Αποστολέας Θέμα: Olympic A300B4, Airfix/1:144  (Αναγνώστηκε 3622 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος CharlieMike

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Rotterdam
  • in thrust we trust
Olympic A300B4, Airfix/1:144
« στις: Μαρτίου 19, 2013, 12:59:37 μμ »
Καλημέρα σε όλους,

Αν και είμαι πρόσφατο μέλος του forum, ωστόσο παρακολουθώ εδώ και τουλάχιστον 6 μήνες την ενότητα της πολιτικής αεροπορίας, της οποίας όπως και άλλοι φαντάζομαι, είμαι λάτρης, καθώς επίσης και τις ενότητες με τις διάφορες τεχνικές.

'Ετσι λοιπόν μετά από σχεδόν 10 χρόνια, αποφάσισα κι εγώ να ασχοληθώ και πάλι με το αγαπημένο μας χομπυ!
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος (SX-BEE), είναι το πλέον αγαπημένο μου καθώς με αυτό ταξίδεψα αεροπορικώς για πρώτη φορά πολλά χρόνια πριν..
Το κιτ είναι το γνωστό της  Airfix στην  1:144. Αρκετά δύσκολο στην εφαρμογή, σε φάση προσγείωσης με flaps/slats και σκέλη σε θέση κάτω. Αρκετές επίσης ήταν και οι επεμβάσεις στο βελτιωτικό κομμάτι.. Οι χαλκομανίες ειναι της two-six decals, και decal setting daco όπως επίσης και τα φωτοχαραγμένα.

Τα χρώματα ειναι humbrol 22 το λευκό, 127 το γκρι και 5 το coroguard, και διάφορες μίξεις τα μεταλλικά μέρη. Το βερνίκι ειναι το gloss της microscale το οποίο επέλεξα μετά απο αρκετές δοκιμές.
Το βάψιμο έγινε εξ ολοκλήρου με πινέλο και πάρα πολύ τρίψιμο με διαφόρων βαθμών ντουκόχαρτο..

Απομένει ένα ακόμη βήμα που είναι το wash/weathering με το pro-modeller. Απλά δεν έχω την υπομονή και είπα να ποστάρω μια φωτογραφία.. Θα ακολουθήσουν καλύτερης ποιότητας φωτογραφίες με το μοντέλο ολοκληρωμένο.

Τέλος, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τις πολύτιμες συμβουλές και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Γνωρίζω πως υπάρχουν αρκετά περιθώρια  βελτίωσης αλλά είμαι ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπόψη πως πριν ανακαλύψω το forum δεν είχα ιδέα για τη σωστή διαδικασία κατασκευής μοντέλων.
Για το λόγο αυτό, επιτρέψτε μου να σας αφιερώσω αυτή την κατασκευή.

Φιλικά,
Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: Olympic A300B4, Airfix/1:144
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 19, 2013, 02:24:51 μμ »
Καλώς ήρθες Χρήστο και καλές κατασκευές!
Είναι αλήθεια ότι είμαστε ελάχιστοι (προς το παρόν τουλάχιστον) που ασχολούμαστε με την πολιτική αεροπορία.
Έχεις κάνει καταπληκτική δουλειά σε ένα τόσο άθλιο (το λέω ευγενικά) μοντέλο και μου αρέσει ιδιαίτερα που το έχεις κάνει εν λειτουργία.
Περιμένουμε να δούμε και άλλες δουλειές σου και φυσικά περισσότερες φωτογραφίες, λεπτομέρειες πως κατέβασες flaps/slats κλπ...
Είναι κάτι που δεν το έχω τολμήσει ακόμα.
Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

• Scale 1/144
  • *
  • in thrust we trust
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 21, 2013, 02:02:41 μμ »
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και τα θετικά σχόλια,
Κατάφερα να κλέψω λίγο χρόνο για να εκμεταλλευτώ τον ήλιο (σπανίζει στα μέρη μας..) και να τραβήξω μερικές καλύτερες φωτογραφίες. Δυστυχώς ακόμα δεν πρόλαβα να κάνω το wash/weathering.
Θα επανέλθω!

Αποσυνδεδεμένος SST

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 22, 2013, 10:40:18 πμ »
Συγχαρητήρια για την άψογη δουλεία και μου θύμισες και εμένα το πρώτο μου ταξίδι με αεροπλάνο, με το αδερφάκι του το SX-BED (Τηλέμαχος), τον ʼυγουστο του '90  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 22, 2013, 12:54:05 μμ »
Πανέμορφο είναι μπράβο.Δωσε λεπτομερειες για τα  σήματα ευκολοδοϋλευτα?

• Scale 1/144
  • *
  • in thrust we trust
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 22, 2013, 07:10:47 μμ »
Τα σήματα είναι πολύ εύκολα στη χρήση και αρκετά ανθεκτικά.
Σήμερα προχώρησα και στο wash/weathering.. Πιστεύω πως δεν το παράκανα αλλά θα ήθελα και τη γνώμη των περισσότερο έμπειρων.
Παραθέτω και μερικές ακόμα φωτογραφίες για να δείτε το τελικό αποτέλεσμα.
Όσον αφορά τώρα τη διαδικασία κατεβάσματος των flaps/slats, φυσικά αφαίρεσα τα κινούμενα τμήματα και χρησιμοποιώντας μια λίμα "έφαγα" το πλαστικό κάτω από τα αερόφρενα καθώς και αρκετό από το χείλος προσβολής.
Τα flaps κατασκευάστηκαν απο φύλλο πλαστικού, και τα slats από ένα παλιό κιτ Beluga 1:144, από το οποίο δανείστηκα (δεν σκοπέυω να τα επιστρέψω..)και τα κύρια σκέλη προσγείωσης. Στη συνέχεια έκοψα και κόλλησα τα αεροδυναμικά καλύματα, και χρησιμοποιώντας επιπλέον μικρά πλαστικά κομμάτια τοποθέτησα τα flaps στην τελική τους θέση.

Και τώρα πρέπει να κοιτάξω πως να βγάζω καλύτερες φωτογραφίες...

Αποσυνδεδεμένος Mirager1988

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Germany
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 23, 2015, 03:03:08 πμ »
ΤΙΤΑΝΟΣ!!!! Πολυ καλο!

Αποσυνδεδεμένος Mirager1988

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Germany
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 23, 2015, 03:13:32 πμ »
Εχω τρελα με το Α300 και ιδιαιτερα με τα χρωματα Ολυμπιακης. Εδω στο Μοναχο που ζω υπαρχει Μουσειο το οποιο εχει μεσα ολοκληρο το κομματι καμπινας πτερυγας με κινητηρα και σκελος και ενα Μοντελο Α300 σε κλιμακα 1/40!!! Ενα τερας που σιγα σιγα εξαφανιζεται απο τους ουρανους... :( ::cry2::

Αποσυνδεδεμένος stefanosB747OA

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ATHINA
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 24, 2015, 11:40:02 πμ »
Πάρα  πολύ καλό  Χρήστο   μπράβο και από μένα  γιαυτη την κατασκευή . 
Κάτω από την κοιλία  έχεις τοποθετήσει  2 αεραγωγούς?
Εάν τους πείρες  από το  μπελουγκα  , νομίζω ότι μόνο  το  μπελουγκα και το  Α 300 600  τους είχαν.
Πάντως είναι πολύ  όμορφο  και γω είχα  επιχειρήσει να κατεβάσω  τα φλαπς  σε ένα  747   αλλά δεν το προλάβαινα για την έκθεση   ,οπότε  τα έβαλα πάλι στη  αρχική τους   θέση .

::salut:: ::salut:: ::salut::