Παίδες παρακαλώ την βοήθειά σας.Θα τα γράψω όσο περιληπτικά μπορώ για να μην κουράζω.
Κατασκευή:Τοποθέτηση σανίδων σε κατάστρωμα r/c ιστιοπλοϊκού (deck planking).Το κατάστρωμα είναι από abs(robbe-smaragd-sailing boat).Οι σανίδες έχουν αγοραστεί απ τον Ίωνα Λαλαγιάννη.Όλα καλά μέχρι εδώ.
Το πρόβλημα:Μεταξύ των σανίδων (στα πραγματικά σκάφη) μεσολαβεί μια σιλικόνη μαύρου χρώματος όπου-συνήθως-χρησιμοποιούν την sikaflex.Το γνωρίζω διότι έχω σχέση με το θέμα.Οι εν λόγω σανίδες έχουν πλάτος 5 χιλ. και πάχος 2 χιλ.Ταιριάζουν απόλυτα με το 1:10 του σκάφους.Η κόλλα πρέπει να έχει πάχος 2 χιλ. περίπου (κανονικά είναι μισού πόντου.Αγόρασα μια τσάντα που την χρησιμοποιούν σε σχολές σχεδίου-ζωγραφικής, είναι από σκληρό πλαστικό μαύρο και έχει το πάχος που θέλω.
Δυστυχώς είναι όπως πολύ σκληρό με αποτέλεσμα να χρειάζεται πολλές φορές πέρασμα το κοπίδι όπου χάνεται η ακρίβεια που χρειάζομαι.Επίσης είναι πολύ κουραστικό διότι έχω να κόψω αυτές τις λεπτές λωρίδες σε πολλά μέτρα αν σκεφτεί κανείς ότι το μήκος του σκάφους είναι 1,30 m. και το φαρδύτερο του σημείο είναι 0,39 cm.
Σημειώνω δε ότι βρίσκομαι εκτός Αθήνας (Κεφαλονιά) όπου αυτό με δυσκολεύει στο να τριγυρίζω μαγαζιά και να ψάχνω χειροπιαστά.
Ψάχνω στο διαδίκτυο αλλά με φωτογραφίες δεν γίνεται δουλειά.Θα ήμουν υπόχρεος σε όποιον μπορεί πραγματικά να με βοηθήσει.Όπως -ίσως- έχεται καταλάβει ασχολούμαι με τον r/c μοντελισμό και ειδικά με τον αερομοντελισμό.Το συγκεκριμένο σκάφος ήταν ένα sail cruiser της robbe και προσπαθώ να του δώσω scale επίπεδο.
Ευχαριστώ άπαντες εκ των προτέρων.