Αποστολέας Θέμα: Αρχική φιγούρα  (Αναγνώστηκε 1474 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος skipiwn

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
Αρχική φιγούρα
« στις: Μαρτίου 29, 2015, 01:56:43 μμ »
Καλημέρα σε όλους. Μετά από αρκετούς ενδοιασμούς και εσωτερικές αναζητήσεις ξεκινάω και εγω στον κόσμο της φιγούρας. Η πρώτη που αγόρασα είναι μεταλλική της Pegaso στα 75mm η French Gentilhomme. Θα έβρισκα πολύ χρήσιμο αν κάποιος μπορούσε να με κατευθύνει ή την εμπειρία του ως προς ποιάς εταιρείας οι φιγούρες είναι πιο φιλικές προς τον αρχάριο σε θέμα εφαρμογής και απόδοσης λεπτομέρειας, ή ακόμα εάν έκανα λάθος στην επιλογή κλίμακας.
Φυσικά οποιαδήποτε συμβουλή στην συγκεκριμένη ή και γενικές συμβουλές είναι πέρα από καλοδεχούμενες

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
Απ: Αρχική φιγούρα
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 29, 2015, 03:25:03 μμ »
Καλημέρα σε όλους. Μετά από αρκετούς ενδοιασμούς και εσωτερικές αναζητήσεις 

καλά δε κάνεις και κανα έγκλημα  ::glossa::

Pegaso σωστός! 75mm  :? καλύτερα να άρχιζες με μικρότερη κλίμακα 54mm, νόμος οι πρώτες σου φιγούρες δε θα είναι καλές (έως ψιλοχάλια) αλλά σιγά-σιγά θα βελτιώνεσαι, στη θέση σου θα αγόραζα 4-5 54άρες και την 75άρα θα την αποθήκευα για κανα χρόνο.
Το κακό είναι ότι μή περιμένεις να σε βοηθήσει κανένας σε αυτόν τον χώρο ότι κάνεις μόνος σου, εγώ θα σε συμβούλευα πάντως με το νετ έχεις πολλές επιλογές κατέβασε βίντεο και ψάξτο πολύ διαβάζοντας tutorials κτλ. καλή συνέχεια και καλές δημιουργίες  ::salut::
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος skipiwn

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 29, 2015, 03:36:46 μμ »
Οκ έγκλημα σίγουρα δεν έκανα. Σκέφτηκα και τα 54mm αλλά θεώρησα ότι σαν μεγαλύτερη κλίμακα θα είναι και πιό εύκολο να βαφούν οι λεπτομέρειες σαν πιο μεγάλες. Αναμενόμενο να βγουν απογοητευτικές οι αρχικές προσπάθειες αλλά αν δε κάνω λάθος ξεβάφονται οι μεταλλικές φιγούρες και ξαναπροσπαθείς. Εκτός να λάθος κατάλαβα. Έχω δεί ήδη διάφορα videaκια στο youtube και δικά σου αν δεν απατώμαι.
Καλά κουράγια μου εύχομαι :P

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 29, 2015, 03:55:22 μμ »
Σκέφτηκα και τα 54mm αλλά θεώρησα ότι σαν μεγαλύτερη κλίμακα θα είναι και πιό εύκολο να βαφούν οι λεπτομέρειες σαν πιο μεγάλες.

πιο μεγάλες λεπτομέρειες πιο ευδιάκριτα λάθη (πινελιές,blending κτλ.)

για τα βίντεο που αναφέρεις δικά μου  έχω μόνο ένα αυτό που γυρίσαμε πρίν 3 χρόνια με τα παιδιά απο Σαλόνικα για το MC
,  έχω αλλάξει αρκετά πράγματα απο τότε στο στύλ μου ένα είναι η χρήση της υγρής παλέτας (βρεγμένη την αναφέρω άν θυμάμαι  ::glossa:: )  πάντως είναι μια χαρά για αρχάριο -άλλωστε αυτό ήταν το θέμα του-
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος skipiwn

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 29, 2015, 04:01:17 μμ »
Ναι φίλε σε αυτό το videaki αναφερόμουν και πίστεψε με βοήθησε πολύ στο να πάρω μια ιδέα σχετικά με τις σκιάσεις και τους φωτισμούς και πως γίνονται. Τώρα έχω μπροστά μου άπειρες προσπάθειες και πειραματισμούς, και ανάρμοστες επικλείσεις στα Θεία :P

Αποσυνδεδεμένος fliper

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Νικος
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 29, 2015, 07:53:24 μμ »
Φιλε μου καλη αρχη.Οπως σου ειπαν καλυτερα μικροτερη κλιμακα παρα η μεγαλυτερη.Τωρα γαι βοηθεια υπαρχει μεγαλη.Χωρις να θελω να κανω διαφημιση αν ψαξεις γινονται συνεχεια σεμιναρια και για να μην κουραζεσαι στον Κορυδαλλο,στο καταστημα του Γιαννη Σαγιαδηνου και του Ζαχου Ανδριοπουλου θα βρεις την βοηθεια και την λυση.

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• He exists in a world beyond your world. What we only fantasize... he does. He lives a life where nothing is beyond him... nothing is beyond him...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Λευκωσία - Κύπρος (Καταγωγή - Πύργος Ηλείας - Ελλάδα)
  • Afterlife Computer Graphics
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 04, 2015, 10:35:07 μμ »
Καλή αρχή. Σίγουρα θα ήταν καλύτερο να δοκιμάσεις για πρώτη φιγούρα σε μικρότερη κλίμακα. Η πρώτη μου φιγούρα ήταν 32mm. Τώρα μετά από ενάμιση χρόνο βάφω 1/6.

2 τεχνικές θα σε βοηθήσουν πάρα πολύ, "Wet Blending" και "Wet Palette". Ψάξε αυτά τα 2 στο youtube, μάθε τες, και μετά όλα τα άλλα θα είναι παιχνιδάκι. Εύκολα χρώματα επίσης για να βάψεις είναι τα "Vallejo".

Ότι χρειάζεσαι ρώτα ελεύθερα.

Αποσυνδεδεμένος skipiwn

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 05, 2015, 02:40:39 πμ »
Σας ευχαριστώ για τα κουράγια και την βοήθεια. Προς το παρών τρώω τα μουστάκια μου με το pinάρισμα. Μια απορία που έχω από τα video που έχω δεί, το wash είναι σαν να κάνεις σκιάσεις με πιο σκούρους τόνους από το βασικό χρώμα, και αν ναι γιατί υπάρχουν ειδικά wash. Από ότι βλέπω το wash σκουραίνει τις πτυχώσεις άρα στην ουσία κάνει το ίδιο πράγμα αν κατάλαβα καλά.

Tags: