Αποστολέας Θέμα: Sd.Kfz. 231 6 Rad. 1/72  (Αναγνώστηκε 1006 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος brickcar

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης
  • car,trucks,militrary vehicles
Sd.Kfz. 231 6 Rad. 1/72
« στις: Ιουλίου 01, 2015, 03:08:07 μμ »
Καλημέρα.Έχω το πρώτο μου σετ,ένα Sd.Kfz. 231 6 rad σε κλίμακα 1/72 της italeri και πριν αρχίσω θα ήθελα να παραθέσω κάποιες απορίες μου.Πρώτον,θέλω να ρωτήσω αν πρέπει να βάψω πρώτα όλα τα μέρη και μετά να τα κολλήσω ή μπορώ να κολλήσω το μοντέλο και έπειτα να το βάψω.Δεύτερον,επειδή έχω ακρυλικά χρώματα της italeri(στο φόρουμ διάβασα πως είναι σαν τα ακρυλικά της Vallejo καθώς διάβασα πως η italeri εξαγόρασε την Vallejo),μήπως μπορεί κάποιος που τα έχει χρησιμοποιήσει να μου πει πια αναλογία χρώματος-διαλύτη(νερού) θα πρέπει να έχει το χρώμα με το οποίο θα βάψω το μοντέλο(θα το βάψω με πινέλο).Tέλος ρωτώ αν πρέπει να ασταρώσω κι αν ναι τι αστάρι θα χρειαστεί και από που θα το προμηθευτώ και τι υλικά θα χρειαστώ και πως θα κάνω το weathering.
Eυχαριστώ εκ των προτέρων.
Θα ανεβάσω και φωτογραφίες αφού αρχίσω την κατασκευή και όταν εμφανιστούν προβλήματα.
Να μια εικόνα του σετ(απ'το internet)

Αποσυνδεδεμένος zithon-tasos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
Απ: Sd. Kfz. 231 6 rad. 1/72
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 01, 2015, 03:21:49 μμ »
Πρωτον θα πρεπει να ψαξεις και να αποφασισεις τι χρωμα θα το κανεις, το κλασικο γερμανικο γκρι ή παραλλαγη. Τα κομματια που ειναι πιο δυσκολα να βαφτουνε μετα π.χ. εσωτερικο ,τροχοι κλπ καλο ειναι να τα βαψεις πριν....τα υπολοιπα στο τελος. Υπαρχουν παρα πολλα υλικα για να κανεις οτι θελεις και πολυ διαβασμα στο forum και το ιντερνερ.....μην το βιαζεσε και πηγαινε σιγα σιγα και μεθοδικα. Καλη αρχη.... :D

REMOVE BEFORE DIVE

Αποσυνδεδεμένος brickcar

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 01, 2015, 03:45:44 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.Θα το κάνω κλασσικό γερμανικό γκρι(flat Pz.Schwarzgrau 39-43 της italeri).Είδα κάποια βίντεο στο κανάλι του modelclub για τα χρώματα και την κατασκευή ενός Α7D corsair από τον κύριο Δημήτρη Σωτηρόπουλο και διάβασα(κι ακόμη συνεχίζω)το θέμα με τις μοντελιστικές τεχνικές στο φόρουμ και με βοήθησαν πολύ ώστε να μάθω για τεxνικές όπως το wash κι η τοποθέτηση χαλκομανιών και υλικά,π.χ τα διαλυτικά.Όταν αρχίσω,θα ανεβάσω φωτογραφίες της κατασκευής,πάντως όπως προτείνεις κι εσύ το αργόν και χάριν έχει :)

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 01, 2015, 05:54:35 μμ »
...θέλω να ρωτήσω αν πρέπει να βάψω πρώτα όλα τα μέρη και μετά να τα κολλήσω ή μπορώ να κολλήσω το μοντέλο και έπειτα να το βάψω....
Όπως σου είπε κι ο συνάδελφος παραπάνω, βάφεις αυτά τα σημεία που δε θα έχεις πρόσβαση μετά το πέρας της συναρμολόγησης, μετά ολοκληρώνεις τη συναρμολόγηση και μετά βάφεις το υπόλοιπο. Εννοείται πως αν το εσωτερικό δε θα είναι ορατό στο τέλος, δε το βάφεις. Επίσης στα κομμάτια που θα βάψεις πριν τη συναρμολόγηση, όταν έρθει η ώρα να τα κολλήσεις, καθαρίζεις (με τον κόφτη ή ντουκόχαρτο) από το χρώμα τα σημεία επαφής για να πιάσει η κόλλα.

...επειδή έχω ακρυλικά χρώματα της italeri(στο φόρουμ διάβασα πως είναι σαν τα ακρυλικά της Vallejo καθώς διάβασα πως η italeri εξαγόρασε την Vallejo),μήπως μπορεί κάποιος που τα έχει χρησιμοποιήσει να μου πει πια αναλογία χρώματος-διαλύτη(νερού) θα πρέπει να έχει το χρώμα με το οποίο θα βάψω το μοντέλο(θα το βάψω με πινέλο)....
Δεν υπάρχει τυφλοσούρτης για την αραίωση των χρωμάτων (οποιασδήποτε εταιρίας), αφού από εταιρία σε εταιρία, αλλά και ακόμα μεταξύ παρτίδων, αλλά και αποχρώσεων της ίδιας εταιρίας υπάρχουν πολλές φορές διαφορές πυκνότητας. Αραιώνεις δοκιμαστικά μικρή ποσότητα χρώματος, από το εκάστοτε μπουκαλάκι που πρόκειται να χρησιμοποιήσεις και κάνεις δοκιμή σε ένα φύλλο πλαστικού (όχι χαρτί ή χαρτόνι) ή ακόμα και στην κάτω μεριά (στον πάτο) του οχήματος που φτιάχνεις.

...Tέλος ρωτώ αν πρέπει να ασταρώσω κι αν ναι τι αστάρι θα χρειαστεί και από που θα το προμηθευτώ και τι υλικά θα χρειαστώ και πως θα κάνω το weathering...
Ένα αστάρι σε σπρέυ δεν είναι άσχημη ιδέα. Και την πρόσφυση του χρώματος πάνω στο μοντέλο βελτιώνει, οπότε θα έχεις λιγότερες πινελιές και ίσως θα σε γλιτώσει και κάνα δύο χέρια χρώματος, αλλά επίσης αν το αστάρι είναι ανοιχτής απόχρωσης (πχ γκρι), θα σου αποκαλύψει πιθανά σημεία που σου ξέφυγαν κατά τη συναρμολόγηση και χρήζουν διόρθωσης, πρίν να βάψεις :wink:

...Θα ανεβάσω και φωτογραφίες αφού αρχίσω την κατασκευή και όταν εμφανιστούν προβλήματα...
Ανεξαρτήτως του αν θα έχεις κάποιο πρόβλημα και θα θέλεις βοήθεια, καλό είναι (τώρα ιδίως που ξεκινάς) να ανεβάζεις update από κάθε στάδιο που τελειώνεις, ούτως ώστε αν πάρει κάτι το μάτι μας που χρειάζεται διόρθωση να σου το επισημαίνουμε. Δε χρειάζεται να φτάσεις στο τέλος για να διαπιστώσεις, ότι κάτι που πλέον δε διορθώνεται, αν είχες ανεβάσει νωρίτερα update θα στο είχαμε επισημάνει και θα το είχες διορθώσει :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος brickcar

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 01, 2015, 07:29:34 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για τις άκρως κατατοπιστικές συμβουλές σου :)Θα ανεβάζω φωτογραφίες από κάθε στάδιο που τελειώνω ώστε να μου υποδεικνύει όποιος θέλει τι διορθώσεις πρέπει να κάνω,ίσως το αρχίσω αύριο :)
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος brickcar

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 14, 2015, 06:45:00 μμ »
Δυστυχώς δε μπορούσα να ανεβάσω φωτογραφίες καθώς χάλασε το laptop που είχε τη φωτογραφική και δεν είχα κάτι άλλο για να βγάζω φωτογραφίες :( :( :(Το μοντελάκι το έβαψα και το κόλλησα και έβαλα χαλκομανίες αλλά κόλλησε(μετά το βάψιμο και το βερνίκωμα πολλή σκόνη κι έτσι έχει εξογκώματα και δε φαίνεται καθαρό.Tέλος weathering δεν έχω κάνει ακόμη...

Tags: