Αποστολέας Θέμα: T-38/ T-38 M2 small amphibious tank  (Αναγνώστηκε 1810 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
T-38/ T-38 M2 small amphibious tank
« στις: Νοεμβρίου 14, 2015, 01:05:39 πμ »
Πριν λίγο καιρό έπεσε στα χέρια μου το κιτ της cooperativa. Μια ιδέα μπορείτε να πάρετε εδώ
http://www.ebay.fr/itm/1-35-Russischer-Panzer-T-38-small-amphibian-tank-Cooperativa-Kit-R35007-S2838-/371483003904?hash=item567e1ccc00

Αποφάσισα να φτιάξω την έκδοση με το πυροβόλο των 20 χιλιοστών. Η εφαρμογή ήταν αρκετά καλή, είχα κάποια θεματάκια που λύθηκαν με στόκο αλλά μάλλον ήταν η δικιά μου βιασύνη που τα προκάλεσε. Το κίτ είχε και μεταλλικά φωτοχαραγμένα τα οποία χρησιμοποίησα σχεδόν όλα. Φυσικά οι οδηγίες με μπέρδεψαν λίγο αλλά τελικά τα κατάφερα. Οι ερπύστριες ήταν σε κομμάτια, οπότε για εμένα ήταν σαν τεστάρισμα το φτιάξιμο του μοντέλου γιατί οι μόνες ερπύστριες που είχα χρησιμοποιήσει ήταν βινυλίου.
 Κάποια απο τα υπερυψωμένα πριτσίνια, χάθηκαν με το τρίψιμο, οπότε αναγκάστηκα και έκοψα καινούργια από ΖΤΠ. Ομολογώ ότι δυσκολεύτηκα αλλά το διασκέδασα. Το μοντέλο αυτό το έφτιαξα κυρίως για να πειραματιστώ με τεχνικές που δεν είχα δοκιμάσει.
 Φτάνοντας στο βάψιμο, οι οδηγίες είχαν δύο επιλογές με μόνο περιγραφή του χρώματος. Για την έκδοση με το πυροβόλο έδινε ένα Dark Grey Green, ενώ για την έκδοση με το πολυβόλο έδινε το Dark Olive Green. Φυσικά στο κουτί υπάρχει η έκδοση με το πολυβόλο.
 Βρήκα και φώτο απο μια άλλη κατασκευή και την κράτησα για το χρώμα

Φυσικά έψαξα και στο ίντερνετ για φώτο και βρήκα κάποιες σε κάποιο μουσείο

Προσπάθησα να φτιάξω μια δικιά μου μίξη για να πετύχω το χρώμα της φωτογραφίας από TAMIYA Deck Tan XF-55 και Gunze H340 Field Green 34097.

Ζητάω την κατανόηση σας για τις φώτο, είναι με το κινητό της γυναίκας μου. Σε πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω καλύτερες (η μικρή κρύβει την φωτογραφική για να μην δω τι φωτογραφίες έβγαλε στην εκδρομή)
 Θέλω επισημάνσεις και διορθώσεις για το χρώμα. Εννοείται πώς ακόμα δεν έχουν περαστεί φίλτρα και φθορές και θέλω να πειραματιστώ αρκετά αλλά πρώτα θέλω την γνώμη σας για το χρώμα (και μετά για την κατασκευή)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
Απ: T-38/ T-38 M2 small amphibious tank
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 14, 2015, 10:55:44 πμ »
ʼξιος  άξιος , και μόνο που τα καταφέρεις με κίτ της cooperativa . :D :D

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 14, 2015, 11:19:07 πμ »
Καλημέρα Jim40.
Δεν ξέρω το κιτ και δεν μπορώ να πω πολλά για την κατασκευή. Το κατασκευαστικό αποτέλεσμα φαίνεται πάντως πολύ όμορφο.
Για τον χρωματισμό  μπορώ να σου πω ποιά χρώματα χρησιμοποιώ εγώ.
Για καινούργια βαφή το humbrol 117. Για πολυκαιρισμένη βαφή, επειδή τα χρώματα αλλάζουν σε λίγο χρονικό διάστημα ( π.χ. ελληνικό Μ 48 Molf, όπου το καφέ γίνεται λαχανί.) το Ηumbrol 159.
Στις φώτο από το Μουσείο αρμάτων, που βρήκες, το άρμα φαίνεται να είναι βαμμένο πριν από αρκετό καιρό. Εξ'ου και τα σκασίματα στην μπογιά.
Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 14, 2015, 01:25:55 μμ »
1st Guards Tank Brigade τώρα που είπες για πολυκαιρισμένα, σκέφτομαι να πειραματιστώ με λίγο πιο σκούρο στίς ακμές και μετά φίλτρα και φθορές.

arcadios, 1st Guards Tank Brigade, παιδιά ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 14, 2015, 03:28:36 μμ »
ʼξιος  άξιος , και μόνο που τα καταφέρεις με κίτ της cooperativa . :D :D
x 10000
Αν δουλεύεις ακρυλικά και δεν έχεις πρόσβαση στα ΑΚΑΝ (που πλέον τα θεωρώ κορυφή από άποψη πιστότητας), χρησιμοποίησε το Η303 της Gunze...

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 14, 2015, 03:33:50 μμ »
x 10000
Αν δουλεύεις ακρυλικά και δεν έχεις πρόσβαση στα ΑΚΑΝ (που πλέον τα θεωρώ κορυφή από άποψη πιστότητας), χρησιμοποίησε το Η303 της Gunze...

Και να σκεφτείς το έχω και το σκεφτόμουνα, αλλά ήθελα να πειραματιστώ με αναμίξεις και το είδα σαν ευκαιρία. Ευχαριστώ πάντως για την επισήμανση, θα φροντίσω να το έχω στα υπόψιν.  ::salut:: ::salut:: ::salut:: 

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 20, 2015, 04:00:42 μμ »
Μικρή ενημέρωση.
 Τέλειωσα με τα φίλτρα και τα μεταλλικά και θα ασχοληθώ με το pin wash.  Τα μεταλικά παρελκόμενα βάφτηκαν με steel της Model Master. Το συρματόσχοινο επειδή έσπασε (ήταν στερεωμένο στο σπρού σε δεκαπέντε σημεία πιο χοντρά απο το ίδιο) κράτησα τις άκρες και προσπάθησα να φτιάξω ενα απο πολύκλωνο καλώδιο. Κάτι βγήκε. Την εξάτμιση την παίδεψα με 213 Stainless, 212 Iron της Gunze και το XF-64 Red Brown της ΤΑΜΙΥΑ. Έκανα και μια προσπάθεια να φτιάξω έναν διπλωμένο μουσαμά για να μην φαίνεται άδειο το όχημα. Δούλεψα με αλουμινόχαρτο από συσκευασία χαλβά (σλούρπ  :mrgreen:). Δεν έχει βαφτεί ακόμα γιατί θέλω να μου πείτε αν ξέρει κάποιος περίπου τι χρώμα να τον βάψω. Επίσης ο γρύλος που υπάρχει στο φτερό από την μεριά του συρματόσχοινου, πρέπει να βαφτεί κόκκινος ή κάποιο άλλο χρώμα?

Περιμένω την γνώμη σας και ζητάω συγγνώμη για τις κουνημένες φώτο αλλά...  Κάπου έχω ένα τριποδάκι και το ψάχνω. Μέχρι τότε υπομονή

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 19, 2016, 01:22:44 πμ »
Τελικά το έφτασα σε αυτή την μορφή και λέω να το σταματήσω εκτός και έχετε κάποια άλλη ιδέα

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 19, 2016, 09:35:46 πμ »
Γενικά φαίνεται να έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά δεδομένων μάλιστα και των περιορισμών του κιτ. Θέλει μια φιγουρίτσα για να δίνεται πιο άμεσα η αίσθηση του πόσο μικρό είναι το όχημα. Το συρματόσκοινο έπαιρνε να είναι καλύτερο (περισσότερο στρίψιμο) και ο μουσαμάς ίσως ήθελε λίγο πιο έντονη τη διαφορά στο χρώμα για να δείχνει περισσότερο. Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 19, 2016, 04:32:07 μμ »
Ευχαριστώ πολύ. Το συρματόσχοινο ήταν οι πρώτες μου προσπάθειες, πιστεύω ότι οι επόμενες θα είναι καλύτερες.
 Όταν λες ότι ο μουσαμάς ήθελε λίγο πιο έντονη διαφορά τι εννοείς? Λίγο πιο χακί στην απόχρωση?

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 19, 2016, 05:34:19 μμ »
Εγώ θα τον έκανα λίγο πιο ξεθωριασμένο, να ασπρίζει λίγο. Αλλά βέβαια είναι και θέμα φωτογραφίας. Μπορεί από κοντά να φαίνεται η διαφορά. Για το συρματόσχοινο χρησιμοποιώ συνήθως το dremel για να στρίψει αρκετά. Το καλό είναι ότι οι προσπάθειες δεν στοιχίζουν τίποτα, οι επόμενες σίγουρα θα είναι καλύτερες. Όσο πιο λεπτά τα καλώδια, τόσο πιο καλό βγαίνει στην κλίμακα (ακόμη και για 72άρια).

Tags: