Αποστολέας Θέμα: ʼγνωστο Αεροδρόμιο  (Αναγνώστηκε 1236 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xaris_the greek

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • ΠΑΡ ΕΚΑΣΤΟΝ ΤΕΓΓΟΝΤΑΣ ΤΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ
ʼγνωστο Αεροδρόμιο
« στις: Μαρτίου 05, 2015, 10:12:50 μμ »
Τις μέρες αυτές έπεσε στα χέρια μου η παρακάτω φωτογραφία. Έχει κανείς υπόψη του λεπτομέρειες (τόπος, χρόνος κ.λπ.) και ποιο αεροδρόμιο απεικονίζει; Υπόψη ότι με βάση τα στοιχεία που έχω πρέπει να είναι ελληνικό αεροδρόμιο.

Διακρίνω δεκάδες αεροπλάνα, πολλά δε είναι δικινητήρια, το μπροστά αριστερά μοιάζει με Anson ή κάτι παρόμοιο.

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
Απ: ʼγνωστο Αεροδρόμιο
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 05, 2015, 10:39:34 μμ »
Ελευσίνα πρέπει να είναι, καλοκαίρι του '40.
Δεξιά μπροστά απο τα υπόστεγα είναι PZL-24, στο μέσον Blenheim και αριστερά anson.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 05, 2015, 10:55:03 μμ »
Λογικό μου φαίνεται, λόγω των πολλών δικινητήριων και των υπόστεγων δε μου φαίνεται για Σέδες. Πάντως τη βλέπω για πρώτη φορά.

Ευχαριστώ για την άποψη.

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 05, 2015, 11:17:38 μμ »
Υπάρχει και αυτή απο το ίδιο αεροδρόμιο βγαλμένη απο την αντίθετη πλευρά (απο νοτο προς βορρά πιστεύω)

αν μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει την κορυφογραμμή θα επιβεβαιωθεί 100%

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 05, 2015, 11:46:34 μμ »
Αν όντως είναι η Ελευσίνα, στη δική μου φωτογραφία οι ουρές των αεροπλάνων είναι προσανατολισμένες νότια και τα υπόστεγα και κτίρια είναι δυτικά. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σήμερα, το αεροδρόμιο το γνωρίζω πολύ καλά από πρώτο χέρι. Συνεπώς σωστά λες ότι στη δική σου φωτογραφία ο νότος είναι εκεί που βλέπουμε το Ju-52. ʼρα τα υψώματα που γράφεις είναι η περιοχή της Μάντρας Αττικής, ίσως λίγο βορειότερα προς το εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ.

Μπορώ να πω ότι οπτικά ταιριάζει, θα ψάξω στο αρχείο για σύγχρονες φωτογραφίες και video που έχω για ταυτοποίηση.

Κάπως off topic αλλά ομολογώ ότι δεν ήξερα πως η Ελευσίνα είχε τόσες εγκαταστάσεις πριν το πόλεμο, με δεδομένο μάλιστα ότι το αεροδρόμιο εγκαινιάστηκε το 1938. Πάντως ακόμα υπάρχουν μεταλλικά καπάκια στις πίστες από την εποχή των πρώτων αεριωθουμένων, που γράφουν "Υπουργείο Αεροπορίας". Οι Γερμανοί άφησαν και αυτοί υποδομές, όπως και στο Σέδες, τα έχω δει με τα μάτια μου και αποτελούν ιστορικό κειμήλιο. Αλλά η κοσμογονία με τα υπόστεγα κ.λπ. στην Ελευσίνα έγινε μετά το 1951 με τα πρώτα αεριωθούμενα. 

Tags: