Αποστολέας Θέμα: Αργή κάθετη επαναφορά σε αερογράφο διπλής λειτουργίας OLYMPOS  (Αναγνώστηκε 2071 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Earnest

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Παύλος
Ξέθαψα πρόσφατα τον παλιό μου αερογράφο Olympos διπλής λειτουργίας, και πριν τον λύσω και διαπιστώσω ότι όλα φαίνονται καλά, διαπίστωσα ότι η κάθετη κίνηση (ο αέρας δλδ) φαίνεται να μην επανέρχεται κανονικά (όταν αφήσω το κουμπάκι ανεβαίνει σιγά σιγά και δεν είμαι σίγουρος πότε τερματίζει προς τα πάνω, επειδή προς το παρόν δεν έχω πηγή συμπιεσμένου αέρα).

Το υποσύνολο της κίνησης αυτής φαίνεται σφραγισμένο - τουλάχιστον εγώ δεν βρήκα τρόπο να το ανοίξω.

Κάποια ιδέα;

Ευχαριστώ.
We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Αργή κάθετη επαναφορά σε αερογράφο διπλής λειτουργίας
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 16, 2015, 03:40:56 μμ »
Πόσο καιρό ήταν σε αποθήκευση ο αερογράφος; Πιθανότατα να χρειάζονται λίπανση τα orings της βαλβίδας του αέρα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Earnest

• Scale 1/144
  • *
  • Παύλος
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 16, 2015, 03:42:50 μμ »

Πάνω από δέκα χρόνια.
Κι εγώ για θέμα λίπανσης το έκοψα.
Το θέμα είναι που λιπαίνω. Και με τι (μην μας το βγάλει στα ακρυλικά που θα ψεκάζει.)
We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 16, 2015, 03:53:22 μμ »

Βάλε μία φωτογραφία του αερογράφου ή ακόμα καλύτερα του σχεδιαγράμματός του από το εγχειρίδιο χρήσης.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 16, 2015, 07:13:46 μμ »
Πάνω από δέκα χρόνια.
Κι εγώ για θέμα λίπανσης το έκοψα.
Το θέμα είναι που λιπαίνω. Και με τι (μην μας το βγάλει στα ακρυλικά που θα ψεκάζει.)
Μέ τί ''λιπαίνεις'' τόν α/φ πού δουλεύεις τώρα; Μέ αυτό πασάλειψε τό ποδαράκι τής σκανδάλης καί άρχισε νά ''παίζεις'' έως ότου μαλακώσει. ΑΑ!! πρίν από αυτό, δές μέ μία οδοντογλυφίδα, τί ''γίνεται''  μέ τό ελατηριάκι επαναφοράς στήν υποδοχή τής σκανδάλης...

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 16, 2015, 09:24:56 μμ »
Υπαρχει και περιπτωση να εχει διογκωθει το o ring της βαλβιδας. Ειχα διαβασει ακριβως το ιδιο συμπτωμα σε ενα troubleshooting για Iwata. Aν βρω το λινκ θα το ποσταρω. Ελεγε οτι αυτο μπορει να γινει ακομα κι αν χρησιμοποιεις ακρυλικα.

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 16, 2015, 11:05:21 μμ »
Το έκανε και δικός μου φτηνός κινέζικος και ζήτησα βοήθεια.
Κάποιος συνάδελφος μου πρότεινε να καθαρίσω την βαλβίδα, με μπατονέτα και λίγο διαλυτικό και να βάλω λιπαντικό (χρησιμοποίησα βαζελίνη) και έπιασε.
Να σημειώσω ότι έβγαλε αρκετή βρωμιά στη μπατονέτα.

Αποσυνδεδεμένος GEORGE DAMASKOS

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ALIMOS
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 17, 2015, 12:30:18 πμ »
Earnest Οσο ειναι κολημενος ο επιλογεας μην τον πατας προς τα κατω γιατι θα ζοριζει και τα 2 ορινκ.Παρε 1 λιπαντικο απο BADGER H IWATA και βαλε απο την πανω μερια και την κατω στην εισοδο του αερα και με μαλακες κινησεις προς πισω στον επιλογεα αστο να το μαλακωσει.Συνηθως τα ορινκ μετα απο μεγαλο διαστημα ακινησειας το παρουσιαζουν αυτο το προβλημα καi           ειδιως αυτα που εχουν μονιμη τανιση απο ελατηριο καθονται μονοπαντα.Στον δικο μου HP-18C μονης κατα διαστηματα απο κατω στην εισοδο του αερα του πρεσαρω WD πρεσαρω αερα βγαζω βελονα ξανα πρεσαρω αερα φευγουν και τα τελευταια και ειναι ετοιμος. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν το λεω για να το κανεις στον δικο σου. Προτημησε το 1 που σου ειπα.

Αποσυνδεδεμένος Earnest

• Scale 1/144
  • *
  • Παύλος
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 17, 2015, 12:46:32 μμ »
Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια. Θα δοκιμάσω τις λύσεις και θα επανέρθω.
Ο αερογράφος μου είναι αυτός:

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 17, 2015, 01:42:50 μμ »
Επειδή μου δίνει την εντύπωση πως ξεβιδώνεται από κάτω καί επειδη εντυπωση μου είναι πως μάλλον θέλεις νέα o-rings θα σε συμβούλευα να το πας σε κάποιον ειδικό να το κοιτάξει στο 'τρίγωνο'.

There are only two types of aircraft, fighters and targets.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 17, 2015, 03:51:45 μμ »

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 17, 2015, 03:57:07 μμ »

Earnest Αγορασμενος το 81-82 απο τον Παγκρατη στα Ανω Πετραλωνα.Βλεπεις πως  ξεβιδωνει η βαλβιδα του αερα απο τον κορμο.Και μετα με την μυτη της λαβιδας λασκαρουμε τα εσωτερικα κοματια της βαλβιδας.ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Ειναι ωραιο εργαλειο αν δεν εισαι σιγουρος μην κανεις τιποτα. Ανεβα Λαροζα Αθηνα τους δουλευε αυτους τους αερογραφους

Αποσυνδεδεμένος fotis panagiotopoulos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
    • F.T. Models
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 17, 2015, 09:38:34 μμ »
Χαιρετω Earnest.  ::salut:: Επειδη εχω ακριβως τον ιδιο αερογραφο θα σου ελεγα πρωτα να καθαρισεις πολυ καλα  την σκανδαλη και το σημειο  που μπαινει στον αερογραφο και ελεγχει την βαλβιδα του αερα, και αν δεν διορθωθει το προβλημα μπορεις στην συνεχεια να κανεις και αυτα που σου ειπαν οι προηγουμενοι μοντελιστες οπως λιπανση, αλλαγη o - rings. Αν τελος μετα απο ολα αυτα  χρειαζεται να ξεβιδωσεις την βαλβιδα αερα θα σου προτεινα να τον πας σε καποιον που γνωριζει και εχει τα καταλληλα εργαλεια για να μην του κανεις ζημια. Ο HP 23 C ειναι πολυ καλος αερογραφος και αν καποιος εχει εμπειρια στην χρηση του μπορει να βαψει σχεδον τα παντα σε ολες τις κλιμακες.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Earnest

• Scale 1/144
  • *
  • Παύλος
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 18, 2015, 11:09:31 πμ »
Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.
Τελικά το πρόβλημα ήταν - οπως γράψατε - ελάχιστη μπογιά (ή δεν ξέρω τι) που είχε καθίσει στη βάση της σκανδάλης. Την καθάρισα, τη λίπανα ελάχιστα με λάδι ραπτομηχανής και ανεβοκατεβαίνει κανονικά τώρα.
Τώρα έπεται δοκιμή λειτουργίας.
Ευχαριστώ και πάλι όλους.

Tags: olympos