Αποστολέας Θέμα: Mig-25PD, ICM 1:72 (βάση και τέλος!)  (Αναγνώστηκε 4275 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
Mig-25PD, ICM 1:72 (βάση και τέλος!)
« στις: Ιουνίου 29, 2015, 04:24:25 μμ »
Γεια σας
εδώ και κάποιο καιρό ξεκίνησα το  εν λόγω κιτ θέλοντας επίσης να το βάλω πάνω σε βάση με τις πλάκες αεροδρομίου της ICM μαζί και με ένα βυτιοφόρο της ίδιας εταιρίας.
Αυτό το αεροσκάφος πάντα με εντυπωσίαζε, βρίσκω μια ομορφιά σε αυτή τη «πρωτόγονη και σκληρή» σχεδίαση!
Ασχολήθηκα πρώτα με το cockpit της Pavla και κατόπιν άρχισα τα dry-fit. Ασαφείς οδηγίες στα όχι και τόσο καθαρά σχέδια δυσκόλεψαν τα πράγματα.
Χρειάστηκε αρκετός στόκος, κυανοακρυλική και surface primer 500 με τα αντίστοιχα τριψίματα για να πω «ουφ, ήρθε η ώρα του βαψίματος!».

Φρόντισα πρώτα τα μεταλλικά, τα οποία ήταν τα ακρυλικά της Tamiya titanium silver, metallic grey και gun metal, αραιωμένα με levelling thinner της Gunze.

Aφου μασκαρίστηκαν ψέκασα το υπόλοιπο αεροσκάφος. Για αυτό χρησιμοποίησα το Η334 Berley grey της Gunze και όχι το Η308 που αναγάγει από τα χρώματα που προτείνει  η ICM σε ModelMaster.
Πρώτα σκούρινα το βασικό (Η334) με μαύρο και το ψέκασα σε όλη την επιφάνεια. Κατόπιν εκανα φωτίσματα με το βασικό και στη συνέχεια το ψέκασα πολύ αραιωμένο σε όλη την επιφάνεια.
Μετά πρόσθεσα άσπρο μέσα στο βασικό και έκανα πιο έντονα φωτίσματα τα οποία εξομάλυνα στο τέλος με κάποια περάσματα πολύ αραιωμένου βασικού.
Το άφησα κανα-δυο μέρες να στεγνώνει και ασχολήθηκα με τα επιμέρους (σκέλη, τροχοί, οπλισμός, εξαγωγές).
Οι εξαγωγές είχαν ενδιαφέρον... ήθελα να αποδώσω την πρασινίλα στο εσωτερικό τους καθώς και την «μεταλλική» τους αίσθηση.
Για πράσινα χρησιμοποίησα το Η422 στο οποίο έκανα drybrush με τα ανοιχτότερα Η312 και Η74 και λίγο wash με Η313 pale stone.
Τα μεταλλικά είναι με τα Tamiya gun metal, drybrush με titanium silver και πέρασμα με σκληρό πινέλο τα Tamiya weathering sets Burnt blue και Burnt red.
Επιστροφή στο αεροσκάφος για τα σήματα, αφού είχε ήδη ψεκαστεί με γυαλιστερό βερνίκι.
ʼλλη μια πονεμένη ιστορία τα σήματα, αφού όταν πήγαινα να τα τοποθετήσω από το χαρτί τους πάνω στο αροσκάφος άρχισαν να διαλύονται!!!
Μετά κόπων και βασάνων συναρμολογούσα τα κομματάκια που έφευγαν πάνω στο αεροσκάφος και ... τέλος καλό όλα καλά! Και δεν έχουν φιλμ.
Ώρα τώρα για τα λάδια και για κάποια «ταλαιπωρία» του αεροσκάφους. Χρησμοποίησα Burnt Sienna, Raw Umper, Lamp Black, Paynes Grey και Titanium White σε αναμείξεις μεταξύ τους.
Με άρεσε πολύ έτσι όπως εξελίχθηκε... ψέκασα και το ματ βερνίκι και έκανα την τοποθέτηση των επιμέρους.

Λίγα λόγια για την καλύπτρα. Δεν είχε κάποια χάραξη πάνω της του σκελετού της. Προμηθεύτηκα αυτήν της Pavla, που ως Vac δεν είχε σαφές όριο που σταματά η καλύπτρα και που αρχίζει η βάση της, οπότε προχώρησα με μικρά βήματα, κόβώντάς την έξω από τα όριά της και τρίβωντας με γυαλόχαρτο και με δοκιμές την έφερα εκεί που ήθελα.
Ως αλεξηνέμιο κράτησα αυτό της ICM. Τη μόνωση την έκανα με πολύ λεπτές λωρίδες που έκοψα από τανία μασκαρίσματος Tamiya.
Φυσικά ήθελα να αναπαραστήσω και την «κουρτίνα» που βρίσκεται στο εσωτερικό της καλύπτρας γιατί την ήθελα ανοιχτή οπότε αυτή η λεπτομέρεια θα έπρεπε να φαίνεται...
Μετά από όλα αυτά η κατασκευή του αεροσκάφους τελείωσε και πάτησε στους τροχούς του!

Σειρά είχε το βυτιοφόρο ΑΤΖ-4-131. Ενδιαφέρον μοντελάκι από την ICM, πολύ καλό «συνοδευτικό» του αεροσκάφους πάνω στη βάση που φανταζόμουν.
Καλό σαν κατασκευή χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εφαρμογής. Ακολούθησα τις οδηγίες και έτοιμο και αυτό. Απέφυγα τα σήματα γιατί ήξερα από προηγούμενη κατασκευή ότι αυτά θα δυαλυόταν!
Η βάση τώρα μου έχει μείνει που πιστεύω μεσα στο ΣΚ να μπορέσω να ασχοληθώ μαζί της και να την τελειώσω (...«αν δεν πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας στο μικρό γαλατικό χωριό» που ζούμε...).

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
Απ: Mig-25PD, ICM 1:72
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 29, 2015, 05:37:22 μμ »
Σάκη υποδειγματική η δουλειά σου είναι πανέμορφο, και μας ανέφερες λεπτομερέστατα τα προβλήματα του κιτ. ::thumbleft::
Θέλω μόνο να σε ρωτήσω τη χρώμα έβαψες το cockpit? ::salut::

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 29, 2015, 05:44:58 μμ »
Αγγιξες ευαίσθητη χορδή με το Mig-25, και εμένα μου αρέσει η "ωμή" βία που εκπέμπει, τίποτα δεν είναι εκλεπτυσμένο πάνω του, μου θυμίζει τα πάλαι ποτέ τέρατα του Group B. Εχεις κάνει φοβερή δουλειά, θα παρακολουθώ για τη συνέχεια με τη βάση!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 29, 2015, 06:51:52 μμ »
Ένα Μιγκ και ένα βυτιοφόρο - τέτοιες ώρες....

Θες να υπονοησεις κάτι;;

Απίθανες κατασκευες!!

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 29, 2015, 07:21:51 μμ »
Μπραβο Σακη ειναι πολυ ωραιο! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 29, 2015, 11:44:42 μμ »
Πολύ όμορφη κατασκευή σε ένα πραγματικά άσχημο πετούμενο. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες θέλει στοκάρισμα στο κοκπιτ εκεί που ενώνονται οι πλευρές του βελτιωτικού με τις πλευρές του κιτ.... Ας το πούμε "κουπαστή "

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 30, 2015, 12:32:56 πμ »
Σακη πολύ ομορφη δουλειά και στα δύο.Θα συμφώνησω με το Σταυρο για το σημείο που παταει η καλυπτρα,πρέπει να φαίνεται ενιαίο κομάτι.Με λίγο παραπάνω δουλειά θα είναι οκ.Μπορείς βέβαια να τη βάλεις σε κλειστή θέση αλλά είναι κρίμα να μη φαίνεται το after market κόκπιτ.Αυτό πάντως δε μειώνει καθόλου την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει. ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 30, 2015, 12:45:45 πμ »
Μπράβο ρε Σακη!!! Πολυ τετραγωνισμένο το θηρίο αλλά δειχνει πολύ ομορφα  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 30, 2015, 01:20:59 πμ »
Σάκη μου έβαλες φωτιές! Πραγματικά πολύ όμορφη δουλειά! ::salut::

Συνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 30, 2015, 09:12:00 πμ »
Σάκη άλλη μια πανέμορφη δουλειά σου!! Πολύ όμορφο αεροπλάνο και άψογο αποτέλεσμα. Περιμένω να δω το ολοκληρωμένο σκηνικό με την βάση  ::salut::

Το χρώμα στο κόκπιτ ποιο είναι (εταιρεία/κωδικός)? Ελπίζω να είναι ακρυλικό γιατί με ενδιαφέρει  ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 30, 2015, 01:46:39 μμ »
Πάρα πολύ όμορφη δουλειά, ξεθώριασμα-μέταλλα όλα προσεγμένα! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 30, 2015, 02:12:04 μμ »
Σάκη υποδειγματική η δουλειά σου είναι πανέμορφο, και μας ανέφερες λεπτομερέστατα τα προβλήματα του κιτ. ::thumbleft::
Θέλω μόνο να σε ρωτήσω τη χρώμα έβαψες το cockpit? ::salut::

Σε ευχαριστώ πολύ! Το πρασινομπλε του cockpit είναι 50% emerald green & 50% skyblue της Gunze. Κωδικούς δεν θυμάμαι. Την αναλογία αυτή την έιχα δει σε ένα site όπου κάποιος είχε πειραματιστεί αρκετά για να τη βγάλει και τον ακολούθησα.

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 30, 2015, 02:13:40 μμ »
Αγγιξες ευαίσθητη χορδή με το Mig-25, και εμένα μου αρέσει η "ωμή" βία που εκπέμπει, τίποτα δεν είναι εκλεπτυσμένο πάνω του, μου θυμίζει τα πάλαι ποτέ τέρατα του Group B. Εχεις κάνει φοβερή δουλειά, θα παρακολουθώ για τη συνέχεια με τη βάση!

Ναι Γιώργο, όντως αυτή η "ωμή" βία και "πρωτόγονη" ομορφιά ειναι πολλή προκλητική! Σε ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 30, 2015, 02:15:20 μμ »
 :lol:
Ένα Μιγκ και ένα βυτιοφόρο - τέτοιες ώρες....

Θες να υπονοησεις κάτι;;

Απίθανες κατασκευες!!

Χαχαχαχαχα! ...όχι, όχι!!!! Το προετοίμαζα αρκετό καιρό πριν αλλά τα γεγονότα με πρόλαβαν!!!! :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 30, 2015, 02:18:00 μμ »
 ::arrowred:: S-mat και Giorgo G έχετε δίκιο για την «κουπαστή». Κάτι που δεν πρόσεξα... θα έπρεπε ίσως να έβαζα ένα λεπτό φύλλο πλαστικού εκεί και να το έβαφα... ευχαριστώ για τα σχόλιά σας.

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 30, 2015, 02:20:19 μμ »
 ::arrowred:: Nosdio, Νίκο, Λάμπρο, Νώντα και ʼλεξ σας ευχαριστώ πολύ!
Νώντα όπως ειπα και παραπάνω το cockpit είναι 50% emerald green + 50% skyblue Gunze Mr Hobby ακρυλικά. Κωδικούς δεν θυμάμαι και δεν εχω τα χρώματα μπροστα μου ατή τη στιγμή....

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 30, 2015, 09:38:57 μμ »
Από μια μικρή ερευνά στο ίντερνετ βρήκα αυτό.http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/67674-eduard-mig-21mf-cockpit-colour-mix/
Και δείχνει τους κωδικούς Gunze που είναι H25 & H46. Ευχαριστούμε Σάκη.  ::salut::

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 02, 2015, 06:59:10 μμ »
Μπράβο Σάκη για ένα κιτ πολύ δύσκολο!
Να δω εγώ πότε θα συνεχίσω;
Πολύ καλό το χρωμα του κόκπιτ και των κεραμικών των εξαγωγών. Αλήθεια αν θυμάμαι καλά το κιτ δε δίνει λεπτομέρεια εκεί; (δίνει;) Τι έκανες;
Πολύ καλό και το όχημα!
Superb!

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 02, 2015, 07:11:36 μμ »
Μπράβο Σάκη για ένα κιτ πολύ δύσκολο!
Να δω εγώ πότε θα συνεχίσω;
Πολύ καλό το χρωμα του κόκπιτ και των κεραμικών των εξαγωγών. Αλήθεια αν θυμάμαι καλά το κιτ δε δίνει λεπτομέρεια εκεί; (δίνει;) Τι έκανες;
Πολύ καλό και το όχημα!
Superb!

Thank's Δημήτρη! Οι εξαγωγές είναι οι μανίσιες. Υπάρχει κάποια ικανοποιητική λεπτομέρεια οπότε ασχολήθηκα μόνο με το βάψιμό τους. Πιάσε το δικό σου... είχες κάνει φοβερή δουλειά στις εξαγωγές.

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 02, 2015, 11:28:54 μμ »
Γεια σου Σάκη, έσκασες μύτη με νέα σου κατασκευή και χάρηκα.

Πολύ εντυπωσιακό βγαίνει το θηρίο, μου άρεσε η κάθε σου πινελιά πανό σε αυτό. Μπράβο σου!

Η κουρτίνα πολύ καλή λεπτομέρεια και συνήθως όλοι στα ρώσικα την αγνοούμε ενώ υπάρχει σχεδόν σε όλα!

Το συγκεκριμένο κιτ το έχω και εγώ, εχω κλείσει πιλοτήριο αλλά το έχω αφήσει στην άκρη. Είναι δύσκολο κιτ και πρέπει να το έχεις πολύ όρεξη για να το τελειώσεις όπως πρέπει.

Αναμένουμε για την συνέχεια με το διόραμα!

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 03, 2015, 12:18:59 μμ »
Γεια σου Σάκη, έσκασες μύτη με νέα σου κατασκευή και χάρηκα.

Πολύ εντυπωσιακό βγαίνει το θηρίο, μου άρεσε η κάθε σου πινελιά πανό σε αυτό. Μπράβο σου!

Η κουρτίνα πολύ καλή λεπτομέρεια και συνήθως όλοι στα ρώσικα την αγνοούμε ενώ υπάρχει σχεδόν σε όλα!

Το συγκεκριμένο κιτ το έχω και εγώ, εχω κλείσει πιλοτήριο αλλά το έχω αφήσει στην άκρη. Είναι δύσκολο κιτ και πρέπει να το έχεις πολύ όρεξη για να το τελειώσεις όπως πρέπει.

Αναμένουμε για την συνέχεια με το διόραμα!

Σε ευχαριστώ ʼρη! Έχεις δίκιο, έιναι δύσκολο κιτ, θέλει όρεξη και αφοσίωση για να μην το παρατήσεις. Αν το συνεχίσεις πρόσεξε τα σκέλη των τροχών ειδικά τα πίσω. Είναι πολύ ντελικάτα και οι οδηγίες πολύ ασαφείς για το που μπαίνουν.

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 04, 2015, 12:47:14 πμ »
Σάκη μας σακάτεψες με τα ωραία σου...  :mrgreen: :mrgreen:
Πολύ όμορφο .... εγώ έχω το Mig-31 της ρεβελ που μοιάζουν κατά πολύ
συγχαρητήρια κ απο εμένα
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 06, 2015, 02:49:49 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ! Ξεκίνα το, θα σε εξιτάρει!!!

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
Απ: Mig-25PD, ICM 1:72 (βάση και τέλος!)
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 29, 2015, 05:14:26 μμ »
Ήρθε η ώρα της βάσης! Σκέφτηκα, σχεδίασα και αποφάσισα λοιπόν... Κόλλησα τις πλάκες πάνω σε μία επιφάνεια ΜDF 27Χ35 εκ. με περθώριο 1εκ γύρω-γύρω. Τις τοποθέτησα έτσι ώστε να δημιουργήσω και ένα χώρο όπου θα έβαζα χώμα και χόρτα (υπόστρωμα φελός), για να μην έχω μόνο «αεροδρόμιο». Δοκίμασα το σκηνικό με το βυτιοφόρο και επίσης με ένα UAZ-469 που είχα κάνει παλιότερα και μου άρεσε να μπει και αυτό στο σκηνικό.

Μάσκαρα πρώτα γύρω-γύρω το ΜDF, το οποίο είχα ήδη βάψει μαύρο με κάποιο primer που είχα. Ξεκίνησα με το να ψεκάζω διάφορα γκρι που είχα στο stock (Tamiya neutral gray, dark sea gray κ.ά) καθώς και buff και deck tan σε κάποιες πλάκες. Στη συνέχεια έκανα φωτίσματα με αυτά αραιωμένα και επιπλέον με  Gunze off White γιατί μου φαινόταν αρκετά σκούρη η επιφάνεια. Αφού έφτασα σε ένα αποτέλεσμα που με ικανοποιούσε έκανα την πίσα στα ενώματα των πλακών. Αυτή την έκανα με αραιωμένη ατλακόλ στην οποία έβαλα μέσα μαύρη τέμπερα. Στο τέλος οι σκιάσεις-φθορές στις πλάκες έγιναν με λάδια, raw umper, bunt sienna, sepia, paynes gray, lamp black και dark wash του Mig.

...το postimage με κάνει νούμερα στο ανέβασμα των φωτο... η συνέχεια σε λίγο...

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
Απ: Mig-25PD, ICM 1:72 (Bάση και τέλος!)
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 29, 2015, 05:23:20 μμ »
Υπόλοιπες φωτο...

¨Ενα ατύχημα στο ΜIG-25 (έπεσε πάνω του μια άλλη βάση!) μου έσπασε τα πίσω σκέλη, τα οποία ευτυχώς κολλήθηκαν πίσω με κυανοακρυλική, ξεκόλλησαν τα φορτία και η καλύπτρα, που, ευκαιρία τώρα να διορθώσω και την «κουπαστή» για να περάσω στην ολοκληρωμένη φωτογράφηση.
«Χωροταξικά» προβλήματα με δυσκόλεψαν λίγο στη φωτογράφηση που την κάνω με μικρή Panasonic του 2007, αλλά πιστεύω όλα καλά στο τέλος. Να λοιπόν και το τελικό αποτέλεσμα του όλου εγχειρήματος!

Πολύ πρόβλημα σήμερα στο ανέβασμα των φωτο με το postimage... σταματώ για τώρα και ελπίζω αύριο να έχει λυθεί. Περισσότερες φωτο αύριο, στο showroom.

Tags: