Αποστολέας Θέμα: ΛΙΠΑΝΣΗ ΑΕΡΟΓΡΑΦΟΥ  (Αναγνώστηκε 2828 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
ΛΙΠΑΝΣΗ ΑΕΡΟΓΡΑΦΟΥ
« στις: Δεκεμβρίου 08, 2006, 04:32:31 μμ »
       Έχω τρείς αερογράφους.Έναν badger 200 έναν badger 150 και έναν badger 175 crecsendo(που είναι και ο αγαπημένος μου).
Έχω παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό ότι οι σκανδάλες των δύο πρώτων έχουν ελαφρώς ''βαρύνει''.Μοιάζει σαν να χρειάζονται λίπανση.
Έχει δοκιμάσει κάποιος κάτι τέτοιο?Τί υλικό χρησιμοποιήσατε και πώς?
Σκέφτομαι πως αν χρησιμοποιήσω έστω και ελάχιστη ποσότητα λαδιού μηχανής,κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα σε κάποιο βάψιμο θα το ''φτύσει'' με καταστροφικά αποτελέσματα.
      Έχουμε καμιά πρόταση?

Αποσυνδεδεμένος RHO.Steel

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΡΟΔΟΣ
  • Αντώνης
Απ: ΛΙΠΑΝΣΗ ΑΕΡΟΓΡΑΦΟΥ
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 08, 2006, 04:39:06 μμ »
Η λύση του ΣαββατοΚύριακου μου ήταν με πινελάκι και Βαζελίνη.

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 08, 2006, 05:00:38 μμ »
βαζελίνη ή λάδι ραπτομηχανής χρησιμοποιώ :D
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 11, 2006, 08:55:12 πμ »
Η λύση  μου ήταν με πινελάκι και Βαζελίνη.

Σωστός. Αυτό κάνω και εγώ συχνά και έτσι εδώ και 7 χρόνια δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 11, 2006, 09:24:08 μμ »
βαζελίνη και λαδάκι με προσοχή-φειδώ στην ποσότητα. βάζουμε "τόσο - όσο" και ούτε δράμι λιγότερο ή περισσότερο.

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΓΑΛΑΤΣΙ
    • http://WWW.e-KALFAKIS.GR
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 13, 2007, 04:59:28 πμ »
      Έχω τρείς αερογράφους.Έναν badger 200 έναν badger 150 και έναν badger 175 crecsendo(που είναι και ο αγαπημένος μου).
Έχω παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό ότι οι σκανδάλες των δύο πρώτων έχουν ελαφρώς ''βαρύνει''.Μοιάζει σαν να χρειάζονται λίπανση.
Σκέφτομαι πως αν χρησιμοποιήσω έστω και ελάχιστη ποσότητα λαδιού μηχανής,κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα σε κάποιο βάψιμο θα το ''φτύσει'' με καταστροφικά αποτελέσματα.
      Έχουμε καμιά πρόταση?

υπάρχει ειδικό λιπαντικό teflon της BADGER, και για την βελόνα να μην πιάνει χρώμα και για το κινητό ουραίο.
Δεν λαδώνει τα χέρια, η τα εξαρτήματα
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 13, 2007, 10:00:33 πμ »
      Έχουμε καμιά πρόταση?

υπάρχει ειδικό λιπαντικό teflon της BADGER, και για την βελόνα να μην πιάνει χρώμα και για το κινητό ουραίο.

Ευχαριστώ για την απάντηση.Το λιπαντικό αυτό το χρησιμοποιώ ο ίδιος ή ο αερογράφος πρέπει να πάει για service.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 13, 2007, 11:16:13 πμ »
      Έχουμε καμιά πρόταση?

Υπάρει το λιπαντικό αυτό; Είναι διαθέσιμο;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΓΑΛΑΤΣΙ
    • http://WWW.e-KALFAKIS.GR
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 13, 2007, 06:09:46 μμ »
μπορείτε να το αγοράστε.
Σε μοτελιστικές συναντήσεις το κάνουε δωρεάν.
Θα το κάναμε και στο κατάστημα, αλλά λόγω χώρου και χρόνου, δεν μπορεί να γίνει.
Χρησιμοποιείτε πολύ λίγο, (λιγότερο από σταγόνα) και έχω το ίδιο μπουκάλι 10 χρόνια τώρα.

Πρέπει να οργανώσουμε ένα σεμηνάριο αερογράφου, γιατί η συντήρηση έχει λίγα μικρά μυστικά,
που ίσως δεν τα γνωρίζουν όλοι. Εγώ είναι διαθέσιμος και θα χαρώ πολύ.

STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 13, 2007, 06:30:15 μμ »
Για τους μερακλιδες υπαρχει και η ειδικη αλοιφη ΚΥ (για τους γνωστες βεβαια χα χα χα)

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 13, 2007, 06:53:25 μμ »
μπορείτε να το αγοράστε.
Σε μοτελιστικές συναντήσεις το κάνουε δωρεάν.
Θα το κάναμε και στο κατάστημα, αλλά λόγω χώρου και χρόνου, δεν μπορεί να γίνει.
Χρησιμοποιείτε πολύ λίγο, (λιγότερο από σταγόνα) και έχω το ίδιο μπουκάλι 10 χρόνια τώρα.

Πρέπει να οργανώσουμε ένα σεμηνάριο αερογράφου, γιατί η συντήρηση έχει λίγα μικρά μυστικά,
που ίσως δεν τα γνωρίζουν όλοι. Εγώ είναι διαθέσιμος και θα χαρώ πολύ.

Από τα μηνύματά σας είναι φανερό ότι θέλετε να κάνετε βήματα μπροστά,αλλά δεν ξεκινάτε.Πιθανότατα και για εσάς,όπως και για μένα η μέρα έχει μόνο 24 ώρες και δεν φτάνουν για όλα.Παρατήρησα ότι το προηγούμενο ''πακέτο'' μηνυμάτων σας στάλθηκε τις πολύ μικρές ώρες της ημέρας.
       Είναι φανερό ότι γνωρίζετε τον ακριβή τρόπο χρήσης των μοντελιστικών υλικών που οι περισσότεροι τα έχουμε στο μυαλό μας κάπως σκόρπια.
       Γράφετε για σεμινάρια και ότι είστε στη διάθεσή μας.Οργανώστε τα κύριε Καλφάκη.Ορίστε τόπο και χρόνο.Θα είμαι ο πρώτος που θα έρθει και θα χαρώ να σας γνωρίσω και προσωπικά.
       Στο μήνυμά σας παραπάνω, λείπει ένα σύμφωνο κι έτσι δεν γίνεται αντιληπτό αν ''κάνουμε'' ή ''κάνουνε'' δωρεάν την λίπανση του αερογράφου.Θα ήθελα να μου πείτε που μπορώ να το κάνω κι εγώ(όχι απαραιτητα δωρεάν) ή αν μπορώ να αγοράσω το υλικό που αναφέρατε από το κατάστημά σας(παρακαλώ να μην ληφθεί ως διαφήμιση).Επειδή το θέμα αυτό το έχω ανοίξει εγώ και θα ήθελα να φρεσκάρω τους τρείς badger μου.

Tags: