Αποστολέας Θέμα: Ερώτηση για Olive Drab (βάψιμο US οχημάτων WW II)  (Αναγνώστηκε 769 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ghost3000

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα
  • modelclub.gr
Ερώτηση για Olive Drab (βάψιμο US οχημάτων WW II)
« στις: Φεβρουαρίου 28, 2015, 10:48:05 πμ »
Αγαπητοί συνχομπιστες δεν ξέρετε ποσο με χαροποιεί πο βρηκα αυτο το ελληνικο φόρουμ ,μετα απο χρόνια υποχρεωτικής αποχής ( λόγω σπουδών και λόγω δουλειάς ) είχα παρατήσει το χόμπι απο το 98' !
Τωρα που ηρέμησαν λίγο (!) τα πράγματα στη ζωη μου...απόφασισα να ξανα ασχοληθώ με τα λατρεμενα μου διοραματα 1:35 ,ξεθαψα ότι παλιο υπήρχε και ετοιμαζόμαι να κανω αλλαγη εργαλιοθηκης απο χρώματα enamel σε ακριλικα χρώματα Vallejo ! Πριν τοσα χρόνια εδω στην Κέρκυρα υπήρχε οργανομενος συλλογος και ένα καταστημα μοντελισμου που ευτιχως μας κατευθυναν εμάς τους νεότερους !τωρα τίποτα απο τα 2... Γιαυτο απευθύνομαι σε εσάς και την καλη σας διάθεση!
Λόγω ότι έχω μικρο παιδι σπιτι και οχι δικο μου εξολοκλήρου εργαστηριακά χώρο δεν μπορω να δουλεύω enamel αλλα ούτε κ αερογραφο άρα σαν επιλογη πέρασα στα ακριλικα και πινελα!
Εώς τωρα ήξερα ότι το σωστοτερο χρωμα για olive drab ειναι το 155 humbrol (παντα μιλάω για περιοδο ww2 και οχι Βιετνάμ)... Διαβάζοντας σε αμερικάνικα site το βγάζουν λάθος !!! ʼρα ποια αντίστοιχα σε Vallejo προτείνετε ?
Αν κανω wash με λάδια χωρις να έχω περάσει βερνικι θα έχω προβλημα?
Ευχαριστω και με συγχωρείτε για την τεράστια εισαγωγή

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Απ: Ερώτηση για olive drab (βάψιμο us οχημάτων ww2)
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 28, 2015, 11:29:48 πμ »
Καλώς ήρθες. Η σύντομη απάντηση για το ποιο είναι το σωστότερο olive drab είναι "όποιο σου αρέσει", όσο και αν φαίνεται περίεργο. Υπάρχουν τόσες διχογνωμίες και τόσες πολλές απόψεις, όλες με καλή επιχειρηματολογία, ώστε τελικά να μην βγαίνει οριστικό συμπέρασμα. Αυτό ισχύει και για πολλά άλλα χρώματα. Προσωπικά με ικανοποιεί και το 155 της Humbrol (βγαίνει και σε ακρυλικό και σε σπρέι) και το olive drab της σειράς Vallejo Air - παρόλο που διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους (το πρώτο είναι πιο πράσινο ενώ το δεύτερο πιο καφέ). Όπως θα διάβασες, πολλοί υποστηρίζουν σε αμερικάνικα sites ότι συγκεκριμένες αποχρώσεις της Tamiya ή της Gunze είναι πιο σωστές. Από την άλλη, πολύ συχνά κάνουμε μια επιλογή και επιμένουμε σε αυτή λόγω συνέπειας, ώστε να έχει όλη η συλλογή μας την ίδια απόχρωση.

Φαντάζομαι έχεις υπόψη σου το παρακάτω άρθρο:
http://www.militarymodelling.com/news/article/olive-drab/4536/

Αποσυνδεδεμένος ghost3000

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 01, 2015, 12:17:14 μμ »
Ευχαριστω παρα πολυ για την απάντηση σου, πολυ καλη ιδέα τα spray ακριλικα για να περάσω τη βάση μου!
Φιλικά
Κώστας

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 01, 2015, 01:15:17 μμ »
Καλώς μας βρήκες πατριώτη!!! Κατ' αρχήν τα spray της Humbrol ΔΕΝ είναι ακρυλικά αλλά laquer. Αυτό σημαίνει ότι είναι αρκετά τοξικά (τουλάχιστον σε σχέση με τα ακρυλικά νερού). Εγώ τα χρησιμοποιώ μόνο για αστάρωμα και βρίσκω ότι έχουν εξαιρετική συμπεριφορά σε αυτό το ρόλο. Έτσι και αλλιώς τα ακρυλικά αστάρια, δεν έχουν καλή συμπεριφορά (πάντα κατά τη γνώμη μου), οπότε αν θέλεις να ασταρώσεις τα μοντέλα σου πριν τα βάψεις, θα πας σε "τοξικό" αστάρι.

Το Olive Drab, είναι πολύ πονεμένη ιστορία και θα συμφωνήσω με τον Κωστή, ότι σωστό είναι αυτό που σου αρέσει στο μάτι. H Vallejo έχει στη γκάμα της (Model Colors - αυτά που είναι για πινέλο) ένα χρώμα με την ονομασία U.S. Olive Drab. Εμένα μου φαίνεται εξαιρετικά σκούρο. Προσωπικά χρησιμοποιώ το Brown Violet, το οποίο παρά το άσχετο όνομά του (κατ' εμέ), αποδίδει αρκετά πιστά το Olive Drab. ::salut::

ΔΚ

Tags: