Αποστολέας Θέμα: 1/48 Mirage 2000 EGM Eduard  (Αναγνώστηκε 3046 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kostas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: εκεί που με πορδές βάφουν αυγά
1/48 Mirage 2000 EGM Eduard
« στις: Οκτωβρίου 10, 2015, 10:22:53 μμ »
Σας παρουσιάζω την τελευταία μου κατασκευή που αφορά ένα Mirage 2000 της 332 σε ρόλο ναυτικής κρούσης με έναν Exocet και 2 Magik 2. Το μοντέλο έλαβε μέρος και στον πρόσφατο διαγωνισμό της IPMS.

To kit είναι το γνωστό της Eduard - Heller. Για την κατασκευή χρησιμοποιήθηκε η εξαγωγή της Aires το cockpit της Wolfpack διάφορα pe από αυτά που δίνει η Eduard.  To λάθος κάθετο σταθερό αλλάχθηκε με κάποιο από αυτά που δίνει  η Kinetic (δίνει αρκετά) με μια  μικρή αλλαγή  στις κεραίες.

Σε μία έξαρση μοντελιστικής αυτοπεποίθησης αποφάσισα να το πριτσινώσω με πολύ υπομονή και κυριολεκτικά κρατώντας την ανάσα μου σε αρκετές περιπτώσεις, αφορμή στάθηκε το κάθετο της kinetic  (αν και τα πριτσίνια του είναι λίγο αφύσικα και έχρηζαν διόρθωσης).

Στην βάση του κάθετου σταθερού δημιουργήθηκαν οι δυο μικρές εξαγωγές από φύλλο πλαστικού. Οι κινούμενες επιφάνειες αλλάχθηκαν πάλι με Kinetic όπως και οι αισθητήρες στα ακρόπτερύγια . Προστέθηκαν καλωδιώσεις στα σκέλη  και αλλάχθηκαν οι αισθητήρες στην ράχη και στα πλαϊνά της ατράκτου από άλλους κατασκευασμένους από πλαστικό.

H κεντρική δεξαμενη είναι από ρητίνη, αυτή που δίνει η Eduard στο kit. H δεξαμενή στην πτέρυγα έιναι του κιτ διαμορφωμένη με εποξικό στόκο στο πίσω μέρος για να αποκτήσει το σωστό σχήμα. Ο exocet προέρχεται από το κιτ του F1 της Kitty Hawk ο οποίος όμως ήθελα διόρθωση στα πτερύγια γιατί ήταν πολύ μεγάλα. Ο φορέας του κατασκευασμένος από πλαστικό. Το άγκιστρο ανάσχεσης είναι και αυτό kinetic αν και λίγο φανταστικο.

Κατά την συναρμολόγηση Χρειάστηκε αρκετός στόκος και κατ επέκταση τρίψημο, πολύ dry fit και υπομονή. Προσοχή επίσης δόθηκε ώστε να δημιουργηθεί η χαρακτηριστική αρνητική δίεδρος γωνία των πτερύγων σε σχέση με τον οριζόντιο άξονα. Η σκάλα επιβίβασης από πλαστικό και αυτή και το κερασάκι η κάσκα του χειριστή.

Και βέβαια επειδή  θέλετε να μάθετε σίγουρα ποια είναι αυτό τα περίφημα celomer 1620  και 1625 που είναι βαμμένα τα αεροσκάφη θα ήθελα και εμένα να μου το  πείτε όταν  μάθετε η αν το   ξέρετε. Στο συγκεκριμένη περίπτωση μπορώ να πω  ότι οι φωτογραφίες του πραγματικού αεροσκάφους ήταν ο καλύτερος οδηγός για μένα. Κυριολεκτικά πέρασα το μισό χρόνο της κατασκευής μελετώντας φωτογραφίες είτε  για τα χρώματα είτε για διάφορες λεπτομέρειες. Τέλος πάντων για το ανοικτό γκρι χρησιμοποίησα το RLM 63 ακρυλικό modelmaster χωρίς καμιά ανάμιξη ενώ για το μπλεδίζον γκρι το 4746 medium gray ακρυλικό modelmaster  με λίγες σταγόνες  intermediate blue  35164.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας  ::salut::

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
Απ: 1/48 Mirage 2000 EGM Eduard
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 11, 2015, 10:11:35 πμ »
Πολύ αξιόλογη δουλειά Κώστα  ::handshake:: Θα ήθελα το τελικό φινίρισμα λιγότερο μάτ (σατινέ) αλλά η γενική εικόνα είναι πολύ καλή  :wink: ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 11, 2015, 11:57:45 πμ »
Πολύ καλή δουλειά σε όλα τα σημεία! Θα συμφωνήσω με το φίλο Γιώργο ό,τι έπρεπε να είναι λίγο πιο σατινέ το τελικό φινίρισμα.

::salut::

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 11, 2015, 12:13:59 μμ »
Ωραία δουλειά, το πρόσεξα στην έκθεση και το μόνο που θα του άλλαζα και εγώ είναι το βερνίκι...βγήκε πολύ ματ..παρόλα αυτά μου άρεσε ιδιαίτερα! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 12, 2015, 01:06:47 πμ »
Φίλε Κώστα.

Το χάζεψα και εγώ στην έκθεση το μοντέλο σου και πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν ιδιαίτερα προσεγμένο κ ψαγμένο. Έχεις αποδώσει πολύ καλά τους χρωματισμούς και έχεις προσέξει ιδιαίτερα τα σημεία του EGM τα οποία το κάνουν να ξεχωρίζουν από τα -5.

Δεν θα συμφωνήσω με τους συναδέλφους παραπάνω για το σατινέ. Αμα πάει κάποιος τώρα κ δει τα EGM της 332 θα διαπιστώσει ότι από την έκθεση τους στον Ηλιο έχουν γίνει ματ, καρα ματ θα έλεγα. Οπότε κ εγω στην θέση σου έτσι θα τα έκανα.

Τώρα τελευταία μόνο τα διλιτρα μελετάω γιατι τα φτιάχνω στην 1/72 κ σκέφτομαι να πιάσω κ την 1/48. Ε΄χω μερικές ερωτήσεις να σου κάνω.

1. Πως έβαψες την εξαγωγή....? έχω αγοράσει κ γω της Aires αλλά για το κινετικ κ θέλω να μου δώσεις ιδέες. Γιατι δεν χρησιμοποίησες το Photo etched της Eduard για την εξαγωγή? Φαίνεται αρκετά καλό

2. το cockpit της wolf pack μπαίνει εύκολα στη ατρακτο? Κάνει μεγαλη διαφορα ή είναι υπερβολή αφου η eduard δίνει τα photo etched?

3. Επεσήμανες πολύ σωστά ότι χρησιμοποιήσες το κάθετο σταθερό από της Κινετικ το κιτ. Η Κινετικ η έκδοση  αυτή πράγματι δίνει 4 κάθετα σταθερά όπου τα 2 κάνουν κ για EGM και για -5 k είναι αυτά

Το Β μπορεις να το χρησιμομποιήσεις μαζι με τι κιτ της κινετικ και να το κανεις -5 (αυτό θέλω να κάνω κ γω) και το Α μπορεις να το βάλεις στο κιτ της eduard

κόβοντας στη κεραία που έχω επισημάνει Κ είσαι κομπλε.

Αντίθετα στην έκδοση του διθέσιου της κινετικ δίνει μόνο 3 σταθερά κ δεν μπορώ να κάνω το ίδιο για το δεύτερο κιτ της eduard που θέλω να το κάνω BGM.

Τα γράφω όλα αυτά πρώτα από όλα για εκπαιδευτικούς / Ενημερωτικούς λόγους, κ δεύτερον για να ρωτήσω εσένα ή κάποιον άλλον φίλο αν μπορεί να μου διαθέσει το κομμάτι Α, όπως το δείχνω παραπάνω στην φωτογραφία, αν φυσικά του περισσεύει . Θα με γλίτωνε από πολύ δουλεία κ σκρατσαρισματα που όπως είχε πει κ ο Γιάννης Δόξας, αν τα ήξερε θα είχε πάρει κατευθείαν της Κινετικ

Σε ευχαριστώ κ παλι θερμά συγχαρητήρια.... Παρεπιπτώντος, δεν ξέρω, πήρε καμία διάκριση?

Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 12, 2015, 09:27:18 πμ »
Πολύ όμορφη η δουλειά σου Κώστα.
Το είδα και εγώ στην έκθεση. Θα σου πρότεινα να δώσεις λίγο παραπάνω προσοχή στα διαφανή μέρη του μοντέλου.
Συγχαρητήρια.

Αποσυνδεδεμένος kostas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 12, 2015, 02:46:18 μμ »
Κατ' αρχήν ευχαριστώ για τα σχόλια σας. Όσον αφορά το θέμα του βερνικιού θα συμφωνήσω με τα γραφόμενα του Προκόπη, αν και θα το προτιμούσα και εγώ λίγο λιγότερο ματ (ματ προς σατινέ).

Γιάννη όντως υπάρχει θέμα με τα διάφανα που το είδα στο τέλος αφαιρώντας το μασκάρισμα.  Το άφησα όπως ήταν μιας και θεώρησα ότι θα έκανα μεγαλύτερη ζημιά από αυτήν που θα επιδιόρθωνα τελικά.

Σχετικά με τις ερωτήσεις που έθεσε ο Προκόπης:
Δοκίμασα τα pe της eduard αρχικά, αλλά χρειαζόταν περισσότερο τρίψιμο η εξαγωγή για να δείξει καλά  και όταν λέω καλά εννοώ εντός κλίμακας γιατί το αποτέλεσμα μου φάνηκε λίγο εκτός από την άποψη του συνολικού πάχους. ʼρα αν θες δοκιμάζεις και βλέπεις.

Την εξαγωγή της Aires την έβαψα κομμάτι κομμάτι και στο τέλος τα κόλλησα όλα μεταξύ τους.

Το cockpit της wolf pack μπαίνει ευκολά στην άτρακτο με την προϋπόθεση των δοκιμών πριν την τελική τοποθέτηση αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο.  'Οντως τα pe είναι καλά αλλά προτιμώ την ρητίνη γιατί μπορώ να την δουλέψω πιο εύκολα χωρίς να αποκλείω την χρήση pe όπου μου είναι εφικτό.

Στο  κάθετο σταθερό έκανα αυτό ακριβώς που γράφεις με την μετατροπή που δείχνεις (δεν θα μπορούσα να το γράψω καλύτερα).

Όσον φορά το κομμάτι που  «περισσεύει» θα πάει για το -5 που υπάρχει στην σειρά.

Το συγκεκριμένο έλαβε ασημένιο στην κατηγορία Ε που συμμετείχε.

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 12, 2015, 02:53:57 μμ »
Ok Κώστα σε ευχαριστώ...
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 12, 2015, 07:16:19 μμ »
Πολύ πετυχημένες οι αποχρώσεις της παραλλαγής. Τα flaperons είναι κάπως υπερβολικά κατεβασμένα κατά την γνώμη μου. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kostas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 12, 2015, 08:07:28 μμ »
Πολύ πετυχημένες οι αποχρώσεις της παραλλαγής. Τα flaperons είναι κάπως υπερβολικά κατεβασμένα κατά την γνώμη μου. ::salut::

'Εχεις απόλυτο δίκιο, ούτε που το πρόσεξα κατά την διάρκεια της κατασκευής, παρόλλο που όπως έγραψα πριν ξοδεψα το μισό σχεδόν χρόνο της κατασκευής ψάχνοντας τις λεπτομέρειες και τα χρώματα.

Αποσυνδεδεμένος Hellas Thunder

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Scotland
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 12, 2015, 10:32:41 μμ »
Really nice result, must get my own -5 on the go. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 13, 2015, 09:28:44 μμ »
Φοβερή δουλειά ,σαν πραγματικό είναι  ::salut::
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 13, 2015, 10:14:14 μμ »
 ::thumbleft:: ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος dimitristsilis

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 14, 2015, 12:23:48 πμ »
Είναι όντως πολύ όμορφο! Δεν είμαι γνώστης του θέματος, αλλά μου αρέσει πολύ το ματ φινίρισμα ::salut::

Tags: