Αποστολέας Θέμα: Montex VS Pmask  (Αναγνώστηκε 1430 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος cg717

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Παλλήνη
  • modelclub.gr
Montex VS Pmask
« στις: Οκτωβρίου 22, 2015, 04:45:19 μμ »
Καλησπέρα, για το BF109 F-4 της Zvezda (έχω πάθε πλάκα) έχω βρει στην αγορά τρεις μάσκες: Eduard, Montex & Pmask.

Της πρώτης είναι οι ακριβότερες και δε δίνει για εσωτερικό μασκάρισμα.

Τις άλλες δύο εταιρείες δεν τις έχω δουλέψει ποτέ. Τις βρίσκω σε παραπλήσιες τιμές και θέλω να δοκιμάσω μία τους.

Από την εμπειρία σας, ποια είναι καλύτερη ποιοτικά και ως ευκολία χρήσης;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
Απ: Montex VS Pmask
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 22, 2015, 09:03:32 μμ »
Συγγνωμη για το οφτοπικ αλλα η καλυπτρα του bf ειναι αρκετα ευκολη, γιατι δεν μασκαρεις με παραδοσιακη μεθοδο? Εγω μασκαρα με περιτυλιγμα σοκολατας (crunch) την καλυπτρα του G6 στην 1/72 χωρις προβλημα. Στην 1/48 θα ειναι πολυ ευκολοτερο.

Αποσυνδεδεμένος cg717

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 23, 2015, 05:57:27 μμ »
Εγω μασκαρα με περιτυλιγμα σοκολατας (crunch) την καλυπτρα του G6

Μου κίνησες την περιέργεια. Θες να μου πεις περισσότερες λεπτομέρειες;

Οι μάσκες δεν ειναι το αγαπημένο μου κομμάτι του χόμπυ μας και πάντα φοβάμαι τα λάθη ή τα τρεξίματα χρώματος.
Οι δυο που ανέφερα κάνουν EUR2.40 + EUR2.75 περίπου. Συμφωνώ ότι στο bf109 είναι εύκολες οι καλύπτρες καθότι δεν έχουν και καμπύλες αλλά έκρινα ότι δεν αξίζει να βγάλω τα μάτια μου να μασκάρω μέσα έξω και να προσπαθώ να πετύχω συμμετρίες, ενώ μπορώ να τις έχω έτοιμες σε αυτό το ποσό.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 23, 2015, 06:25:34 μμ »
.... δεν αξίζει να βγάλω τα μάτια μου να μασκάρω μέσα έξω και να προσπαθώ να πετύχω συμμετρίες ....
Γιατί να μασκάρεις μέσα & έξω; Μόνο απ' έξω μασκάρουμε.
Μετά βάφεις με το εσωτερικό χρώμα (του cockpit) που θα φαίνεται από μέσα, και μετά ακολουθούν τα υπόλοιπα χρώματα κανονικά.
Γιατί παιδεύεις τον εαυτό σου;  Και όλες οι μάσκες (eduard κλπ) που κυκλοφορούν για κόλλημα από την έξω πλευρά και μόνο είναι.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος cg717

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 23, 2015, 07:08:13 μμ »
Ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Γιατί όμως μόνο έξω; Βλέποντας την καλύπτρα από μέσα, θα παρεμβάλεται το διαφανές του πλαστικού (με την αντίστοιχη γυαλάδα) και μετά το χρώμα; Δε θα το ήθελα αυτό, δε μου φαίνεται ρεαλιστικό ιδίως στο bf που η καλύπτρα ανοίγει πλάγια. Κοίτα και αυτη τη φωτό: http://ww2aircraft.net/forum/attachments/start-to-finish-builds/245644d1382209345t-airfix-1-48-bf109f-2-jpg. Νομίζω δε θα δείχνει σωστό αν δεν έχει χρώμα εσωτερικά.
Συμφωνώ για την eduard και τα εξωτερικά panels, αλλά montex και pmask έχουν διπλές μάσκες απ΄όσο έχω δει, πχ http://www.martola.com.pl/vdata/_obrazki/montex/mar[41106]_sm48057.jpg

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 24, 2015, 11:34:00 μμ »
Μου κίνησες την περιέργεια. Θες να μου πεις περισσότερες λεπτομέρειες;

Οι μάσκες δεν ειναι το αγαπημένο μου κομμάτι του χόμπυ μας και πάντα φοβάμαι τα λάθη ή τα τρεξίματα χρώματος.
Οι δυο που ανέφερα κάνουν EUR2.40 + EUR2.75 περίπου. Συμφωνώ ότι στο bf109 είναι εύκολες οι καλύπτρες καθότι δεν έχουν και καμπύλες αλλά έκρινα ότι δεν αξίζει να βγάλω τα μάτια μου να μασκάρω μέσα έξω και να προσπαθώ να πετύχω συμμετρίες, ενώ μπορώ να τις έχω έτοιμες σε αυτό το ποσό.

δες εδω
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,31295.0.html
κι εδω
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,30601.0.html

Nα φανταστεις οτι κατα το βαψιμο ενα μερος που ειχα μασκαρει με ταινια μου σηκωθηκε, η τσικουλατα εμεινε βραχος. Μετα καθαρισα προσεκτικα με μια οδοντογλυφιδα βουτηγμενη σε cleaner και εφαρμοσα κι εκει αλουμινοχαρτο. Great success που ελεγε κι ο Μπορατ. Σε 10 λεπτακια εισαι κομπλε, εχεις φαει και την σοκολατιτσα σου  :lol:

Αποσυνδεδεμένος cg717

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 25, 2015, 10:03:48 μμ »
ααααα, μπιουτιφουλ!

Είχα δει το αυτό το βιντεάκι:
(αξίζει να δείτε όλα τα βίντεο του) και όταν έψαξα και είδα πόσο ακριβό είναι το bare metal foil, εγκατέλειψα την ιδέα.
Αλλά η τεχνική με τη τσικουλάτα είναι πολύ ενδιαφέρουσα εναλλακτική και θα τη δοκιμάσω. ʼσε που ψοφάω για crunch (παρόλο που αναπολώ τη bitter έκδοση που είχαν βγάλει).

Σε ευχαριστώ θερμά.

Πάντως, το αρχικό ερώτημα του τόπικ παραμένει, για όποιον έχει άποψη.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 26, 2015, 02:28:32 πμ »
ααααα, μπιουτιφουλ!

Είχα δει το αυτό το βιντεάκι:
(αξίζει να δείτε όλα τα βίντεο του) και όταν έψαξα και είδα πόσο ακριβό είναι το bare metal foil, εγκατέλειψα την ιδέα.
Αλλά η τεχνική με τη τσικουλάτα είναι πολύ ενδιαφέρουσα εναλλακτική και θα τη δοκιμάσω. ʼσε που ψοφάω για crunch (παρόλο που αναπολώ τη bitter έκδοση που είχαν βγάλει).

Σε ευχαριστώ θερμά.

Πάντως, το αρχικό ερώτημα του τόπικ παραμένει, για όποιον έχει άποψη.
Τα εχω δει τα βιντεο του, ειναι επιστημων ο ανθρωπος

Tags: