Αποστολέας Θέμα: Βρέθηκε ο Τίγρης #250001 ?  (Αναγνώστηκε 3431 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
Απ: Βρέθηκε ο Τίγρης #250001 ?
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 10, 2015, 12:08:45 πμ »
Σωστός, έχεις δίκιο.

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 10, 2015, 12:17:12 πμ »

2 φωτο απο την αφιξη των πρωτων Tiger 1 στο σταθμο Mga κοντα στο Λενινγκραντ.Αυγουστος 1942.Επειδη μαλλον ηταν βαμμενοι με καποιο μπεζ-κιτρινο αντι για panzer grey οπως καταληγει κ το ποστ του Ορεστη, μπορει να ειναι και το gelbraun μιας και το κλασσικο dunkelgelb δεν ειχε αρχισει να χρησιμοποιειται ακομα :roll: Παντως , το οτι το αρμα διαλυθηκε απ τα εκρηκτικα, περασαν 72 χρονια μεσα σε λασπη κτλ και ορισμενα κομματια διατηρουν ακομα  το χρωμα που βαφτηκαν εστω κ λιγο,εμενα μου δειχνει οτι οι βαφες δεν ηταν για κλωτσιες αλλα αντιθετως αρκετα ανθεκτικες

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 10, 2015, 03:21:32 πμ »
Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν και άλλες 2 φώτο με Tiger στο Mga.

Δεν είμαι σε θέση να πιστοποιήσω την αυθεντικότητά τους, αλλά μοιάζουν πάρα πολύ με τα οχήματα που ανέβασε ο spits22. Το συνοδευτικό κείμενο αναφέρει ότι τα άρματα φορτώθηκαν στις 23 Αυγούστου 1942 με προορισμό την περιοχή του Λενινγκραντ. Στις 27 οι Σοβ. εξαπολύουν τοπική επίθεση στην περιοχή του Mga. Στις 29 Αυγούστου τα άρματα φτάνουν στον σταθμό του Mga και ετοιμάζονται για άμεση αντεπίθεση. Στην πορεία για τους χώρους αναμονής σε δύο σπάει το κιβώτιο ταχυτήτων και σε ένα άλλο πιάνει φωτιά ο κινητήρας.
Το κολάρο ασφαλίσεως του πυροβόλου στο ασπίδιο δείχνει και βλάβη στο πυροβόλο.
Ο χρωματισμός τους είναι αδύνατον να έχει γίνει με σκούρο γκρι. Εφ' όσον λίγο αργότερα έγινε η αλλαγή χρωμάτων του κάμο, μήπως σε αυτά τα νέα " καλούδια"  δόθηκε εντολή να βαφτούν με τα καινούργια χρώματα ;
Για την αντοχή των χρωμάτων έχω να παρατηρήσω ότι στην περιοχή αυτή έχουν βρη πολλά αντικείμενα ( Και μεγάλα. Π.χ. άρματα μάχης)  με χρώματα σε καλή κατάσταση. Βοηθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες και το σκέπασμα με τις λάσπες. Σχηματίζεται ένα περίβλημα που εμποδίζει το οξυγόνο.
Πάντως στις πρώτες μονάδες που πήραν Tiger, τις 501 και 502, δεν έχουμε το νούμερο 250001. Οι κωδικοί παραγωγής ξεκινούν από το 250002. Μπορεί όμως να είναι αυτό που βρέθηκε και φυσικά να μην εντάχθηκε στις μονάδες αυτές, εφ' όσον την είχε πάθει νωρίτερα. Στα γερμανικά αρχεία φαίνεται ένα άρμα δοκιμών V1 Tiger να παραλαμβάνεται στις 15 Απριλίου '42 και το 250001 γραμμής παραγωγής στις 17 Μαίου χωρίς πύργο. Οι περισσότερες πηγές επιμένουν ότι το 250001 έμεινε για πάντα στην Γερμανία.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 10, 2015, 08:34:36 πμ »
Ρε παιδιά ΕΛΕΟΣ!! Το θέμα μας δεν είναι τα αλογάκια-σκυλάκια-γατάκια κλπ..Ούτε ο 'Α Π.Π.!! Βλέπει κάποιος νέο ποστ στο θέμα Βρέθηκε ο Τίγρης #250001 ? μπαίνει και τί διαβάζει; ʼσχετα πράγματα.. :evil:  ::ontopic:: ::ontopic::
Εχεις δίκιο, το δικό μου το έσβησα, συγγνώμη.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Tags: