Αποστολέας Θέμα: Θα φτιάχνατε μοντέλα για βιοποριστικούς λόγους....????  (Αναγνώστηκε 2776 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
Εχω δει σε αρκετά σαιτ μερικούς να πουλάν μοντέλα τους...δεν ξέρω εάν είναι για βιοποριστικούς λόγους ή για υστεροφημία... :roll:

Εσεις συνάδελφοι θα  φτιάχνατε μοντέλα για βιοποριστικούς λόγους... :?: :?:
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Απ: Θα φτιάχνατε μοντέλα για βιοποριστικούς λόγους....????
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 22, 2006, 02:47:46 πμ »
Χαλαρά...

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 22, 2006, 03:17:17 πμ »
Τι καλύτερο από το να κάνεις δουλειά το χόμπι σου!!! :D :D :D Μέσα (αν μπορούσα...) 8)

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 22, 2006, 07:53:57 πμ »
Το όνειρό μου.  8)
Πέρα από το ότι θα κάνεις το χόμπυ σου επάγγελμα (και εδώ θα διαφωνήσω με αυτούς που λένε ότι όταν η διασκέδαση γίνεται εργασία χάνεται το ευχάριστο της υπόθεσης), υπάρχει καλύτερο από το να μοντελίζεις all day and night long  :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 22, 2006, 09:19:03 πμ »
Η απάντηση είναι:  σε μία άλλη χώρα.
Στην χώρα μας το μοντελιστικό αγοραστικό κοινό είναι περιορισμένο - για να μην πω συγκεκριμένο. Πόσοι απο αυτούς θα αγόραζαν έτοιμα μοντέλα και σε τι τιμη και ποσότητες ώστε να σε συντηρουν κανονικά?

Αυτά δεν τα λέω από το κεφάλι μου. Τυχαίνει να ξερω καποιους μοντελιστές που πουλουν  μοντέλα τους (κυρίως φιγουρες και διοράματα αρματων - εγώ καμμία σχέση με αυτά - καποια μάλιστα κατόπιν παραγγελίας) . Πανω από 300 ευρώ τον μήνα δεν έχει πετύχει κανείς τους.

Και να σου πω και κάτι άλλο? Ποσο να χρεώσεις πραγματικά ένα μοντέλο? Οι εργατώρες που απαιτουνται για να φτιάξεις ένα ποιοτικό μοντέλο - είτε είναι άρμα, είτε είναι αεροπλάνο για διόραμα δεν συζητάμε- είναι να πουμε καθαρές 20 στο νερό - χώρια το ψάξιμο για βιβλιογραφία. Να μην σου κοστίσουν και τα υλικά και το κιτ 40 ευρώ ? με 2 ευρώ την ώρα σου προκύπτει τιμή αγοράς 80 ευρώ.

Για λέγε πόσοι θα δώσουν 80 ευρώ για  ένα πλαστικό μοντέλο. Υπάρχουν όντως κάποιοι συλλέκτες που δίνουν περισσότερα για μία καλά βαμμένη μεταλλική φιγούρα ή για ένα μεταλλικό αυτοκίνητο παλαιάς κατασκευής.

Στο εξωτερικό τα πράγματα είναι διαφορετικά. Υπάρχουν επαγγελματίες μοντελιστές  και μεγαλύτερο καταναλωτικό κοινό. Το δε κόστος κτήσης και κατασκευής ενός μοντέλου είναι φθηνότερο, πόσο μάλλον οταν εχεις και πολλά μοντέλα στην σειρά να φτιάξεις, οπότε στον χρόνο αναμονής για κόλλα - βάψιμο του ενός, προχωράς το άλλο με αποτέλεσμα να συμπιέζεις το κόστος παραγωγής.

Επιπλέον στο εξωτερικό ανθεί εδώ και μερικά χρόνια η τάση να κατασκευάζεις το αυτοκίνητο του πελάτη υπό κλίμακα. Ο πελάτης στέλνει φωτογραφίες του αυτοκινητου του και παραλαμβανει ταχυδρομικώς μια μινιατούρα.

Στην Αμερική είναι ανεπτυγμένη η αγορά των garage kits. μοντέλα και βελτιωτικά που φτιάχνεις στο εργαστήριο του σπιτιού σου και τα πουλάς μέσω διαδικτύου.

Μπορούν να γίνουν αυτά στην Ελλάδα και να είναι οικονομικά βιώσιμα?? Μονο σαν δεύτερη δουλιά και μάλιστα "μαύρη"

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 22, 2006, 09:26:14 πμ »
Θα συμφωνήσω με τον Νινο. Δεν υπάχρει κάτι καλύτερο από τι να φτιαχνεις μοντελα για να ζησεις! Χωρίς τηλέφωνα να σε ενοχλούν, χωρίς να τρέχεις σε εφορείες σε τράπεζες κτλ. Πολύ ευχάρστη δουλειά.

Εγώ έχω φτιάξει κάποιες φορές μοντέλα παραγγελία αλλά ήταν μεμονομένες περιπτώσεις. Ήταν κάποιος σοβαρός συλλέκτης που πλήρωσε καλά

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 22, 2006, 10:42:03 πμ »
Tha mou epitrepsete na po nai einai dinaton, alla xreiazete diasindesis kai gnorimies.
Vevaia aparaititi proypothesi eina i i idiokataskey kai ta katalila ylika.
Tora ean kapoios mporei na zisei apoklistika kai mono ftiaxnontas montela, kai ayto exartate.
O kaliteros poy exo dei edo mexri stigmis eidikeyetai sta ploia kai ftiahnei montela kata parageleia
gia to vretaniko moyseio. Omos apo kathe montelo ftiahnei kai ta diafora mikra kommatia
san kit kai ta diatheti ksehorista. Opos vevaia kai ta skafi apo polyestera.
Alla re paidia me to simpathio otan ftiahnete kati poy ehete dosei 300-400 ores apo ton eleythero hrono sas,
ehete spasei to kefali sas, kai merikes fores to montelo :twisted: fia na ginei,
pos mporeite na balete timi se kati tetoio?

There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Αποσυνδεδεμένος rafael

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 22, 2006, 10:52:21 πμ »
Στο ερώτημα "αν θα έφτιαχνα μοντέλα επ' αμοιβή" η απάντηση είναι σαφής. Γιατί όχι ?

Εφ' όσον όμως μιλάμε για την Ελλάδα, κάτι τέτοιο θα ήταν μια εξαιρετική κατάσταση, π.χ μια παραγγελία, και όχι κάτι μόνιμο αφού σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι υπάρχει κοινό για να υποστηρίξει κάτι τέτοιο σαν επαγγελματική ενασχόληση. 
ΡΑΦΑΗΛ ΛΙΣΜΑΝΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 22, 2006, 11:15:38 πμ »
Θα διαφωνήσω με τον Νινο. Δεν υπάχρει κάτι χειρότερο από τι να φτιαχνεις μοντελα για να ζησεις! Με τηλέφωνα να σε ενοχλούν, με τρεξίματα σε εφορείες σε τράπεζες κτλ. Πολύ δυσάρεστη δουλειά.

Γιάννη μου τροποποίησα λίγο :?: το ποστ σου για να πω τη γνώμη μου.
Όπως όλες οι δουλειές, όταν υπάρχει από πίσω το βιοποριστικό κομμάτι, ακόμα και αυτή θα γινόταν άμεσα βαρετή. Π.Χ. Ένας αεροπλανάς να παίρνει παραγγελίες συνεχώς για άρματα!!!!!! Χάνετε ένα μεγάλο κομμάτι της μαγείας του χόμπι.
Και όλα αυτά τα λέω γιατί είμαι από τους τυχερούς που κάνω την dream job μου αλλά ποτέ δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. (Τραγικό ωράριο, απίστευτη πίεση, τρελοί - χαζοί συνεργάτες)

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 22, 2006, 11:28:06 πμ »

Alla re paidia me to simpathio otan ftiahnete kati poy ehete dosei 300-400 ores apo ton eleythero hrono sas,
ehete spasei to kefali sas, kai merikes fores to montelo :twisted: fia na ginei,
pos mporeite na balete timi se kati tetoio?

Απλό:
 400 ώρες x 15EUR/ώρα (όσο δηλ. κάποιο φτηνό ιδιαίτερο μάθημα*) = 6000 EUR Να λοιπόν γιατί δεν γίνεται.

(*) προσέξτε, ο χρόνος σας είναι ό,τι πιο ακριβό έχετε να πουλήσετε σε κάποιον!

Η μόνη περίπτωση είναι να φτιάχνεις STRAIGHT OUT OF THE BOX ώστε να τελειώνεις σε λίγες ώρες, αλλά και πάλι... χλωμό! Τελικά θα μοντελάρεις και θα φτιάχνεις κάτι που δεν σε συγκινεί... οπότε δώρον - άδωρον!

(Σαν χεβυμεταλάς κιθαρίστας που για βιοπωριστικούς λόγους παίζει μπάσο σε σκυλάδικο. Προφανώς δεν κάνει επάγγελμα το χόμπυ του, άσε που κινδυνεύει στο τέλος να συχαθεί και το ίδιο το χόμπυ...)

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 22, 2006, 11:31:18 πμ »
Θα συμφωνήσω με το συνάδελφο Νίκο - όταν ανακατεύεται το χρήμα με τη τέχνη τότε δυσκολεύουν τα πράγματα... Εξάλλου ο μοντελισμός είναι μεράκι! Aμα δουλεύεις με προϋπολογισμούς και προγράμματα δεν σου βγαίνει το ίδιο...
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 22, 2006, 12:16:04 μμ »
......
Η μόνη περίπτωση είναι να φτιάχνεις STRAIGHT OUT OF THE BOX ώστε να τελειώνεις σε λίγες ώρες, αλλά και πάλι... χλωμό! Τελικά θα μοντελάρεις και θα φτιάχνεις κάτι που δεν σε συγκινεί... οπότε δώρον - άδωρον!

(Σαν χεβυμεταλάς κιθαρίστας που για βιοπωριστικούς λόγους παίζει μπάσο σε σκυλάδικο. Προφανώς δεν κάνει επάγγελμα το χόμπυ του, άσε που κινδυνεύει στο τέλος να συχαθεί και το ίδιο το χόμπυ...)

Δεν εχεις άδικο Γιάννη και το τελευταίο παράδειγμά σου είναι χαρακτηριστικό.

Οταν χθες το βράδυ σκεφτόμουν αυτό το θέμα κατέληξα ότι δεν είναι δυνατόν να αποτιμήσεις την αξία της "κατασκευής" - μοντέλο...
Και αν προσπαθήσεις να κάνεις αποτίμηση μάλλον θα εχεις δώσει "λιγότερο" μεράκι στην κατασκευή... :roll:
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος Boomer

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Καραμπουρνάκι
  • Το άτιμο το ύψος
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 22, 2006, 12:21:19 μμ »
Για εμένα το μοντέλο είναι σαν παιδί μου,το παίρνω μικρό κ μετά το πλάθω.Δυστυχώς όμως μου είναι αδύνατο να το αποχωριστώ.Οπότε no way.Με τίποτα δεν θα το έκανα επάγγελμα
Τα F-5 σκίζουν

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 22, 2006, 12:26:44 μμ »
Παράθεση

Απλό:
 400 ώρες x 15EUR/ώρα (όσο δηλ. κάποιο φτηνό ιδιαίτερο μάθημα*) = 6000 EUR Να λοιπόν γιατί δεν γίνεται.

Παράθεση

Gia dokimase 400 0res x £25/ora kai meta pes moy posous pelates kai kathe pote tha tous vreis.
Min ksehnate oti san epiheirisi prepei na epiziseis me antagonismo :wink:
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 22, 2006, 12:34:00 μμ »
Σαν πλατωνικη ερωτηση(χωρις να εμβαθυνω κι εγω στην βιωσιμοτητα του σαν επαγγελμα στην Ελλαδα)θα απαντησω ΦΥΣΙΚΑ,αλλα μονο για θεματα που δεν κυκλοφορουν ηδη στην αγορα.
Θεματα δηλαδη που φτιαχνονται πρωτη φορα υπο κλιμακα!Μονο τοτε θα το θεωρησω υπερτατη προκληση και θα δωσω οτι καλυτερο μπορω να δωσω!!
Το να αναμασησω κατι το οποιο εχει φτιαχτει δεκαδες φορες δεν μου λεει απολυτως τιποτα!
Αν μου πουνε να φτιαξω ομως πχ ενα εσωτερικο αρματος ( :wink:),ενα βοηθητικο οχημα, ενα οπλικο συστημα ,καποια περιεργα αξεσουαρ διοραματων κλπ που δεν υπαρχουν πουθενα.....Θα δωσω ολο μου τον χρονο και το μερακι για να το πετυχω!!!
Ως γνωστον,σαν ελευθερο επαγγελμα πρεπει να εχεις να προσφερεις κατι παραπανω απο τους υπολοιπους για να ξεχωρισεις :wink:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 22, 2006, 12:47:58 μμ »
Παράθεση

Απλό:

Παράθεση

Gia dokimase 400 0res x £25/ora kai meta pes moy posous pelates kai kathe pote tha tous vreis.
Min ksehnate oti san epiheirisi prepei na epiziseis me antagonismo :wink:

Αυτό ακριβώς εννοώ...

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 22, 2006, 01:48:14 μμ »
Σε αυτό το φορουμ συνδεόμαστε ολοι από την κοινη μας αγάπη για τον μοντελισμό. ειναι δύσκολο να το εφαρμόζαμε ολοι σαν κύριο επάγγελμα ...γιατί θα αγόραζε ο ένας το μοντελο του άλλου και θα καταλήγαμε όλοι στην ψάθα. Χωρια που πιστεύω οτι αν το έκανα μονίμως θα κατέληγα να το βαριέμαι. Οπως έλεγαν οι αρχαίοι παν μετρον άριστον

Πάρτε το χαμπάρι, στην Ελλάδα είμαστε ένα περιθωριακό χόμπυ με περιορισμένο αγοραστικό κοινό.
Περαν τούτου αν ανοιξετε ενα περιοδικό του 1996 πόσες καταχωρήσεις για μοντελιστικά καταστήματα υπήρχαν τότε και πόσες τώρα??

Από μία άποψη τα ετοιμα α/φη 72άρια της DeAgostini λειτούργησαν ως κράχτες, όπως και ο Αρχάγγελος περσι.

Υ.Γ αυτά που γράφω δεν ισχύουν για γυναίκες - με αυτές θα μπορούσα να ασχολούμαι όλη μέρα. Και όπως με διαβεβαιώνουν οι παντρεμένοι φίλοι μου , οταν παντρευτώ δεν θα αποφασίζω πιά εγώ για την κατανομή του χρόνου μου

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 22, 2006, 05:25:40 μμ »
Εγώ θα το έκανα, αρκεί να μου ζητούσαν μόνο Γερμανικά ʼρματα του ΒΠΠ!!!
 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 22, 2006, 05:37:01 μμ »
Έφτιαξα αυτό το Mirage-2000 πριν δυο περίπου χρόνια για δώρο σε φίλη από τη ΣΙ και η παραγγελία έγινε από κοινό μας συγγενή. Αν και δε φτιάζω 48άρια και δεν του έδωσα την προσοχή που χρειαζόταν σα να ήταν δικό μου, το αποχωρίστηκα με βαριά καρδια... :(

...οπότε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 22, 2006, 06:00:56 μμ »
Δηλαδή αν του έδινες και την απαιτούμενη προσοχή!!!
Τί θα έβλεπαν τα ματάκια μας!!!
Πολύ καλό!!!
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 22, 2006, 06:07:04 μμ »
Δηλαδή αν του έδινες και την απαιτούμενη προσοχή!!!
Τί θα έβλεπαν τα ματάκια μας!!!
Πολύ καλό!!!
 :wink:
Ξέρεις, δε θα μπορούσα να το δώσω και άβαφο... :mrgreen:

Tags: