Αποστολέας Θέμα: Shot Kal Gimel 1982 1/35 AFV Club + DEF  (Αναγνώστηκε 2452 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Smias

• Εχω να πιάσω άρμα καιρόόόό...
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Εξαθλια
  • Γ'04
Shot Kal Gimel 1982 1/35 AFV Club + DEF
« στις: Ιουλίου 17, 2015, 05:07:14 μμ »
Χαιρετω σας !

Αλλη μια αποπειρα , αντε μπας κι αξιωθω να τελειωσω ενα κιτ μετα απο 12 χρονια... :oops:

Το κιτ ειναι της Afv Club , Shot Kal Gimel 1982 , βρεθηκε σε καλη τιμη απο εξω αρχες Απριλιου και δε μπορεσα να αντισταθω & το βελτιωτικο της DEF το οποιο με εντυπωσιασε οσον αφορα την ποιοτητα του κι αυτο σε καλη τιμη θαρω να πω .

Η εφαρμογη του κιτ της Afv ειναι καλη , σε μερικα σημεια θελει μια προσοχη οπως ο πυργος και οι ενωσεις στο σκαφος που εχει αρκετα κομματια .
Με τον πυργο βεβαια νομιζω οτι ειναι σχετικα ανωδυνα τα πραγματα μιας και εκει που θελει στοκαρισμα μπαινουν τα κουτια αποθηκευσης συν οτι θελει αναπαρασταση της χυτης επιφανειας οποτε δε "γλιτωνουμε" τη δουλεια στον πυργο..!

Προσοχη θελει στο εμπροσθιο ανω μερος του πηγματος  αν καποιος επιλεξει να βαλει την εξτρα πλακα θωρακισης οποτε να γινει σκαφος Μk5 για να "πεσουν" σωστα τα τουβλα της ενεργης θωρακισης , κατι στο οποιο δεν εδωσα σημασια και με παιδεψε μιας και επεσε ξηλωμα 2 φορες για να ερθουν ολα σωστα .

Οι οδηγιες της Def ειναι απλες και λιτες , δεν εχει και πολλα κομματια αλλωστε , σε συνδιασμο με μια επισκεψη στη σελιδα της εχει κι αλλες φωτογραφιες οποτε γινεται ολα πανευκολα !
Δινει επιλογες στους εκτοξευτηρες καπνογωνων , στα τουβλα της ενεργους θωρακισης είτε για πηγμα Mk3 είτε για Mk5 .
Τα φωτοχαραγμενα της ειναι αψογα και καθονται πολυ καλα στο ασπιδιο του πυργου .

Μερικες φωτογραφιες απο την προοδο του :

Πυργος

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Πηγμα

Click to see the original size. Click to see the original size.

Οι στοκοι εχουν τριφτει , οι τελευταιες φωτο ειναι τραβηγμενες 3-4 μερες πριν .

Δε θυμαμαι τι κανουμε οταν εχουμε ποδιες στο αρμα , τα βαφουμε ολα και τις κολαμε μετα πριν τα weathering κτλ ή τις κολαμε και το αντιμετωπιζουμε ως συνολο ;

::salut::

Για να επιζήσεις στον πόλεμο πρέπει εσύ να γίνεις  ο πόλεμος.
Ταδε εφη Ιών Ράμβος.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Shot Kal Gimel 1982 1:35 Afv Club
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 17, 2015, 05:15:28 μμ »
Μια χαρά μέχρι εδώ, πολύ ωραία δουλειά, αστέρι ο πύργος :!:

Όσο για αυτό που ρωτάς, βασίκά ότι βολεύει τον καθένα και αναλόγως το μοντέλο :roll:

Καλή συνέχεια :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 17, 2015, 05:33:52 μμ »
 Ο πυργος ειναι λουκουμι, ωραια δουλεια. επισης μπορεις να κοψεις κ να αφαιρεσεις τμηματα απο τις ποδιες . ωστε  να φαινονται οι ερπυστριες κ το weathering  στα πλαινα του πηγματος. μοντελο εχω δει ετσι, πραγματικο οχι . απλα στο λεω σαν ιδεα, αν τυχον στεκει και ιστορικα κ σου αρεσει εσενα σαν παραλλαγη.

Αποσυνδεδεμένος Smias

• Scale 1/144
  • *
  • Γ'04
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 17, 2015, 06:02:40 μμ »
Ναι παιζει κι αυτο , με κομματια της να λειπουν ή και καθολου , απλα δε με ψηνει για εικαστικους λογους το να λειπουν κομματια συν οτι θα βαλω τις ερπυστριες του κιτ οποτε θελω να μπλεξω με κραμασμα λαστιχενιας ερπυστριας πανω στους τροχισκους.. ::cry2::
Μαλλον θα γινει το ασταρωμα , βασικο βαψιμο και θα τις κολησω μετα με κυανοακριλικη  ::salut::

Οποιος παντως θελει να φτιαξει ενα Shot Kal εποχης μετα το '73 θελει μελετη στο idf-modelling που εχει πολυ και καλο υλικο με πλουσιες φωτογραφιες , πχ δεν ηξερα οτι αλλα τουβλα εν.θωρ. ειχαν στο πηγμα τα Μκ3 με τα Μκ5 και θα την παταγα αν δεν ειχα παρει το κιτ της DEF γιατι η Afv δινει τα τουβλα της ε.θ. για πηγμα Μκ3 αλλα δειχνει στις οδηγιες της οτι μπαινει και η εξτρα μεταλλικη πλακα που ειχαν τα Μκ5 , κατι που απ'οσο εψαξα δεν παιζει .
Ταδε εφη Ιών Ράμβος.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 17, 2015, 06:55:16 μμ »
Μια χαρά τα πας.
Και το μοντέλο φαίνεται χορταστικό.
Αν μπορούσες με κάποιο τρόπο να αντέγραφες και την μπροστινή ρητινένια καμηλοσκοτώστρα...
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος Smias

• Scale 1/144
  • *
  • Γ'04
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 17, 2015, 08:22:23 μμ »
Σ'ευχαριστω !

Αν μπορούσες με κάποιο τρόπο να αντέγραφες και την μπροστινή ρητινένια καμηλοσκοτώστρα...

Γινεται , απο Δευτερα που θα παω στο εργαστηριο & το ξαναπιασω παχυμετρο , patron + κλόpy paste  :wink:

Στο τελευταιο Shot Kal Dalet που εβγαλε το δινει στο κιτ , και απ'οτι εχω ακουσει πλεον δεν υπαρχει λογος να αγορασει καποιος το Gimel ιας και το Dalet εχει τα παντα συν τα νεα κομματια , μονο το απλό L7 105mm δε δινει αλλα πιστευω δεν ειναι θεμα μιας και καθε αρματάς συγχρονων εχει ενα - δυο καβατζα στο spares box του !
Ταδε εφη Ιών Ράμβος.

Αποσυνδεδεμένος Smias

• Scale 1/144
  • *
  • Γ'04
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 17, 2015, 09:03:44 μμ »
Ερωτηση παλι , υπαρχει μαγαζι στην Ελλαδα που να εχει χρωματα Xtracolor ;

Xtracolor  X810 Israeli Tank Sand Grey , αυτο μου εκανε κλικ , αλλα δε θυμαμαι που τα ψωνιζαμε αυτα..
Οποιος γνωριζει παρακαλω ας μου πει  , ευχαριστω  ::salut::
Ταδε εφη Ιών Ράμβος.

Αποσυνδεδεμένος Smias

• Scale 1/144
  • *
  • Γ'04
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 20, 2015, 12:10:28 μμ »
Μια χαρά τα πας.
Και το μοντέλο φαίνεται χορταστικό.

Εδω εισαι !
http://s177.photobucket.com/user/SicKLXboy/library/Model%20kits/IDF%20RAM?sort=3&page=1

Ελπιζω να κανεις δουλεια σου με τις διαστασεις..
Απλα αυτο ειναι για τα Shot Kal Gimel- Dalet , Puma και οτι σε Centurionοϊδες , στα υπολοιπα αρματα πχ Magach ειναι λιγο διαφορετικο .

Αν θελει ο Κωνσταντινος-Μαστορας να περασει για καλυτερες μετρησεις ειναι ευπροσδεκτος !
Νομιζω οτι θα κολληθει στο κιτ σε τουλαχιστον 3-5 μερες .

Ταδε εφη Ιών Ράμβος.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 20, 2015, 01:07:13 μμ »
Ωραίο θέμα και δουλειά μέχρι στιγμής. Θα το παρακολουθώ με ενδιαφέρον, μιας και τα Ισραηλινά Centurion είναι όλα φοβερά θέματα και κατασκευές.

Μερικές διευκρινήσεις, για να μην συγχύζουμε τους τύπους.

Τα Μκ 3 και 5 άρματα ΔΕΝ είχαν την πλάκα θωράκισης μπροστά στο σκάφος. Τα Μκ5.1 την είχαν. Οι Ισραηλινοί είχαν από όλους τους τύπους.
Η διαφορά του Μκ 3 από τα 5 και 5.1 ήταν στον πύργο η θυρίδα του γεμιστή (υπό γωνία στα 3, παράλληλη με τα κουτιά του πύργου στα 5 και 5.1). Στο σκάφος είχαν διαφοερτικά φτερά και κουτιά αποθήκευσης επάνω στα φτερά. Με την μετατροπή σε Shot Kal Alef, τα φτερά έγιναν ίδια σε όλα τα άρματα.

Η διαφορά στις πλάκες ενεργής θωράκισης μπροστά είναι ανάμεσα σε Gimel και Dalet και όχι ανάμεσα σε Μκ3 και Μκ5. Τα Dalet είναι η τελευταία έκδοση που φτιάχτηκε και έχει διαφορετικό σκοπευτικό πυροβολητή από τις προηγούμενες εκδόσεις (ίδιο με του Μ60), θερμικά κάλυμμα στο πυροβόλο και αισθητήρα αέρα στον πύργο.

Η σύγχυση πολλές φορές προκύπτει και από το ότι το αλφάβητο των Ισραηλινών είναι Alef, Bet, Gimel, Dalet ως Α, Β, Γ, Δ και μπερδευόμαστε, μιας και στο Αγγλικό το G είναι μετά το D.

:wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος midasIDF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 21, 2015, 01:18:11 μμ »
Ωραίο θέμα, πράγματι! Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η κατασκευή, όπως και κάθε είδους (σωστή...) πληροφορία, μιά και είναι ένα από τα μελοντικά μου project. Καλή συνέχεια & καλό αποτέλεσμα εύχομαι!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Smias

• Scale 1/144
  • *
  • Γ'04
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 21, 2015, 01:33:07 μμ »
Εγγραφη στο Idf Modelling και θα σωθεις , εχει πολεεεες πληροφοριες συνοδεια φωτογραφικου υλικου απο τον μεγα μαγιστρο των idf tanks Micheal Mass  ::pop::

Το κιτ προχωραει ολοταχως απο χθες , ειμαι στη φαση συναρμολογησης των 30αριων του πυργου , τα οποια θεωρω αρκετα τιμια για πλαστικά , πχ κλασεις ανωτερα απο τα 30αρια που ειχαν τα M60 των Academy + Esci που θυμαμαι .

Εβαλα και μερικες βιδες στα πλαινα τουβλα θωρακισης του πηγματος στα καθετα σημεια γιατι η AFV δε τα προσεξε εκει , το καλο ειναι οτι στο πλαισιο P δινει καποιες αρκετες παραπανω βιδες απο τις 8 που χρειαζονται οι βασεις των καπνογονων   :mrgreen:

Ως εξτρα κομματια σε αυτο κιτ ειναι επισης Mag 0.30mm , η κεραια του αισθητηρα ανεμου κτλ που εχει το Dalet , το σκοπευτικό του κ.α διαφορα .
Βασικα για να γινει Dalet του λειπει μονο η πλακα στον πυργο κατω απο το σκοπευτικο τυπου Μ60 , το πυροβολο με το θερμικο καλυμα και ενα αλλο κομματι πανω στον πυργο το οποιο φτιαχνεται πανευκολα με λιγο φυλο πλαστικου .

Παντως ειτε το Gimel ειτε το Dalet φτιαξει κανεις , το σετάκι της DEF που εχει το ασπιδιο με τον μουσαμα , ειναι αναγκαιο "κακο" μιας και το λαστιχενιο της AFV απλα δεν.. ::eusa_naughty::

Ταδε εφη Ιών Ράμβος.

Αποσυνδεδεμένος Smias

• Scale 1/144
  • *
  • Γ'04
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 23, 2015, 12:28:03 μμ »
Χθες τελειωσα με τα 30άρια , σημερα προσπαθησα να κανω τις δεσμιδες τους να "κατσουν" πιο σωστα και να μη πετανε οπως στις φωτο , ευτχως ειχα καβατζα απο ενα M60 blazer της Esci και εκανα δουλεια μου , απ'το τιποτα καλυτερα αυτες..!

Εκοψα το δοντι απο τα "φτερα" των ερπυστριων , 1 ανα 6 θελει αυτο το κοψιμο για να ειναι σωστο ενα Shot Kal απο το '73 και μετα , ειναι κατι που καναν ωστε να τις αλλαζουν πιο ευκολα αφου πολλες φορες στραβωναν και τους εβγαινε η πιστη για να καταφερουν να βγαλουν τον πυρο απο το πελμα .
Εγινε και στα πελαματα που εχουν ως καβατζα πισω αλλα και στο πανω απο το ενα φιλτρο αερα που θα του βαλω μια 6άδα , αν ειχα αλλες 4 θα εβαζα και στο αλλο αλλα δεν..

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Εγιαν κι αλλα τριψιματα & διορθωσεις , λογικα τις επομενς μερες ευελπιστω να μπω στη φαση του βαψιματος...!!!

Σμιας ::salut::
Ταδε εφη Ιών Ράμβος.

Αποσυνδεδεμένος Smias

• Scale 1/144
  • *
  • Γ'04
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 01, 2015, 06:33:18 μμ »
Δεν ασταρωσα δεν εβαψα , ακομα το παιδευω , με το πηγμα τωρα , διορθωσεις σε κακες κολλησεις μου , καλωδια για τα φωτα κ.α τετοια ωραια..!

Αρχισα να παιζω και με τις ερπυστριες , με μαυρο metallcote για αρχη , ενα rust , μαυρο , διάφορα καφε , σε wash & στεγνο πινελο αυτα .

Click to see the original size. Click to see the original size.

Στις φωτο φαινονται βεβαια αρκετα διαφορετικες τωρα που τις ειδα μεγαλες..
Αλλα θελω να πιστευω οτι ειμαι σε καλο δρομο για αρχη , τα υπολοιπα με τις ερπυστριες οταν βαφτει .
Ταδε εφη Ιών Ράμβος.

Αποσυνδεδεμένος Smias

• Scale 1/144
  • *
  • Γ'04
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 11, 2015, 04:11:00 μμ »
Και φτασαμε στο ασταρι !!!

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Το πρωτο χερι επεσε πριν μια εβδομαδα , ειδα τις οποιες ατελειες μπορουσα , στοκαρα - ετριψα κτλ , το περασα ενα δευτερο , διορθωσα κατι ψιλα-ψιλα ακομα , κολησα τα '30άρια και το '50 στον πυργο περιμενω να δω πως θα ειναι μερικα σημεια που εβαλα υγρο στοκο και νομιζω περναω στο βασικο βαψιμο ζγα ζγα  :mrgreen:
Ταδε εφη Ιών Ράμβος.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 11, 2015, 05:25:15 μμ »
 ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::keep_mod:: ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος Smias

• Scale 1/144
  • *
  • Γ'04
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 11, 2015, 06:41:57 μμ »
Μεγσί  ::thanks_smilie::

Κοιταζοντας τις φωτο παρατηρησα κι αλλα πραγματα , στις χειρολαβες του RAM φαινονται οι τρυπες που δεν τις ειδα ο τυφλος το μεσημερι να τις εκλεινα , επισης συνειδητοποιησα οτι τα διαφανα πλαστικα κομματια οπως τα περισκοπια δεν τα μασκαρα και τους εριξα ασταρι... :roll:
Οποτε παλι μερεμετια...
Δε το βλεπω να τελειωνει πριν τις διακοπες...
Εντομεταξυ τωρα που ειμαι σε αδεια και δε παω στη δουλεια δε το προχωραω οπως νομιζα , η "τούφα" ειναι πιο δυνατη απ'το Gimel.. :lol: :lol:

Δημοψηφισμα :         Δημοψηφισμα :               Δημοψηφισμα :  Τα φορτωματα της DEF και τα συρματοσχοινα τοποθετηση πριν ή μετα το κυριως βαψιμο παλικαρια μου ;;;
Ταδε εφη Ιών Ράμβος.

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 11, 2015, 07:03:30 μμ »
Μια χαρά δουλειά μέχρι τώρα...
Για τα περισκόπια δοκίμασε με μια μπατονέτα (ή αν δεν χωράει βαμβάκι τυλιγμένο γύρο από την τσιμπίδα), νοτισμένη με το  Airbrush Cleaner (71.099). Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε ασετόν για νύχια (αυτό που ξεβάφουν οι κυρίες τα νύχια τους)... Μην χρησιμοποιήσεις "απλό" ασετόν, γιατί θα κλαις το πλαστικό...
Υπάρχει μια πιθανότητα (αναλόγως του πλαστικού) να θολώσουν, αλλά αφού θα τα βάψεις με κάποιο clear χρώμα, δεν σε επηρεάζει...
Τώρα για τα φορτώματα και το συρματόσχοινο, είμαι αναφανδόν υπέρ του ξεχωριστού βαψίματος και της τοποθέτησής τους (κυρίως των φορτωμάτων) πριν το τελικό σκόνισμα...

Αποσυνδεδεμένος Smias

• Scale 1/144
  • *
  • Γ'04
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 11, 2015, 08:58:05 μμ »
Σε κατι τετοιο προσανατολιζομουν αφου την εκανα την πατατα...
Ασετον(με λαδι) λοιπον που υπαρχει αφθονο και βουρ..!!!
Για βερνικι ελεγα μετα απ'το θολωμα , θα κανω σωστη δουλεια ετσι ;
Ειχα φτιαξει ελαχιστα αρματα που ειχαν διαφανα κομματια και γενικα δεν ημουν και πολυ γνωστης σε οτι αφορα διαφανες επιφανειες.. :oops:

Κι εγω ετσι το εκανα παλια , το βασικο φορτωμα μετα το κυριος βαψιμο κτλ αλλα βλεπω οτι πολλοι τα βαζουν ολα πανω απο πριν το ασταρι και αναρωτιεμαι μπας και ειναι καποια νεα τεχνικη αλλα κομματακι κινεζικο βασανηστιριο μου κανει οποτε μαλλον θα κανω αυτο που ξερω .
Ταδε εφη Ιών Ράμβος.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 11, 2015, 09:00:29 μμ »
Μην βάλεις ασετόν στα πλαστικά της AFV, θα κάνεις ζημιά.

Πάρε μια οδοντογλυφίδα και τρίψτο λίγο, θα φύγει εύκολα.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 12, 2015, 01:17:07 πμ »
Το συγκεκριμένο αστάρι (ο θεός να το κάνει), και λίγο άγρια να το κοιτάξεις φεύγει. Οπότε δοκίμσε με την οδοντογλυφίδα που σου λέει ο Νίκος, ή αν σου κάνει και λίγο το ζόρικο, μπατονέτα με λίγο άζαξ :wink:
Κατ' τα άλλα, μια χαρά δείχνει κατασκευαστικά το άρμα :!:
Φορτώματα, προτείνω βάψιμο ξεχωριστά, και σκόνισμα κάποια μαζί με το άρμα και κάποια πιο καθαρά.

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Smias

• Scale 1/144
  • *
  • Γ'04
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 12, 2015, 03:50:28 μμ »
Περαστηκε το βασικο χρωμα , αναμενω στεγνωμα και θα ριξω φωτο στο λαο  ::salut::

Το ασταρι οντως ειναι ολιγον γτπ... το πως ξεφλουδισε οταν εβαλα λιγο υγρο στοκο σε μερικα σημεια ηταν σοκαριστικο...
Ολα καλα παντως και με αυτο καταλαβα οτι θα ξεβαψουν πολυ ευκολα τα διαφανα κομματια !

Ταδε εφη Ιών Ράμβος.

Αποσυνδεδεμένος Smias

• Scale 1/144
  • *
  • Γ'04
Απ: Shot Kal Gimel 1982 1/35 Afv Club + DEF
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 14, 2015, 05:23:37 μμ »
Ξαναπερασα ενα πιο κλειστο τονο το ιδιο χρωμα , δυστυχως εχω μονο το κιν. μου μαζι κι οχι τη φωτομότο οποτε παλι δεν δημοσιευω φωτογραφιες μιας και τραβηξα μερικες με αυτο αλλα ειναι τελειως αλλο πραγμα στο φακο του κινητου..
υποσχομαι μερικες φωτογραφιες φωτισμενες οσο μπορω με τα ερασιτεχνικα φωτα που εχουμε .
Το πρωτο ηταν μια αναμιξη που ειχα φτιαξει πριν χροοονια με Tamiya , Khaki , dark green + dark grey , δε ξετρελαθηκα και τωρα του εριξα μια αναμιξη απο Kahaki , Japanese aircraft green + US. Navy gray της Mr Hobby σε αναλογια του ματιου , ισως επρεπε να ειχα παρει ενα ετοιμο να ξεμπερδευα με το βασικο , θα δειξει στη πορεια .

Η συνεχεια του Shot Kal Gimel απο Σεπτεμβρη οταν επιστρεψω στη δουλεια..!

Υγ. Πριν λιγο & μετα το βαψιμο καταλαβα οτι εχω ξεχασει να τοποθετησω τα αναγλυφα φωτοχαραγμενα νουμερα στο πηγμα.. :evil:
Ταδε εφη Ιών Ράμβος.

Αποσυνδεδεμένος Smias

• Scale 1/144
  • *
  • Γ'04
Απ: Shot Kal Gimel 1982 1/35 Afv Club + DEF
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 06, 2015, 11:42:13 πμ »
Επανερχομαι μετα απο μηνες..!

Καπως ετσι το ειχα αφησει μεσα Αυγουστου :

Πλεον εχω φτασει εδω :

Εχει γινει ενα καποιο wash και λιγο πειραματισμος με σκονες αλλα δε με πολυτρελενει μεχρι στιγμης και μαλλον με βλεπω να το ξαναπερναω με το βασικο(τωρα που βρηκα και Lifecolor & AK !!!) και να το πιανω πιανω απο την αρχη .
Κακο φωτισμο εχω...

Επισης ηρθε στην κατοχη μου το βιβλιο Centurion Tanks of the IDF - Volume 7 απο Sabinga Martin Publications το οποιο περιγραφει τον Ισραηλινο τροπο αναγνωρισης των διαφορων εκδοσεων του αρματος σε σχεση με τον Εγγλεζικο , πχ για τους Ισραηλινους δεν υπαρχειΜκ.5,5 κοκ , υπαρχει τυπος Mk3 & Μκ5 και μαλιστα σε συνδιασμο , πχ πυργος Μκ3 σε σκαφος Μκ.5 και το αναποδο , επισης λεει πολλες πληροφοριες για τις πλακες της εν.θωρακισης και φυσικα πολλες , μα πολλες εγχρωμες φωτογραφιες οχι μονο απο μουσειο αλλα απο παμπολες απο την περιοδο που ηταν εν ενεργεια σε καιρο ειρηνης και σε καιρο που επρεπε να φορεσει τις πλακες blazer .

::salut::
Ταδε εφη Ιών Ράμβος.

Tags: