Λοιπόν κύριοι, όλες τις γιορτές εν μέσω ατέλειωτων κουραμπιέδων, μελομακάρονων, γαλοπούλας κλπ, κλπ όλος μου ο μοντελιστικός χρόνος αφιερώθηκε στην κατασκευή του διοράματος και όλων των παρελκομένων του. Φτιαχτήκανε διάφορα καλούδια, ορισμένα φτιάχνονται ή βελτιώνονται ακόμα, και όλα πήρανε τη θέση τους σε ένα πρόχειρο στήσιμο για να τσεκαριστεί η όλη σκηνοθεσία του διοράματος. Πολλά έχουν γίνει, ακόμα περισσότερα έχουν να γίνουν (χριστούλι μου!!!), οπότε δώστε μου κουράγιο. Ο Ελεφαντάκος γι'αυτό το λόγο έμεινε λίγο πίσω, σύντομα όμως ξεκινά το βάψιμό του, φθορές κλπ.
Σύμφωνα και με τις δικές σας παραγελιές, εργαλεία και λοιπός εξοπλισμός φάρμας ζητήθηκε, και ιδού....
Κατασκευή (scratch φυσικά όπως και πολλών άλλων!!!) τσουγγράνας...

... δικράνι !!! ...

... καροτσάκι ...

... και όλα τα εργαλεία σε παράταξη!!!

Ακολουθούν τα επιπλάκια!!! ... τραπεζάκια, καρέκλες, σκαμνάκια, φοριαμοί, σκάλες, ρόδες...

Τα κτίρια σκαλίστηκαν σε γύψο, έχουν μείνει κάποιες λεπτομέρειες ακόμα στην κατασκευή-γλυπτική τους όπως και προσθήκη στέγης, θυρών, παραθύρων, κουφωμάτων ...

Χαλάσματα θα υπάρχουν άφθονα διάσπαρτα στο γύρω χώρο (αγκωνάρια, πέτρες, τούβλα, κεραμίδια), ένα μικρό δείγμα της πρώτης ύλης...

... και ζωάκια (γατούλα κε Wildcat) αλλά και πουλάκια (πουλάκια κάνουν τα μάτια μου ακόμα!!!) θα διαθέτει το κατάστημα!!! (sorry για τη φωτό βγήκε λίγο θολή)

... τέλος το διόραμα θα πλαισιώνεται από 6 φιγούρες, (Dragon, Tamiya, Italeri) με διάφορες ψιλοεπεμβασούλες-μεταμοσχεύσεις....

Το τελικό αποτέλεσμα πιστεύω να είναι κάπως έτσι. Βουρ τώρα για τα κολλήματα, βαψίματα και ο θεός βοηθός...

Τις ευλογίες σας, παρατηρήσεις σας και ευχές σας για πολύυυυυυυυ κουράγιο που χρειάζεται ακόμα το όλο project