Αποστολέας Θέμα: Α-7Ε 1/72 Ματσμποξ  (Αναγνώστηκε 2668 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
Α-7Ε 1/72 Ματσμποξ
« στις: Ιανουαρίου 20, 2015, 02:14:39 πμ »
Καλημέρα νέο κιτ, καλά όχι και τόσο νέο, αλλά μιας και θέλω να ξαστοκαρω ότι έχω, 1/72 ματσμποξ Α7-D το οποίο θα γίνει Ε!

Click to see the original size.

Είχε αγοραστεί από το φόρουμ και ήρθε ο καιρός του, η γράμμωση είναι λες και την έχουν οργώσει βαθιά!!! :oops: Είχε και ένα λειψό σημείο το οποίο φαίνεται παρακάτω στις φωτογραφίες!!

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Στοκαρίστηκε η γράμμωση, κολλήθηκε λίγο πλαστικό και στοκαρίστηκε επίσης το σημείο που έλλειπε! Έχει αρχίσει το τρίψιμο.......

Click to see the original size. Click to see the original size.

Στην παρακάτω φωτογραφία το σημείο αυτό που φαίνεται στον κύκλο ήταν ανάγλυφο η πρέπει να χαραχθεί;

Από όσο το έψαξα στα βιβλία μου φαίνεται να είναι σωστή η γράμμωση, απλά πρέπει να προστεθούν κάποιες γραμμές ακόμα.
Εργασίες που θα γίνουν: χάραξη γραμμωσης, κάποια πιρτσινια, άνοιγμα της καλύπτρας, την δίνει ένα κομμάτι.
Θα βαφτεί με τα χρώματα των golden warrior VA-87, αν φυσικά φτάσει ποτέ εκεί!!!Τα σήματά υπάρχουν από το αντίστοιχο κιτ της ιταλερι!!
Σχόλια, προτάσεις, διαφωνίες , κρίσεις και επικρίσεις όλα δεκτά προς συζήτηση!
Θα επανέλθω Δημήτριος!!! :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
Απ: Α7-Ε 1/72 Ματσμποξ
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 20, 2015, 02:48:10 πμ »
Εσυ και ο Γιώργος G έιστε χειρότεροι από μένα. Δε μασάτε πουθενά.

Το κιτ σου εδώ αναφέρει καλούπι του 1974! σε rebox του 91.

Αλλά που είστε ; Περιμένω καλούπι του 1960 :!: να πιάσω στα χέρια μου για να το συνεφέρω.  :twisted: https://www.scalemates.com/products/product.php?id=282044

Πες μου ότι έχεις και τα ντεκάλ του ακόμη μέσα; Αυτά τα desert storm διακριτικά για να τα βρεις θες κάνα δωδεκάρι Ευρώ! ή να βρεις το kit της fujimi.
Spoiler (hover to show)

Edit  ::arrowred::  Αυτός λέει ότι το matchbox πιάνει το σχήμα καλύτερα απο όλα! Τρελό; :lol:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 20, 2015, 08:17:28 πμ »
Εργασίες που θα γίνουν: χάραξη γραμμωσης, κάποια πιρτσινια, άνοιγμα της καλύπτρας, την δίνει ένα κομμάτι.
Εσύ φίλε μου είσαι ήρωας και μόνο που άνοιξες το κουτί!!! Τι να πω, καλή επιτυχία.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 20, 2015, 01:58:55 μμ »
Εσύ φίλε μου είσαι ήρωας και μόνο που άνοιξες το κουτί!!! Τι να πω, καλή επιτυχία.

Δημήτρη !!!! θα συμφωνήσω απόλυτα... καλή επιτυχία!

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 20, 2015, 02:29:58 μμ »
...
Πες μου ότι έχεις και τα ντεκάλ του ακόμη μέσα; Αυτά τα desert storm διακριτικά για να τα βρεις θες κάνα δωδεκάρι Ευρώ! ή να βρεις το kit της fujimi.
Spoiler (hover to show)

Edit  ::arrowred::  Αυτός λέει ότι το matchbox πιάνει το σχήμα καλύτερα απο όλα! Τρελό; :lol:
Η αλήθεια είναι οτι (όπως κατάλαβε και ο ίδιος και τα αναφέρει στο κείμενο) αναφέρεται στο Airfix και ας έγραψε πάνω του Matchbox... για την ιστορία να αναφέρω οτι είναι ένα απο τα ελάχιστα (μετρημένα στα δάχτυλα) κιτ που πέταξα, στα 20τόσα χρόνια που ασχολούμαι...

Επίσης οι χαλκομανίες της Revell του '90 (που περιέχονται στην συγκεκριμένη επανακυκλοφορία του κιτ της Matchbox) παίζει να είναι παντελώς άχρηστες... Θα χρειαστούν οπωσδήποτε μερικά χέρια Decal Film ή βερνίκι και πολύ ντελικάτο χειρισμό.

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 20, 2015, 05:25:16 μμ »
Ωραιες παλιες εποχες που ολα ηταν ομορφα βασανιστικα
καλη τυχη Δημητρη

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 20, 2015, 06:44:45 μμ »
Καλησπέρα σε όλους, Αρη το είχα δει και εγώ αυτό το συγκριτικό και συγκρίνοντας την άτρακτο με τα δικά μου σχεδία φαίνεται να είναι ελάχιστα πιο μακρύ. τώρα αν έχασε στην εκτύπωση δεν μπορώ να το πω!! Η γράμμωση αν και βαθιά φαίνεται να είναι επίσης σωστή, άλλα θέλει λίγες γραμμές ακόμα να χαραχθούν, και να διορθωθεί στα φτερά.
Γιώργο, Σάκη, Νίκο και Δημήτρη, αν θα φτάσει στο τέλος η θα πάει στο καλάθι δεν το ξέρω, θα δείξει ο χρόνος!! Ελπίζω να φτάσει στο τέλος!!! Οι χαλκομανίες δεν υπήρχαν μάλλον ο φίλος που το είχε πριν από μένα τις χρησιμοποίησε, Για αυτό τον λόγο θα χρησιμοποιήσω τις χαλκομανίες από το ιταλερι και θα γίνει VA-87 Golden warrior, Αρη σε ευχαριστώ  ::salut:: για την προσφορά, άλλα το ιταλερι σκέφτομαι να το κάνω ελληνικό, και επίσης έχω άλλα 2 η 3 ιταλερι στο στοκ!! Κοκπιτ είχε μέσα, δεν έχω ιδέα από πιο κιτ είναι άλλα υπάρχει, μένει να το ταιριάξω. Ίσως να χρησιμοποιήσω και από το ιταλερι μιας και για εκείνο έχω προμηθευτεί το ριτηνενιο της ειρες!!
Θα επανέλθω Δημήτριος!! :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 20, 2015, 07:12:54 μμ »
για την Ιστορία,το συγκεκριμένο Α-7Ε αργότερα ήρθε προς Ελλάδα μεριά!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 21, 2015, 12:32:35 πμ »
Η αλήθεια είναι οτι (όπως κατάλαβε και ο ίδιος και τα αναφέρει στο κείμενο) αναφέρεται στο Airfix και ας έγραψε πάνω του Matchbox... για την ιστορία να αναφέρω οτι είναι ένα απο τα ελάχιστα (μετρημένα στα δάχτυλα) κιτ που πέταξα, στα 20τόσα χρόνια που ασχολούμαι...

Σωστά, δεν βλέπω χαρακώματα πάνω στο μοντέλο  :lol: άρα δεν είναι το matchbox.

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 30, 2015, 02:18:17 πμ »
Καλήμερα, συνέχεια στο κουρσάρο μου, όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες το σχήμα φαίνεται να είναι σωστό. Το σχέδιο είναι από το βιβλίο Walk_Around 44 A-7 Corsair ll της squadron signal καθώς και οι διαστάσεις του αεροσκάφους. Αφού έγινε μετατροπή  σε χιλιοστά, και υπολογισμός των διαστάσεων με βάση την κλίμακα, έγιναν διάφορες δόκιμες στον εκτυπωτή ώστε να εκτυπώσω σε Α3 με τις σωστές διαστάσεις. Μέτα από κάποιες χαμένες εκτυπώσεις, τα κατάφερα!!

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Έχει τελειώσει το στοκάρισμα, τρίψιμο και ξεκίνησα τις γραμμώσεις από την αρχή. Έχει χαραχθεί η άτρακτος, κάποιες γραμμές που στα σχεδία δεν φαίνονται,1-2 παραλήφθηκαν, ενώ θα προστεθούν κάποιες άλλες που υπάρχουν, στο πάνω και στο κάτω μέρος της ατράκτου!!
Επίσης χαράχθηκαν και οι πτέρυγες στο πάνω μέρος μόνο, το κάτω αργότερα, μαζί με την υπόλοιπη άτρακτο!!

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

:roll: :roll: :roll: Είμαι σε δίλημμά αν θα πρέπει αφήσω της πτέρυγες ανοιχτές η κλειστές!Από την μια είναι χωρισμένες ήδη, άλλα πάλι χρειάζεται αρκετή δουλειά!! :? :? :?
Σκέφτομαι να του βάλω το κοκπιτ της ειρες που έχω, μιας και αυτό δεν είχε καθόλου, αν και μέσα στο κουτί είχε ένα που μάλλον μου φέρνει σε ιταλερι!! :roll: :roll: :roll:
Επίσης από μια πρώτη μάτια φαίνεται ότι θα χρειαστεί λίγος στόκος στις ενώσεις ατράκτου και φτερών. Στο τέλος πολύ πιθανόν να μην χρειάζεται και βάρος για να σταθεί σωστά!!! :mrgreen: :mrgreen:
Θα επανέλθω Δημήτριος!!! :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 30, 2015, 06:55:25 πμ »
Εσύ το πας για υπερπαραγωγή, θαυμάζω την υπομονή σου!

Προσωπικά κάθε φορά που χαράζω γραμμώσεις, μετά κάνω και ένα wash με υγρή κόλλα, βοηθάει στο να εξομαλυνθούν οι γραμμώσεις και να εξαφανιστούν τυχόν γρέζια.

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 30, 2015, 12:19:58 μμ »
Πραγματικά υπερπαραγωγή!!! Μπράβο.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 30, 2015, 12:45:39 μμ »
Μπραβο για την υπομονη και επιμονη σε ενα τετοιο κιτ. Πολυ ομορφη δουλεια εως τωρα!!
Τις γραμμωσεις πως τις χαραξες πανω απο τον στοκο και δεν εκανε σπασιματα? Στοκαρες και με κυανοακρυλικη μετα και χαραξες?
Οσο για τις πτερυγες, εμενα μ'αρεσουν πολυ οι αναδιπλουμενες και το εφαρμοζω σχεδον σε ολα τα ''ναυτικα'' μοντελα μου. Ετσι κι αλλιως ειναι σπανιο ναυτικο αεροπλανο οταν ειναι σε σταση να εχει τις πτερυγες σε πληρη εκταση ακομα και οταν ειναι στη στερια. Αυτο ειναι βεβαια υποκειμενικο, οτι σου αρεσει εσενα.
Καλη συνεχεια ευχομαι!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Spoiler (hover to show)
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 30, 2015, 01:51:24 μμ »
Γιώργο, Σάκη, Νωντα σας ευχαριστώ κατά αρχήν για τα καλά σας λόγια!!
Γιώργο αυτό με την κόλα αν θες να πεις κάτι παραπάνω, πως γίνεται, ποια κόλα, αραιωμένη;;; δεν λιώνει το πλαστικό;
Νωντα χρησιμοποίησα το στόκο της Ταμιγια, και έκανα την επαναχαραξη χωρίς προβλήματα, δεν φαίνεται να έχει ραγίσει η να έκανε σπασίματα πουθενά. Τώρα τα φτερά στο Α7 μου αρέσουν και έμενα αναδιπλωμένα, και είναι καλή ευκαιρία μιας και είναι ήδη κομμένα, θέλει αρκετή δουλειά για να δείξει πάντως. Χθες πάντως ήμουν έτοιμος να τα κολλήσω, μάλλον τα κόλλησα άλλα τα ξεκόλλησα πριν να είναι πολύ αργά!!
Spoiler (hover to show)
:wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 30, 2015, 02:19:06 μμ »
Γιώργο αυτό με την κόλα αν θες να πεις κάτι παραπάνω, πως γίνεται, ποια κόλα, αραιωμένη;;; δεν λιώνει το πλαστικό;
Δοκιμή και φωτογραφία από το Iskra της Aeroplast ::pop:: (ο Θεός μαζύ σας)

Αφού έτριψα το πλαστικό ωστε να θυμίζει επίπεδη επιφάνεια, χάραξα τις γραμμές με το χαρακτικό της Olfa. Μετά με λεπτό πινέλο και κόλλα της Humbrol (κάνει οποιαδήποτε υγρή κόλλα μοντελισμού) έκανα wash, με λίγα λόγια φόρτωνα το πινέλο με κόλλα και το ακουμπούσα στις γραμμώσεις. Λόγω τριχοειδούς φαινομένου (εντάξει, έσκισα, τι λέξη έγραψα ο απίστευτος ::glossa::) η κόλλα, λόγω του ότι έχει πολύ υψηλό ιξώδες (ρε κοίτα να δεις σήμερα, δεν παίζομαι ::eusa_wall::), απλώνει μέσα στη γράμμωση και εξομαλύνει το εσωτερικό και τα χείλη της όπως επίσης εξαφανίζει και τα όποια γρέζια. Φυσικά θέλει λίγο προσοχή και όχι να κολυμπήσω τα πάντα στην κόλλα! Αν κάπου πέσει λίγο παραπάνω, δεν το πειράζω, περιμένω να στεγνώσει ΚΑΛΑ (δηλαδή 5-6 ώρες) και μετά τρίβω και διορθώνω κατά περίπτωση.

Για το πλαστικό της Aeroplast δε θα πω τίποτα, αφήνω την φωτογραφία να μιλήσει. Να σας κάνω μόνο γνωστό πως έχει προηγηθεί αρκετό τρίψιμο με 400άρι ντουκόχαρτο...

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 31, 2015, 12:02:00 πμ »
Ήρωας και μόνο που άνοιξες το κουτί! Και από τα υπόλοιπα που έχουν γίνει πάει για βαρβάτη παραγωγή.

Δοκιμή και φωτογραφία από το Iskra της Aeroplast ::pop:: (ο Θεός μαζύ σας)

...

Για το πλαστικό της Aeroplast δε θα πω τίποτα, αφήνω την φωτογραφία να μιλήσει. Να σας κάνω μόνο γνωστό πως έχει προηγηθεί αρκετό τρίψιμο με 400άρι ντουκόχαρτο...

Και άλλος τρελός υπάρχει εδώ μέσα. Δεν είμαι μόνο εγώ που έπιασα το Iskra, έχω και παρέα! Και καλή μάλιστα!

::salut::

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 31, 2015, 09:41:56 πμ »
Mπα τι ξεκινήσες βρε;Τώρα το βλέπω!Τα τραβάει ο οργανισμός σου! :mrgreen:
Καλη συνέχεια. ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 01, 2015, 02:39:02 πμ »
Κατάσκοπε για ήρωας δεν ξέρω άμα είμαι, όπως και το που θα καταλήξει. Γιώργο μάλλον τα τραβάει ο οργανισμός, άνοιξα και και το άλλο το lightning από την ερφιξ, το παλιό, όχι το καινούριο και σκέφτομαι να ξεκινήσω να το χαράξω σιγά σιγά!! Να είστε καλά πάντως και οι δυο. Για την ιστορία σήμερα τελείωσε η χάραξη, και τα πιρτσινια που φαίνεται στις πτέρυγες, καθώς μελετάω και φωτογραφίες για άλλα σημεία που φαίνονται!!! Ευτυχώς δεν έχει τα πιρτσινια  του lightning!!!! :mrgreen: :mrgreen: Ελπίζω να τελειώσω αύριο να πλύνω και να ξεκινήσω με την τεχνική του Γιώργου με την κόλα!! Επίσης προσπαθώ να φτιάξω με χαλκοφυλλο το μεταλλικό σημείο του σκελετού της καλύπτρας για να την ανοίξω,για αυτό το λόγο άνοιξα και την θυρίδα της σκάλας και τα δυο σκαλοπάτια, εδώ μάλλον βιαστικά γιατί δεν ξέρω πιο θα είναι το αποτέλεσμα με την καλύπτρα. Επίσης μάλλον θα φτιάξω το διαμέρισμα του μπροστινού τροχού, γιατί είναι ανύπαρκτο, αν και δεν είμαι πολύ ζωηρός, μιας και τα φτερά αποφάσισα να τα φτιάξω αναδιπλωμένα, όποτε θα έχει αρκετή δουλειά εκεί, για να δείξει. Μετά θα παραλάβω το Α-7Ε της φουτζιμι που βρήκα, και το χτύπησα χωρίς δεύτερη σκέψη, για να αποφασίσω και πιο κοπκτιτ θα βάλω!! Ελπίζω μέχρι τότε να έχω τελειώσει με αυτά που σκέφτομαι να κάνω όποτε και να ξεκινήσω με την συναρμολόγηση του κιτ!!
Θα επανέλθω Δημήτριος!! :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 12, 2020, 08:33:18 μμ »
Την καλησπέρα μου, ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου, και τελείωσε το ματσμποξ! Ας ανακεφαλαιώσουμε Α-7D σε Α-7Ε
πιλοτήριο από ιταλερι, πυλώνες και ένα σετ πυραύλων αντίγραφα από το φουτζιμι, όχι τα καλύτερα αλλά σε σχέση με του κιτ νομίζω ότι στέκουν αξιοπρεπώς. Έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον! Ένα NAVY decal μου γλίστρησε και πήγε άλλου για άλλου και όταν το πήρα χαμπάρι ήταν πολύ αργά. Τα φώτα ναυτυλιας δεν έχουν βαφτεί θέλει να μπει μια πινελιά.  Βάψιμο και παλαίωση είναι γνωστό σε αυτούς που με ξέρουν ότι δεν είναι το δυνατό μου σημείο, αλλά νομίζω ότι είμαι σε καλό δρόμο! Ενιγουει λίγες φωτό

Ως γνωστόν σχόλια προτασεις κρισεις και επικρισεις όλα δεκτά.
Θα επιστρέψω θέλω να πιστεύω Δημήτριος!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 12, 2020, 10:08:10 μμ »
Συγχαρητήρια για  την ολοκλήρωση και για τη δουλειά σου γενικότερα !
Μυ αρέσουν πολύ οι φθορές σου και το βάψιμο που όπως κάποιος σοφά έχει πει, μια μονοχρωμη παραλλαγή είναι πιο δύσκολη από δίχρωμες και τρίχρωμες..

ΥΓ) Πρέπει να κοίταξα και 10  φορές την χρονολογία του αρχικού ποστ για να βεβαιωθώ οτι δεν κάνω λάθος.

Καλή συνέχεια στο επόμενο !!

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 13, 2020, 12:27:35 πμ »
Συγχαρητήρια για  την ολοκλήρωση και για τη δουλειά σου γενικότερα !
Μυ αρέσουν πολύ οι φθορές σου και το βάψιμο που όπως κάποιος σοφά έχει πει, μια μονοχρωμη παραλλαγή είναι πιο δύσκολη από δίχρωμες και τρίχρωμες..

ΥΓ) Πρέπει να κοίταξα και 10  φορές την χρονολογία του αρχικού ποστ για να βεβαιωθώ οτι δεν κάνω λάθος.

Καλή συνέχεια στο επόμενο !!

Ευχαριστω πολυ φιλε μου, πραγματι πηρε λιγο καιρο παραπανω για να τελειωσει!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Tags: