fijidreamer όπως σου είπαν και τα παιδιά αυτό που ζητάς είναι μάλλον αδύνατο να γίνει, και δεν έχει και πολύ νόημα (δεν πρόκειται να αγοράσεις όλα τα κιτ που κυκλοφορούν έτσι;).
αν θέλεις να σου πω την τελείως προσωπική μου προσέγγιση στο θέμα επιλογής ενός κιτ :
α) αν σου αρέσει κάποιο συγκεκριμένο θέμα αλλά τυχαίνει να το βγάζει μόνο μια εταιρία από την ...λίθινη εποχή (συνήθως χρέπι)
και θες να το φτιάξεις άμεσα τότε δεν έχεις άλλη επιλογή.
β) μπορεί να έχεις κάποια συναισθηματική προτίμηση σε κάποια εταιρία ή να σου αρέσει το box art, οπότε παραβλέπεις άλλα πιο αντικειμενικά κριτήρια
γ) μπορεί ένα θέμα να το βγάζουν δύο ή περισότερες εταιρίες με αρκετή διαφόρα στην ποιότητα μεταξύ τους αλλά και αντίστοιχα στην τιμή. Εναπόκειται σε σένα τι θα προτιμήσεις, το φθηνό/μέτριο ή το ακρiβότερο/καλύτερο.
δ) ακόμη και η ίδια εταιρία μπορεί να βγάλει ένα κιτ διαμάντι και μετά ένα άλλο..έτσι κι' έτσι. Δεν μπορείς να πεις λοιπόν απόλυτα ότι η τάδε εταιρία είναι καλή με κλειστά μάτια
ε) τέλος για να σε μπερδέψω λίγο

, το ποιό κιτ είναι καλύτερο κατά τη γνώμη μου είναι αρκετές φορές υποκειμενικό, δύο παραδείγματα:
1- έχω διαπιστώσει ότι ανάλογα με τον καλουπατζή του κιτ υπάρχουν διαφορές στον τρόπο απεικόνισης των γραμμώσεων. Τα ιαπωνικά κιτ (Hasegawa/Fujimi/Tamiya) ή όσα καλουπώθηκαν στην Κορέα πχ. κάποια κιτ της Revell , τα Accurate Miniatures, Academyδείχνουν αλλιώς (η γράμμωη είναι πιο "κοφτή" ) από όσα παράγονται σε κινέζους καλουπατζήδες(πχ. Trumpeter/hobbyboss, τα παλιότερα κιτ που είχαν βγάλει κυρίως). Επίσης θα παρατηρήσεις ότι κάποιες φορές τα κινέζικα έχουν μια ελαφρά σαγρέ επιφάνεια ενώ τα ιαπωνική/κορεάτικης παραγωγής όχι γιατί στα τελευταία το καλούπι περνάει από φινίρισμα πριν αρχίσει η παραγωγή.Προσωπικά προτιμώ την κορεάτικη/ιαπωνική προσέγγιση αλλά αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό, άλλους τα παραπάνω δεν τους νοιάζουν καθόλου.
2- κάποια κιτ μπορεί να είναι πολύ καλά ως κιτ (γράμμωση, λεπτομέρεια, κλπ) αλλά να υστερούν σε ακρίβεια σε σχέση με το πραγματικό, ενώ σε άλλα να συμβαίνει το αντίθετο. Και πάλι μόνο εσύ αποφασίζεις τι προτιμάς
Και μια παρατήρηση για το ιντερνετ, μη βασίζεαι απόλυτα στα reviews, πολλές φορές είναι "πληρωμένα". Προσπάθησε να δεις τι λένε μοντελιστές που το φτιάχνουν/έχουν φτιάξει ή αν το βρείς σε ντόπιο κατάστημα και να το ανοίξεις (αν επιτρέπει το μαγαζί

) για να το δείς μόνο σου.