Αποστολέας Θέμα: Lockheed Martin F-16C Block 50 (Tamiya 1/48)  (Αναγνώστηκε 9278 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: Lockheed Martin F-16C Block 50 (Tamiya 1/48)
« Απάντηση #75 στις: Ιανουαρίου 13, 2016, 09:31:50 μμ »
Πολύ ωραίο, αλλα μια και έχεις τα flory λέρωσε λίγο και την εξαγωγή του κινητήρα, και θα δείξει ακόμα καλύτερο ::salut::
Θα λερωθεί κι' άλλο. Δεν έχω τελειώσει...  :mrgreen: :wink:

Σε ζηλεύω Γιώργο που χρησιμοποιείς το Flory Models Wash. Έχεις καμιά ηδέα που θα το βρω? Το HOBBY Colours
που το έφερνε δεν έχει πάντως. :?
Δυστυχώς ο κος Flory αποφάσισε να σταματήσει τη διάθεση μέσω τρίτων και τα πουλάει μόνο online.  Κρίμα γιατί και τα sanding sticks που βγάζει είναι πολύ καλά.  Μακροπρόθεσμα αυτός θα χάσει...
Στο Hobby Colours λογικά θα βρεις τα Ultimate Wash (νομίζω της Promodeller) τα όποια είναι το ίδιο ακριβώς!
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #76 στις: Ιανουαρίου 13, 2016, 10:06:38 μμ »
Πολύ όμορφος ο εν τη Ιαπωνία Αμερικάνος. Έχεις κάνει ωραίο βάψιμο.

Βάλτου και τα όπλα του και θα δείξει σούπερ.

::salut::

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #77 στις: Ιανουαρίου 14, 2016, 09:18:07 πμ »
Γιώργο μου αρέσει πολύ το F-16 σου!! Πολύ όμορφο και με το wash αναδείχτηκαν άψογα και οι γραμμώσεις. Ο οπλισμός έμεινε και τα static discharger και τέλος!! Καλά τελειώματα  ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #78 στις: Ιανουαρίου 15, 2016, 12:15:09 πμ »
Γεια σου Γιωργο  ::salut::

Το γερακι σου ειναι σκετο κουκλι.Γενικα εχω παρατηρησει οτι απο μοντελο σε μοντελο η διαφορα ποιοτητας που δειχνεις ειναι τεραστια  :!:
Καμια σχεση ο giwrgosd που βλεπαμε καποτε με αυτον που βλεπουμε τωρα  :!:  :!:  :!:
Ελαχιστοι στο forum εμφανιζουν τετοια βελτιωση και μαλιστα τοσο γρηγορα.

Ειμαι σιγουρος οτι το επομενο μοντελο σου θα ειναι ακομη καλυτερο.

Μερικες προτασεις-παρατηρησεις
 ::arrowred::  Δεν εχω δει ποτε μπλε μπαταρια σε φωτο του F-16. Αν εχεις καποια φωτο θα ειχε μεγαλο ενδιαφερον να την δουμε.
Αν ωστοσο την εβαψες μπλε ετσι επειδη σου αρεσε ....cool...δειχνει ομορφοτερη απο την πραγματικη που ειναι σε ροζουλι χρωμα

::arrowred::Περιποιησου με λαδια την εξαγωγη του κινητηρα διοτι δειχνει πολυ ξενερωτη και μονοτονη

::arrowred::Μην τεμπελιασεις και σε καμια περιπτωση μην βιαστεις με τον οπλισμο ετσι απλα για να τελειωνεις....θα προδωσεις ολο
    το υπολοιπο αποτελεσμα και θα ειναι πολυ κριμα

::arrowred::Φροντισε το τελευταιο σου βημα να ειναι τα static discharger ωστε να αποφυγεις να πιανεις πολυ το μοντελο μετα την τοποθετηση τους για να μην εχεις ατυχηματα

::arrowred:: Βρωμισε με λαδια τον χωρο κατω απο τον κινητηρα μιας και εκει λερωνει αρκετα (ακομη και αν θες το γερακι σου σχετικα καθαρο
  φροντισε να κανεις την εν λογω περιοχη να δειχνει ενα τσικ πιο βρωμικη απο το υπολοιπο)

Και μια ερωτηση 
Τα ζουμια του flory συμπεριφερονται περιπου οπως αυτο  :?:

ΚΑΛΑ ΤΕΛΕΙΩΜΑΤΑ  :!:  :!:
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ  :!:  :!:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #79 στις: Ιανουαρίου 15, 2016, 09:35:46 πμ »
Γεια σου Γιωργο  ::salut::
Το γερακι σου ειναι σκετο κουκλι.Γενικα εχω παρατηρησει οτι απο μοντελο σε μοντελο η διαφορα ποιοτητας που δειχνεις ειναι τεραστια  :!:
Καμια σχεση ο giwrgosd που βλεπαμε καποτε με αυτον που βλεπουμε τωρα  :!:  :!:  :!:
Ελαχιστοι στο forum εμφανιζουν τετοια βελτιωση και μαλιστα τοσο γρηγορα.
Ειμαι σιγουρος οτι το επομενο μοντελο σου θα ειναι ακομη καλυτερο.
Τι εννοείς; Ο ίδιος είμαι. Επειδή πάχυνα κι' άλλο λίγο;  :mrgreen: Ξέρεις τι κόπο χρειάζεται να διατηρήσεις τέτοια σιλουέτα; Αμέ!  Εγώ τώρα με τον πολύ αέρα βγαίνω κανονικά βόλτα και πατάω γερά στο έδαφος. :mrgreen: ::glossa::
Ευχαριστώ για την γλυκιά εισαγωγή (ορίστε, πάλι γλυκά... ε, τι να κάνει ο άνθρωπος...)

Ας δούμε τις παρατηρήσεις μία-μία. :wink:
::arrowred::  Δεν εχω δει ποτε μπλε μπαταρια σε φωτο του F-16. Αν εχεις καποια φωτο θα ειχε μεγαλο ενδιαφερον να την δουμε. Αν ωστοσο την εβαψες μπλε ετσι επειδη σου αρεσε ....cool...δειχνει ομορφοτερη απο την πραγματικη που ειναι σε ροζουλι χρωμα
Κι' μένα μου φάνηκε περίεργο αλλά έτσι έλεγαν οι οδηγίες της Tamiya. Μπορεί εκεί στο Ιαπωνία ή στο αμέρικα να τις έχουν άλλο χρώμα; Η πιο απλά μπορεί να έκανα λάθος εγώ στην μετατροπή.
Την είχα ήδη βάψει και κολλήσει όταν πήρα το βιβλίο του Γιάννη οπότε βαρέθηκα να την αλλάξω.  :oops:
Αν την είχα αφήσει για το τέλος (δες 1-2 σελίδες πίσω με τα λάθη που έχω καταγράψει) θα την είχα διορθώσει.

::arrowred::Περιποιησου με λαδια την εξαγωγη του κινητηρα διοτι δειχνει πολυ ξενερωτη και μονοτονη
Ειδικά η εξαγωγή, καθώς και το σύστημα προσγείωσης έχουν ακόμα δουλειά, δεν έχουν τελειώσει ακόμα.

::arrowred::Μην τεμπελιασεις και σε καμια περιπτωση μην βιαστεις με τον οπλισμο ετσι απλα για να τελειωνεις....θα προδωσεις ολο  το υπολοιπο αποτελεσμα και θα ειναι πολυ κριμα
Σγα σγα...

::arrowred::Φροντισε το τελευταιο σου βημα να ειναι τα static discharger ωστε να αποφυγεις να πιανεις πολυ το μοντελο μετα την τοποθετηση τους για να μην εχεις ατυχηματα
Τι μου θα θύμισες και έλεγα να τα ξεχάσω. :mrgreen:  :roll:

::arrowred:: Βρωμισε με λαδια τον χωρο κατω απο τον κινητηρα μιας και εκει λερωνει αρκετα (ακομη και αν θες το γερακι σου σχετικα καθαρο   φροντισε να κανεις την εν λογω περιοχη να δειχνει ενα τσικ πιο βρωμικη απο το υπολοιπο)
3 απαντήσεις πάνω...  :wink: :mrgreen:

Και μια ερωτηση 
Τα ζουμια του flory συμπεριφερονται περιπου οπως αυτο  :?:

Περίπου το ίδιο πράγμα είναι, μόνο που τα flory έχουν σαν βάση τον γύψο αν δεν κάνω λάθος.
Αλλά η αρχή ειναι η ίδια. Νεράκι, λίγο υγρό πιάτων, λίγα pigments και έτοιμος.
 ::salut::
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #80 στις: Ιανουαρίου 16, 2016, 01:52:09 μμ »
Σειρά είχαν οι HARM.
Ευκαιρία να δείξω περίπου πως δουλεύουν τα Flory washes για όσους έχουν ακόμα απορία.

Οι πύραυλοι έτοιμοι και έχουν ήδη περαστεί με το 2ο χέρι παρκετίνη πάνω από τις χαλκομανίες και αυτό έχει στεγνώσει καλά.
Click to see the original size.

Απλώνουμε το flory wash σχεδόν παντού, κυρίως εκεί που έχουμε γράμμωση.

Το αφήνουμε να στεγνώσει. Δεν θέλει πάνω από 30 λεπτά.  Μετά με ένα νοτισμένο χαρτί κουζίνας ή πατονέτα ή ακόμα και με το νοτισμένο δάκτυλο μας αφαιρούμε απαλά ότι περισσεύει.  Ότι έχει μπει μέσα στην γράμμωση θα παραμείνει εκεί (εκτός αν ψεκάσουμε νερό ή το σκουπίσουμε με πολύ βρεγμένο χαρτί ή πατονέτα.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι κάπως έτσι.  Αν δεν μας αρέσει μπορούμε κάλλιστα να πλύνουμε το μοντέλο και να επαναλάβουμε τη διαδικασία.  Επίσης επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσο χρειάζεται για να μας ικανοποιήσει το αποτέλεσμα.

Αποσυνδεδεμένος stefanosB747OA

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ATHINA
  • modelclub.gr
« Απάντηση #81 στις: Ιανουαρίου 16, 2016, 07:31:10 μμ »
παρα πολυ   καλο  ...!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #82 στις: Ιανουαρίου 17, 2016, 01:43:11 μμ »
Το παρόν μοντέλο έφτασε στο τέλος.  Δεν θέλω να το πειράξω άλλο γιατί είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα επιφέρω κάποια καταστροφή.
Περισσότερες φωτογραφίες στο Show Room
Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με οπλισμό (τα '80ς απλά έβαφα τα πυραυλάκια...) και ίσως να μην έχει βγει τόσο καλός για τα πιο έμπειρα μάτια σας. Πάντως το σύνολο μου αρέσει.
ʼντε, σας έκανα και την χάρη και το φόρτωσα "σωστά". :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Vangelis1984

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Heraklion Crete
  • modelclub.gr
« Απάντηση #83 στις: Ιανουαρίου 17, 2016, 10:37:57 μμ »
Διαβασα ολο το θεμα στο φορουμ και μπορω να πω πως λιγακι ζηλεψα... πολυ καλη δουλεια στο βαψιμο και στο βρομιμα. Ισως σε μερικα σημεια να υπαρχουν περιθωρια βελτιωσεων αλλα το τελικο ποτελεσμα τουλαχιστον οπως φαινεται απο τις φωτο ειναι αξιολογο.

Επι τη ευκαιρια θα ηθελα να σας παρουσιασω και γω το δικο μου 16αρι. Εδω και σχεδον ενα χρονο φτιαχνω το 72αρι της Revell με την ιδια παραλλαγη και χαλκομανιες της αστρα ντεκαλς ...αρχικα το πηγαινα για αεροππανο της FS480 αλλα στην πορεια ανακαλυψα πως οι χαλκομανιες ειναινπαλαιοτερες και αναπαριστουν αεροσκαφος της FS22που επιχειρουσε παλαιοτερα απο το Spangdahlem..

Αναλυτικα τα σταδια της κατασκευης μπορειε να τα δειτε στον παρακατω λινκ

http://www.ssmh.gr/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=9&id=5563&limit=10&limitstart=10&Itemid=3#5631

Ειναι το πρωτο μου μοντελο μετα απο 15 χρονια απραξιας και ενασχολησης με αλλα σπορ.... σχολια δεκτα...!!

Tags: