ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > GB: Dogfights: Mig21 vs MirageIII & Abrams vs T-72

Hello Africa! MiG-21M Sudan & MiG-21bis Mozambique (Eduard 1/144)

<< < (2/8) > >>

felix:
Τι λές τώρα?!?!? Σε 1/144 τέτοια δουλειά? Κόκπιτ άψογο, πανέξυπνο κόλπο για τα ακροφύσια!! Δείχνουν πολύ όμορφα και όπως πρέπει για την κλίμακα. Καλή συνέχεια εύχομαι!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::

dkakos:
Νώντα, σ'ευχαριστώ. Την ιδέα για τα ακροφύσια την πήρα απο το ΡΕ σετ της eduard για τα -bis/-MF/-SMT, όπου δίνει την εξαγωγή για να την τυλίξεις, με τα ακροφύσια μικρά ορθογώνια για να τα λυγίσεις.

Γιώργο μου, αν χρειαστεί να βάζω σε τέτοια θέματα προειδοποίηση υγείας!  :mrgreen:
Δεν θέλω να μου πάθεις κάτι  ::eusa_naughty::

Έτσι λοιπόν φαίνονται


Ενώ έλεγα να πάω για αστάρια, η υγρασία του 98% δεν το επέτρεψε.
Συμπλήρωσα έτσι λεπτομέρειες στο Σ/Π και τις φωλέες.


Επίσης, στις οδηγίες των κιτ, σου λέει να βάλεις τον κώνο ΠΡΙΝ κλείσεις την άτρακτο. Αυτό όμως εμποδίζει και την εξάλειψη των ενώσεων εσωτερικά τις εισαγωγής και αργότερα και το βάψιμό της, καθώς και την ευκολία στο βάψιμο του ίδιου του κώνο. Τέλος, άν (όπως εγώ) βάλεις την κατασκευή της εξαγωγής, δεν θα έχεις απο που να κρατάς το μοντέλο κατά το αστάρωμα και το βάψιμο.
Η εμπειρία απο τα άλλα 2 που είχα φτιάξει, μου έμαθε οτι ο κώνος στην βάση του, είναι πιο χοντρός απο τα χείλη της εισαγωγής. Αρά θέλει τρίψιμο. Εύκολο:


Απόψε όπως πάει, δεν με βλέπω να ασταρώνω πάλι, αλλά μάλλον θα προσπαθήσω να σκρατσάρω και να τοποθετήσω τα πτερύγια/ασπίδες για τα καυσαέρια και καπνίλα απο το κανόνι, κάτω απο τις βοηθητικές εισαγωγές στο πλάι.
Εδώ, παρατήρησα κάτι περίεργο: ενώ όλα τα MF είχαν αυτά τα πτερύγια, στις φωτογραφίες απο τα Σουδανικά, φαίνεται να λείπουν  ::dontknow:: , Γνωρίζει κανείς κάτι?

Αυτά για τώρα, καλό απόγευμα  ::salut::

Spoiler (hover to show)Τώρα που ξαναδιαβάζω το παραπάνω σχόλιο για τον κώνο κτλ, ακούγεται λίγο κάπως... ντροπή  ::077devil::

montelakias:
Δημήτρη στο έγραψα και παραπάνω, η δουλειά που κάνεις είναι για μεγαλύτερη κλίμακα. Το τι τα κανεις ολα αυτα
στην 1/144 είναι κατόρθωμά και προδίδει μοντελιστικό θράσος. ::thumbleft:: ::salut::

Κώστας Α.Β.:
 ::thumbleft::Amen:
Καλώς τον! Μπήκες δυναμικά βλέπω και με σπάνια θέματα , καλή συνέχεια!!

 ::arrowred:: Edit τώρα είδα και την ερώτηση σου!

Αυτα που δεν έχουν τα πτερύγια ειναι Mig-21M.

και αν κρίνω και απο το μοντέλο που έχω στο στοκ (Mig-21M 72038) τότε πρέπει να προσέξεις και κάποιες άλλες λεπτομέρειες για να το κάνεις M.

Εδώ σου έχω ένα σκονάκι από το αρχείο μου στα αγγλικά.


--- Παράθεση ---Mig-21R -> mig-21S -> mig-21SM -> mig-21M -> Mig-21MF

MF has rearward viewing periscope, deflectors for gun, preventing the gas entering the additional air intakes and upgraded engine.
--- Τέλος παράθεσης ---

Πάνω είναι η εξέλιξη του, απο που προήλθε το MF και κάτω σε τι διαφέρει. Επίσης διάφορες αεροπορίες κάνανε retrofit το περισκόποιο και τα deflectors στα Mig-21M!

 ::salut::

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση