Αποστολέας Θέμα: Sherman Firefly Vc 1/35 - Cyberhobby 9110  (Αναγνώστηκε 10588 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: Sherman Firefly Vc 1/35 - Cyberhobby 9110
« Απάντηση #125 στις: Μαρτίου 01, 2015, 09:35:30 μμ »
Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.Γιατι κανεις pin wash με burnt umber;
Φανταζομαι οτι γνωριζεις για ποιο λογο γινεται το pin wash.
Επειδη λοιπον, απαντω εγω,το γνωριζεις γιατι δεν χρησιμοποιεις καποιο σκουρο λαδι;
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #126 στις: Μαρτίου 01, 2015, 09:47:45 μμ »
Κάνω pin wash με burnt umber γιατί είναι σκούρο αρκετά για να τονίσει τις λεπτομέρειες, αλλά όχι τόσο σκούρο όπως το μαύρο για να φαίνεται υπερβολικό. Βέβαια, από την εποχή που πήρα την απόφαση να αλλάξω το μαύρο με το burnt umber, έχουν αλλάξει πολλά σχετικά με το πως πρέπει να το κάνω, οπότε μπορεί σε επόμενη κατασκευή να δοκιμάσω το μαύρο και εκεί να πάρω μια απόφαση.
Θα ήθελα όμως να μου πείς τη γνώμη σου, δεν κάθεται καλά το burnt umber τώρα στο άρμα? Τι είναι αυτό που σε "χαλάει" με το burnt umber γενικότερα ως χρώμα για pin wash?

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #127 στις: Μαρτίου 01, 2015, 10:11:13 μμ »
Το χρωμα αυτο ειναι καφετιζον,αραιωμενο ως pin wash,δειχνει σκουρια.Σου προτεινω οχι απαραιτητα μαυρο,αλλα raw umber η sephia για να δωσεις βαθος στις γραμμωσεις.Αυτος πρεπει να ειναι ο σκοπος σου.
Δοκιμασετο και τωρα.Το πιο πιθανο ειναι οτι θα αλλαξεις γνωμη αμεσα
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #128 στις: Μαρτίου 01, 2015, 10:18:23 μμ »
Εγώ το έβλεπα σαν βρωμιά/σκιά, για αυτό και μου άρεσει. Καλό βέβαια είναι που έχω και την δική σου οπτική και θα δοκιμάσω αύριο το raw umber γιατί sephia δεν νομίζω να έχω. Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή! ::salut::

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #129 στις: Μαρτίου 01, 2015, 10:28:02 μμ »

να υποθεσω οτι αυτο που σου λεει ο Περικλης ειναι αυτα τα σημεια σε κοκκινο που σου εβαλα, να ειναι σε σκουρα μαυροκαφε αποχρωση κ οχι ανοιχτο κοκκινοκαφε ?για να δειχνουν περισσοτερο σαν μακα,μπιχλα,κτλ αντι για σκουρια ?

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #130 στις: Μαρτίου 01, 2015, 10:36:43 μμ »
Τα σημεία με κόκκινο είναι ξαναπερασμένα και φρέσκα, για αυτό φαίνονται και έντονα. Όπως και να έχει, θα δοκιμάσω στις ραφές το raw umber και θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #131 στις: Μαρτίου 01, 2015, 11:20:43 μμ »
Δυό-τρεις επισημάνσεις, που αν φυσικά θέλεις, τις ακολουθείς.
Τα περισσότερα σχοινιά εχουν ένα ανοιχτό μπεζ χρώμα και όχι ένα βυσινί. Προσπάθησε, αν θέλεις, να βρεις κορδονέτο ( έτσι λέγεται) από κατάστημα με κλωστές. Εκεί μπορεί να βρεις θαυμάσια πράγματα ( οι κομμένες κόπιτσες είναι όμορφοι γάντζοι). Το σχοινί μπορούσε να περάσει και από το προστατευτικό του φωτός πίσω. Τα καλύτερα είναι από κιτ ξύλινων καραβιών πάντως.
Τα μάκτρα καθαρισμού ήταν  ξύλινα με αλουμινένιες άκρες. Πολλές φορές βάφονταν με το χρώμα του άρματος ( αν και απαγορευόταν). Υπήρχαν και ολομεταλλικά από αλουμίνιο, αλλά ποτέ ατσάλινα σε gun metal. Απαγορεύεται αυστηρά να μπει στο κοίλο της κάννης ατσάλι.
Οι Τ 54 ( νομίζω) ερπύστριες του 'αρματος έχουν προεξοχές για καλύτερη πρόσφυση σε λάσπες και χιόνια. Τα κομμάτια που λείπουν δείχνουν ότι το άρμα έχει αρκετό καιρό μέσα στις λάσπες, αρα και οι ερπύστριες πρέπει να βρωμιστούν αναλόγως.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #132 στις: Μαρτίου 02, 2015, 12:05:13 πμ »
Είμαι στο κινητό, γιαυτό απαντώ περιληπτικά.
Το σκοινί είναι καφέ, όχι βυσσινί. Τώρα δύσκολα αλλάζει.
Τα μάκτρα θα διορθωθούν.
Οι ερπύστριες είναι οι Τ62 και το άρμα θα λερωθεί ανάλογα.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #133 στις: Μαρτίου 02, 2015, 09:11:36 μμ »
Ακόμα στεγνώνει και δεν ξεχωρίζει εύκολα το ξηρό από το νωπό χώμα. Τα πλαϊνά θα καθαριστούν με πινέλο και όπου αλλού χρειαστεί θα επέμβω. Έχω να σκονίσω τις έξτρα ερπύστριες και να κάνω στεγνό σε εργαλεία και φορτώματα για να τονίσω τις λεπτομέρειες τους.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Πώς σας φαίνεται?

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος dimitrios

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα..η χώρα των βουρλισμένων
« Απάντηση #134 στις: Μαρτίου 02, 2015, 09:20:23 μμ »
Πολύ μου αρέσει  όταν στεγνώσει άλλαξε (άποψη ) την τονικότητα  στο πανί εμπρός  για να κάνει μεγαλύτερη διαφορά... περιμένω να το δω ολοκληρωμένο.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #135 στις: Μαρτίου 02, 2015, 09:28:10 μμ »
Σκέφτομαι να του κάνω ένα στεγνό και να το σκονίσω για να δείξει πιο ταλαιπωρημένο!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #136 στις: Μαρτίου 03, 2015, 01:36:03 μμ »
Οι φωτογραφίες είναι από το κινητό και υπάρχουν ακόμα σημεία που χρήζουν καθαρίσματος. Νομίζω ότι σιγά-σιγά φτάνω στο τέλος

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

υ.γ. τελικά δεν είχα raw umber και έτσι δεν έκανα τίποτα  :oops:

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #137 στις: Μαρτίου 03, 2015, 04:59:41 μμ »
Ωραίο βγαίνει!!! Να καθαρίσεις τις λάσπες από τα πέλματα των τροχών. Αν θέλεις (για να δώσεις και λίγο χρώμα), βάψε τους πυροσβεστήρες με ένα χτυπητό πράσινο, ή ένα dull κόκκινο. Επίσης μπορείς να βάψεις έναν άσπρο κύκλο με κόκκινο σταυρό στο μικρό κουτί, πίσω δεξιά (ήταν κουτί Α' Βοηθειών). Προσωπικά, δεν θα χρησιμοποιούσα και τα τρία "πεζικά" κράνη - το 4ο (του "αλεξιπτωτιστή) είναι εντάξει.  Έτσι κι αλλιώς, τέσσερα κράνη μαζεμένα στο ίδιο μέρος, είναι πολύ σπάνιο (αν υπήρξε), αφού μόνο ο διοικητής (άντε και ο πυροβολητής), θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν άμεσα ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #138 στις: Μαρτίου 03, 2015, 06:51:06 μμ »
Σ' ευχαριστώ πολύ Δημήτρη!  ::salut::

Το επόμενο βήμα είναι να σουλωπώσω τους τροχούς, τους κινητήριους και τις ερπύστριες δλδ μεταλλικές φθορές, καθάρισμα των πελμάτων και ότι άλλο πέσει στην αντίληψη μου. Θα ακολουθήσει σκόνισμα στις οριζόντιες επιφάνειες και στον πύργο και τρεξίματα από το καύσιμο.
Καλή ιδέα για το κουτί των Α' βοηθείων, δεν ήξερα καν τι είναι  :oops: Ευχαριστώ και για τους πυροσβεστήρες, δεν ήξερα αν έπρεπε να τους αφήσω ώς έχουν ή αν έπρεπε να βαφτούν με κάποιο άλλο χρώμα.

Όσον αφορά τα κράνη, την ιδεά την έχω κλέψει από εδώ:
Click to see the original size.

ΟΚ, αυτό έχει 3 κράνη αρματιστών και 1 πεζικάριου, αλλά τα έβαλα με την λογική ότι τα Συμμαχικά άρματα κουβαλούσαν τα πάντα, υπάρχει φωτογραφία με sherman που κουβαλάνε ποδήλατα, το ένα ποδήλατο μάλιστα είναι το αναδιπλώμενο των αλεξιπτωτιστών. Αν είναι τόσο μεγάλο θέμα, τα βγάζω τα δύο των πεζικάριων και βάζω δύο αρματιστών, αλλά έλεγα να τα αφήσω έτσι, και καλά ότι τα έχουν αφήσει πεζικάριοι που "βολτάρουν" με το άρμα

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #139 στις: Μαρτίου 03, 2015, 07:10:44 μμ »
Το ότι δεν έχεις κάνει τελικά pin wash, με raw umber, ή έστω μαύρο, υποβαθμίζει πολύ την μέχρι τώρα  καλή δουλειά που έχεις κάνει...
Μην βιάζεσαι!!!! Και να περιμένει δυο - τρεις ημέρες για να πάρεις το λάδι, δεν χάθηκε και ο κόσμος...
Επίσης παρατήρησα κάτι: Το άρμα γυαλίζει πολύ!!
Να υποθέσω ότι δεν το έχεις ματάρει?
Τότε ετοιμάσου να ξαναπεράσεις τις σκόνες, γιατί το βερνίκι θα τις εξαφανίσει... Τουλάχιστον μάταρε τώρα το πάνω μέρος προτού το σκονίσεις!

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #140 στις: Μαρτίου 03, 2015, 07:21:11 μμ »
Καταρχήν, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι που σου αρέσει ως εδώ - η αλήθεια είναι ότι είχα στην άκρη του μυαλού μου αυτά που είχες ποστάρει πριν καιρό στο θέμα!  :mrgreen:
Υποθέτεις σωστά, γυαλίζει πολύ γιατί δεν το έχω ματάρει και ειδικά ο πύργος είναι ακόμα με την παρκετίνη - εκτός από τα σημεία που έχει γίνει το pin wash. Σκοπεύω να το σκονίσω με ένα μείγμα σκόνης παστελ και white spirit, το οποίο θα σκουπιστεί όταν στεγνώσει, αυτό θα σπάσει και την γυαλάδα της παρκετίνης. Ή να το ματάρω πρώτα όπως και να έχει και μετά να κάνω τις σκόνες με τον τρόπο που ανέφερα?
Θα ξανακάνω pin wash με μαύρο και θα επανέλθω. Θα ξαναψάξω τα λάδια μου γιατί θυμόμουν ότι είχα raw umber και τώρα δεν το βρίσκω.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος dimitrios

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα..η χώρα των βουρλισμένων
« Απάντηση #141 στις: Μαρτίου 04, 2015, 10:19:46 πμ »
Χρηστο ΜΠΡΑΒΟ σου απλα απαιχτο .

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #142 στις: Μαρτίου 04, 2015, 02:02:12 μμ »
Σ'ευχαριστώ πολύ Δημήτρη, χαίρομαι που σου αρέσει!

Προς το παρόν στεγνώνει το ματ βερνίκι και αναμένει το σκόνισμα. Ίσως το περάσω ακόμα ένα χέρι ματ πριν το σκόνισμα.
Τοποθετήθηκαν οι κεραίες, το 50άρι, διορθώθηκε το χρώμα του μάκτρου, βάφτηκαν κόκκινοι οι πυροσβεστήρες και έκανα και μια μικρή προσθήκη, θα την δείτε όταν ανεβάσω φωτογραφίες. Και η βάση είναι τελειωμένη, οπότε δεν έμεινε πολύ!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #143 στις: Μαρτίου 04, 2015, 09:34:18 μμ »
J'ai fini!

Οι υπόλοιπες φωτογραφίες στη γκαλερί

Πώς σας φαίνεται?

Χρήστος

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #144 στις: Μαρτίου 05, 2015, 06:25:05 μμ »
Θα στα πω με ολο το θαρρος που εχουμε  :mrgreen:
Εχεις ακουσει το ανεκδοτο που λεει :
-Γιατι οι αντρες τελειωνουν γρηγορα στο σεξ ?
-Για να τρεξουν να το πουν στους φιλους τους.
Ε αυτο εκανες και στο Sherman σου !!!  8)
Βγαλτο απο τη Las Vegas aqua βαση, αρμα ειναι !!!
Ριξτου και αλλο ματ αφηνει μια σατινε εντυπωση και πανω στις σκουριες και στα πανια φωναζει πολυ.Προσεχε τις σκουριες πανω στις εφεδρικες ερπυστριες,εχουν τρεξει στο κατω μερος απο τα πεδιλα ( και οκ respect εαν μου πεις οτι εκει λιμνιαζει το νερο,αλλα τουλαχιστον σκουριασε τη πανω πλευρα που δενουν στις βασεις.
Και imao τη σιδερια στη κανη η "χορταριασε" την,η αφαιρεσε την.
Και εγω σε αγαπω βρε !!!

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #145 στις: Μαρτίου 05, 2015, 07:03:58 μμ »
Για όλα έχω μια απάντηση, κρατήσου  :mrgreen:
- Η λας βέγκας βάση είναι μόλις η δεύτερη μου βάση και αισθάνομαι ότι είναι ελαφρώς καλύτερη από αυτήν του KV-2. Δέχομαι ότι μπορεί να είναι λίγο ατυχές το χρώμα του περιγράμματος, αλλά είμαι Πανάθας και δεν κρύβεται  ::glossa:: 8)
- Δεν είναι σκουριές, αλλά σκόνη/χώμα και είναι ακριβώς το ίδιο pigment με το χώμα και τις ερπύστριες.
- Ίσως τη χορταριάσω, αλλά σίγουρα δεν φεύγει
- Μπορεί να το βλέπεις ότι βιάστηκα, αλλά εγώ θεωρώ ότι το έφερα σε ένα σημείο, που αν συνέχιζα να επεμβαίνω, είτε θα αλλοίωνα τον χαρακτήρα του, είτε θα χαλούσα τη δουλειά που έχω κάνει. Προτίμησα να το αφήσω εδώ παρά να ρισκάρω κάποια ζημιά.

Κλείνοντας, στα μάτια μου είναι ένα από τα καλύτερα μου, αλλά το θετικό είναι ότι βλέποντας το και από κοντά και από τις φωτογραφίες αναγνωρίζω σημεία που θα μπορούσαν να είναι καλύτερα και ότι γενικά μπορούσα και καλύτερα. Κρατώ τα θετικά και προχωράω μπροστά.

Και φυσικά, σ'ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις και καλά έκανες και τις ανέφερες γιατί και τις αντιλαμβάνομαι και εγώ ο ίδιος και θα τις έχω σαν οδηγό για να αποφύγω παρόμοια λάθη στις επόμενες κατασκεύες!  ::salut::

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #146 στις: Μαρτίου 06, 2015, 09:24:48 μμ »
Επειδή με τσιγκλούσαν οι ελλείψεις, το δούλεψα λίγο ακόμα σήμερα και αυτή τη φορά το τέλος είναι οριστικό γιατί κατάντησε σαν την τελευταία συναυλία των πυξ λαξ! χαχα

Οι υπόλοιπες στην γκαλερί

Χρήστος