Αποστολέας Θέμα: Frank in and out  (Αναγνώστηκε 42529 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: FRANK in and out
« Απάντηση #75 στις: Οκτωβρίου 22, 2015, 07:29:38 μμ »
Αυτό το ματζαφλάρι έχει πλέον κ όνομα: "filler pipe to the center fuel tank". :wink:
Ιδομενεα ευχαριστώ!  ::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #76 στις: Οκτωβρίου 22, 2015, 08:11:42 μμ »
επίσης έχω δύο ερωτήσεις:
1. η μπουκάλα (κίτρινη) που έχεις βάλει την αριστερή πλευρά του πιλοτηρίου κάτω από την μανέτα τι είναι; στις φωτό από τα βιβλία που έχετε βάλει εσύ και ο θείος Νώντας δεν φαίνεται κάτι εκεί.

2. κατά την γνώμη σας οι δύο δεξαμενές καυσίμου (main και η center wing) είναι η μία πάνω από την άλλη ; στο έγχρωμο cutaway στο ποστ #68 του θείου έτσι δεν φαίνονται; αλλά στο δίπλα σχέδιο φαίνεται η main μπροστά από την center wing δεξαμενή ;;;

επίσης το πάχος της main δεν φαίνεται πολύ μικρότερο στο έγχρωμο cutaway από ότι στο σχέδιο ;

τέλος στο ποστ #71 στο έγχρωμο cutaway με τον πίνακα οργάνων αυτό που βλέπουμε από κάτω και μπροστά με γαλάζιο χρώμα είναι κάποια από τις δύο δεξαμενές main  ή  center wing ;

Απαντώ εγώ μια και έχω εντρυφήσει πλέον στο θέμα -αν και το αντικείμενο των Ιαπωνικών δεν εμπίπτει στα ενδιαφέροντά μου- και προτίθεμαι να γράψω διατριβή έτσι όπως το πάμε  :mrgreen:

1) Το έγραψε παραπάνω ο Παναγιώτης, νόμισε οτι ήταν πυροσβεστήρας αλλά είναι το περίφημο "filler pipe to the center fuel tank". :wink:

2)Το maru δείχνει τη δομή προοπτικά και ξεγελάει. Οι δεξαμενές πτερύγων είναι όλες ανάμεσα στις 2 κύριες δοκούς της πτέρυγας, η περιοχή της main tank ξεκινάει μετά την εμπρός δοκό.
3)Το πάχος της main tank  είναι λίγο μικρότερο απο την περιοχή που καταλαμβάνει, -και πάλι η προοπτική ξεγελά.

4)Κανονικά πίσω απο τον πίνακα οργάνων βρίσκεται το firewall, λογικά αυτό πρέπει να είναι. Μπορεί ο καλλιτέχνης να έβαψε την περιοχή με aotake για να αναδείξει τα ποδοστήρια.

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #77 στις: Οκτωβρίου 22, 2015, 09:16:43 μμ »
εξαιρετικά κατατοπιστικός θείε, ευχαριστώ πολύ.
Υποθέτω ότι αν τα ιαπωνικά ήταν το αντικείμενο του ενδιαφέροντός σου τότε θα ήξερες και από πιο εργοστάσιο και παρτίδα ήταν οι βίδες και τα μπουλόνια του αεροσκάφους;  :mrgreen: πάντως και τώρα νομίζω το διδακτορικό το έχεις στο τσεπάκι σου  :!:

σόρρυ για το σπαμ Παναγιώτη , καλή συνέχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #78 στις: Οκτωβρίου 22, 2015, 09:28:11 μμ »
σόρρυ για το σπαμ Παναγιώτη , καλή συνέχεια ::salut::
πλακα με κανεις... :mrgreen: Τετοια 'σπαμ'  τα γουσταρω! ::thumbleft::

έχω εντρυφήσει πλέον στο θέμα -αν και το αντικείμενο των Ιαπωνικών δεν εμπίπτει στα ενδιαφέροντά μου- και προτίθεμαι να γράψω διατριβή έτσι όπως το πάμε  :mrgreen:
ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕτσιιιιιιιι! ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #79 στις: Οκτωβρίου 22, 2015, 10:08:52 μμ »
Στις προηγούμενες κατασκευές σου με το ίδιο εργαλείο πριτσίνωνες ;
καλή συνέχεια, θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον  ::salut::
Kλασικα την Ροζιτα! :wink:  Ευχαριστω!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #80 στις: Οκτωβρίου 25, 2015, 12:08:09 πμ »
Νομιζω θειε σε ξεκουρασα, ::glossa:: ..παμε γι αλλα!
Το παρακατω κοκπιτ εχει βελτιωθει με το κιτ της  Aires στην 1/32. Το ερωτημα ειναι τί μπορει να ειναι το κουτι που εχω κυκλωσει. Εχει να κανει με τα πολυβολα? :oops: :(
Ευχαριστω!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #81 στις: Οκτωβρίου 25, 2015, 05:01:42 μμ »
Η πηγή απο την οποία αντλώ την σοφία μου (cutaway και maru) δεν δείχνει τίποτα σ αυτό το σημείο. Μια εικασία που μπορώ να κάνω είναι οτι πρόκειται για κουτί μέρος της δομής, το οποίο χρησιμεύει για συλλογή των καλύκων των πολυβόλων.

Πάντως απ ότι διαπιστώνω οι μαιμουδιές που έκαναν οι Αμερικάνοι για να μπορεί να πετάει μέχρι το 1973 το μοναδικό κι-84 έχουν επηρεάσει αυτούς που έφτιαξαν τα διάφορα cutaways. Υπάρχουν δηλαδή πράγματα που καταργήθηκαν ή άλλαξαν θέση και υπάρχει σύγχυση αν έτσι ήταν η πραγματική κατάσταση ή η μετά την "επισκευή", μπέρδεμα...

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #82 στις: Οκτωβρίου 26, 2015, 04:37:56 μμ »
Mηπως ήταν oil tank? Το βιβλίο της Gakken έτσι μεταφράζει το συγκεκριμένο κουτί.. ::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #83 στις: Οκτωβρίου 27, 2015, 05:07:05 μμ »
Πρέπει αυτό να είναι κατά πάσα πιθανότητα.
 ::arrowdown::

Αποσυνδεδεμένος Trex

• Τυραννόσαυρος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Όπου γης και πατρίς
« Απάντηση #84 στις: Οκτωβρίου 27, 2015, 06:28:04 μμ »
Σύμφωνα με το Aero Detail Nr 24, αυτό είναι η τάπα πλήρωσης λαδιού.
Επίσης γράφει στην λεζάντα της φωτογραφίας που παραθέτω, πως πίσω ακριβώς από την πλήρωση λαδιού βρίσκοταν η πλήρωση της μεθανόλης η οποία λείπει από το αεροσκάφος της φωτογραφίας.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #85 στις: Οκτωβρίου 27, 2015, 07:18:16 μμ »
Στο σχέδιο: Υπάρχει μια τάπα σε ένα ένα κουτί σαν μικρή δεξαμενή (υδραυλικου υγρού ίσως, κι αυτό λάδι είναι).

Στο "επισκευασμένο" αεροπλάνο: υπάρχει πάλι μία τάπα αλλά δεν υπάρχει η μικρή δεξαμενή, ίσως την κατάργησαν ή την μετέφεραν αλλού.

και στις 2 περιπτώσεις υπάρχει μία τάπα στην περιοχή, Αν εκει ήταν η δεξαμενή μεθανόλης και απομακρύνθηκε θα έφευγε και η τάπα. Αλλα η τάπα έμεινε και απ ότι γράφει η λεζάντα γεμίζει τη δεξαμενή λαδιού του κινητήρα.
Αρα στο αυθεντικό αεροπλάνο θα έπρεπε να υπάρχουν 2 τάπες (λαδιού και μεθανόλης), κάτι όμως που κανένα από τα παλιά σχέδια δεν δείχνει.

Στο αξεσουάρ της aires υπάρχει κάτι που μοιάζει με δεξαμενή (αρκετά πιο μεγάλη από αυτή που δείχνει το σχέδιο) αλλά δεν υπάρχει καμία τάπα.

Κυκλοφοριακόν χάος... Ο καθένας κάνει οτι γουστάρει. Οι Αμερικάνοι στο αεροπλάνο όταν το επισκεύασαν, αυτός που σχεδίασε το cutaway του air international,  αυτός που σχεδίασε το cutaway του maru, ο μαστερατζής της aires και πάει λέγοντας...

Τι υποπτεύομαι: H περιοχή απο το firewall μέχρι τον κινητήρα στο επισκευασμένο είναι όλη μαϊμού. Δεν αποκλείεται και η κίτρινη δεξαμενή λαδιού να είναι απο κανένα harvard... Ισως αυτός που την δείχνει στην κατασκευή του με διαφορετικό κυλινδρικό σχήμα βαμμένη αοτάκε να ξέρει κάτι παραπάνω.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: FRANK in and out -(update)
« Απάντηση #86 στις: Οκτωβρίου 27, 2015, 09:45:27 μμ »
Περα απο την αναλυση, θα πρεπει να δειξωμεν και λιγο κατασκευη.. :roll:  Με βαση φωτο απο το τελευταιο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ model art που αγορασα απο το blog του φιλτατου Αγριου Αετου  :arrow: http://arawasi-wildeagles.blogspot.gr/

Click to see the original size.

προεκτεινα τον σκελετο του πατωματος, ενω μετα απο τοση βαβουρα δεν γινεται να μην φτιαξω κ την δεξαμενη, ασχετα αν δεν φαινεται σχεδον τιποτα στο τελος. Επισης ξηλωσα ενα κομματι απο την δεξια κονσολα, λεπτυνα την περιοχη και σχεδον τελειωσα με την καλωδιωση του κοκπιτ..Σιγα-σιγα θα κινουμαι προς τα εμπρος, θα φτιαξω το κλιτσιναρι της Aires κι ας μην ξερω τί ειναι κι ανοιγω ενα αλλο μεγαλο μετωπο, αυτο του τμηματος των πολυβολων της ατρακτου το οποιο μαλιστα προηγειται της δεξαμενης. Τελος κατεβασα ενα γ@μ@το pdf απο το j-aircraft 
 ::arrowdown::

http://www.mediafire.com/view/j2zhiekbo3n1fv4/224603032-Ki-84-Ia-Technical-Manual.pdf

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size.

Υ.Γ.: Το ξεπετοειδες κοκπιτ εχει βαρεθει να περιμενει! :lol:

Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Trex

• Τυραννόσαυρος
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #87 στις: Οκτωβρίου 27, 2015, 10:37:59 μμ »
Panagiotis san, μελετώντας το manual που κατέβασες, στην σελίδα 37 γράφει:

ʼρα σύμφωνα με αυτό, το κουτί που ψάχνεις ανάμεσα στα πολυβόλα πίσω από το firewall είναι η δεξαμενή του υδραυλικού υγρού.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #88 στις: Οκτωβρίου 27, 2015, 10:53:48 μμ »
Πολύ σωστά Trex. Αυτό το manual θα λύσει όλες τις απορίες. ::thumbleft::
Στο επισκευασμένο τη δεξαμενή υδραυλικού την εχουν μεταφέρει απο εκεί (?)

Επίσης στο manual ξεκαθαρίζεται οτι αυτό που δείχνει το cutaway (και το παλαιότερο σχέδιό μου) σαν main tank  είναι to water-methanol tank. Υπάρχει μόνο μία κεντρική δεξαμενή καυσίμου, αυτή κάτω απο το πάτωμα του πιλοτηρίου.

Το σωστό είναι πλέον αυτό:

Αποσυνδεδεμένος Trex

• Τυραννόσαυρος
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #89 στις: Οκτωβρίου 27, 2015, 11:05:24 μμ »
Διάβασα σχεδόν όλο το manual και πργματικά βάζει τα πράγματα στην θέση τους.

Τελικά έχουμε:

Η πλήρωσης δεξαμενής λαδιού είναι στα αριστερά της ατράκτου, όπως και η αντίστοιχη του καυσίμου ατράκτου.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #90 στις: Οκτωβρίου 28, 2015, 12:58:36 πμ »
 ::director:: Αμ σας ταλεγα ο καψερός... ::glossa::
Spoiler (hover to show)

Oλα καλα, μολις ειδα και το τελευταιο επεισοδιο του the walking dead ::gyros:: ::gyros:: ::tanzen_009:: ::tanzen_009::, που ηταν ενα απο τα καλυτερα!  Φανταζομαι θα εχει φαν της σειρας αυτης το φορουμ μας!  ::offtopic::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #91 στις: Οκτωβρίου 28, 2015, 01:02:28 πμ »
Ευχαριστω αμφοτερους! ::thanx::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: FRANK in and out -(teaser)
« Απάντηση #92 στις: Οκτωβρίου 31, 2015, 03:58:03 πμ »
TEASER!!!

Oι μεγαλες αγαπες δεν κρυβονται! ::agree:: ::agree:: ::agree::  Περα απο την Ενωση ατα εγχωρια, η Αρσεναλ ειναι η ποδοσφαιρικη μου αγαπη στην Αγγλια! :D  Ειχα μαλιστα και την ευτυχια να παρακολουθησω και αρκετα παιχνιδια της στην περιοδο που σπουδαζα εκει!
Πριν ομως φαω καποια επιπληξη απο τα αφεντικα του φορουμ, να πω οτι εχω ονομασει ''επιχειρηση Αρσεναλ'' (=οπλοστασιο) την τοποθετηση ολου του οπλισμου του Φρανκι. Αυτος του ρυγχους θα ειναι με βαση το κιτ της cmk ενω για τις πτερυγες παω για ιδιοκατασκευη.. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: FRANK in and out (アップデイト-Appudeito-update)
« Απάντηση #93 στις: Νοεμβρίου 03, 2015, 10:05:26 πμ »
Καλημερα. To πρωτο τμημα της κατασκευης συνεχιστηκε και ολοκληρωθηκε με την προσθηκη της σωληνας που οδηγει απο την ταπα στην κεντρικη δεξαμενη. Στην εισοδο και στην εξοδο του σωληνα και με λιγο ρισκο, καυτηριασα με καυτη καρφιτσα κ στη συνεχεια με πινελο βουτηγμενο ελαφρα σε..νιτρο την περιοχη για να αποδωσω την μονωση της κ το αποτελεσμα με ικανοποιησε. Εχοντας -κατα πασα πιθανοτητα :?: - τοποθετησει ολα  τα οργανα αριστερα, δεξια αλλά κ στο πατωμα, βυθισα το κοκπιτ στο ...σκοταδι 8) ,(βλ. ημιγυαλιστερο μαυρο). Στη συνεχεια ψεκασα αλκλανταλουμινιο σε ολο το εσωτερικο της ατρακτου κ στη συνεχεια με μπλε πρασινο Gunze περασα το κοκπιτ, ενω αφησα αλουμινενιο το καθισμα. Η επιχειρηση Αρσεναλ :mrgreen:=οπλοστασιο αρχισε κοβοντας στη μεση το 'gun magazine' ουτως ωστε να εχει καλη εφαρμογη με την απεξω πλευρα. Η περιοχη αναμεσα στα Ho-103 πολυβολα αναπαρισταται διαφορετικα στο κιτ της Aires(1/32), απο οτι σε αυτο της cmk(1/48). Θα φτιαξω τη δεξαμενη υδραυλικου με την ταπα οπως τη βλεπω στο cutaway του Maru και οχι σαν το 'θηριο' που αναπαριστα η Aires. ::dontknow::
Για οτι σχολια(να), παρατηρησεις ειμαστε ανοιχτά! :D ::salut::

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #94 στις: Νοεμβρίου 03, 2015, 10:33:54 πμ »
Λοιπόν, μήπως πρέπει να τον μπανάρουμε που όποτε ποστάρει κατασκευαστικό θέλω να σπάσω τα πάντα; Για πείτε τη γνώμη σας...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #95 στις: Νοεμβρίου 03, 2015, 04:31:03 μμ »
Λοιπόν, μήπως πρέπει να τον μπανάρουμε που όποτε ποστάρει κατασκευαστικό θέλω να σπάσω τα πάντα; Για πείτε τη γνώμη σας...

Εγώ αρχίζω να πίνω πάντως για να ξεχάσω. Μία κάνη πήγα να τρυπήσω στην 1/35 και τα θαλάσσωσα και ο άλλος έφτιαξε παπάδες

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #96 στις: Νοεμβρίου 03, 2015, 07:31:11 μμ »
 ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall::Τι νά πώ;; θέλεις  ::pop:: ::pop::......

Αποσυνδεδεμένος John1981

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #97 στις: Νοεμβρίου 03, 2015, 08:17:30 μμ »
Αυτά βλέπω και αναρωτίεμαι που πάω και γιατι το ξαναξεκινάω το αθλημα....

Υπέροχη κατασκευή!

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #98 στις: Νοεμβρίου 03, 2015, 09:03:59 μμ »
Σας ευχαριστω πολυ παιδες! Η ιδεα του ολομεταλλικου Hayate εμεινε απλως ιδεα 8)  και το παω οπως το ειχα στο μυαλο μου εξ αρχης: Να φτιαξω το ιδιο προφιλ αεροπλανου στις δυο κατασκευες. Μην περιμενετε βεβαια να τα κανω και ολοιδια κυριως στην απεικονιση του εντονου ξεφλουδισματος! ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #99 στις: Νοεμβρίου 03, 2015, 09:49:59 μμ »
Λέω να αρχίσω να πλέκω καλύτερα γιατί από μοντέλα δεν.....με αυτά που ποστάρεις θα τρελαθούμε τελείως ::eusa_wall::

Tags: