Αποστολέας Θέμα: SMS Derfflinger, Flyhawk 1/700  (Αναγνώστηκε 1318 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
SMS Derfflinger, Flyhawk 1/700
« στις: Σεπτεμβρίου 03, 2015, 08:06:30 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!!!

Μετά από πολύ καιρό, είπα να πιάσω ένα καραβάκι. Αφορμή, η απόκτηση του εξαιρετικού κιτ της Flyhawk. Η εταιρία είναι γνωστή για τα φωτοχαραγμένα της, αλλά εδώ και δυο περίπου χρόνια, άρχισε να βγάζει και εξαιρετικής ποιότητας πλαστικά κιτ. Η πρώτη της κυκλοφορία ήταν το SMS Derfflinger. Στο κιτ περιέχονταν: πλήρες σετ φωτοχαραγμένων, μεταλλικές κάννες για τα κύρια πυροβόλα και ένα αεροπλανάκι Friedrichshaven (που δεν τόλμησα να αγγίξω). Όλα αυτά για 25EUR περίπου.

Λίγη ιστορία: Το Derfflinger, ήταν το πέμπτο καταδρομικό μάχης που κατασκεύασε η Γερμανία πριν τον ΑΠΠ και το πρώτο που είχε ολους τους κύριους πύργους στο διαμήκη άξονα. Πήρε μέρος σε αρκετές επιδρομές του στόλου στις αγγλικές ακτές, αλλά και στη Ναυμαχία της Γιουτλάνδης, όπου φέρεται να βύθισε το HMS Queen Mary. Στη Γιουτλάνδη δέχτηκε 31 (!!!) πλήγματα από βλήματα μεγάλου διαμετρήματος, αλλά δεν βυθίστηκε. Με το τέλος του πολέμου, παραδόθηκε στην Αγγλία, όπου τελικά, στο Σκάπα Φλόου, το πλήρωμά του το αυτοβύθισε.

Για το μοντέλο τα είπα παραπάνω: Είνα εξαιρετικό!!!! Αν και δεν έχω φτιάξει πολλά πλοία, είναι μακράν το καλύτερο πλαστικό κιτ που έπεσε στα χέρια μου. Το μόνο που άλλαξα ήταν οι ιστοί, που έγιναν από μπρούντζο (αλλά όχι τόσο πετυχημένοι  :oops:). Η γάστρα, βάφτηκε με Vallejo Medium Grey, και οι υπερκατασκευές με Vallejo Sky Grey. Η κόκκινη τσιμινιέρα βάφτηκε με το Kaiserrot της AKAN, ενώ το κατάστρωμα βάφτηκε με λάδια.

Ελπίζω να σας αρέσει και όπως πάντα, τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος nikosmadakis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά
  • model addict
Απ: SMS Derfflinger, Flyhawk 1/700
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2015, 09:57:11 πμ »
Παρα πολύ ομορφο και ωραία θάλασσα. Απλα μου φαίνεται πολύ καθαρό. Επίσης το καταστρωμα νομιζω οτι ήθελε λίγο γκρι. Εχουν αρχίσει και μου αρέσουν πολυ τα 1ου παγκοσμιου. Μονο 25 ευρώ; απο Ελλάδα;
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος zithon-tasos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2015, 10:01:51 πμ »
Πολυ ωραιο δειχνει! Να ρωτησω τι μεγεθος εχει?Πρεπει να ειναι μεγαλουτσικο :mrgreen:

REMOVE BEFORE DIVE

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2015, 10:06:24 πμ »
Εξαιρετικό, όπως πάντα άλλωστε! Επίσης μου αρέσει και η φωτογράφιση, μπάβο.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2015, 10:24:47 πμ »
Παρα πολύ ομορφο και ωραία θάλασσα. Απλα μου φαίνεται πολύ καθαρό. Επίσης το καταστρωμα νομιζω οτι ήθελε λίγο γκρι. Εχουν αρχίσει και μου αρέσουν πολυ τα 1ου παγκοσμιου. Μονο 25 ευρώ; απο Ελλάδα;

Σ' ευχαριστώ Νίκο!!! Σχετικά με την...καθαριότητα, έχει περιορισμένο wash επίτηδες, αφού υποτίθεται ότι είναι στο λιμάνι και συνεπώς φρεσκοβαμμένο. Σε ότι αφορά στο κατάστρωμα, μάλλον έχεις δίκιο, αλλά μου αρέσει στα καράβια μου, αυτό το ζεστό κιτρινωπό χρώμα. Το κιτ αγοράστηκε από το Hobby Easy, πριν περίπου ένα χρόνο. Από όσο ξέρω, η Flyhawk δεν εισάγεται στην Ελλάδα. Πάντως, αν σκεφτείς τα πόσα δίνει μέσα (αν μάλιστα το συγκρίνεις με τις τιμές που έχουν αυτά της Trumpeter, ή της Tamiya), η τιμή είναι εξωπραγματική. Κρίμα που λόγω capital control, δεν μπορώ να αγοράσω και το HMS Naiad, που έχει βγάλει πρόσφατα. :evil: :evil: :evil:
Πολυ ωραιο δειχνει! Να ρωτησω τι μεγεθος εχει?Πρεπει να ειναι μεγαλουτσικο :mrgreen:

Είναι 30 εκ. (με το συμπάθειο) :mrgreen: - υπολόγισε και άλλα 5 εκ. τη βάση.

Εξαιρετικό, όπως πάντα άλλωστε! Επίσης μου αρέσει και η φωτογράφιση, μπάβο.

Ευχαριστώ Γιώργο!!! Θα το φέρω την Κυριακή, να το "θάψουμε" από κοντά  :mrgreen: ::salut::

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια!!! ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2015, 10:38:41 πμ »
καλό είναι .....