία τα θεωρώ καλύτερα για αερογράφο από τα Modelmaster Acryl.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 04, 2017, 03:32:35 μμ »
Ξέχασα να πώ ότι αραιώνω συνήθως 1/1 με το Hobby colour thinner αλλά έχω δοκιμάσει και άλλες διαφορετικές αραιώσεις η ασπρίλα όμως παραμένει η ίδια. Δέν έχω δοκιμάσει το Αcryl διαλυτικό της Modelmaster γιατί δέν το έχω και είναι λίγο ακριβούτσικο.

Αποσυνδεδεμένος stef51

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 04, 2017, 05:35:30 μμ »
Θα επιμεινω οτι οφειλεται στη κακη αραιωση  :wink: για δες τι λεει η εταιρια στην αραιωση ? :wink:

Ασπριλες βγαζει παντου ? Ή σε καποιες γωνιες και δυσκολα σημεια του μοντελου ?

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 04, 2017, 05:56:32 μμ »
Δοκίμασε αν σε παίρνει με το αραιωτικο της modelmaster.2-3 ψεκασματα με το σατινε ακρυλ.βερνίκι της mm ειχα κάνει κ εμεινα πολυ ευχαριστημένος από το ψεκασμα & την επιφάνεια που έδωσε.Τα βερνίκια είναι λίγο  ζάρι,οποτε θα σου πρότεινα όποιο κ να χρησιμοποιείς,να το αραιώνεις με της ίδιας εταιρείας.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 04, 2017, 06:42:03 μμ »
Έχει δίκιο ο Παναγιώτης (a.k.a. spits22). Με την αλκοόλη (HOBBY COLOR THINNER) σου στεγνώνει πολύ γρήγορα, στον αέρα πριν κάν πιάσει καλά καλά στην επιφάνεια του μοντέλου, γι' αυτό και σου κάνει ασπρίλες το τάλκ που περιέχεται στο βερνίκι. Δοκίμασε με το αραιωτικό της Model master. Γενικότερα θεωρείται το καλύτερο για τα ίδια τα Model master :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 08, 2017, 03:30:24 μμ »
Ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις.
Επιμένω όμως ότι είναι κακή παρτίδα από βερνίκι της modelmaster γιατί όπως και να το ψεκάσω με πολύ λίγο η και καθόλου αραίωση σε όλο το φάσμα των πιέσεων από 1 μπάρ έως 3 μπάρ από πολύ μακριά έως να πέφτει πολύ υγρό το βερνίκι πάνω σε κομμάτι δοκιμών η ασπρη πάχνη συνεχίζει να υφίσταται.
Πιο παλιά είχα ένα ματ βερνίκι της Vallejo και ψεκάζοντας το μέ διάφορες αραιώσεις με το Airbrush thinner της Vallejo και  αυτό μου έκανε ασπρίλες  ωσπου το καινούργιο που αγόρασα από άλλο μαγαζί ψεκάζοντάς το επίτηδες σε κομμάτι δοκιμών με διαφορετικές αραιώσεις μου δίνει πάντα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα χωρίς ίχνος ασπρίλας γιαυτό και υποπτεύομαι ότι είναι κακή παρτίδα της Modelmaster.

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 08, 2017, 04:33:32 μμ »
Για το βερνικι χρησιμοποιησε το δικο της δυαλυτικο οτι αλλο να βαλεις δεν θα σου κανει δουλεια

Tags: