Αποστολέας Θέμα: ΒΙΝΙΕΤΟΥΛΑ ΕΞΠΡΕΣ ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΞ ..ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ..  (Αναγνώστηκε 1376 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος di_oramatistis

• Scale 1/144
  • *
Γεια σας.
Μετά από μοντελιστική (κατασκευαστική  και όχι θεωρητική) αγρανάπαυση κάποιων ετών (παιδάκια 5 και 3 ετών..καταλαβαίνετε.. :D),  βρήκα ως αφορμή τα γενέθλια ενός φίλου ώστε να κατασκευάσω μια μικρή βινιετούλα σε χρόνο εξπρες  και να του την κάνω δώρο. Λόγω της έλλειψης χρόνου και χώρου, αλλά και της επιθυμίας μου για σχετικά γρήγορες ( και εύκολα μεταφερόμενες-αποκρυπτόμενες κατασκευές) έχω στραφεί σε σετάκια φιγούρων που απο μόνες τους μπορούν να σταθούν σαν θέμα. Το συγκεκριμένο σετάκι είναι της Ουκρανικής ΜΒ στην 1/35 με τίτλο Friendly boxing match. Αποτελείται από 9 φιγούρες με έντονες πόζες. Σαν καλούπια μου άρεσαν πολύ, είχαν αρκετα καλή εφαρμογή και ο στόκος περιορίστηκε σε λίγα σημεία. Οι συγκεκριμένες φιγούρες έχουν πολύ καλή λεπτομέρεια και έντονες εκφράσεις (πλην μίας που μου θύμισε παλιο στρατιωτάκι).
Η κατασκευή συνολικα έγινε σε 3 μέρες και αρκετά βιαστικά καθώς έπρεπε να παραδωθεί όπως προείπα σαν δωράκι.
Δεν είχα αποφασίσει  σε τι βάση θα έβαζα τις φιγούρες και  επειδή απο πολυ καιρό (στη θεωρητική μου μοντελιστική περιοδο) δηλαδη με γυροφέρνουν κατασκεύες shadow boxes σκέφτηκα να κάνω μια τέτοιου είδους παρουσιαση.Ετσι βρήκα ένα άθλιο παλιό ξύλινο κουτάκι απο ντόμινο για να στεγάσω τον αγώνα..Αρχικά σκέφτηκα να φτίαξω το εσωτερικό ενός δωματίου ή κτηρίου αλλά λόγω χρόνου ...πρυτάνευσε η λογική και αποφάσισα να βάλω μια φωτογραφία φόντου...Κάνοντας οντισιόν σε φωτογραφίες Β'ΠΠ στο ιντερνετ,κατέληξα σε μία που απεικονίζει αεροσκάφη πάνω σε αεροπλανοφόρο (ως μη αεροπλανάκιας -μάλλον SBD Dauntless ?)
Τη τύπωσα το λοιπόν και την κόλλησα εντός του κυτίου.Κότσαρα και μια βασούλα που μοιάζει ως κατάστρωμα αεροπλανοφόρου...και άντε γεια.
Τις φιγούρες της έβαψα εξ ολοκλήρου με ακρυλικά της VALEJO και ομολογώ πως ήταν οι πρώτες φιγούρες που έβαψα με αυτά τα χρώματα. Παλαιότερα τις φιγούρες μου (συνοδευτικές σε διοραματακια..μη φανταστείτε τίποτα ουαου), τις έβαφα με σμαλτα ή στο τσακιρ κέφι κανα λαδακι στο πρόσωπο και ομολογώ οτί με τα ακρυλικά γλυκάθηκα ως προς την ευκολία,τη ταχύτητα στεγνώματος και την ..έλλειψη  μαστούρας  απο τα διαλυτικά.
Το κουτάκι το έτριψα και το στόκαρα καθώς ήταν χάλια και το έβαψα με ακρυλικο OLIVE DRAB σε σπρέϋ. Έκανα και ένα χειροποίητο στένσιλ να κοτσαρω μια ασυναρτησία απέξω να φαίνεται σαν κουτι του στρατού ..και να ζησεις ..........και χρόνια πολλά... :lol:
Ετσι λοιπόν αφενώς βρήκα αφορμή να μοντελίσω και να γουστάρω και αφετέρου έλυσα το πρόβλημα αποθήκευσης των κατασκευών μου....θα τα τοποθετώ στα σπίτια φίλων και γνωστών ::glossa::, οπότε ούτε ράφια,ούτε βιτρίνες,ούτε ξεσκόνισμα... ::salut::Ευχαριστώ πολύ!

Admin Edit: Παρακαλώ οι φωτογραφίες να στοιχίζονται οριζόντια.

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
Απ: ΒΙΝΙΕΤΟΥΛΑ ΕΞΠΡΕΣ ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΞ ..ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ..
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 20, 2015, 11:21:27 μμ »
Όμορφο αποτέλεσμα και αρκετά ρεαλιστικό με πρωτότυπο τρόπο συσκευασίας (μήπως κάτω απο το US ARMY πρέπει να μπεί και ενα αστέρι για ψάξτο λίγο), όσο για το δώρισμα των μοντέλων, το έκανα κάποτε αλλά τώρα που είμαι μακριά απο αυτούς, ούτε που ξέρω τι γίνεται με τα μοντέλα.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 21, 2015, 12:03:00 πμ »
Ωραίο αποτέλεσμα. Τα μάτια να προσέχεις, φαίνονται υπερβολικά.

Αποσυνδεδεμένος di_oramatistis

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 21, 2015, 08:12:25 πμ »
Ευχαριστώ.Είμαι σε αρχικό στάδιο με τις φιγούρες και επειδή μου αρέσουν και θέλω να εξελιχθώ σε αυτό το είδος οι παρατηρήσεις σας είναι ευπροσδεκτες.Ειδικά τα ματάκια  :roll:με δυσκόλεψαν (φανταζομαι πως είναι κομμάτι με απαιτήσεις-μιας και δίνει την εκφραση στη φιγούρα).Ελπιζω σε βελτίωση..

ΥΓ προς admin Συγγνώμη για τις φώτο άλλα ως αρχάριος δεν πρόσεξα τη στοιχιση..

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 21, 2015, 08:57:41 πμ »
Βρίσκω έξυπνη την υλοποίηση της «συσκευασίας - σκηνικό»   ::salut::
Εκτός από τα μάτια, που στο είπαν, πρέπει να προσέξεις λίγο και τα όρια ενδύματος - σώματος, όπου σε κάποιες φιγούρες σου έχει ξεφύγει το χρώμα. Σε αυτά τα όρια, οι φιγουράδες, με χρώμα σε σκούρο τόνο τραβούν μία γραμμή, όπως το λένε «κοψίματα»

Tags: