Αποστολέας Θέμα: Καλύπτρες και βερνίκια  (Αναγνώστηκε 5845 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: Καλύπτρες και βερνίκια
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 11, 2014, 11:09:42 πμ »
 συμφωνώ 100% με όσα έγραψε ο Theios Nontas, ειδικά με την παρακάτω φράση :
Παράθεση
EDIT:Να προσθέσω επίσης οτι άλλο διαφάνεια (που είναι ζητούμενο στις πραγματικές και στις υπο κλίμακα καλύπτρες) και άλλο γυαλάδα. ʼλλη γυαλάδα έχει το πλεξιγκλάς και άλλη το κρύσταλλο ...Βοημίας ;)

zaxos345 οι προτάσεις που έχεις παραθέσει μπορεί να είναι λάθος αν τις δεις ως αναφορές στα πραγματικά αεροσκάφη. Νομίζω όμως πως γράφτηκαν/ειπώθηκαν όχι κυριολεκτικά αλλά υπό την παραδοχή ότι αφορούν μια συζήτηση για την υπό κλίμακα αναπαράσταση της εικόνας του πραγματικού.
Στα λινκ που παραθέτεις καμία καλύπτρα δεν γυαλίζει αφύσικα (σαν κρύσταλλο) όπως μερικών μοντέλων που βλέπουμε σε εκθέσεις.

c.nemo στα λινκ που αναρτήθηκαν εδώ και έχουν φωτό πραγματικών αεροσκαφών οι καλύπτρες δεν γυαλίζουν, απλά είναι καθαρές (εως πεντακάθαρες) και ανάλογα με την γωνία αντανακλούν το φως του ήλιου. Αν αυτό εννοείτε όλοι λέγοντας "γυαλίζουν" δεκτό, αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη αυτό υπό κλίμακα δεν μπορεί να αναπαρασταθεί με βερνίκια γιατί οδηγεί στο αφύσικο αποτέλεσμα του "κρύσταλλου ...Βοημίας ". Επίσης η κλίμακα του μοντέλου παίζει ρόλο, πχ. αν βουτήξεις σε Future κλπ. ζουμιά μια καλύπτρα F-16 στην 1/72 και μια άλλη από F-16 στην 1/32 το αποτέλεσμα (γυαλάδα) θα δείχνει το ίδιο ρεαλιστικό και στις δύο περιπτώσεις ;
 Βλέπω στις εκθέσεις μερικές φορές καλύπτρες που η γυαλάδα τους βγάζει μάτι, τώρα αν αυτό είναι της μοδας (όπως το chιpping αλά ...scrapyard στα άρματα ) και τείνει να γίνει γενικά αποδεκτό είναι άλλο θέμα.Οι καλύπτρες στα περισσότερα σύγχρονα κιτ είναι πεντακάθαρες, πέρα από το θέμα του πάχους δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να πειραχθούν, άλλωστε κανείς δεν ξέρει πως συμπεριφέρονται όλα αυτά τα ζουμιά στην πάροδο του χρόνου (μόνο σε ότι αφορά την εφαρμογή τους στο διαφανές πλαστικό).

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 11, 2014, 03:51:13 μμ »
Να παραθέσω και εγώ την γνώμη μου έτσι για τα πρακτικά  :mrgreen:
Υπάρχει μια αγγλική παροιμία που ακολουθώ όποτε έχω αμφιβολίες για κάτι πάνω στα μοντέλα "If it looks right it is right"
Ευχαριστώ  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 11, 2014, 04:08:05 μμ »
Nαι αυτό είναι το σωστότερο ,οποιος δουλευει με βάση φωτογραφία και προσπαθεί για ρεαλιστική απόδοση μπορεί να βρει ακρη ...οποιος είναι του καλλιτεχνικού θα έχει να κάνει πάντα με την εκάστοτε ποιητική αδεία .....
...τώρα αν μια καλύπτρα που καθαρίζεται όλη μέρα με πανια και λοιπά ,δε γυαλίζει, τι να σας πω ,δεν έχω εμβαθύνει τόσο!!! ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Αλέξιος Κονίδης

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΡΑΦΗΝΑ
    • My Scale Models
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 30, 2015, 12:23:13 μμ »
Μόλις τελευταία διαπίστωσα ότι το Vallejo still water που είναι ένα εξαιρετικά διαφανές ακρυλικό υλικό για να φτιάχνεις νερό
κάνει την καλύπτρα καινούρια και εξαιρετικά γυαλιστερή. Δεν θαμπώνει, είναι εξαιρετικά γυαλιστερή περισσότερο από βερνίκι ή παρκετίνες κλπ.
και φτιάχνει ένα κρυσταλλικό στρώμα επάνω στην καλύπτρα εξαιρετικά ισχυρό που δεν το διαπερνάει τίποτα. Δεν γδέρνεται και αν γδαρθεί
με λίγο ακόμα υλικό επισκευάζεται και επίσης μπορείτε να βάλετε όσο πάχος υλικού θέλετε χωρίς θάμπωμα κλπ.
Καλύπτει πλήρως και ενσωματώνει τα χρώματα των πλαισίων κλπ κλπ. Το κόστος είναι 8 ευρώ τα 200 ml και φτάνει
για χιλιάδες καλύπτρες. Με λίγο Gunze Oil χρώμα που είναι ημιδιαφανές κάνει γκρι-μαύρο φυμε τις καλύπτρες για όσους θέλουν
να παίξουν. Για μένα μετά το υλικό αυτό τελείωσε η αναζήτηση για προστατευτικό καλυπτρών.  :D
Με εκτίμηση
Αλέξης

Αποσυνδεδεμένος zithon-tasos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 30, 2015, 12:59:44 μμ »
Πολυ χρησιμη πληροφορια!!!!! ::salut::

REMOVE BEFORE DIVE

• Scale 1/48
  • *
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 30, 2015, 01:01:43 μμ »
Θα μπορουσε αραγε να χρησιμοποιηθει και σαν μασκα για τις καλυπτρες?

REMOVE BEFORE DIVE

• Scale 1/72
  • *
    • My Scale Models
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 30, 2015, 01:32:50 μμ »
Για μάσκα όχι γιατί δεν ξεκολλάει. Είναι κρύσταλλο πάνω από την καλύπτρα. Απλά επειδή πρόκειται για ένα
πολύ σκληρό κάλυμμα της καλύπτρας που την κάνει απρόσβλητη σε όλα και ίσως και ακόμα στους ατμούς
κυανοακρυλικής που κανονικά θαμπώνει. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά μια που το λέμε θα το κάνω.
Με εκτίμηση
Αλέξης

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 30, 2015, 02:14:37 μμ »
Μόλις τελευταία διαπίστωσα ότι το Vallejo still water που είναι ένα εξαιρετικά διαφανές ακρυλικό υλικό για να φτιάχνεις νερό
κάνει την καλύπτρα καινούρια και εξαιρετικά γυαλιστερή. Δεν θαμπώνει, είναι εξαιρετικά γυαλιστερή περισσότερο από βερνίκι ή παρκετίνες κλπ.
και φτιάχνει ένα κρυσταλλικό στρώμα επάνω στην καλύπτρα εξαιρετικά ισχυρό που δεν το διαπερνάει τίποτα. Δεν γδέρνεται και αν γδαρθεί
με λίγο ακόμα υλικό επισκευάζεται και επίσης μπορείτε να βάλετε όσο πάχος υλικού θέλετε χωρίς θάμπωμα κλπ.
Καλύπτει πλήρως και ενσωματώνει τα χρώματα των πλαισίων κλπ κλπ. Το κόστος είναι 8 ευρώ τα 200 ml και φτάνει
για χιλιάδες καλύπτρες. Με λίγο Gunze Oil χρώμα που είναι ημιδιαφανές κάνει γκρι-μαύρο φυμε τις καλύπτρες για όσους θέλουν
να παίξουν. Για μένα μετά το υλικό αυτό τελείωσε η αναζήτηση για προστατευτικό καλυπτρών.  :D

Που το βρίσκουμε στην Έλλάδα ;
Ηλίας

• Scale 1/48
  • *
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 30, 2015, 02:20:29 μμ »
Σαν μασκα λεω, με σκοπο να περαστει με το πινελο στα διαφανα, και αφου βαφτει να καθαριστει...

REMOVE BEFORE DIVE

• Scale 1/72
  • *
    • My Scale Models
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 30, 2015, 04:21:57 μμ »
Αγαπητέ Zithon
όπως σου ανέφερα όταν στεγνώσει γίνεται σαν κρύσταλλο και δεν αναδιαλύεται με νερό ή άλλο.
Μεχρι τότε είναι παχύρευστο περίπου σαν μέλι (λίγο πιό αραιό). Για μάσκες μπορείς να παίζεις εύκολα
με τα χάρτινα μοντέλα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Δεν βγαίνει πάντως σαν μεμβράνη maskol
και τα όμοια.

Αγαπητέ komhs
το Vallejo Still Water και το Water effects το έχει to Fasma Models (9,4-11,6 ευρώ) ενώ η GeHobbies έχει το Noch Water Effect (11,6 ευρώ) περί τα 200 ml
To Hobby Gallery στη Θεσσαλονίκη έχει κάποια άλλα σε μικρότερες συσκευασιες και κόστος από 9-19 ευρώ περίπου. Ο Καλφάκης και το plastimodellismo
δεν έχουν καθόλου Vallejo προιόντα. Φαντάζομαι μπορεί και άλλοι ανα την Ελλάδα να το έχουν αλλά οι περισσότεροι δεν έχουν
ιστοσελίδα για να δείς. Ο ΑΝΑΛΩΣΙΣ στη Μυτιλήνη δεν έχει από ότι έχω δει αλλά μπορεί να φέρει οτιδήποτε από τη HANNANTS στην Αγγλία άρα
και κάτι τέτοιο. Τέλος πρέπει να έχει και το HobbyPlanet στην Παλλήνη. Μόλις έφτιαξαν σαιτ γιατί μέχρι τώρα ήταν στο facebook: www.hobbyplanet.gr.
Εχω αγοράσει από εκεί Vallejo και έχουν μεγάλη συλλογή και πρέπει να έχουν και από αυτά. Ελπίζω να βοήθησα.
Με εκτίμηση
Αλέξης

Tags: