Αποστολέας Θέμα: Challenger 2 (Desertised), 1/35 Tamiya  (Αναγνώστηκε 5567 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
Απ: Challenger 2 (Desertised), 1/35 Tamiya
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 29, 2015, 07:43:23 μμ »
Πολύ καλά το πας Νάσο!Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Νίκο για το πολυβόλο..έτσι όπως είναι τώρα δείχνει ψεύτικο..
Και βάψε και τα τακούνια για να φαίνονται...!Κατα τα άλλα συνεχισε στο παρασύνθημα! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος midasIDF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 31, 2015, 10:59:08 πμ »
Νάσο καλημέρα,  ::salut::

Μ' αρέσει που φτιάχνουμε δύο Challenger II μαζί! Πάντα κατά τη ταπεινή μου άποψη θα εκφράσω τη γνώμη μου, πάντα προς βοήθεια & υποστήριξη. Η κατασκευή πήγμα/πύργος - όπως προείπα - είναι εξαιρετική σε συναρμολόγηση. Το χρώμα σου είναι ολόσωστο και το άρμα είναι πολύ καλά βαμμένο. Με το βερνίκι που θα περάσεις για wash (φαντάζομαι...) το χρώμα θα σου σκουρύνει - πρόσεξε. Πάμε στις παρατηρήσεις:

Για το πολυβόλο, βάψε το - ιδανικά - με Dark Iron (Tamiya) ή μαύρο ματ και μετά μολύβι, όπως είπε και ο GT. Κατόπιν, θα προτιμούσα ένα σετ ερπύστριες upgrade, αλλά στο μοντέλο του καθένα εκείνος κάνει κουμάντο. Απλά, του 'προσθέτει' πολύ μία Trumpeter ή Bronco, ενώ εν αντιθέσει, του 'αφαιρεί' πολύ η λαστιχένια...

Αν κρατήσεις τις λαστιχένιες μην τις αφήσεις όπως τις βλέπω - είναι κρίμα. Δεν σου θα κάνω 'νουθεσία', αλλά πολύ απλά θα σου πω: 1) Ολικό βάψιμο με μαύρο Primer ή Enamel. 2) Track Primer (Vallejo), ιδανικά στις ασφάλειες (άκρα) και στον οδηγό (μέση). 3) 'Καθάρισμα' των πέδιλων με το δάχτυλο ή μπατονέτα με νερό, να φανεί το μαύρο. 3-β) Μπορείς να βάψεις τα πέδιλα με μαύρο, αν δεν καθαρίζουν. 4) Πέρασμα με Rust ή Dark rust (Vallejo ή άλλο παρόμοιο...) στα άκρα και τη μέση. 5) Σκόνισμα με διάφορα pigments (Sand, light brown. White & Rust) με έμφαση στα άκρα και τη μέση. 6) Ελαφρύ σκόνισμα με Sand & White pigment. 7) Ελαφρύ τόνισμα με μολύβι του οδηγού στη μέση και των ασφαλειών από τη μέσα μεριά.

Μου άρεσε που δεν θα έκανα νουθεσία...  :oops: Καλή συνέχεια και ελπίζω να σου 'είπα' κάτι!       

Σου δίνω μια άποψη από τη δική μου, που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #27 στις: Απριλίου 09, 2015, 03:27:31 μμ »
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους παιδιά. Συνέχεια λοιπόν με το challenger 2 που έχω καταπιαστεί εδώ και καιρό. Ανεβάζω καταρχήν την πρώτη μου απόπειρα βαψίματος με τον αερογράφο. Το χρώμα έχει σαν βάση του το Η 313 Tης gunze με 5 σταγόνες Η 24 της ίδιας εταιρίας. Εδώ να σημειώσω ότι αρχικά το κιτ βάφτηκε εξ ολοκλήρου με chocolate brown σε μια προσπάθεια να εμφανίσω όμορφες σκιές. Τελικά δεν το κατάφερα αυτό και έχασα σχεδόν ολόκληρο το υπόστρωμα. :( :( :(

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #28 στις: Απριλίου 09, 2015, 03:41:28 μμ »
Συνέχισα λοιπόν διόρθωσα ότι δεν είχε βαφτεί σωστά με το βασικό μου  και δοκίμασα να κάνω και κάποια φωτίσματα με ξανοιγμένο το βασικό με λευκό σε αναλογία 7 με 3. Το αποτέλεσμα φένεται παρακάτω.( Εδώ να μην παραλείψω να ευχαριστήσω πολύ τον gtdeath 13 ο οποίος με τις συμβουλές και την υπομονή του στέκεται δίπλα μου σε αυτήν την προσπάθεια.Ακόμη τον Γιάννη (Midas IDF) που με τις ''νουθεσίες''του αλλά και το παράλληλο post του μου δίνει υλικό για να συνεχίσω, και τον Νώντα (pami) για την μέχρι τώρα συνεισφορά του.) ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος midasIDF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Απριλίου 09, 2015, 05:55:48 μμ »
Νάσο χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση και σε σένα! ::salut::

Το χρώμα είναι υπέροχο και έχει στρώσει τέλεια! Το Pre Shading έχει κάνει δουλειά κατά τη γνώμη μου. Όταν θα περάσεις φίλτρο/α διάλεξε μία ελάχιστα κίτρινο/κόκκινη απόχρωση, για να πάρει λίγο 'ζωή'. Στα ίδια βήματα χρωμάτων είμαι κι εγώ. Όταν λέμε ίδια, ίδια!  :) :!:

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #30 στις: Απριλίου 09, 2015, 11:01:31 μμ »
Να είσαι καλά βρε Γιάννη.Για το φίλτρο θα μιλήσουμε. Έχω κάτι κατά νου αλλά θέλω και την γνώμη σου. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 03, 2015, 02:58:48 μμ »
Καλησπέρα σε όλους παίδες. Προχώρησα λίγο με το θηρίο μου και θα ήθελα να σας δείξω το αποτέλεσμα που έχω φθάσει. Σε πρώτη φάση έγιναν ξανοίγματα και φωτίσματα στο άρμα και το φθάσαμε εδώ.

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 03, 2015, 03:15:23 μμ »
Συνεχίζοντας λοιπόν βάφτηκαν κάποιες λεπτομέρειες (θυρίδες προφυλακτήρες πίσω φώτα κλπ) ενώ έγινε προσπάθεια βελτίωσης στην εμφάνιση των ερπυστριών ακολουθώντας τις ''νουθεσίες'' περί ερπυστριών του Γιάννη (MIDAS IDF) οι οποίες νομίζω άλλαξαν προς το καλύτερο την εμφάνιση τους. Φθάσαμε λοιπόν στο παρακάτω αποτέλεσμα. Παρακαλώ για τις επισημάνσεις σας για να προχωράμε και στα βερνίκια-σήματα. Σας  ευχαριστώ και πάλι όλους. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 03, 2015, 05:32:25 μμ »
Νομίζω και θεωρώ οτι  βελτίωση σου Νάσο είναι αλματώδης!
Και πραγματικά το αποτέλεσμα σε δικαιώνει πανηγυρικα!!

Μια μόνο παρατήρηση η οποία φαίνεται στην παρακάτω φωτό (βέβαια η μεγενθυση ειναι αυτή που το πρόδωσε και δεν ξέρω τιφαίνεται πραγματικά)

Εχει κάνει ένα μικρό τρέξιμο στα σημεία που σου δείχνω ρίξε ένα τρίψιμο και θα είσαι ΟΚ! (ΑΝ φαίνεται αν δεν φαίνεται μν το πειράξεις  :wink: )
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 03, 2015, 06:09:12 μμ »
Γιώργη καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ. Το βλέπω έχει ξεφύγει εκεί και θα διορθωθεί. Ελπίζω βέβαια να καταφέρω να μασκάρω σωστά τα γύρω γύρω γιατί θα διορθώσω μάλλον με τον αερογράφο. Να είσαι καλά ρε φίλε. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος midasIDF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 04, 2015, 09:32:58 πμ »
Βλέπω πρόοδο και χαίρομαι! Λοιπόν, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια:

1) Πέρασε τα 'γωνιακά' φωτίσματα που έχεις κάνει και με αερογράφο με το ίδιο χρώμα, για να σβήσουν οι ατέλειες.
2) Φώτισε λίγο και το σύνολο του πύργου, ψεκάζοντας από πάνω.
3) Πέρασε μία 'άχνα' χρώματος στους λασπωτήρες πίσω, αλλά και τις λαστιχένιες άκρες των φτερών μπροστά.
Σημείωση: Όλα τα Challenger ΙΙ βάφτηκαν εξ' ολοκλήρου στο χρώμα τους πριν ενταχθούν σε υπηρεσία στο Ιράκ. Όσα βλέπουμε με μαύρα & πράσινα τμήματα είναι από ασκήσεις, λίγο πριν. Πράσινα μπορεί να είναι τα ERA, γιατί δέχονταν αρκετά πυρά από RPG.
4) Διόρθωσε την εμπρός άκρη του συρματόσχοινου - Φαίνεται η κόλληση.
5) Οι καθρέφτες θέλουν λίγο τρίψιμο στις άκρες.
6) Το χρώμα είναι πολύ καλό. Θέλει μόνο ένα ελάχιστο 'φιλτράκι' προς το κίτρινο...
7) Οι ερπύστριες είναι πολύ καλύτερες!

Θα παρακολουθώ και θα επανέλθω...  :) Καλή συνέχεια!  ::salut::         

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 14, 2015, 07:52:29 μμ »
Καλησπέρα παιδιά. Επανέρχομαι με αρκετή πρόοδο θα έλεγα. Το κιτ περάστηκε με σατινέ βερνίκι (μίξη w & n ματ και γυαλιστερού) τοποθετήθηκαν σήματα, έγιναν τα απαραίτητα φίλτρα-wash(με την αμέριστη βοηθεια του συναδέλφου pami τον οποίο ευχαριστώ και πάλι για την υλικοτεχνική και προσωπική βοήθεια) σκονίστηκε και φθάσαμε στο παρακάτω σημείο. Παρακαλώ για τις συμβουλές σας και ότι άλλο προκειμένου να πάμε για τα τελειώματα. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 14, 2015, 07:56:11 μμ »
και μερικές ακόμη....

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 15, 2015, 09:30:55 πμ »
Πιστεύω ότι κάνεις ωραία δουλειά. Θα πρότεινα ίσως να προστεθεί λίγη φθορά στους κινητήριους και να σκονίσεις λίγο περισσότερο και πιο ομοιόμορφα τις γρύλιες στο ντεκ του κινητήρα που δείχνουν έντονα μαύρες.

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 15, 2015, 11:24:14 πμ »
Μέχρι τώρα πολύ καλή δουλειά!!!
Εκτός από αυτό που σου λέει ο Nino, εγώ θα πρότεινα να παίξεις λίγο ακόμη με το pin wash...
Ειδικά στον πύργο, έχει κάτι εσοχές και γωνίες που θα αναδειχθούν με λίγο pin wash και θα γίνει πιο ενδιαφέρον στο μάτι...

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 15, 2015, 05:18:19 μμ »
Πάρα πολύ καλός Νάσο,μπράβο σου,μακάρι να το είχα φτιάξει και το δικό μου σαν εσένα.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 15, 2015, 06:05:08 μμ »
Καλησπέρα παιδιά και σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον στο project αλλά και την διάθεση να με καθοδηγήσετε. θα προσπαθήσω στον πύργο να κάνω λίγο περισσότερο pin wash. Τώρα που βλέπω την επισήμανση νομίζω ότι μπορώ να τονίσω κάποια σημεία.Οι γρίλιες στο ντέκ θα σκονιστούν σίγουρα για να σπάσει και το πολύ μαύρο ενώ θα δώ και για προσεκτικό dry brush.Μήτσο χαίρομαι ιδιαίτερα μιας και το δικό σου project υπήρξε εφαλτήριο για το δικό μου έστω και αν είναι το chally 2. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 17, 2015, 11:38:27 πμ »
Καλημέρα σε όλους.Παραθέτω προσπάθεια διορθώσεων σε πύργο-ποδιές-κινητήριους-ντεκ κινητήρα.Παρακαλώ για τις επισημάνσεις σας.Να είστε όλοι καλά. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 17, 2015, 11:41:29 πμ »
Προσωπική εκτίμηση και επιμένω σε αυτό.
Μην κάνεις τπτ παραπάνω θεωρώ ότι είσαι πάρα πολύ καλά !!!

Μπράβο Νάσο!! :wink: ::salut::
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 17, 2015, 12:10:52 μμ »
Πολύ καλό. Και οι φιγούρες έχουν φάση με το μαύρισμα άλα ερημί
αλλά έχω την εντύπωση ότι οι κοκκινοκ@ληδες κοκκινίζουν - εξ ου
και το πρωσονύμιο - παρά μαυρίζουν.... :lol: :lol: :lol:
Μου αρέσει το βάψιμο στους μουσαμάδες.

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #45 στις: Μαΐου 17, 2015, 02:56:32 μμ »
Κώστα σε ευχαριστώ πολύ. Γιώργη λογικά δεν θα γίνει καμία άλλη παρέμβαση στο κιτ.Μόνο η προσπάθεια για βάση απομένει. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #46 στις: Μαΐου 17, 2015, 03:30:22 μμ »
Νάσο μπράβο φίλε έκανες πολύ ωραία δουλειά...και βλέπω έχεις κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο και φαίνεται καθαρά αυτό στην ποιότητα της δουλειάς σου! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #47 στις: Μαΐου 17, 2015, 07:20:36 μμ »
Κι εγώ πιστεύω ότι είσαι σε πολύ καλό επίπεδο. Μην το πειράζεις άλλο, επικεντρώσου στη βάση και στο "δέσιμό" του μ'αυτή.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #48 στις: Μαΐου 17, 2015, 07:35:27 μμ »
Αλέξανδρε και nino σας ευχαριστώ πολύ. Η προσπάθεια τώρα θα γίνει στην βάση και ελπίζω να δέσει με το chally 2. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #49 στις: Μαΐου 17, 2015, 09:12:09 μμ »
Νόσο πολύ όμορφο αποτέλεσμα!!! καλή συνέχεια με την βάση!! :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Tags: