ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΥΛΙΚΑ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ > Χαλκομανίες
Χαλκομανίες και ρύθμιση εκτυπωτή
komhs:
Καλησπέρα με το Clear decal film της Experts Choice σε εκτυπωτή ψεκασμού τι ρυθμιση κάνετε ;
Δηλαδή επιλέγετε απλό, φωτογραφικό, γυαλιστερό χαρτί ή κάτι άλλο και στην ποιότητα της εκτύπωσης τι προτιμάτε, απλή ή φωτογραφική.
giwrgosd:
Απλό χαρτί (βάση των οδηγιών τους), φωτογραφική ποιότητα (600dpi)
Στις δοκιμές σου εννοείται χαμηλότερη ανάλυση και απλό χαρτί.
felix:
Καλο ειναι επισης πριν την τελικη εκτυπωση στο φυλλο χαλκομανιας, να σχεδιασεις κουτακια, να τα βαψεις με τα χρωματα που θα χρησιμοποιησεις στις χαλκομανιες σου (ενα δειγμα απο το καθενα) και να τα εκτυπωσεις στην καλυτερη αναλυση σε απλο χαρτι για να δεις αν τα χρωματα ειναι ακριβή.
Ειναι ξενερωμα να εκτυπωσεις πχ γκρι σηματα low visibility και να βγουν εστω κι ενα τονο πιο ανοιχτα ή πιο σκουρα και μολις μπουν στο μοντελο οι χαλκομανιες να μην ξεχωριζουν...
komhs:
Φίλοι μου έχω το εξής πρόβλημα, σε δύο εκτυπώσεις που έχω κάνει στον φωτογραφικό μου Epson PX710w (με αυθεντικά 6 μελάνια) με πρώτη ρύθμιση glossy photo paper και best photo και δεύτερη ρύθμιση standard paper και photo quality (με αντίστοιχη ρύθμιση των icc profiles) όταν το χαρτί βγαίνει από τον εκτυπωτή τα πάντα είναι τέλεια, αλλά μετά από καμιά δεκαριά λεπτά με ένα τέταρτο αρχίζει το μελάνι να κυλάει με αποτέλεσμα κάποιες εκτυπώσεις να χαλάνε.
Δεν ξέρω αν τελικά είναι ασυμβατότητα του εκτυπωτή μου γιατί φίλος από το σάϊτ μου είπε ότι το χαρτί αυτό πρέπει να είναι 140gr και δεν έχει τέτοια επιλογή κοντά σε αυτά τα γραμμάρια.
Σε έναν canon της πλάκας που είχα δοκιμάσει με 2 μελάνια δεν είχα αυτό το πρόβλημα αλλά η λεπτομέρεια που εκτύπωνε δεν άξιζε τον κόπο.
Τα χαρτιά που μπορώ να επιλέξω στον Epson είναι :
Α) PREMIUM GLOSSY PHOTO - 255gr
2) GLOSSY PHOTO - 225gr
3) ULTRA GLOSSY PHOTO - 300gr
4) PREMIUM SEMIGLOSS PHOTO - 251gr
5) PHOTO - 190gr
6) MATTE HEAVE WEIGHT - 167gr
7) PHOTO QUALITY INKJET - 102gr
8) DOUBLE-SIDE MATTE - 178gr
9) BRIGHT WHITE INKJET - 90gr
καμία ιδέα ...;
Spoiler (hover to show)Γιατί όταν βάζω 8 και ) μου βγάζει φατσούλα ;
Wildcat:
Το χαρτί χαλκομανίας ΔΕΝ έχει μεγάλη απορροφητικότητα όπως τα φωτογραφικά και γι'αυτό τρέχουν τα μελάνια. Μη ξεχνάς οτι τυπώνεις στο φίλμ και όχι στο χαρτί-φορέα, που όντως είναι αρκετών γραμμαρίων... Αν πάντως στην αρχή ή εκτύπωση βγαίνει καλή και μουτζουρώνει μετά απο 10 λεπτά, δοκίμασε να το στεγνώσεις με κάποιο τρόπο π.χ. πιστολάκι απο μακρυά ή σε κάποια άλλη πηγή θερμότητας.
Σε Cannon και HP που έχω τυπώσει, η επιλογή απλού χαρτιού βγάζει τα καλύτερα αποτελέσματα.
Απο τις επιλογές που δίνεις, μάλλον το BRIGHT WHITE INKJET αντιστοιχεί στο απλό χαρτί...
Spoiler (hover to show)Το 8 ακολουθούμενο απο το ) αντιστοιχεί στη φατσούλα με τα γυαλιά στον ηλεκτρονικό γραπτό λόγο :wink:
Googlαρε emoticons για λεπτομέρειες ::salut::
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση