Αποστολέας Θέμα: ʼοσμο Νέφτι  (Αναγνώστηκε 1653 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
ʼοσμο Νέφτι
« στις: Απριλίου 20, 2015, 10:41:48 μμ »
Έχει χρησιμοποιήσει κανείς αυτό το συγκεκριμένο προϊόν;
http://www.plaisio.gr/controls/searchengine/guidedsearch.aspx?field.ManuTitleCombo=%20%CE%86%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%BF%20%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%CE%9B%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%8D%201000ml%20%28%CE%92%CE%BF%CE%B7%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC%20%CF%87%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD%29&actual=%CE%AC%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%BF

Το θέλω για καθαρισμό, για διάλυση λάδιων ζωγραφικής αλλά αν κάνει και για αραίωση enamel Humbrol.
Πριν χρόνια είχα πάρει κάτι αντίστοιχο από άλλο κατάστημα αλλά τα Humbrol δεν τα επηρέαζε παρόλο που καθάριζε τα πινέλα από αυτά.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
Απ: ʼοσμο Νέφτι
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 20, 2015, 10:59:21 μμ »
χρησιμοποιώ άοσμο νέφτι και της w&n εδώ και πολλά χρόνια για για αραίωση λαδιών  και καθαρισμό πινέλων απο λάδια με τις καλύτερες εντυπώσεις.  Για humbrol  το άοσμο νέφτι   δεν κάνει δουλειά,  θέλουν  πιο επιθετικό διαλυτικό, για πινέλο τα αναμιγνύω με το δικό τους διαλυτικό με πολύ καλά αποτελέσματα. ::salut:: ::salut:: ::salut::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 20, 2015, 11:39:39 μμ »
Γιώργο το χρησιμοποιώ εγώ. Για λάδια, wash, φίλτρα και καθάρισμα πινέλων είναι μια χαρά. Για να αραιώσεις σμάλτα για ψέκασμα όχι ό,τι καλύτερο. Είναι αρκετά ήπιο, δεν επηρεάζει παρκετίνη και ακρυλικά καθόλου.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 20, 2015, 11:54:24 μμ »
Γιώργο το χρησιμοποιώ εγώ. Για λάδια, wash, φίλτρα και καθάρισμα πινέλων είναι μια χαρά. Για να αραιώσεις σμάλτα για ψέκασμα όχι ό,τι καλύτερο. Είναι αρκετά ήπιο, δεν επηρεάζει παρκετίνη και ακρυλικά καθόλου.
Για αυτά ακριβώς που αναφέρεις το θέλω.  Για αραίωση σμάλτων θα ήταν ένα έξτρα bonus αλλά δεν πειράζει.
Ευχαριστώ άπαντες για τις απαντήσεις.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 21, 2015, 08:28:23 πμ »
Μήτε που να τ' αγγίξεις (που λεει και ο Ζίκος).
Δοκίμασα 5 διαφορετικά όλα άχρηστα, ούτε για καθάρισμα πινέλων και ούτε για λάδια κάνουν.
Για λάδια υπάρχει δικό τους άοσμο διαλυτικό που δουλεύει μια χαρά και για τα πινέλα το έχω για να τα βάζω μέσα ενδιάμεσα του βαψίματος απλά για να μην ξεραίνετε η μπογιά επάνω τους.
Τώρα αν κάποιος έχει βρει μάρκα άοσμου που να καθαρίζει τουλάχιστον τα πινέλα παρακαλώ να το ποστάρει γιατί με ενδιαφέρει.
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 30, 2015, 08:24:44 μμ »
Επανέρχομαι στο θέμα με ένα μικρό review, του συγκεκριμένου πάντα προϊόντος.
Είναι λοιπόν εντελώς άοσμο, εκτός αν το βάλεις μέσα στην μύτη σου, και λίγο πιο ισχυρό από το αντίστοιχο που είχα.
Καθάρισε πιο εύκολα τα πινέλα και τον αερογράφο, ενώ δεν του αντιστάθηκε ιδιαίτερα ούτε (σχεδόν) στεγνό χρώμα humbrol στο κυπελλάκι που το αραίωσα και ήθελα να καθαρίσω.
Δεν το δοκίμασα για αραίωση humbrol για βάψιμο αλλά πιθανότατα να μην κάνει. Ίσως μόνο για βάψιμο με πινέλο;  Όταν το δοκιμάσω θα σας πω.

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 12, 2015, 10:30:07 πμ »
Εγω θελω κατι να αραιωνει και revell enamel εκτος απο το color mix :p. Αοσμο διαλυτικο νιτρου υπαρχει; :)
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

Tags: