Καλημέρα σε όλους,
Αν και είμαι πρόσφατο μέλος του forum, ωστόσο παρακολουθώ εδώ και τουλάχιστον 6 μήνες την ενότητα της πολιτικής αεροπορίας, της οποίας όπως και άλλοι φαντάζομαι, είμαι λάτρης, καθώς επίσης και τις ενότητες με τις διάφορες τεχνικές.
'Ετσι λοιπόν μετά από σχεδόν 10 χρόνια, αποφάσισα κι εγώ να ασχοληθώ και πάλι με το αγαπημένο μας χομπυ!
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος (SX-BEE), είναι το πλέον αγαπημένο μου καθώς με αυτό ταξίδεψα αεροπορικώς για πρώτη φορά πολλά χρόνια πριν..
Το κιτ είναι το γνωστό της Airfix στην 1:144. Αρκετά δύσκολο στην εφαρμογή, σε φάση προσγείωσης με flaps/slats και σκέλη σε θέση κάτω. Αρκετές επίσης ήταν και οι επεμβάσεις στο βελτιωτικό κομμάτι.. Οι χαλκομανίες ειναι της two-six decals, και decal setting daco όπως επίσης και τα φωτοχαραγμένα.
Τα χρώματα ειναι humbrol 22 το λευκό, 127 το γκρι και 5 το coroguard, και διάφορες μίξεις τα μεταλλικά μέρη. Το βερνίκι ειναι το gloss της microscale το οποίο επέλεξα μετά απο αρκετές δοκιμές.
Το βάψιμο έγινε εξ ολοκλήρου με πινέλο και πάρα πολύ τρίψιμο με διαφόρων βαθμών ντουκόχαρτο..
Απομένει ένα ακόμη βήμα που είναι το wash/weathering με το pro-modeller. Απλά δεν έχω την υπομονή και είπα να ποστάρω μια φωτογραφία.. Θα ακολουθήσουν καλύτερης ποιότητας φωτογραφίες με το μοντέλο ολοκληρωμένο.
Τέλος, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τις πολύτιμες συμβουλές και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Γνωρίζω πως υπάρχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης αλλά είμαι ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπόψη πως πριν ανακαλύψω το forum δεν είχα ιδέα για τη σωστή διαδικασία κατασκευής μοντέλων.
Για το λόγο αυτό, επιτρέψτε μου να σας αφιερώσω αυτή την κατασκευή.
Φιλικά,
Χρήστος
