Αποστολέας Θέμα: Heller 1/24 Peugeot 205 EV.2  (Αναγνώστηκε 2035 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Heller 1/24 Peugeot 205 EV.2
« στις: Αυγούστου 14, 2015, 01:28:13 μμ »
Ε ναι... δεν πόσταρα σε λάθος ενότητα, σωστά είμαι. Και να εξηγήσω, ο γιός μου στα 19 του έχει ήδη δει 13 ράλλυ μιας και ο (ψυχοπαθής) πατέρας του τον τραβολογάει στα βουνά από 3 χρονών. Εχοντας λοιπόν δει ΠΟΛΛΑ ράλλυ έχει αρχίσει και βλέπει με κριτική ματιά τα μοντέλα αυτοκινήτων WRC και φυσικά έχει την ίδια ένσταση με εμένα: είναι σχεδόν όλα καθαρά. Ενα καθαρό WRC αυτοκίνητο είναι κάτι σπάνιο, συνήθως είναι μέσα στη σκόνη και φτάνουν μέχρι καταστάσεις που δεν ξεχωρίζεις νούμερα, αν κάποιος έχει δει Ταρζάν, Βωξίτες ή Παύλιανη μετά από βροχή σίγουρα καταλαβαίνει.

Πάρθηκε λοιπόν η απόφαση να φιάξουμε ένα αυτοκίνητο WRC όπως πρέπει να είναι, δηλαδή μέσα στη μπίχλα. Φυσικά, εντελώς έξω από τα νερά μου, είχα επιφυλάξεις αλλά τι διάβολο, χόμπυ είναι, ότι βγει! Αγοράστηκε από το εξωτερικό ένα Peugeot 205 (την ευτυχισμένη εκείνη εποχή πριν τους κεφαλαιακούς ελέγχους...), Group B φυσικά, αντρικά πράγματα, και τώρα στην άδεια ξεκινήσαμε.

Φυσικά μιλάμε για Heller πράγμα που σημάινει πως το cockpit ήταν, πέραν των καθισμάτων, παακτικά άδειο. Ελα όμως που οι χώνες στο WMS είναι κόκκινες και βγάζουν μάτι πάνω στα μαύρα bucket καθίσματα οπότε (συμφορά μου) κάτι έπρεπε να γίνει. Στόκος Milliput λευκός, τόνοι από ταλκ, άνοιγμα φύλλου, ακόμα πιο πολύ ταλκ, κόψιμο λουρίδες και προσαρμογή πάνω στα καθίσματα. Κάπως κάτσανε, οπότε βάψιμο με κίτρινο, μασκάρισμα, βάψιμο με κόκκινο, έξω το μασκάρισμα μετά απείρου προσοχής γιατί ήταν εύθραστες, εκτύπωση τα λογότυπα Sabelt, κόλλημα (με γαλλικά και πιάνο!) πάνω στις ζώνες και voila! Ζώνες home made και ναι, δεν είναι ότι καλύτερο αλλά κάτι καταφέραμε!

Click to see the original size.

Λείπουν οι πλαϊνές οι οποίες θα προσθεθούν και αυτές εντός της ημέρας. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι, δεν τη γλυτώνεται ::glossa::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
Απ: Heller 1/24 Peugeot 205 EV.2
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 14, 2015, 03:56:31 μμ »
Καλημέρα

Όλη αυτή τη ταλαιπωρία θα την είχατε αποφύγει αν χρησιμοποιούσατε άσπρο Hansaplast σε καρούλι από φαρμακείο. Κομμένο στο πλάτος που θέλετε, βαμμένο με κόκκινο μαρκαδόρο ή ελαφρά χέρια κόκκινο σπρέυ. Κολλάει στα μπάκετ όπου θέλεις.
Εκτός από τις δυο πλαϊνές ζώνες έχετε και την κεντρική ανάμεσα στα πόδια.
Για τα μεταλλικά μέρη των ζωνών θυμάμαι ότι έχει ο Καλφάκης στο Γαλάτσι ΡΕ για πόρπες.
Όσο για τις Sabelt ένα Help στο Forum και σου έδινα αμέσως χαλκομανίες.

Στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστείτε.

Σταύρος   

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 14, 2015, 08:30:43 μμ »
μαζοχιστική προσέγγιση για τις ζώνες αλλά το αποτέλεσμα είναι ΟΚ στο μάτι
καλή συνέχεια
να σε δω με τις λάσπες ή/και τη σκόνη ...
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 18, 2015, 06:49:34 μμ »
Με τα χίλια ζόρια προσωράει το μαρτύριο... τα σήματα ήταν σαν τιτάνιο και μόνο με μοντελιστική κόλλα μπόρεσαν να κάτσουν πάνω στις (μπόλικες) καμπύλες του μοντέλου. Εφτασε μέχρι εδώ λοιπόν με το πίσω μέρος απλά ακουμπισμένο για την φωτογράφιση:

Οπλισμένοι με τις φωτογραφίες του προσφάτου Ράλλυ Acropolis στοιμαζόμαστε να το κάνουμε χάλια αλλά έχω ένα προβλημα. Τα ελαστικά δίνονται σε μαλακό πλαστικό και έχουν ένα γαζί ακριβώς στη μέση που μου έχει σπάσει τα νεύρα.

Με το κοπίδι και τρίψιμο με διάφορα ντουκόχαρτα το έφερα εδώ:

Εντάξει, με τη λάσπη δε θα φαίνεται (αν και το λάστιχο είναι λάθος για χώμα αλλά τι να κάνουμε...), υπάρχει όμως κάποια πιο εύκολη μέθοδος καθαρισμού;

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 21, 2016, 01:08:59 μμ »
Λοιπόν, προχωράει και αυτό. Μετά το μαρύριο των σημάτων, κολλήθηκαν οι πόρτες. Μεγάλη πλάκα, ορκιζόμουν πως οι πόρτες είναι από Citroen, τόσο καλά εφάρμοζαν. Με τα πολλά έκατσαν με μεγάλα κενά τα οποία θα παραμείνουν εκεί που είναι :evil:

Μασκάρισμα και μία πρώτη γεύση από βρώμισμα, πέρασματα με πολύ αραιωμένο Humbrol 29. Αποδείκτηκε πολύ δύσκολο να το φωτογραφίσω, ότι δαίνεται λοιπόν. Πάμε τώρα για λάσπη!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 20, 2016, 01:41:47 μμ »
Μία πρώτη προσπάθεια. Και μη μου πείτε πως έχει πολύ λάσπη γιατί σας διαβεβαιώ πως παίζει να είναι και καθαρό...

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 20, 2016, 01:53:16 μμ »
Είσαι θεός!! Και γιατί φτιάχνεις ένα από τα θρυλικότερα μοντέλα στην ιστορία των rally αλλά και γιατί έπιασες Heller αντί για ΤΑΜΙΥΑ (αθεράπευτα βιτσιόζος!  ::glossa::) Κατά τα άλλα τα πας περίφημα. Αληθοφανέστατη η λάσπη απλά μετά μην ξεχάσεις να ψεκάσεις άχνα και στα ψηλότερα του αυτοκινήτου ααα και πιτσιλιές ακόμα, πολλές πιτσιλιές. Επίσης (αν γίνεται τώρα) μήπως να σκούπιζες τοπικά τις λάσπες πάνω στα νούμερα - πάγια τακτική - για να φαίνεται ποιο αυτοκίνητο είναι ή είσαι εν τω μέσω ειδικής;  :lol:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 20, 2016, 02:36:39 μμ »
Είσαι θεός!!
Ναι, ο Βούδας ::glossa::

Και γιατί φτιάχνεις ένα από τα θρυλικότερα μοντέλα στην ιστορία των rally...
Φίλε Νίκο, κάποτε, το 1985-86, το είχα δει ζωντανό το τέρας να ανεβαίνει Μετέωρα και να σκάβει την άσφαλτο. Ακόμα και τώρα θυμάμαι το ασύγκριτο μουγκρητό των 600hp με τις φήμες να λένε πως οι Lancia S4 έβγαζαν 800+hp και στις συζητήσεις τους μηχανικούς να γελάνε και να μας λένε "1000 cavalli"!!! Ναι, με τους μηχανικούς, τότε τα service parks ήταν εντελώς χύμα, οι θεατές στεκόντουσαν άνετα στις εξόδους των φουρκετών στους Βωξίτες με 100m γκρεμό πίσω τους και τα θηρία να περνάνε με 150Km/h εκατοστά μπροστά τους. Χαίρομαι που τα έζησα όπως χαίρομαι που καταργήθηκαν γιατί η τραγωδία παραμόνευε. Betegga και Toivonen ήταν αρκετοί για να σταματήσει η τρέλα :(

...ή είσαι εν τω μέσω ειδικής;  :lol:
Ακριβώς!

Αποσυνδεδεμένος Pyrgiotis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πύργος Ηλείας
  • Σπύρος
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 20, 2016, 07:59:54 μμ »
To είχα φτιάξει προ 20ετιας, αξιοπρεπές κιτ και ωραίο θέμα!!

Όλο και σε κάποιο βουνό θα έχουμε συναντηθεί, ετοιμαζόμαστε για Λαμία σε 1μιση μήνα....!

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 20, 2016, 10:42:33 μμ »
Πολύ ωραίο το αποτέλεσμα Γιώργο και άκρως ρεαλιστικό!Λάσπες με τί τις έκανες? ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος KonstantinF

• Scale 1/35
  • *
  • Κλίμακα 1/12 και άνω...
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 21, 2016, 02:07:49 μμ »
Αληθοφανέστατες οι λάσπες, μπράβο! Έτσι που να μου μπαίνουν αμφιβολίες αν πρέπει να συνεχίσω να φτιάχνω τα δικά μου "εργοστασιακά"... Αλλά από την άλλη, Rolls και λάσπες γίνεται;;; Καλή συνέχεια!

Tags: