Αποστολέας Θέμα: F-104G Olympus  (Αναγνώστηκε 1827 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ckard

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
F-104G Olympus
« στις: Ιανουαρίου 01, 2015, 04:59:29 μμ »
Πήρα πριν από λίγο καιρό, το F-104G της ΑΜΤ από τον Καλφάκη, στο οποίο και έδινε μαζί και τις χαλκομανίες για τον "Όλυμπο".
Μπορει να είναι χιλιοφορεμένο, αλλά επειδή έχω φτιάξει διάφορα ασημί (F-84, F-86, Τ-6 κλπ) αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ασχοληθώ με αφη βαμμένα με περισσότερα από ένα χρώματα. Και για να είμαι ακριβής δεν έχω πολύ καιρό που χρησιμοποιώ αερογράφο και πολυ φοβάμαι ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι ικανοποιητικό.

Έτσι θέλω να σας ρωτήσω - σε όσους το έχετε φτιάξει ήδη - ποια είναι η σειρά των χρωμάτων που χρησιμοποιήσατε?
Για το εσωτερικό η ΑΜΤ δίνει ένα Gull gray και από ότι είδα σε φωτογραφίες στο δίκτυο, είναι περίπου τέτοιο χρώμα, ενώ για τα
λευκό, μαύρο και μπλε δεν έχω καταλήξει ακόμη.
Ως λευκό δίνεται το Η1 της Gunze
Ως μπλε το Η25, αν και κάποιο στο φόρουμ βρήκα ένα συνάδελφο που χρησιμοποίησε μίξη
και για το μαύρο δεν έχω ιδέα, αλλά μάλλον προς Gunze θα πάω

όσοι το έχετε φτιάξει, δώστε μου μια ιδέα για τη σειρά των χρωμάτων και το πώς φτιάξετε τις ενώσεις είτε με tape είτε με κάποια άλλο υλικό όπως πχ το maskol της humbro.

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
Απ: F-104G Olympus
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 03, 2015, 02:18:48 μμ »
Καλησπέρα,

για το μπλε χρησημοποιούσαν μια μίξη Η25 κ Η53,στο δικό μου 32αρι είχα βαλει το lc 58 pale blue της lifecolor και του ταιριαξε μια χαρα.

Για την σειρά των χρωμάτων που λες-αν καταλαβα καλα- θα πρεπει να ξεκινησεις απο το ανοιχτότερο (λευκό) και να τελειώσεις με το πιο σκουρο(μαύρο).

Για τους διαχωρισμούς θα σε βοηθουσε πολύ το uhu patafix,θα το πλάσεις σε λεπτες λωρίδες(σα μακαρόνι δλδ) πανω σε μια λαδόκολλα,αν σε βολέψει χρησιμοποίησε κι ενα γαντι,το λάδι που βγαζει το δερμα θα κατσει επάνω στο υλικό και μπορεί ν'αφησει σημαδι πάνω στο χρωμα.

Καλή κατασκευή  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ckard

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 04, 2015, 07:11:54 μμ »
αυτό το χρώμα το μπλε που το βρίσκεις?

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 04, 2015, 11:11:03 μμ »
αυτό το χρώμα το μπλε που το βρίσκεις?

To Lifecolor το βρίσκεις στη Θεσσαλονίκη στο Hobby Gallery. Στην Αθήνα δεν ξέρω ποιος τα φέρνει.

::salut::

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 07, 2015, 12:19:59 μμ »
Αθήνα έχω την εντύπωση ότι τα Lifecolor τα έχει το Fasma

Αποσυνδεδεμένος ARGY

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 11, 2015, 03:33:22 μμ »
Καλησπέρα και από εμένα,
Τυχαίνει τον καιρό αυτό να φτιάχνω τον Όλυμπο σε 1/48 από το αντίστοιχο κιτ της hasegawa.
Χρησιμοποιώ κυρίως σμάλτα humbrol και για το μοντέλο αυτό χρησιμοποίησα:
Λευκό: 22
Μαύρο: 33 με ένα χέρι gloss varnish από πάνω ώστε να βγει το semi gloss black
Γαλάζιο: Mediterranean blue 48 με 10% περίπου light grey 196
Λογικά οι παλαιότεροι θα έχουν να σου πουν περισσότερα, ενώ μπορείς να κοιτάξεις και άλλες κατασκευές του όλυμπος στο φόρουμ. Καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ckard

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 17, 2015, 08:10:21 μμ »
και συνεχίζω στο βάψιμο με Η25 κ Η53 για μπλε και τις gunze το λευκό και μαυρο, σε ματ

Αποσυνδεδεμένος ckard

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 07, 2015, 04:17:20 μμ »
αρχικά ανεβάζω κάποιες φωτό και στη συνέχεια θα σας πω τα προβλήματα που αντιμετώπισα και τη γκάφα που έκανα

Αποσυνδεδεμένος ckard

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 07, 2015, 04:28:34 μμ »
Για το μπλε χρησιμοποίησα το 48 της Humbrol απλά για το βρήκα σχετικά εύκολα σε σχέση με τα αντίστοιχα της Gunze και το αποτέλεσμα δεν μου φαίνεται κακό

Η γκάφα που έκανα είναι ότι παρόλο που σούρωσα το μαύρο, τελικά αφησε μπιμπίκια μαλλον ήθελε και άλλο

Το μεγάλο θέμα είναι χαλκομανίες, οι οποίες δεν είναι βασικά ακριβώς άσπρες στο χρώμα...
Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα
Εκτός το ότι δεν υπήρχαν οδηγίες στο κουτί, αυτά που βρήκα ήταν στην 1/48 κλίμακα και
οι αριθμοί για τις χαλκομανίες δεν αντιστοιχούσαν στους αριθμούς της καρτέλας οπότε πήγα κατά προσέγγιση και με φωτογραφίες από το πραγματικό αεροπλάνο. Επίσης, η συγκεκριμένη καρτέλα (όπως φαίνεται και στη φωτό) έχει ολόκληρα κομμάτια για τα φτερά και επίσης ένα μεγάλο μαύρο και κάποια μικρότερα τα οποία δεν υπάρχουν σε άλλες καρτέλες ούτε στις 1/72 ούτε στις 1/48.
Υποθέτω ότι με τη χρήση αυτών ενδεχομένως και δεν ήταν απαραίτητο να βαφτεί με μαύρο το κιτ. Αλλά επειδή το έβαψα δεν τα χρησιμοποίησα. Αυτό ήταν το πρώτο μοντέλο που είχε περισσότερα από ένα χρώματα που έβαψα με αερογράφο.

Ελπίζω στο μέλλον να βγει καλύτερο το αποτέλεσμα γιατι δεν με ικανοποίησε.
Πάντως μου έκανε εντύπωση οτι το πλαστικό είναι καλό για παλιό μοντέλο, έχει καλές εφαρμογές και γενικά δεν χρειάζεται στόκο.

Αποσυνδεδεμένος PSilos33

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 07, 2015, 07:31:26 μμ »
Το συγκεκριμενο συνδυασμο έχω φτιάξει και εγώ. Το μπλέ  που χρησιμοποίησα είναι το ίδιο με εσένα και πιστέυω είναι σωστό. Οι άσπρες χαλκομανίες έχουν μια διαφάνεια και πρέπει να βαφτεί λευκό κάτω απο αυτές. ΟΙ μάυρες χαλκομανίες που δίνει η καρτέλα είναι για να μή βάψεις τίποτα με μάυρο-εγώ χρησιμοποίησα μόνο τις χαλκομανίες με το κεφάλι και την ουρά του γερακιού. Το κίτ της ΑΜΤ είναι πολύ καλό, το ίδιο με ITALERI- ESCI

Tags: