ΤΗΣ ΛΩΡΙΔΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΟΚ. Μια που ετσι κι αλλιώς έχω απίστευτες σπαριλες και δεν πρόκειται ούτε μια στο εκατομμυριο να προχωρήσω τα μοντέλα που έχω ανοιχτά, ας συνεχίσουμε να
διυλίζουμε την.. λωρίδα

Αν αντέχεις κάτσε και διάβασε.

Εννοείται πως αν κάποιος θέλει να κάνει μια τέτοια εργασία πρέπει να χρησιμοπηοισει ένα εργαλείο σαν αυτό που δείχνεις (εγώ έχω το αντιστοιχο compas cuter της X-ACTO).
Με την σαμπλονα (ωραίο όνομα!) όπως την λες πρέπει να είσαι απίστευτα τυχερός για να έχει και τους δυο κύκλους που θες.. γιατί εδώ δεν θέλουμε κύκλους στο περίπου αλλά να προσαρμοσουμε κύκλους με ακρίβεια δέκατου του χιλιοστού.
Στους τροχούς του αεροσκάφους λοιπόν που λες είναι εύκολο, γιατί μασκαρεις το λάστιχο και έχεις ελεύθερη όλη τη ζάντα να την βάψεις.
Εδώ πρέπει να μασκαρεις πάνω στην ζάντα. Και τι έγινε θα μου πεις, θα μασκαρω πάνω στην ζάντα!
Έλα όμως που έγινε!! Γιατί αν είχες την συγκεκριμένη ζάντα μπροστά σου θα έβλεπες ότι το χείλος της σε όλη την περιφέρεια, δεν είναι επίπεδο αλλά δημιουργεί σκαλοπάτι
πάνω στο οποίο πρέπει να κολλήσει η ταινία. Το σκαλοπάτι αυτό θα αναγκαση την ταινία μασκαρισματος να δημιουργεί μικρες αναδιπλώσεις ανά τακτά διαστήματα προκειμένου να ακολουθήσει την έντονη καμπυλότητα της ζαντας αλλά και να κολλησει σωστά. Αυτές οι αναδιπλώσεις σίγουρα θα αφήσουν το αποτύπωμα τους στο τελικό αποτέλεσμα.
Μετα σειρά έχει ο κύκλος που θα παίξει το ρόλο του εσωτερικού μασκαρισματος.. Ουσιαστικά δεν έχεις που να τον κολλήσεις, με περίπου 0,3 του χιλιοστού διαθέσιμο στην ΕΣωτερική περιφέρεια της ζάντας για να κολλήσει (όλο το υπόλοιπο πέφτει στo κενό) και ενώ προσπαθείς ουσιαστικά να το κολλήσεις πάνω σε αυτό το απειροελαχιστο περιθώριό πρέπει να προσεχείς ταυτόχρονα να δημιουργείς μια ομοιόμορφη κατά μήκος λωρίδα με πάχος μικρότερο του χιλιοστού. Μάλλον από την μια θα το φτιαχνεις και από την αλη θα χαλάει και τούμπαλιν.
Αν παρόλα αυτά καταφέρει κάποιος να δημιουργήσει αυτη την ομοιόμορφη κατά μήκος λωρίδα.. μην ξεχνάμε πως θα πρέπει να ρίξει τουλάχιστον 5-6 χερια λευκό αστάρι πάνω της λόγω της μαύρης ζαντας έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια φωτινη βάση για το πρασινο που και αυτό θα θέλει κάνα δυο χέρια, άρα θα βρεθείς με μια λωρίδα που μάλλον θα κάνει σκαλοπάτι λογο του πάχους της βαφής, χώρια που σίγουρα θα έχει ατέλειες λόγο των αναδιπλώσεων που λέγαμε.
Αν κάτσεις και το καλοσκεφτεις όλα σου τα προβλήματα σου τα δημιουργεί το μαύρο τελείωμα που πρέπει να εχει η ζαντα ΕΞωτερικά της πρασινης λωριδας, γιατι αν δεν το κάνεις ετσι μετά θα πρέπει να ξαναμασκαρεις το πρασινο για να βάψεις και αυτό!
ʼρα ο τρόπος με τους δυο κύκλους που λες ΔΕΝ ειναι ο ευκολότερος και εχει και αμφίβολο αποτέλεσμα.
Αν πρόκειται να το κάνεις με βάψιμο καλύτερα θα ηταν να βάψεις ολη τη ζαντα με λευκό αστάρι μετά όλο το στεφάνι πρασινο και μετα να τοποθετήσεις πολύ λεπτή λωριδα μασκαρισματος κατάλληλου πάχους (υπάρχουν πολύ λεπτές στο εμπορείο) εκεί που θέλεις να παραμείνει πρασινο, τέλος να ψεκάσεις όλη την ζάντα μαύρο και οταν αφαιρέσεις την αυτοκόλλητη λωρίδα να φανει το πρασινο.
Το κακό με αυτη την εκδοχή ειναι οτι ειναι δύσκολο η λεπτη λωριδα μασκαρισματος να τοποθετηθεί ίσια χωρίς να χαλάει η απόλυτα κυκλική συνέχεια και άρα το οπτικό αποτέλεσμα.
Τελος υπάρχει ενας ακόμα τροπος.
Παίρνεις την ζάντα ετσι όπως ειναι άβαφτο πλαστικό, τοποθετείς με λίγη προσοχή τις χαλκομανίες (οι οποίες στην περίπτωση αυτή ειναι πολύ ποιοτικές και ανθεκτικές στο σπάσιμο)
Ψεκάζεις ενα γυαλιστερό η υμιγιαλιστερο βερνίκι και είσαι έτοιμος. Διαλέγεις και παίρνεις

Τώρα που βλέπω την απάντηση μου καταλαβαίνω πως μάλλον θα ηταν καλύτερα να είχα μοντελαρει λίγο από το να κάθομαι να γράφω έκθεση για μια λωρίδα.

Α ρε XCUTOR καναμε διατριβή στις λωρίδες για πάρτη σου!!!
