Εγω παιδια χρησιμοποιουσα ματ βερνικι σε σπρε'ι' της Marabu.Βαφω εδω και 4 χρονια φιγουρες subbuteo,που σημαινει πρεπει να υπαρχει αντοχη στα πιασιματα .Ενω τις θερμες εποχες στρωνει τελεια ,αν και το προθερμαινω σε ζεστο νερο,τις κρυες μερες ειτε το προθερμανω ειτε οχι-με το αναλογο κουνημα φυσικα-εχει την ταση να ασπριζει.Εχω καταστρεψει καποιες δουλειες ετσι.Στον αντιποδα ομως εχει πολυ καλη αντοχη στα πιασιματα.Οσον αφορα τα χρωματα-τα ακρυλικα της Marabu- τουλαχιστον σε μικρες επιφανειες που τα χρησιμοποιω δεν εχω θεμα.Τωρα με το βερνικι της winsor n' newton χρησιμοποιω το gloss που προτεινει για χρηση με λαδια,και αυτο για να περναω τα decal.Σε 6 ωρες εχει στεγνωσει,στρωνει αρκετα καλα με το πινελο-για αερογραφο δεν εχω αποψη.Αυτο παντως που με εχει βολεψει και το συνηστω,ειναι το ματ βερνικι της talens το οποιο η εταιρια το προοριζει για χρηση σε φωτο και το προμηθευομαι απο το πλαισιο.Στρωνει τελεια με το πινελο,δεν δημιουργει 'νερα',στεγνωνει σε λιγοτερο απο μιση ωρα,και το δουλευω με white spirit.Το μονο του ελαττωμα,οτι μετα απο 3-4 μερες αδρανειας,κατακαθεται το βερνικι απο τον διαλυτη και θελει καλο ανακατεμα.Το συνηστω ανεπηφυλακτα και ειναι και οικονομικο(050 κωδικος)75ml περι τα 4 ευρω.