Καλησπέρα σε όλη την παρέα του modelclub!
Εδώ και ένα χρόνω περίπου έχω αρχίσει την κατασκευή της μακέτας μου με θέμα Γερμανικό επαρχιακό δίκτυο σε κλίμακα HO.
Κατασκευάζω σε modules με το στόχο να καλύψω 2 deck περιμετρικά σε ένα δωμάτιο 3.30x3.20 (που χρησιμεύει και ως κρεβατοκαμαρα :p )
Το hobby στην Ελλάδα δεν φαίνεται να έχει πολύ απήχηση... και αυτό διακρίνετε και στο παρόν forum οπότε είπα μιας και ασχολούμαι ας αρχίσω να γράφω κι εδώ... ίσως στο τέλος βρεθούμε και περισσότεροι από όσοι νομίζουμε.
Εγώ σαν μοντελιστής, εμπειρία είχα μόνο σε πλαστικά και ένα ξύλινο. Ποτέ μακέτα , ποτέ διόραμα.
Ο μόνος μπούσουλας ήταν το ίντερνετ και φυσικά το youtube (να ναι καλά οι φίλοι οι Αμερικανοί με τα βιντεακια τους)
Τα προβλήματα που είχα αρχικά ήταν αρκετά... τα σημαντικά για τη φύση του hobby θεωρώ ότι ήταν τα εξής.
1. Μένω στο ενοίκιο (η μακέτα κάποια στιγμή θα πρέπει να μεταφερθεί)
2. Ο χώρος δεν είναι και πολύ μεγάλος για HO.
3. Κόστος ( δυστυχώς ότι αφορά τον μοντελισμό τρένων είναι διπλάσιο σε τιμές από ότι σε οποιοδήποτε άλλο κομμάτι μοντελισμού)
Παρόλα αυτά άρχισα λιπών μετά από σχεδιασμό περίπου ενός χρόνου στο Anyrail. Auτη τη στιγμή έχω ολοκλήρωση το ένα από τα modules, και είμαι στην κατασκευή του 2ου, απο τα 5 (για το Κάτω deck)... πολύς δρόμος ακόμα :p
Για να μι φλυαρώ, παραθέτω κάποιες φωτογραφίες.
Θα προσπαθήσω να ποστάρω και της τεχνικές μου σε κάποιο σημείο εδώ στο forum...

Και μία πανοραμική