Αποστολέας Θέμα: Sherman Firefly Vc 1/35 - Cyberhobby 9110  (Αναγνώστηκε 10615 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
Απ: Sherman Firefly Vc 1/35 - Cyberhobby 9110
« Απάντηση #50 στις: Ιανουαρίου 13, 2015, 11:03:24 μμ »
( Διάλειμμα ο Λαζόπουλος) Κύριοι για όνομα του Θεού. Απάντησα στον Χρήστο ότι στα 3 Sherman του μηνύματός μου ( όπου είδε το 50άρι) δεν υπάρχει Firefly (πιστευετε ότι 1 μέτρο κάννη με ένα χαλνωτήριο μετράει για άρμα ;). Βιαστικά έγραψα ( Λαζόπουλος γαρ) ότι φάινεται να είναι Μ4Α3.

Η απάντηση δεν διαχώριζε τα Πολωνικά (με τα 50άρια) απο τα Βρετανικά, γι'αυτό και διευκρίνησα τι βλέπουμε. ::arrowdown::
΄Οχι. Στις φώτο με τα άρματα της βρεττανικής 8ης και της 1ης πολωνικής δεν υπάρχουν Firefly. Tο θωράκιο του πυροβόλου είναι διαφορετικό. Φαίνεται να είναι Μ4Α3.

Να προσθέσω οτι τα ελάχιστα Sherman IV που παρέλαβαν, ήτοι Μ4Α3, δεν χρησιμοποιήθηκαν επιχειρησιακά απο τους Εγγλέζους...

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #51 στις: Ιανουαρίου 13, 2015, 11:09:14 μμ »
Αν ο Ernst κατάλαβε ότι η 1η πολωνική δεν είχε Firefly, τον παραπέμπω στο μήνυμά μου , στην αρχή της 2ης σελίδας, για το σύνολο των Firefly και τις μονάδες που το είχαν, κατά την ημέρα της αποβάσεως.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #52 στις: Ιανουαρίου 14, 2015, 12:05:34 πμ »
Tο "δίχρωμο" Σέρμαν της 8ης ΤΘ ( ::sprechende_015::είναι το "Shaggy Dog" του Λχία Lemaitre και η φωτό είναι τραβηγμένη σε κάποιο δρόμο στο Reichswald) είναι Σέρμαν ΙΙΙ, καθώς μόνο η 8η, η 27η και η 2η Καναδική Ταξιαρχίες, χρησιμοποίησαν αυτόν τον τύπο στην ΒΔ Ευρώπη. Σαφώς το άρμα σε δεύτερο πλάνο είναι Firefly (εκτός από το πυροβόλο, προσέξτε και τη θυρίδα του γεμιστή) και δεν φαίνεται να έχει κάμο. H γενικότερη εξέλιξη της συζήτησης και τα όσα γράφτηκαν, στο δικό μου μυαλό, λένε ότι υπήρξαν δίχρωμα αγγλικά άρματα (και Fireflies), αλλά ήταν απλώς η εξαίρεση στον κανόνα της μονοχρωμίας του SCC15.

Όσο για το Μ4Α3, παρότι κάποιες πηγές αναφέρουν ότι κάποια λίγα πήγαν στους ʼγγλους, αυτό δεν επιβεβαιώνεται από καμμία γνωστή φωτό - ούτε καν από πεδίο δοκιμών. Το πιθανότερο είναι να μην παρέλαβαν ποτέ.  ʼλλωστε ήταν ο τύπος που επέλεξε ο Αμερικανικός Στρατός για τις δικές του ανάγκες, οπότε δεν περίσσευαν για να δωθούν με εκμίσθωση και δανεισμό στους συμμάχους τους.  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #53 στις: Ιανουαρίου 14, 2015, 12:29:41 πμ »
.

Όσο για το Μ4Α3, παρότι κάποιες πηγές αναφέρουν ότι κάποια λίγα πήγαν στους ʼγγλους, αυτό δεν επιβεβαιώνεται από καμμία γνωστή φωτό - ούτε καν από πεδίο δοκιμών. Το πιθανότερο είναι να μην παρέλαβαν ποτέ.  ʼλλωστε ήταν ο τύπος που επέλεξε ο Αμερικανικός Στρατός για τις δικές του ανάγκες, οπότε δεν περίσσευαν για να δωθούν με εκμίσθωση και δανεισμό στους συμμάχους τους.  ::salut::

ΔΚ
Για τις αναγκες της συζητησης και του σπαμαρισματος αντιγραφω απο το βιβλιο της Squadron "British Sherman Tanks":
Ενας πινακας που εχει συνταχθει απο 1st Armored Replacement Group της 15th Army Group αναφερει την παραλαβη 33 Sherman IV (M4A3) απο δυαλυμενες μοναδες και σχηματισμους (ex Units and Formations).Ο πινακας δεν αναφερει απο ποιες μοναδες και σχηματισμους προηλθαν,ωστοσο πιστοποιει την υπαρξη των οχηματων.Ακομα και να φαινονταν σε φωτο θα ηταν δυσκολο να πιστοποιηθει αν δεν φαινονταν τα deck των κινητηρων η εστω τα πισω μερη.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #54 στις: Ιανουαρίου 14, 2015, 12:54:15 πμ »
Βρήκα μια φωτογραφία δίχρωμου Firefly:

Το άρμα που δείχνει ανήκει στην Staffordshire Yeomanry, η οποία ήταν μέρος της 27ης Armored Brigade στη Νορμανδία. H 27η διαλύθηκε (λόγω απωλειών) τον Ιούλιο και οι Staffs, μεταφέρθηκαν στην Αγγλία, όπου εντάχθηκαν στην 79η ΤΘ Μεραρχία και εξοπλίστηκαν με Σέρμαν DD. Αυτό (λογικά), σημαίνει ότι υπήρχαν όντως δίχρωμα Fireflies στη Νορμανδία (και με τη βούλα πλέον  :mrgreen:) ::salut::

ΔΚ
Ανακαλυψα την συγκεκριμενη φωτο σε ενα βιβλιο που εχω και δινει την δραση καθε βρετανικης μοναδας στην Νορμανδια.Το βιβλιο ειναι της Histoire & Collections, "British tanks in Normandy" του Ludovic Fortin.Στο κεφαλαιο της 27th Armoured Brigade υπαρχει πολυ καθαρη εκδοση της εν λογω φωτο και φαινεται ξεκαθαρα πως προκειται για μπαλωμα του κυριαρχου χρωματοσ Scc 15 και οχι για διχρωμο καμουφλαζ.Πουθενα στο βιβλιο δεν υπαρχει φωτο που να δημιουργει υποψια για διχρωμιας σε βρετανικο Sherman.
Kαναδικα και Πολωνικα ειναι αλλη ιστορια και το ψαχνω ακομη.Υπομονη.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #55 στις: Ιανουαρίου 14, 2015, 02:00:24 πμ »
Έχω κάνει ήδη σχετικό ερώτημα σε Πολωνούς φίλους και περιμένω απάντηση γι αυτό καλύτερα να κάνεις λίγο υπομονή αφού ώς άμεσα ενδιαφερόμενοι μάλλον ξέρουν καλύτερα...

Αυτό από πολωνικό forum:

http://pwm.org.pl/viewtopic.php?p=264651

Το άρμα της φώτο πάντως:

έχει αστέρι 1,πολωνικά διακριτικά 2 και το προσωπικό που το συνοδεύει φοράει πολωνικά εθνόσημα 3,4,5,.
Συμφωνα με τα βιβλια της πολωνικης εκδοτικης εταιρειας Wydawnictwo Militaria για τα πολωνικα sherman σε ενα απο αυτα αναφερει οτι παροτι υπηρχε τροποποιητικη οδηγια για βαφη των αρματων και με μαυρο αυτη εφαρμοζοταν σποραδικα και μονο  στα υπαρχοντα Firefly.Η οδηγια ειχε εκδοθει μεταξυ Απριλιου-Αυγουστου 1944 και δεν διευκρινζεται απο ποιο.Μαλλον ομως δεν αφορα εκδοση των Αγγλων καθως δεν φαινεται να εφαρμοζεται σε κανενα αγγλικο αρμα απο οτι φαινεται.
Πιθανον στο μελλον να εμφανιστουν αλλα στοιχεια

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #56 στις: Ιανουαρίου 14, 2015, 08:06:48 πμ »
Ότι καλύτερο έχω βρεί είναι αυτό

Από το Militaria 192 - Polskie Shermany vol.II

Χρήστος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #57 στις: Ιανουαρίου 14, 2015, 07:00:03 μμ »
Το ιδιο αρμα με το boxart

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #58 στις: Ιανουαρίου 14, 2015, 07:30:52 μμ »
Ενδέχεται η CH να βασίστηκε σε αυτό το προφίλ και το εμπλούτισε με το 50άρι (το οποίο δεν το προτιμούσαν γιατί έπιαναν πολύ χώρο τα πυρομαχικά του) και του αφαίρεσε τα προστατευτικά φτερά. Κοιτώντας καλύτερα την καρτέλα των σημάτων, είδα ότι και τα δύο άρματα που δίνει είναι Πολωνικά και τα πάντρεψε με σετ φιγούρες Βρεταννών αλεξιπτωτιστών! χαχαχα

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #59 στις: Ιανουαρίου 14, 2015, 08:29:37 μμ »
Σε αυτή τη καλύτερης ποιότητας φωτογραφία, δεν διακρίνονται οι "σκιές" που θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως καμουφλάζ στη προηγούμενη... κρίμα γιατί είναι πολύ ωραίο όπως το δίνει η Dragon!

Σε μία άλλη εκδοχή της ίδιας φώτο που δεν μπόρεσα να αποθηκεύσω,οι "σκιές" επαναλαμβάνονται αλλά δύσκολα θα τις ερμήνευε κάποιος με ασφάλεια σαν παραλλαγή  :roll:

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #60 στις: Ιανουαρίου 15, 2015, 01:55:25 πμ »
Σε μία άλλη εκδοχή της ίδιας φώτο που δεν μπόρεσα να αποθηκεύσω,οι "σκιές" επαναλαμβάνονται αλλά δύσκολα θα τις ερμήνευε κάποιος με ασφάλεια σαν παραλλαγή  :roll:
Αφού υπάρχει φωτό οπου διακρίνεται καθαρά οτι δεν υπάρχει καμουφλάζ και είναι νομίζω προφανές πως δεν είναι... φωτοσοπαρισμένη, μπορούμε να συμπεράνουμε οτι οι σκιές που υπάρχουν στα άλλα αντίτυπα προέρχονται απο κακή εκτύπωση, βρεγμένη φωτογραφία ή κάτι τέλος πάντων άσχετο με το Sherman και το βάψιμό του :wink:

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #61 στις: Ιανουαρίου 17, 2015, 07:45:37 μμ »
Λίγη πρόοδος σήμερα  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Το πιο σκούρα φωτοχαραγμένα είναι του κιτ (προστατευτικά φαναριών, σίτες) για λόγους ευκολίας γιατί οι οδηγίες της Aber συναγωνίζονται αυτές του Δράκου. Επίσης, βλέποντας τις παρακάτω φωτογραφίες, έχω μια μικρή υποψία ότι κάτι δεν πάει καλά...  :lol: :lol: :lol:

Click to see the original size. Click to see the original size.

Δεν είναι και το καλύτερο αποτέλεσμα στα φωτοχαραγμένα, αλλά δεν χτυπάνε και άσχημα. Μερικά τα παρέλειψα, δεν είχα όρεξη για χειρουργεία στις θυρίδες και ούτε να καθαρίζω τα εργαλεία για να βάλω τις φωτοχαραγμένες δέστρες.

Σχόλια και παρατηρήσεις, όλα ευπρόσδεκτα

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #62 στις: Ιανουαρίου 17, 2015, 07:52:24 μμ »
Οι χειρολαβές στις θυρίδες οδηγού κι ασυρματιστή είναι λίγο χοντρές. Οι θέσεις για τις εφερικές ερπύστριες θέλουν δουλίτσα, καλύτερα να βάλεις και τα πέδηλα και μετά να τα κολλήσεις όλα μαζί. Τα φτερά ίσως θα ήταν καλύτερο να τα βάλεις μετά την ερπύστρια. Τα προστατευτικά των φώτων πρέπει να «κλείσουν» λίγο, ειδικά προς τα πάνω. Έτσι θα ψηλώσουν κι όλας.  :wink:

Την κόρνα γιατί την έβαλες εκεί; Επειδή το δείχνει το προφίλ από το πολωνικό βιβλίο;

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #63 στις: Ιανουαρίου 17, 2015, 07:59:11 μμ »
να βαλεις και τις Φ.χ  δεστρες και ολα τα ψιλικοκο κομματια .δοκιμαζεις ,λυγιζεις ,και αν δεν σου αρεσει το αποτελεσμα, απλα τοτε δεν το βαζεις :mrgreen:
::mastigoma::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #64 στις: Ιανουαρίου 17, 2015, 08:18:59 μμ »
Νίκο,
Τις χειρολαβές τις δίνει και το σετ της Αμπερ, αλλά μπορώ να τις αλλάξω και με πιο λεπτό σύρμα. Την κόρνα την έδιναν όλοι εκεί, και οι οδηγίες του κιτ και οι οδηγίες της Αμπερ, οπότε την έβαλα και εγώ εκεί. Με τα φτερά δεν έχω θέμα, έκανα μια δοκιμή με κάτι DS tracks που έχω για ένα sherman και περνούν ΟΚ, οριακά μεν, αλλά ΟΚ. Επίσης, οι αναρτήσεις είναι προσωρινά τοποθετημένες, οπότε αν ζοριστώ υπάρχει λύση.
Για τις θέσεις των εφεδρικών πέδιλων, συμφωνώ μαζί σου, με παίδεψαν λίγο και μάλιστα χρειάστηκε να τις ξεκολλήσω γιατί την πρώτη φορά τις είχα βάλει αρκετά χαμηλά με αποτέλεσμα να βρίσκει το καπάκι της μετάδοσης.

Παναγιώτη,
θα κάνω κάτι μικροαναβαθμίσεις, κυρίως όμως στο αποθηκευτικό κουτί και σε ότι ενδεχομένως δεν έχω βάλει ακόμα. Στον πύργο υπόσχομαι ότι θα είμαι πιο σχολαστικός!

Για τα γρανάζια η λύση είναι εύκολη, πρέπει να κόψω λίγο από τον πλαστικό κύλινδρο, απλά πρέπει να ψαχτώ πόσο είναι που πρέπει να κόψω, μην μου πάνε τα γρανάζια πιο μέσα από τους τροχούς και έχουμε άλλα μετά!

Χρήστος

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #65 στις: Ιανουαρίου 17, 2015, 09:07:06 μμ »
Χρήστο θα κοιτάξω κι εγώ τις οδηγίες του κιτ και τι παίζει με τους κινητήριους. Αν βρω κάτι θα το γράψω εδώ.  :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #66 στις: Ιανουαρίου 18, 2015, 12:24:34 πμ »
Κατι εχει συναρμολογηθει λαθος με τους κινητηριους ή εχουν συνδυαστει λαθος κομματια.Δεν υπαρχει περιπτωση ουτε να μην μπαινουν μεσα ουτε να θελουν κοψιμο.
Τα φτερα θελουν κολλημα μεταξυ τους οριζοντιο και καθετο.
Τα παλινα φτερα μην τα βαλεις.Τα sherman εχαναν τα φτερα τους η τα ξηλωναν τα ιδια τα πληρωματα μολις εμπαιναν σε κινηση στο Δυτ.Μετωπο.Το πολυ πολυ να αφησεις κανα πλαινο κομματι.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #67 στις: Ιανουαρίου 18, 2015, 11:20:19 πμ »
Τα φτερά επίτηδες τα έχω αφήσει έτσι στο φλού γιατί θέλω να έχω λίγο περιθώριο σε περίπτωση που με ζορίζουν οι ερπύστριες. Πλαϊνά φτερά δεν έχει το κιτ, έτσι και αλλιώς!
Θα δοκιμάσω να κολλήσω και τους άλλους κινητήριους που δίνει το κιτ για να δώ πώς μπαίνουν αυτοί και θα επανέλθω

Χρήστος

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #68 στις: Ιανουαρίου 18, 2015, 12:20:37 μμ »
MHN κολλάς ποτέ τους κινητήριους μέχρι να περάσεις την ερπύστρια. Ίσως χρειαστεί να τους περιστρέψεις λίγο για να κάνεις μικρορυθμίσεις και δεν θα μπορείς.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #69 στις: Ιανουαρίου 18, 2015, 12:44:10 μμ »
Εννοούσα να συναρμολογήσω τους άλλους κινητήριους και να τους δοκιμάσω πως κάθονται αυτοί! Ποτέ δεν κολλάω κινητήριους και εντατήριους για να μπορώ να δουλέψω τις ερπύστριες! :mrgreen:

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #70 στις: Ιανουαρίου 18, 2015, 12:48:28 μμ »
Spoiler (hover to show)
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #71 στις: Ιανουαρίου 24, 2015, 06:13:43 μμ »
Με εξαίρεση το 50άρι και τις ερπύστριες, το Firefly έχει σχεδόν τελειώσει.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Το πυροβόλο της RB model είναι φοβερό και κλάσεις ανώτερο από το πλαστικό του κιτ, το οποίο έχει ελάχιστη ως μηδαμινή λεπτομέρεια. Σκέφτομαι να αγοράσω και τις ερπύστριες T62 της Bronco γιατί αυτές του κιτ φαίνονται πολύ μπελαλίδικες, αν και δίνουν και τα πλατιά πέδιλα και με προκαλούν λίγο να χρησιμοποιήσω αυτά! Με ταλαιπώρησε λίγο το προστατευτικό της κεραίας, δεν βγήκε πολύ σωστό  :mrgreen:

Πώς σας φαίνεται μέχρι εδώ?

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #72 στις: Ιανουαρίου 29, 2015, 02:00:13 μμ »
Προχώρησα σε μερικές προσθήκες και έχω να φτιάξω μερικά κενά σε διάφορα σημεία, τίποτα δραματικό όμως.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Ξεκίνησα και την αφαίρεση των ερπυστριών από τα πλαίσια... έχει να πέσει πολύ κλάμα κατά τη συναρμολόγηση!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #73 στις: Ιανουαρίου 29, 2015, 02:21:18 μμ »
Αν θέλεις πρόσεξε λίγο τον τρόπο αναρτήσεως των 2 σακκιδίων στα πλάγια του πύργου. Πού υποτίθεται ότι έδεναν;

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #74 στις: Ιανουαρίου 29, 2015, 02:31:57 μμ »
Έχει κάτι δέστρες που είναι να μπούν εκεί, απλά δεν τις έχω βάλει ακόμα γιατί έχω λίγη δουλειά να κάνω στον πύργο ακόμα και επειδή είναι ΡΕ, δεν θέλω να τα ψάχνω. Τα σακίδια είναι προσωρινά τοποθετημένα με blu tac, όπως και όλα τα φορτώματα.

Click to see the original size.

Πάντως, σε αυτή τη φώτο δεν φαίνονται οι δέστρες γιατί τα φορτώματα είναι μάλλον γατζωμένα και όχι δεμένα όπως πχ φαίνεται σε αυτό:

Click to see the original size.

Δεν έχω αποφασίσει πώς θα μπούν τα φορτώματα γιατί θέλω να δώ πόσες ερπύστριες θα περισσεύσουν και αναλόγως θα πράξω

Χρήστος