Αποστολέας Θέμα: HAF F-16 Block 30  (Αναγνώστηκε 4112 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kido

• Χριστόδουλος Κυδωνιεύς IPMS Newbie 1294
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κ. Πατήσια
HAF F-16 Block 30
« στις: Σεπτεμβρίου 10, 2015, 03:34:23 μμ »
Καλησπέρα σας!!!!

Μετά απο πααααρα πολύ καιρό με πολύ περιορισμένο ελεύθερο χρόνο και με το πείσμα να προλάβω την έκθεση, συνεχίζω το post που είχα ξεκινήσει στο Snapshot GB  ::arrowdown::

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,30808.0.html

...με στόχο να φτιάξω το συγκεκριμένο  :arrow: Click to see the original size.  :arrow: με βάση το κιτ της F-16C της Hasegawa και μετατροπή του σε F-16C Blk 30.

Έγινε συνέχεια με προσθήκη λεπτομερειών στις φωλεεές και στα σκέλη του συστήματος προσγείωσης και γράμμωση στα τρία έξτρα πάνελ του ρύγχους (Νομίζω ηλεκτρονικών)

Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.

Συνέχεια με τη φιμέ καλύπτρα όπου χρησιμοποιήθηκε το H95 της Gunze, αραιωμένο με Levelling Thinner. Εκεί ξεκίνησε το δράμα, έκανα πολλές δοκιμές αλλά δεν μπορούσα να πετύχω διαφάνεια, έβγαινε θαμπή πάντα. Ξεκίνησα με πολλές μεθόδους πρώτα σε δοκιμαστική καλύπτρα με τις εξής αλλαγές:
* Χρώμα με λίγη αραίωση σε άχνες. Κατόπιν ψέκασμα μόνο δυαλιτικού για να ομογενοποιηθέι η βαφή. Στην δοκιμαστική καλύπτρα "δούλεψε" κατευθείαν, αλλά όταν επιχειρήθηκε στην κανονική άρχισε το δράμα...σκουπίδια καθόντουσαν επάνω στο χρώμα και δεν μπορούσε να επιτευχθεί η γυαλάδα.
* Χρώμα χωρίς αραίωση σε τρία στρώματα και κατόπιν ψέκασμα μόνο δυαλυτικού.
* Χρώμα αρκετό αραιο και πολλές στρώσεις, απλά επειδή δημιουργούσε μπιμπίκια, στο τέλος ψέκασα και λίγο διαλυτικό σκέτο για να "μελλώσει" και να δημιουργήσει την γυαλάδα. Έχω την εντύπωση όμως πως οι πολλές στρώσει προκειμένου να επιτευχθεί η γυαλάδα, παρασκούρηνε.... :roll: πείτε μου και εσείς την γνώμη σας. Πριν και μετά φωτογραφίες και σύγκριση και με το σταθερό μέρος

Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size. 

Συνέχεια με τις δομικές ενισχύσεις της ατράκτου και των πτερύγων, κατασκευασμένες με μικρά κομμάτια λευκής μονωτικής ταινίας

Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.

Μερικές φωτογραφίες απο το κάθισμα και το κοκπιτ οπου φαίνονται και τα πανελ RAM στο ρύγχος που έγιναν πάλι απο μονωτική ταινία και ο αεραγωγός πίσω και δεξιά του κοκπιτ.

Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.

Η ουρά με το κάλυμμα της εξαγωγής, τα 12 "πέταλα" του GE 110, ο επιπλέον αεραγωγός στο κάθετο σταθερό και η προέκταση του αλεξίπτωτου με το κάλυμμά της όπως φαίνεται στην φωτογραφία του πραγματικού.

Click to see the original size.

Δυστυχώς όλες οι χαλκομανίες του κιτ είναι κατεστραμμένες και έτσι θα χρησιμποιηθεί η καρτέλλα της Icarus, αλλά δυστυχώς μου λείπουν οι χαλκομανίες για τις δεξαμενές, walkways (που απο όσο βλέπω απο την φωτογραφία του παραγματικού) ευτυχώς δεν έχει και τέλος ο μεγάλος πονοκέφαλος για το πως να βαψω την διαγράμμιση του ανεφοδιασμού στον αέρα... :roll: Click to see the original size.

Εαν κάποιος τυγχάνει να έχει αυτές τι χαλκομανίες που μου λείπουν ως spare Και τον "βαραίνουν" πολύ ευχαρίστως να τον απαλλάξω απο το βάρος  ::glossa::
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τα σχόλιά και παρατηρήσεις σας  ::salut::

The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος Sarunas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βολος
  • Γιωργος Σαρρης
Απ: HAF F-16 Block 30
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2015, 10:59:03 μμ »
Οι δομικες ενισχυσεις της ραχης...:

Click to see the original size.Click to see the original size.

:wink:  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2015, 11:49:01 μμ »
Οι δομικες ενισχυσεις της ραχης...:
 :wink:  ::salut::

::thanx::
The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2015, 12:45:52 πμ »
Πολύ δυνατά το πας. Για το ψαροκόκκαλο στη ράχη (σύστημα ανεφοδιασμού) έχω μία λύση... http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,640.msg200326.html#msg200326

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2015, 08:25:15 μμ »
kido χαίρομαι που συνεχίζεις αυτό το θέμα και έχεις βάλει καλές βάσεις για να βγει ένα καλό μοντέλο. :!:
Τώρα όσο αφορά την καλύπτρα νομίζω ότι το παράκανες λίγο και φαίνεται ποιο σκούρα, ίσως να ήταν καλύτερα
να δοκίμαζες βούτα σε χρωματισμένη παρκετίνη η στο AQUA GLOSS CLEAR FOR ALCLAD 2, αλλά μάλλον τώρα είναι αργά.
Καλά τελειώματα. ::salut::

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2015, 09:19:24 μμ »
Γιάννη ποιό χρώμα χρησιμοποίησες για να κάνεις τις γραμμές??

Χάρη δυστυχώς το είδα και εγώ μετά πως θα μπορούσα να χρωματίσω παρκετίνη με χρωματιστή σκόνη που χρησιμοποιείται αν δεν κάνω λάθος και στην ζαχαροπλαστική, αλλά όπως είπες είναι πλέον αργά. Όταν έχεις έντονο φωτισμό δεν φαίνεται πολύ σκούρα, απλά τώρα κολλημένη στο κόκπιτ φαίνεται κάπως....θα βγάλω φωτό να δείτε....μπαίνουν και ιδέες να την ξηλώσω απλά φοβάμαι στο ξεβάψιμο μην την θαμπώσω και την κάνω χειρότερα...τουλάχιστον τώρα είναι λίγο παραπάνω σκούρο, αλλά δεν είναι θαμπή  :wink:  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2015, 09:52:10 μμ »
Πολύ ωραία και ορεξάτη δουλειά Χριστόδουλε!

Αναφορικά με την καλύπτρα, μου φαίνεται και μένα περισσότερο σκούρα απ'όσο θα περίμενα για την κλίμακα, αλλά εφόσον την έχεις κολλήσει άστην, μιας και φαίνεται το χρώμα να έχει στρώσει πολύ καλά.

Το κάθισμα θα δώσει άλλο αέρα στο cockpit. ::thumbleft:: Θα ξαναέβαφα πάντως την μπουκάλα στο αριστερό μέρος με ένα έντονο πράσινο καθώς και τις χειρολαβές εκτίναξης, γιατί αυτή τη στιγμή μου φαίνονται "ένα" με το υπόλοιπο κάθισμα.  :wink:

Καλή συνέχεια!  ::salut:: ::salut::

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2015, 01:17:43 πμ »
Γραμμές Humbrol 125.

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2015, 05:27:51 μμ »
καλη συνεχεια φιλε μου και στο δικο σου γερακι.εχω χαλκομανια για τον ανεφοδιασμο αλλα ειναι απο αμερικανικο και ειναι μονο οι γραμμες σε ανοιχτο γκρι.αν σε ενδιαφερει πες μου να το βγαλω μια φωτο και το ανεβασω να το δεις ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2015, 02:08:54 μμ »
Συνέχεια με μισ μικρή βελτίωση στα ακροπτερύγια, ώστε να έρθουν στο "σωστό" σχήμα.

1. Τα ακροπτερύγια "μαμά"
2. Πατρόν που κόπηκε επάνω σε ταινία μασκαρίσματος και "ξεπατικώθηκε" σε δύο κομμάτια φύλλο πλαστικού (ενωμένα μεταξύ τους για να αποκτήσουν το σωστό πάχος), κολλήθηκαν - τρίφτηκαν να πάρουν σχήμα
3. Το τελικό αποτέλεσμα........και βουρ για το βαφείο....αφου πρώτα σχειδάστηκε με μολύβι HB, το πάττερν της παραλλαγής, κατόπιν έγινε και το preshade

Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.

Ο κεραυνός στο κάθετο σταθερό, δίνεται ώς χαλκομανία αλλά όχι με την απόχρωση που να δένει με το ανοιχτό γκρι το οποίο χρησιμοποιήθηκε στη παραλλαγή, έτσι κόπηκε και ψεκάστηκε απο πάνω με το χρώμα. Παρακάτω έχω την φωτογραφία με την βαμμένη και την "μαμά" χαλκομανία.

Ερώτηση: Η χαλκομανία έχει βατφεί με ακρυλικό Tamiya αραιωμένο με levelling Thinner. Η τοποθέτηση θα γίνει κανονικά με βελτιωτικό κτλ, ή θα το πάρω στο χέρι?? Να ψεκάσω κάτι να την προστατέψω και αν ναι τί να ψεκάσω??  ::salut::

Συνέχεια μετά με την υπόλοιπη παραλλαγή και μετά απο ένα μακρύ ΣΚ, ολοκληρώθηκε το βάψιμο και εχθές το βράδυ, έπεσε και το πρώτο χέρι παρκετίνη. Οι φωτογραφίες είναι με την ολοκλήρωση του βαψίματος, χωρίς το πέρασμα της παρκετίνης.

Τα χρώματα που χρησιμοιήθηκαν, με σκοπό να έρθουν πιο κοντά στην φωτογραφία του φρεσκοβαμμένου, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία στην αρχή του πόστ είναι:

Humbrol 127 για τα ακροπτερύγια, φορείς και δεξαμενές.
Tamiya XF-20 με δυο σταγόνες λευκού, για το ανοιχτό γκρι.
Tamiya XF-51 --------- // ------------, για το σκούρο γκρι
Humbrol 145 με αρκετό Humbrol 7 (Intermediate Blue) (Λέω αρκετό, γιατί έχασα το μέτρημα  ::glossa::, ίσως να ήταν και περισσότερο απο το Humbrol 145), για το μπλεδίζον γκρι.

Ερώτηση: Τα walkways στα Ελληνικά γεράκια είναι τοποθετημένα κανονικά και στις πτέρυγες και στη ράχη, διότι στην φωτογραφία φαίνεται να μην είναι τοποθετημένα στην ράχη, μπορείτε να με κατατοπίσετε??

Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2015, 09:49:43 μμ »
Χριστόδουλε ωραίο το βάψιμο και το χρώμα έχει στρώσει πολύ ωραία απ όσο βλέπω!!
Μόνη μου ένσταση. . .
Το μπλε νομίζω οτι μπλέδίζει πιο πολύ. .   :roll: :roll: :roll:
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2015, 02:27:49 μμ »
Καλησπέρα φίλε,

Όντως το μπλε ξεφυγε λίγο σαν απόχρωση,η χαλκομανια θελει φιλμ απο πάνω για να στρώσει,ιδανικά το υγρό της microscale γι'αυτη τη δουλειά ή γκλος βερνικι - εχω ακουσει ακομα και για παρκετινη - παντως η απόχρωση του φαίνεται πιο ανοιχτή στο αεροσκάφος  :roll:

Τα walkways κατα κανονα υπηρχαν στα 30αρια,απλά στις περισσότερες φωτο δεν φαίνονται καν λόγω φθορας,ειδικα στην δεξια πλευρά που περνάνε μεσα απο το ανοιχτο γκρι τα βλέπεις μονο απο πολυ μιρή απόσταση.

Καλη συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2015, 11:16:18 πμ »
Παίδες ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας, όντως μπλέδιζε πολύ, απλά προσπαθώ να φτάσω όσο γίνεται στην απόχρωση της φωτογραφίας στο αρχικό πόστ. Έκανα μια αλχημεία και με αραιωμένο 145, πέρασα μια άχνα το μπλεδίζον γκρι και το έφτιαξα λίγο πιστεύω.

Μετά ασχολήθηκα με την βαμμένη χαλκομανία, όπου σαν εγχείρημα το έκανα πρώτη φορά (να βάψω χαλκομανία απο την καρτέλα και να την τοποθετήσω μετά) αλλά ευτυχώς, η τύχη του πρωτάρη και το βελτιωτικό της gunze έκανα την δουλειά τους και έγινε κάπως έτσι

Click to see the original size.   Click to see the original size.

Κατόπιν ξεπατίκωσα το "ψαροκόκκαλο" του ανεφοδιασμού σε ταινία μασκαρίσματος με ριζοχαρτο και με την βόηθεια καρμπόν. Κατόπιν κόπηκε ώστε να μείνει καθαρό το σημείο βαφής.
Μετά λέεω , δεν φτιάχνω έτσι και τα walkways??? Βάζω ένα ουϊσκάκι και ξεκινάω. Μόλις τελείωσε το ουϊσκάκι είχα φτάσει εδώ η ώρα είχε πάει 4 τα ξημερώματα και έπεσα για ύπνο....

και έδωσα συνέχεια εχθές με το να γεμίσω τα κενά και να πάει για βαφείο.

Walkways και "ψαροκκόκαλο" βάφτηκαν με H305 της Gunze, αντίστοιχο το HU:125 που πρότεινε ο jet72  ::salut:: και αυτή είναι η τρέχουσα εικόνα, μαζί με την τοποθέτηση του γερακιού.

Λογικά το βράδυ θα πέσουν οι υπόλοιπες χαλκομανίες. ο οποίες δεν είναι και πολλές και ίσως ασχοληθώ με το βάψιμο των καλωδιώσεων στις φωλεές και τα κόκκινα καλύμματα είσ - εξ- αγωγής και αλεξίπτωτου.

Κοίτα να δείς που ίσως την προλάβω την έκθεση......ευχαριστώ για τα σχόλια - παρατηρήσεις σας.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2015, 02:40:14 μμ »
Α, οκ. Τώρα νιώθω καλύτερα μιας και δεν είμαι ο μόνος που μασκάρει ψαροκοκκαλάκια....

To 125 πάντως το πρότεινα ως σκούρο γκρι, κάτι το οποίο στην περίπτωσή σου δεν φαίνεται για σκούρο.

Πάντως το έχεις το μοντελιστικό κουράγιο στα σίγουρα!!

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2015, 03:13:26 μμ »
To 125 πάντως το πρότεινα ως σκούρο γκρι, κάτι το οποίο στην περίπτωσή σου δεν φαίνεται για σκούρο.

Τί να πω ρε Γιάννη δεν ξέρω, αυτό το H305, το έχω απο την αρχές του '90, σαν χρώμα όμως δεν είχε πάθει τίποτα, μόνο που ήταν ελαχιστα πιο πηχτό απο ότι συνήθως...τί να πώ, παίζει να έχει αλλάξε απόχρωση με τα χρόνια?? Πάντως απο φωτογραφίες που έχω δει και αν κρινω και απο τα λεγόμενα του Sarunas πιο πάνω που έχει τις δύο φωτογραφίες που δείχνουν τις δομικές ενισχύσεις στην άτρακτο, φαίνεται να είναι αρκετά ανοιχτό.... :roll:

Πάντως το έχεις το μοντελιστικό κουράγιο στα σίγουρα!!

Να'ναι καλά το ουϊσκι  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 01, 2015, 01:38:09 μμ »
Αγαπητοί φίλοι,

Είμαι στην ευχαριστη θέση να ανακοινώσω την ολοκλήρωση του μοντέλου, στην έναρξη της έκθεσης μετά απο αρκετά ξενύχτια για να προλάβω.

Απο το τελευταίο update, ακολούθησαν σήματα - παρκετίνες - wash Και βάψιμο των λεπτομερειών. Το όλο σύνολο σφραγιστικε με Gunze mat, και λίγο παστελ στα εθνόσημα να "λερωθουν" διακριτικά, γιατί η ασπρίλα έβγαζε μάτι. Με την βοήθεια της συζήγου, έβαλα απο μια λεπτή κλωστή το "σχοινι" για το κάλυμμα της εισαγωγής όπως φαίνεται και στην φωτό του πραγματικού. Δυστυχώς δεν έχω Remove Before Flight και ούτε προλαβαίνω να φτιάξω, επομένως θα το αφήσω έτσι.

Προσπάθησα να το φέρω όσο μπορούσα στην αρχική φωτογραφία αλλά και στην κατασκευή ενός "σωστού" Ελληνικού F-16, (παρόλο που το κιτ δεν προοριζόταν για αυτόν τον σκοπό και ήθελε μετατροπες), ώστε να προλάβαινα και την διορία του Snapshot GB για το οποίο και ποροοριζόταν αλλά δεν.....δεν πειράζει όμως κάλιο αργά παρά ποτέ, τουλάχιστον προλαβαίνω την έκθεση. :mrgreen: Βάζω μερικές φωτογραφίες εδώ και σήμερα το βράδυ θα εγκαινιάσω την νέα μου Nikon 3200D (μπαίνω στον DSLR κόσμο) και θα βάλω φωτογραφίες στο show room.

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας και τις προτάσεις βελτίωσης που πάντα υπάρχουν  ::salut::  ::salut::

Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 01, 2015, 04:28:00 μμ »
Πολύ όμορφη και καθαρή δουλειά, μπράβο!
Το μόνο που δεν μου κάθεται και τόσο καλά στο μάτι είναι το κάλυμμα στην προέκταση του κάθετου για το αλεξίπτωτο. Ίσως έπρεπε να είναι λίγο πιο λεπτό και όχι τόσο "χοντροκομμένο". Αυτό βέβαια δε μειώνει καθόλου την όλη εργασία σου. :wink:

::salut::

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 01, 2015, 04:42:12 μμ »
Μια χαρά βγήκε στο τέλος,ωραιότατο!!!  ::salut::

Tags: