Αποστολέας Θέμα: Το Μουσείο  (Αναγνώστηκε 74726 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: υπόστεγο 'Λέρος' (εννιά και σήμερα)!
« Απάντηση #50 στις: Οκτωβρίου 02, 2016, 05:52:58 μμ »
 ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: υπόστεγο 'Λέρος' (1.κατασκευή Harvard)
« Απάντηση #51 στις: Οκτωβρίου 04, 2016, 09:51:49 μμ »
Μια σκουπα ρε παιδια! Μαζευτηκαν πολλα φυλλα! :lol: Απο ποιό μερος του Χαρβαρντ ειναι η φωτο? :?: :?: :?: :?:

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος Markpa

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Norwich
    • Shuttleworth
« Απάντηση #52 στις: Οκτωβρίου 04, 2016, 11:41:34 μμ »
Απο κάποιο γυγλισμό της ουράς (μάλλον πτερύγιο ανόδου-καθόδου)Αριστερά είναι το τυμπανο του τριμ.

Παρατηρήσεις: Απο τον γυγλισμό λείπει το split pin και το συρματόσχοινο έχει kink. 
PER ARDUA AD ASTRA

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #53 στις: Οκτωβρίου 05, 2016, 06:28:20 πμ »
Απο κάποιο γυγλισμό της ουράς (μάλλον πτερύγιο ανόδου-καθόδου)Αριστερά είναι το τυμπανο του τριμ.

Παρατηρήσεις: Απο τον γυγλισμό λείπει το split pin και το συρματόσχοινο έχει kink. 

Σωστός! ::thumbleft::  Ανάθεμα πάντως αν κατάλαβα μισούς από τους όρους που μου ανέφερες!  :oops: Πάντως γι αυτούς ακριβώς τους γυγγλισμούς που θελω να αναπαραστησω στα μετρα του δυνατου στο μοντελο μου,πετάχτηκα 8) μέχρι το Πολεμικό Μουσείο για επιτόπου έρευνα!  :wink:

Γιώργο, Φίλιππε, ευχαριστώ σας! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #54 στις: Οκτωβρίου 09, 2016, 11:07:13 πμ »
Καλημερα. Εν αναμονη της αυριανης εκ του πολυ συνεγγυς ::danseuse:: φωτογραφισης των πρωταγωνιστων του διοραματος μου στο Μουσειο, παραθετω καποιες φωτο απο την πορεια των εργασιων του 'γαλατά'. Αφορουν τα ετοιμα προς βαφη cowling, flaps καθως και το wheel bay.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #55 στις: Οκτωβρίου 09, 2016, 11:47:07 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #56 στις: Οκτωβρίου 09, 2016, 11:53:42 πμ »
Spoiler (hover to show)
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #57 στις: Οκτωβρίου 10, 2016, 08:40:32 πμ »
Πολύ ωραίος Παναγιώτη!
Μετρημένος και σχολαστικός...το κόλπο με το μανταλάκι είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω?
Για εξήγα λίγο... :mrgreen:
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #58 στις: Οκτωβρίου 10, 2016, 09:43:52 μμ »
Πολύ ωραίος Παναγιώτη!
Μετρημένος και σχολαστικός...το κόλπο με το μανταλάκι είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω?
Για εξήγα λίγο... :mrgreen:
Ευχαριστω Αλεξ! Πανω στο...μανταλακι κολλαω με διπλης το 'ακατεργαστο' φλαπ και μετα αρχιζω να τριβω το πλαστικο μεχρι να αποκτησει το σχημα που θελω. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: υπόστεγο Λέρος (1.κατασκευή Harvard)
« Απάντηση #59 στις: Οκτωβρίου 11, 2016, 06:34:08 πμ »
Η φωτογράφηση των αεροπλάνων έγινε κανονικά χτες το πρωί από τις 10 ως τις 12. Αναλυτικό φωτορεπορταζ εν ευθέτω χρόνω. Από την πολυαναμενομενη επίσκεψη στο κοκπιτ του Χάρβαρντ ήρθε η αναμενόμενη φάπα!  :mrgreen:  Σε αντίθεση με το αντίστοιχο έκθεμα στο Πολεμικό Μουσείο, εδώ τα καθίσματα είναι ίδια μπρος πίσω ενώ οι βραχίονες στήριξης τους είναι ψηλότερα από ότι τα είχα φτιάξει εγώ. Συνεπώς ξηλωθηκαν κ θα φτιαχτούν σωστά αυτή τη φορά. Μια άλλη λεπτομέρεια επίσης είναι ένας μουσαμας που καλύπτει το πίσω κάλυμμα των οργάνων. Γενικά το πιλοτήριο είναι φθαρμενο κ με αρκετο λερωμα, καμία όμως σχέση με το αντίστοιχο στο Πολεμικό  Μουσείο.

Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: υπόστεγο Λέρος - (1.κατασκευή Harvard)
« Απάντηση #60 στις: Οκτωβρίου 15, 2016, 11:26:41 πμ »
Συνεχεια στον Γολγοθα με την μετατροπη των καθισματων. Ενδιαφερον παρουσιαζουν οι σκουριασμενες πορπες τους. Εγιναν λοιπον τα απαραιτητα τριψοβαψιματοσκουριασματολερώματα και τα καθισματα με τους μετασκευασμενους βραχιονες στηριξης τους ξαναχωθηκαν στο πιλοτηριο.. :mrgreen: ::salut::

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #61 στις: Οκτωβρίου 15, 2016, 11:57:25 πμ »
Πολύ ωραίος Παναγιώτη!
Τελικά μου αρέσει πολύ το βάψιμό σου (σου είχα πει οτι είναι λίγο υπερβολικά πατινέ, αλλά τελικά είναι τέλειο -ή σχεδόν τέλειο :mrgreen:- αποτέλεσμα).
Για εξήγα εδώ τις εργασίες βαψίματος εσωτερικού (μην βαριέσαι :mrgreen:).
Πόσα ξανοίγματα, πόσα και ποιά λάδια κλπ...

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #62 στις: Νοεμβρίου 21, 2016, 08:02:29 μμ »
Καλησπερα.Η συνέχεια της κατασκευής(σε πολυ αργους ρυθμους) είχε να κάνει με το σύστημα προσγείωσης και την έλικα. Τα σκέλη τροχών που δίνει το κιτ προκαλούν επιεικώς το γέλιο! :evil: Από αυτά κράτησα μόνο το τμήμα που κολλάει στην πτέρυγα και τον πλαϊνό βραχίονα τους. Στο Harvard του μουσείου δεν υπάρχουν καλλύμματα σκελών. Στα πραγματικά σκέλη υπάρχουν πολλές "τρυπούλες" (να με συγχωρέσουν οι γνώστες, αλλά δεν ξέρω πώς να τις αποκαλέσω) τουλάχιστον ηξερα πώς να τις φτιάξω έστω και μετ'εμποδίων. :mrgreen:   Τα photo-etched τα "επένδυσα" με λεπτό πλαστικό γιατί έδειχναν αφύσικα λεπτά. Τις ζάντες του κιτ τις αντικατέστησα με φύλλο πλαστικού, κομμένο με το εργαλείο της Olfa. Στην συνέχεια πέρασα στην κατασκευή του ουραίου τροχού και του σκέλους του που και εδώ το κιτ τα δίνει υπεραπλουστευμένα. Στο έκθεμα του μουσείου ο ουραίος τροχός είναι σκασμένος και κατά συνέπεια έτσι έπρεπε να τον αποδώσω και εγώ. Για την απόδοση του "καψίματος" ζέστανα φύλλο αλουμινίου πάνω από φλόγα κεριού και ταυτόχρονα ακούμπησα το πλαστικό μέχρι το σημείο που ήθελα.
Το πλούσιο reference από την περιοχή της έλικας με έβαλε και εδώ στο πειρασμό να το αλλάξω τελείως. Απαραίτητη διαδικασία ήταν και η λέπτυνση της χονδροειδέστατης έλικας του κιτ.
Τέλος, λίγο πριν το μοντέλο "μεταφερθεί¨στο βαφείο αποφάσισα να αναπαραστήσω τους γυγγλυσμούς(hinges) των επιφανειών ελέγχου. Ο πιο "βαβούρας" ήταν αυτός που περιλάμβανε και την ράβδο ελέγχου του ατρακτιδίου του πτερυγίου του πηδαλίου κλίσης(aileron control rod). Υπάρχει μία σκέψη αντί να προχωρήσω στο βάψιμο του Harvard να συνεχίσω με τα άλλα δύο πετούμενα, φτάνοντας στο ίδιο στάδιο και μετά να βάψω την "τριπλέτα" συγκεντρωτικά.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #63 στις: Νοεμβρίου 22, 2016, 12:02:50 πμ »
Σπιτσλες!
Η προσοχή σου στην λεπτομέρεια είναι τρομερή.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #64 στις: Νοεμβρίου 22, 2016, 12:24:12 πμ »
Για άλλη μια φορά η δουλειά σου είναι εκπληκτική σε λεπτομέρεια και απόδοση. Διατηρώ αμφιβολίες σχετικά με το θέμα και την εκκεντρικότητά του αλλά πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που θα τις ξεπερνά.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #65 στις: Νοεμβρίου 22, 2016, 01:49:00 πμ »
All hail the Master of Plastic!
Υποδειγματική παρουσίαση (όπως και η δουλειά).
Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #66 στις: Νοεμβρίου 22, 2016, 07:03:32 πμ »
Για άλλη μια φορά η δουλειά σου είναι εκπληκτική σε λεπτομέρεια και απόδοση. Διατηρώ αμφιβολίες σχετικά με το θέμα και την εκκεντρικότητά του αλλά πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που θα τις ξεπερνά.
Φίλε μου η επιλογή του project γενικά έχει σε μεγάλο βαθμό να κανει και με μια καλώς εννοουμενη αντίδραση στή 8ετια της Ιαπωνικής θεματολογικης ενασχόλησης που ξέχωρα από τη μέγιστη ομορφια των αεροπλάνων της IJAAF/IJNAF με εκανε να ζω σε μαύρα σκοτάδια- τρόπος του λέγειν - σε ότι αφορούσε πηγή πληροφοριών και κατανόηση γλώσσας. Ο Arawasi που μέχρι κάποιου σημείου ήταν δίπλα μου μετά εξαφανίστηκε :roll: άνευ συγκεκριμένου λόγου κ οι φιλότιμες βοήθειες από φίλους φεισμπουκικα Ιάπωνες δεν ήταν αρκετή. Από την άλλη μεριά τωρα: Το υποστεγο βρίσκεται ένα 20λεπτο περίπατο από το σπίτι μου,υπάρχει άψογη συνεργασία με τον διοικητή του Μουσείου κ φυσικα τα εκθέματα που επέλεξα είναι πολύ ενδιαφέροντα. Α! και οποτε έχω μια απορία η απάντηση είναι κυριολεκτικά χειροπιαστή! :D
Σε ευχαριστω για το σχόλιο,όπως επίσης και αμφότερους τους Alex guys! :mrgreen: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #67 στις: Νοεμβρίου 22, 2016, 07:18:31 πμ »
edit:   Με τη πρώτη ευκαιρία θα ποσταρω φωτό κ των τριών εκθεμάτων εστιάζοντας σε ιδιαιτεροτητες τους, όπως φθορές σε συγκεκριμένα σημεία, σκισιματα πανινων επιφανειών, ραγισμενες καλύπτρες, αποκόλληση εθνοσημων,κλπ,κλπ. :wink:  ΑΥΤΆ  είναι που θα "κυνηγήσω" να αποδώσω περισσότερο. Ας ελπίσω ότι δεν θα γίνει απο το Μουσειο κάποια απόπειρα αποκατάστασης των ζημιών γιατί θα διαμαρτυρηθώ έντονα στο ΓΕΑ! :lol:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: υπόστεγο Λέρος - (2.κατασκευή Helldiver)
« Απάντηση #68 στις: Νοεμβρίου 24, 2016, 04:12:03 μμ »
Και με το Harvard ετοιμο για βαψιμο-θα παραμεινει σε αναμονη αρκετο καιρο ακομα μιας και αποφασισα να βαψω στο τελος και τα τρια μοντελα-περναω στο 2ο μερος του project, την κατασκευη δηλαδη του 'κτηνους' aka Curtis SB2C-5 Helldiver. Παρακαλεσα τους ανθρωπους του Μουσειου να μεταφερουν το κτηνος στον εξωτερικο χωρο του Μουσειου για φωτογραφιση κατω απο τον ηλιο κ αυτοι δεν μου χαλασαν το χατηρι! :lol: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #69 στις: Νοεμβρίου 24, 2016, 05:43:18 μμ »
Καλή αρχή σε αυτό το μέρος του project! Πωπω τι χρώματα μπλε γυαλιστέρα και κόκκινα της Ferrari είναι αυτά? Περαστικά. Δεν τους λες να τα βάψουν και κανένα άλλο χρωματάκι μια που τα έβγαλαν και στον ήλιο :twisted: :twisted: :twisted:

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #70 στις: Νοεμβρίου 24, 2016, 06:25:05 μμ »
Δώσε βάση στο πιλοτήριο, τα δικά μας Helldivers είχαν κονσόλες όπως τα πιο σύγχρονα αεροσκάφη και όχι όπως αυτά του Β'ΠΠ.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #71 στις: Νοεμβρίου 24, 2016, 07:03:54 μμ »
Δώσε βάση στο πιλοτήριο, τα δικά μας Helldivers είχαν κονσόλες όπως τα πιο σύγχρονα αεροσκάφη και όχι όπως αυτά του Β'ΠΠ.
Το γνωρίζω φίλε, το είδα κ από κοντά κοντά  8)

Σκόνη, εγκατάλειψη,...κι έτσι σκοπεύω να το αναπαραστησω..

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #72 στις: Νοεμβρίου 25, 2016, 08:23:44 πμ »
Μια αναμνηστική με τα σύνεργα..Το set της True details πάει στράφι κ όποιος το θέλει το πουλώ κοψοχρονιά. :wink: Το κιτ είναι της accurate miniatures αγορασθεν από τον φίλο s-mat. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #73 στις: Νοεμβρίου 25, 2016, 09:39:04 μμ »
Λοιπον...Το εκθεμα στο Τατοι περα απο το εγκαταλειμμενο κοκπιτ με την οχι και τοσο καθαρη καλυπτρα,

Click to see the original size.

''ζηταει'' λερωμενες φωλεες με ελαχιστες καλωδιοσωληνωσεις,

ανοιχτα τα πτερυγια του κινητηρα.. :evil:

σκονισμενες τις επιφανειες των πτερυγων,

σκασμενο τον ουραιο τροχο

το elevator υπο γωνια :twisted:

στο πισω κοκπιτ υπαρχει ενας μουσαμας(?) και ΤΙΠΟΤΑ αλλο ::thumbleft::

ενω θα ηθελα τη βοηθεια σας σε δυο αγνωστα αντικειμενα που ''συνελαβε'' η καμερα του κινητου μου ενω ειχα σκαρφαλωσει στην αριστερη πτερυγα του Χελνταιβερ,..

Click to see the original size. Click to see the original size.

Αυτα....Σημερα ξεκινω τη δευτερη κατασκευη ,αυτη του ''κτηνους'' που πιστευω θα ειναι ακομα πιο ενδιαφερουσα απο εκεινη του τιμιου ''Τεξανού''.. :D ::salut::

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #74 στις: Νοεμβρίου 25, 2016, 10:29:18 μμ »
Το κόκκινο μανταλάκι τοποθετείται για να μην κινούνται οι επιφάνιες ελέγχου. Το άλλο δεν μπορώ να διακρίνω καλά.

Tags: